上一頁下一頁
發新話題

【包皮專區】 - 包皮問題請集中於此發問

收藏  |  訂閱
751  185.2k

我下星期做手術AR~, 好驚AR~

引用:
原帖由 normanchow1120 於 2007-9-9 02:51 PM 發表
我下星期做手術AR~, 好驚AR~
你幾大?

引用:
原帖由 <i>leo2100</i> 於 2007-9-9 12:12 AM 發表<br />
我係24號進行左割包皮的手術(家計會)<br />
<br />
我於手行進行其間,個醫生話我龜頭某部份(大約3分1左右)因為以前發過炎另到個龜頭同包皮痴埋左一齊好難分開..<br />
<br />
於是佢只係幫我割左3分之2左右(未露冠壯溝以及龜頭底部) ...
<br />

how long had u wanted to do the operation???

引用:
原帖由 linkin.alvin 於 2007-9-10 03:26 AM 發表
<br />

how long had u wanted to do the operation???
朋友可唔可以打返中文..???本人唔太明,謝謝

引用:
原帖由 <i>leo2100</i> 於 2007-9-10 11:24 PM 發表<br />

<br />

<br />
<br />
朋友可唔可以打返中文..???本人唔太明,謝謝
<br />

打錯o左小小~~ 你由初次見醫生開始, 到做手術總等o左多久??

引用:
原帖由 linkin.alvin 於 2007-9-11 01:05 AM 發表
<br />

打錯o左小小~~ 你由初次見醫生開始, 到做手術總等o左多久??
只係十天,家計會

佢話我要快做

回覆 #59 leo2100 的帖子

我早你2日係家計會做GA,我諗醫生都係想保守D姐,因為我聽人講割多左要割大腿D皮黎補返落去GA,到時仲慘呀!!!!

我想問下~
如果我反出黎果時~有d  lim lim地咁既物質~係唔係唔正常??
同埋我反完如果扯起果時覺得好[who]住既感覺
係咪等同太緊要割??
因為我就咁用手模都好似感覺唔知痛定怪怪地

俾點意見大家啦,我就剛剛做完無耐.
地點係係法國醫院,局部痳醉,價錢6XXX,全程沒有什麼感覺,亦不會痛,最痛係打個四支痳醉針,至於有幾痛是乎個人忍受能力而定.做完五個鐘內都沒有什麼問題,五至六個鐘後會開始痛,到時就食拉止痛藥就ok,我食到第三日就唔駛食.
做完行動會唔方便,行路都會跛跛地,我自己以為休息三日就ok,結果要休息九日先番到工,仲有坐係到唔駛周圍走個隻.另外最Trouble係洗白白,因為唔可以濕水,所以只可以抹身,小弟因有Master幫忙,所以都可以洗到半身.三個禮拜後小弟先真正用水洗,0的水流過時會"俾俾"地,等習慣啦,而家就仲要用莎布包住,唔係行唔都有問題.
最後加多句,剛做完手術後醫生會扎莎布,一個星期就好拆,唔係0的異味都幾難頂~~~~~~~

引用:
原帖由 pshun 於 2007-9-14 10:51 AM 發表
俾點意見大家啦,我就剛剛做完無耐.
地點係係法國醫院,局部痳醉,價錢6XXX,全程沒有什麼感覺,亦不會痛,最痛係打個四支痳醉針,至於有幾痛是乎個人忍受能力而定.做完五個鐘內都沒有什麼問題,五至六個鐘後會開始痛, ...
我都系十日前做左......起疹所到做......
可能包得吾好. 我做完手術之後.....去完第一次toilet 就已經整濕左塊紗布.....返屋企之前就去藥房買左幾包.........返到屋企就換. (頭果個禮拜. 我一日要換兩次)
開頭果兩三日仲會有少少血水漏出來......之後就會結焦........不過夜晚就真系辛苦啦. 醒幾次. 次次都系因為 扯起果時. 拉到d 線而痛. 吾知系吾系因為收費平 (四千蚊吾使) 我第二晚扯果時已經爆左一條. 抆返出來. 系膠來ge..........第五日又爆多條............第三日去左覆疹, 一星期多d之後就去左拆線...(拆左之後.....果晚沖涼竟然仲俾我抆返兩條出來............唉.......)
總結: 如果可以. 最好吾好起疹所到做. 雖然系小手術. 但我覺得個醫生做得麻麻地......之前睇過一d 師兄系用羊腸線. 做完之後可以吾洗拆線都得.....而我果個就用膠.......做完之後有止痛藥, 消痰藥, 抗生素. 但就無雌性荷爾蒙(防止夜晚扯起).............而我就無得揀. 一定要起疹所到做:我吾想排期.因為我d 假期好吾穩定. 而且請假好麻煩. 我當日上到去.....醫生睇完之後就即做. 由到去到我走都只不過系個鐘多d..........

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆