上一頁下一頁
發新話題

中國傳統 = 保守??

收藏  |  訂閱
91  21.1k

回覆 #70 Musicianchu 的帖子

我一向都係從Art的角度,從而知道中國古代的文化

似乎好多資深歷史人在此:smile_30:

多謝你地,我又多上一課中史堂了

我男友都話我保守....

禮記》更有講:"夫妻之道, 有則合, 無則去",

........this is the key point in a relationship

引用:
原帖由 Musicianchu 於 2007-10-4 05:07 發表
I took a lecture course in univeristy about the history of Chinese sexuality......it is not too surprise that Chinese is "opened" rather than traditional in sex.
由你的簽名, 使我懷疑你所回post 的內容..........

其實, 現今的教學典籍都不會提及太多古代中國有關 "性" 的事情記錄
我們也只是從非教學的資料找來有關的資訊
為的就是讓在這裡的會員了解到中國古時 "性" 的真相

引用:
原帖由 wrxgc8 於 2007-10-14 07:52 PM 發表

由你的簽名, 使我懷疑你所回post 的內容..........

其實, 現今的教學典籍都不會提及太多古代中國有關 "性" 的事情記錄
我們也只是從非教學的資料找來有關的資訊
為的就是讓在這裡的會員 ...
你懷疑佢既同時
咁你都要懷疑埋我喔,掃把佬:smile_30::smile_30:

我個個星期日都要早起身呀

呢篇文章簡直係揭露中國人係最肆無忌憚的人:smile_30: :smile_30:

引用:
原帖由 wrxgc8 於 2007-10-1 01:03 AM 發表

難聽D講, 果班 "學者" 正一姓賴
搞唔掂朝廷, 幫唔到皇帝手建立國力,
就走去賴落D女人身上, 話佢地好 "勾引" D 男人
但自己又走去嫖.......
仲要搞到為禍後世而影響至今 :smile_22 ...
要學者架咩= =
一句八千女鬼鬧宮庭已經好夠啦@@

引用:
原帖由 驚雲小子 於 2007-9-29 16:16 發表

佢地講0個陣時又好鬼死學術性同正經,攪到好似好怪咁:smile_39:
"性" 乃正常事, 好 "唔正經" 只係有人將之歪曲了而已
:smile_45: :smile_45:

咁著都幾靚喎~~~
如果唔凍都真係有得諗:smile_40:

引用:
原帖由 joyce0815 於 2007-11-13 00:09 發表
咁著都幾靚喎~~~
如果唔凍都真係有得諗:smile_40:
咪等到夏天先lor :smile_30::smile_30:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆