上一頁下一頁
發新話題

[其他] 識睇改變一生の認清賭博 24/11 第四五章更新 角球舉例 金融篇

收藏  |  訂閱
516  71.3k

想赢的第一點重要因素,就係要懂量力,狮王你不如重點教大家係逆境,係連輸嘅時候點控制自已,相信當初你亦曾經過呢個時候,:071:

不過我諗呢度啲師兄想睇你教點嬴,其他野無興趣睇:014:[ur

引用:
原帖由 lion449 於 2016-9-9 12:33 AM 發表 查看引用來源

多人抽的新股 有贏面:014:

這是從往績看??

1年你會抽幾次?以經驗可賺多少

引用:
原帖由 lion449 於 2016-9-9 01:57 AM 發表 查看引用來源冇著數 就幾時都唔應該買:014:
你意思係到封盤前都仲有著數就應該買?但我見你好多時一大早已經買定,點解呢?有咩玄機?

引用:
原帖由 Wai6280 於 2016-9-9 02:33 AM 發表 查看引用來源
想赢的第一點重要因素,就係要懂量力,狮王你不如重點教大家係逆境,係連輸嘅時候點控制自已,相信當初你亦曾經過呢個時候,:071:

好課題 每個人都會遇逆境 如果你賭既係負ev既野 對唔住你既逆境只會永無止境下去 如果你賭對了 就用平常心去面對 唔好睇贏輸睇得咁重 賭場就係咁 唔怕你地贏 只怕你唔來 因為賭場相信的 就是數學

引用:
原帖由 Wai6280 於 2016-9-9 02:37 AM 發表 查看引用來源
不過我諗呢度啲師兄想睇你教點嬴,其他野無興趣睇:014:[ur

正常不過:014::014:所以呢篇野叫識睇改變一生 識唔識睇係好重要:014:

引用:
原帖由 當勞曾 於 2016-9-9 02:54 AM 發表 查看引用來源

這是從往績看??

1年你會抽幾次?以經驗可賺多少

2006件係新股最大賺既時候 當年我都仲一身債 完全食唔到呢個浪 而家新股仍有利可圖 如ibond就穩賺不賠 因為新股功能係集資 會有一定程度折讓才吸引到投資者認購 但呢幾年監管不力 定價無空間 新股都是小利 甚至輸手續費離場 無記錯上年賺最多係中廣核 賺左本金既5%左右

引用:
原帖由 jasonyiphk 於 2016-9-9 04:28 AM 發表 查看引用來源

你意思係到封盤前都仲有著數就應該買?但我見你好多時一大早已經買定,點解呢?有咩玄機?

無玄機 幾時著數就幾時買:014:

引用:
原帖由 lion449 於 2016-9-9 10:57 AM 發表 查看引用來源無玄機 幾時著數就幾時買:014:
咁如果我先前講嘅情況,應該用初盤做比對定即時倍率做呢?同埋正7%以上屬好水就可以買呢樣嘢係咪都適合其他彩池用呢?例如角球大小,全場大小?

引用:
原帖由 jasonyiphk 於 2016-9-9 11:35 AM 發表 查看引用來源

咁如果我先前講嘅情況,應該用初盤做比對定即時倍率做呢?同埋正7%以上屬好水就可以買呢樣嘢係咪都適合其他彩池用呢?例如角球大小,全場大小?

當然用即時賠率比較:014:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆