上一頁下一頁
發新話題

[其他] 識睇改變一生の認清賭博 24/11 第四五章更新 角球舉例 金融篇

收藏  |  訂閱
219  71.2k

引用:
原帖由 dr_white 於 2016-9-8 11:44 PM 發表 查看引用來源
獅兄,咁好呀,澳政府咪年年有錢派畀你收��

唔夠兩鋪牌:096::071:

引用:
原帖由 當勞曾 於 2016-9-9 12:30 AM 發表 查看引用來源

那分享下你認為是正ev
的買賣原則?

多人抽的新股 有贏面:014:

引用:
原帖由 dr_white 於 2016-9-9 12:33 AM 發表 查看引用來源
但夠食餐好D嘛!��

好過冇啦

引用:
原帖由 jasonyiphk 於 2016-9-9 01:39 AM 發表 查看引用來源

獅哥,股票點計正ev出嚟?

我諗我用錯形容詞 股票新股兩樣野 都不能量化為ev數值但我對股票既觀點同黃子華畢菲特基本上一樣 就係人棄我取 人地貪婪你要識驚 人地驚你就要貪婪

引用:
原帖由 jasonyiphk 於 2016-9-9 01:48 AM 發表 查看引用來源

意思係人地放貨,你就接貨?

人地驚果陣你就分段買入 勝算幾高 上次英國脫歐都係好時機

引用:
原帖由 jasonyiphk 於 2016-9-9 01:54 AM 發表 查看引用來源
另外我仲想問,我用球探apps,咩時間同馬會做比較會好啲?例如,今日中午開始睇今晚凌晨一場波,中午時嘅比較係,馬會嘅主有正7%以上嘅水,但晚上得番正1%或負5%,我明白應該係馬會嘅 ...
冇著數 就幾時都唔應該買:014:

引用:
原帖由 Wai6280 於 2016-9-9 02:00 AM 發表 查看引用來源
獅兄!你咁即係好似政府咁,嗰頭叫人戒烟又俾賣烟!其實一句(量力而為)就已經足夠,若一個賭仔仲未明呢四個字。不如戒左賭好過,否則累人累自己!·

有時管得太嚴又好似剝奪左個人自由 唔管又驚d人走火入魔 條界線其實都幾難訂 主要看個人修為:014:

引用:
原帖由 Wai6280 於 2016-9-9 02:21 AM 發表 查看引用來源
所以真係要量力!叫啲賭仔戒賭其實好難,首先學懂量力才會赢

冇自制能力既人 只會月輸月賭 所有勸告都聽唔入耳 我只望略盡綿力 幫到d可以幫既人

引用:
原帖由 Wai6280 於 2016-9-9 02:33 AM 發表 查看引用來源
想赢的第一點重要因素,就係要懂量力,狮王你不如重點教大家係逆境,係連輸嘅時候點控制自已,相信當初你亦曾經過呢個時候,:071:

好課題 每個人都會遇逆境 如果你賭既係負ev既野 對唔住你既逆境只會永無止境下去 如果你賭對了 就用平常心去面對 唔好睇贏輸睇得咁重 賭場就係咁 唔怕你地贏 只怕你唔來 因為賭場相信的 就是數學

引用:
原帖由 Wai6280 於 2016-9-9 02:37 AM 發表 查看引用來源
不過我諗呢度啲師兄想睇你教點嬴,其他野無興趣睇:014:[ur

正常不過:014::014:所以呢篇野叫識睇改變一生 識唔識睇係好重要:014:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆