上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
1.2k  623.8k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-4 08:52 AM 發表 查看引用來源
腎虧潘寧願呢場坐櫈都唔攞返知足常樂嚟騎呢個疑點 只怕隻馬洩氣
羅富全馬的確有一沉不起的擔心。

另外即場投注1-2-4,主要博降班的機緣醉夢,三班始終以千四強組一場最吸引,今回到千四,若能應付負重磅,有力開勝門。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-5 06:21 PM 發表 查看引用來源
美斯壇嘢搞到一鑊粥 更證明呢個政府只識蝦香港人 鬼佬唔受佢一套 可憐嘅球迷咁樣燒咁多錢換嚟一肚氣
年廿八賽事揀四五七八呢幾場
第四場四班千二第二組無限美麗又出但再加磅到頂磅135點都打折扣 繼續追燉馬馬房嘅旅 ...
哨牙蘇今日踢了大半場,倒掛都出了,以這樣的速度及體力,三日前齋熱身而踢不到,很難相信是事實,是合約問題?(例如主辦商是否臨時諸多要求?)美斯刻意避開比卡超則明顯,若比卡超不在現場出現,美斯會落場踢?感覺就是比卡超累街坊;美斯剛剛也出場。我和鄧兄當時都因為追看而尾場走雞,我明明刨了初泥的魅力寶駒,竟然忘記。

第五場我喜歡開心勇駒,上仗落四班雖有一檔之利,但本身夠快,一早領先而讓對手切入,最終負於超班的極速奇兵兩個馬位而拋開實力指標的成才,實力似高於此群,抽七檔預期仍可切入至少二疉,快馬不多,形勢不會差,賠率更吸引,頭馬之選及膽材。其他馬頗接近,架勢奇爸幾次有內檔就追近,不過長期受制於步速及衝刺力而不入位,今次不似有快步速,但減分一截會更近。威威鬥士上仗僅勝皇仁福星,加分後後者似較大機會反勝,態勇檔好則仍會近。皇仁福星上仗排外檔稍留直路有好效果,今次外檔也不怕,仍可爭勝,次選。紅海勁是另一匹屢敗屢戰之馬,季初前置二疊半負於皇仁福星而先於架勢奇爸得第三,今次形勢類似,亦可爭腳。

第八場最簡單就123檔三匹,本領非凡初出操好,錶壇精英贏開,炯炯有神前仗壓倒錶壇精英。不明份子有爵登及良田福星,前者田草千二入位有級數,以同組馬比較不低於另一場的精算暴雪希威森揀前者而棄後者,實力或強於原谷草馬,有機。良田福星埋門試閘似轉好甚速可幻想,疑問是潘頓執三灘非預先安排。

另外尾場一代天嬌及精算暴雪最熱亦有賽績支持是當然選擇,另加初出操好的昇瀧駒,試閘泥草皆好,抽二檔預期守放頭馬之後,可望一出即勝。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-8 09:07 PM 發表 查看引用來源
初三賽事嗰場戲肉無賭頭 齋睇算 心水6,7,10,11呢四場
第6場預計成熱門應該都係腎虧潘嘅金匯昇昇 不如搏下同樣抽外檔又同樣上場贏嘅風火恆雲 呢啲跑後追嘅排外檔相對安全 如果當日A欄無乜偏差可一戰 Q方面遨遊系新貨 ...
祝大家龍馬精神、橫財就手

第七場歡樂至寶同穿甲戰鷹翻版Q非常好分,就算單T搭嘉應高昇派彩都吸引。

尾場三班千四米我的看法不同,鐵金剛上仗千二末段不算太勁,增程換強手,我想放棄對賭。風雲武士贏千二固然勁,上仗增程輕鬆跟前贏來紋風未動,易跑之馬,加七分換陳嘉熙減五磅仍覺勝望相當高。話你知田草跑千四有較多根據兼有內檔,風繼續吹抽一檔就不必捉在後面,此場有步速有利追趕,預期衝得比上場更接近,都是正路配腳。另加電子傳奇,上季亦是季中後持續好表現,上次大冷入Q排外檔短距離負於堅又威而壓倒瑰麗人生,很實在的賽績,今次好檔而仍被看輕,值得兼顧。

另外講第三場。手機錶霸表現連貫,上仗追入亞軍拋開後面馬群水準高,亦有應付外檔的證明,正路選擇。拍馬難追上季回到四班次仗就取勝,現在又回來,上仗三班千二外檔被迫守包尾而負於一檔的高進明駒不多,後駒降班即輕勝,反映拍馬難追在此甚有優勢,今次抽內檔會好跑,爭勝份子。智智多寶上仗初出後追不俗,組別水準則不算高,要看進度,不敢看輕,換潘頓就嚴重低水,要兼顧但要考慮投注策略。另考慮椒椒醒,跑兩仗皆大外檔,初出一仗強組留在尾衝表現甚佳,翌仗改前置但沿途三疊而直路上潰不成軍,今次終於排好檔,預期留後而不必太後,會有相當威脅。手機錶霸可作T膽,賭Q若不互串可飛起智智多寶一博。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-13 07:27 PM 發表 查看引用來源
年初六尾場唔識賭 集中睇三場四班賽
第三場1650第一組其實同第二場另外嗰組都係參差不齊 本來掛頭牌嘅川河首駒降落四班應有利但本身又尺寸 徒弟仔火喉根本未夠所以就算排二檔都唔考慮 再追富起來 開始上緊而上場輸俾 ...
連續兩次一場預測準確而一場遠離估計,暫時未有加注信心。今晚有活動,只賭第三場,富喜來跟你看法差不多,級數稍高而應可慢入二疊或一疊,首選。川河首駒三班有Q有位之馬,降落四班而不負重佔大優,預期二檔天然教騎師走位,早段不輕舉妄動可貼欄,等到直路才發力,騎得怎樣差也該是前列份子,兼顧。保險腳要嘉寶神駒,此組欠領放馬,預期用前仗跑法就算12檔亦可順利切入慢放,對手多欠實力或欠長力,可闖入一席。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-16 06:30 PM 發表 查看引用來源
星期日場戲肉黨媒爛杯朗朗乾坤上場居然唔肯出閘 雖然試兩個閘合格但難保唔會出現又立地成佛 只限拖腳唔敢搵膽 正路巴閉哥可以守好位 搏冷再追紅愛舍 跑返千四執外檔相對安全 肯定有分頭

第九場三班85分千八米雪茄 ...
第八場盃賽紅愛舍前後減三分就回到千四,應有出擊意,機會馬之中較有分頭的一匹,朗朗乾坤及巴閉哥仍在升軌,當然分頭就欠奉。第九場木火兄弟及精算謀略最熱,值博率就稍低,因極速奇兵做攔路虎。

另講第三場四班千四,先揀展宏圖,三班千二及千四皆有接近表現,落四班兼屬弱組,有力開齋,首選。佳福駒今季得三亞包括兩次同程,惟表現較反覆,跑出水準則屬前列份子,兼顧。保險腳取善傳萬里,上次回四班想搏殺但未能延續上兩季非冠即亞之績,七歲已稍退步,但此組實在弱,上仗第六之水準或已夠入Q。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-18 04:49 PM 發表 查看引用來源
又噏中 朗朗又唔肯出閘 係咪要強制退役
估計有多一次機會,林醫生突然好運轉惡運,另一匹上星期流鼻血......

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-19 01:39 PM 發表 查看引用來源
賽後報告話除暫時唔俾報名 連試閘都唔得 雖然無明言強制退役但暗示想馬主識做 當然啦 尋日單係WP投注佢度都二千幾萬
星期三挑戰杯煞科
第二場嘅一班110分1650隻越駿歡欣上場真係塞車 跑呢場有補飛味道但134磅係一大 ...
報道謂希斯會建議馬主將朗朗乾坤運返澳洲復役,如日方中之馬突然出問題,離奇又可惜。

今晚,第二場的舞林密碼,千四前後比較,現在必須放棄頭段,上仗迫前就欠後,千六慢步速鬥爆一段可當千四跑。

第七場開心勇駒上仗贏來比預期少,可能檔位稍差令早段用得多,今次檔位較好,總的來說就有機會而欠信心。冷門可考慮發財大師,現在早段夠快,應可切入二疊,預期能克服外檔,憑田草級數,有爭勝機會。

另講第六場,剛好揀了1-2-3檔。將俠上仗大外檔急搶大敗不作準,今次排內檔預期順利慢慢貼欄留守放頭馬後或領放都可以,跑出前仗水準屬爭勝要角。一絕是另一田草馬,上兩仗千四路短都追得好包括一次入Q,已在爭勝狀態,早前谷草同程太早外疊發力輸近,今次檔好留到直路才衝,會是前駒最強對手。加非凡上仗初跑同程直路有勢,但又是過早外疊發力而差埋門幾步,今次一檔兼換人,若正常掌握好發力點,應反先威威鬥士,第三選。威威鬥士與鐵三角互有勝負甚接近,對比前三駒應屬四四五五之馬。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-19 01:39 PM 發表 查看引用來源
賽後報告話除暫時唔俾報名 連試閘都唔得 雖然無明言強制退役但暗示想馬主識做 當然啦 尋日單係WP投注佢度都二千幾萬
星期三挑戰杯煞科
第二場嘅一班110分1650隻越駿歡欣上場真係塞車 跑呢場有補飛味道但134磅係一大 ...
你最簡單的一句就有冷QT;非級際賽串T,絕無僅有,甚至可能唯一一次。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-22 09:35 AM 發表 查看引用來源
星期日戲肉三冠次關香港金杯浪漫勇士唔跑董事杯根本係應該 連打覺士盾同香港杯兩場硬仗用力唔少 抖兩個月時間夠 操練正常而雖然抽最外檔但平磅始終有利 麥道朗夾到熟哂點都要返 至於董事杯盟主遨遊氣泡今場跑二千就 ...
第八場三班千六十八掌門、太陽勇士、飛漲及銀騰都在相若位置過終點,後者意外最多,四匹都實力接近,個人認為一是全取一是全棄,我傾向全棄,因為與好勁力接近就不夠勁。若賭我就揀4-6-8。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆