上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.7k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-21 01:38 PM 發表 查看引用來源
獵人成今晚手馬好强 尾場零距離上次輕勝箭意 對方之後連贏兩場 個績好硬淨 Q搏好分要方大董嘅健康第一 澳洲嗰邊啲績用好多 睇嚟要追捧都係頭兩三場 試閘展現良好速度 一檔實在好跑 以戰養戰要顧忌係加到131磅可能輸 ...
第八場始終覺資本家強,有好檔,應不會重蹈覆轍,除了當起的杭州飛輪,不易輸給其他馬。

重點講兩場。第三場按習慣先揀有績的降班馬勝出魅力,之前同程兩次追得不俗,增程輸兩場換回減六分,今回谷草千二排一檔而對手一般,有力開齋。活力爆發轉倉即入Q,僅輸給賺慢步速兼稍超的赤水神駒,雷神續騎而檔不變,在此是前列份子。得賞上次贏馬便是39分跑同程,上次贏千四則是33分,因對手有別,看來縮程有更好形勢,上仗跑田草千四不夠鬥但入位,狀態保持,今次有1910屬快馬,步速預期利衝,亦有力爭,兼顧。

第六場紅鬃烈馬上仗對手弱終贏馬,表現其實低於預期,連續兩次如是,狀態看來不及前,但勝在差極有個譜,先兼顧。勁加加上次田草千二入Q,另兩次亦算好,但增程反而不外如是,看來千二最佳,今次轉谷草,對手更弱,排11檔是障礙但換來賠率,有快馬較易克服,可爭勝。此場快馬便是極爽,對上三次跑不合的千四來減分,其中內檔一次不差,目前已低於上次贏馬時的54分有3分再換黃俊減5磅,晨操見好,會夠快克服12檔,有力一放到底,可博。紅衣火旺近兩仗不過不失,增程可好可壞,成熱門就保險一票或放棄亦可。

另第四場特醒田草績馬排好檔,穩勝。

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-4-21 18:05 發表 查看引用來源
零距離潘頓騎開仲要沈廐的,都選擇騎以戰養戰,守住喺好好彩彩/開心好友/健康第一后面轉灣鼠上走先,Q胆。
佢預零距離呢個分做唔到磅 點知就孭120 三重彩腳

回覆 3032# KIRIN688 的帖子

原来係磅原因。。。。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-21 20:23 發表 查看引用來源
佢預零距離呢個分做唔到磅 點知就孭120 三重彩腳
原来係磅原因。。。。咁單Q😏

同主馬試下~中左。

附件

Screenshot_20210421-205549_Racing Touch.jpg (116.65 KB)

Screenshot_20210421-205549_Racing Touch.jpg

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-4-21 09:06 PM 發表 查看引用來源

原来係磅原因。。。。咁單Q😏

同主馬試下~中左。
恭喜

季尾更值得賭有分頭而有近績支持的馬,很多馬已疲。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-4-21 21:10 發表 查看引用來源

恭喜

季尾更值得賭有分頭而有近績支持的馬,很多馬已疲。
星期日三場G1 冠軍一哩睇馬算 集中主席獎同女皇杯 另外尾兩場二班賽有心水

回覆 3036# KIRIN688 的帖子

我有個疑問,韋小寶都可以跑主席短途奘,奘金多十倍,就算跑三四都多過尾場一班吧?
前次終點前差一步追唔到福逸,我好期待佢地再次同場,不過我唔鍾意田泰安騎,比梁家俊好過,福逸比巴度仲嘥左,我通常避開巴度啲馬寧願唔買。。。

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-4-22 20:26 發表 查看引用來源
我有個疑問,韋小寶都可以跑主席短途奘,奘金多十倍,就算跑三四都多過尾場一班吧?
前次終點前差一步追唔到福逸,我好期待佢地再次同場,不過我唔鍾意田泰安騎,比梁家俊好過,福逸比巴度仲嘥左,我通常避開巴度啲馬寧願唔買。。。 ...
唔知paul蘇做乜 原本話要抖之後就沙田銀瓶 忽然出嚟跑呢場我都想知點解 所以呢場無打算揀佢 速遞奇兵上次贏得吃力有啲疑點 當然可以歸咎頂磅 QT腳難飛但W就真係要諗下 同馬房疾風勁草跑沙田好似差啲但換班德禮又難忽視 呢場有隻心水冷門 但要再刨下

回覆 3038# KIRIN688 的帖子

牛角仔?。。。。。。。

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-4-23 01:53 發表 查看引用來源
牛角仔?。。。。。。。
唔係呢隻 先要疾風勁草 另外錶之未來腎虧潘咁快攞嚟操誠意滿分 12檔可能留守中後 至於速遞奇兵 真心想搏佢呢場無 三重彩冷門仲未度好

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆