上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.0k

引用:
原帖由 鴻略 於 2024-1-7 00:38 發表 查看引用來源

尾場千六亂局,舞林密碼上仗大後上力鬥神虎龍駒,改跑法表現進步,實力有證明,增程則不詳。新力高升雖連番失望但上仗第四仍實實在在壓倒桃花雲,第三的越駿歡欣再出補中,加上頭馬中華盛景重回千六抽好檔亦有機會。

另講兩場 ...
新力高升同舞林密碼都係跑追 但兩隻孭磅差距11磅 二揀一玩三重彩嘅話寧願要舞林密碼

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-1-7 08:00 AM 發表 查看引用來源
新力高升同舞林密碼都係跑追 但兩隻孭磅差距11磅 二揀一玩三重彩嘅話寧願要舞林密碼
最後由上次不夠舞林密碼衝的驕陽明駒贏,而且賠率與賽績不成比例,二三四名只屬中堅以下份量,似乎有一堆馬刻意遠離應有水準......

引用:
原帖由 鴻略 於 2024-1-7 19:26 發表 查看引用來源

最後由上次不夠舞林密碼衝的驕陽明駒贏,而且賠率與賽績不成比例,二三四名只屬中堅以下份量,似乎有一堆馬刻意遠離應有水準......
舞林密碼走嗰個位必死無疑 但都覺得跑千四可能最好 下個月場二班千四安排無錢杯著褲城九成九配合去出賽增加收視 至於新力高升跑前已經唔睇好 今日雖然利放頭但馬超班嘅話係唔應該受呢啲限制 隻馬要暫時斬纜

星期三只講兩場千八

第七場嘅三班服左雪茄鄭搞隻多多勇駒有一手 依家上返嚟68分同初出比仲係低分 跑法留守中後仍然有利 Q方面波爾多個孭磅終於落到130樓下又有競爭力 用埋布文減少死磅 由二千二落返嚟千八點都好跑 三重彩加多隻個分有阻力靠一檔賺形勢嘅中華英雄

第六場G3 一月杯有幾隻馬喺上個月嘅國際賽跑過 首選知足常樂 上季尾初跑谷戰同程田雞走位不知所謂 輸唔遠證明場地啱跑 香港杯嗰場全無機會但都係輸俾浪漫勇士盧森堡呢啲老虎兩個幾馬位可以接受 落返嚟谷千八對手大幅減弱仲要有安遇呢隻高分馬報只孭標準磅有利 搵定布文跑法又主動 應該可以贏返場G3 其他馬方面斛斗雲喺香港杯跑第七不過輸四個馬位但跑得贏發財先鋒利森名園已經算勁 係個檔抽得差不過呢隻馬今季初出嗰場沙田千八留後啲衝得仲勁 唔排除好夾MR.BEAN 今場只孭115磅有爭勝本錢 三選喜蓮勇感 計馬就FIT何堯明知隻馬115都要超磅騎唔需要懷疑戰意 只係上場贏嗰隻叫勇猛神駒而呢場對手比上場強 感覺無冠軍相 拖QT比較適合

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-1-7 11:06 PM 發表 查看引用來源
舞林密碼走嗰個位必死無疑 但都覺得跑千四可能最好 下個月場二班千四安排無錢杯著褲城九成九配合去出賽增加收視 至於新力高升跑前已經唔睇好 今日雖然利放頭但馬超班嘅話係唔應該受呢啲限制 隻馬要暫時斬纜

星期三 ...
千八好難猜度

尾場千二先揀寰宇豐采,田草兩戰所負不多,上仗且是強組,轉谷草對手減弱,檔位雖稍差,夠速度之馬有望起步即搶到前列一或二疊,如非不適應,有力打開勝門。另兼顧上次一對包Q的合夥雄心及勇敢巨星。

引用:
原帖由 鴻略 於 2024-1-10 22:38 發表 查看引用來源

千八好難猜度

尾場千二先揀寰宇豐采,田草兩戰所負不多,上仗且是強組,轉谷草對手減弱,檔位雖稍差,夠速度之馬有望起步即搶到前列一或二疊,如非不適應,有力打開勝門。另兼顧上次一對包Q的合夥雄心及勇敢巨星。 ...
呢條Q比想像好分 合夥雄心上場中完加磅唔敢再買
跑星期六 方仔呢日屯重兵

第四場四班直路賽 占士德上場中今場換十磅仔減磅 呢條友睇嚟同廢柴騎師差唔多料 唔係貪個十磅減根本唔會考慮 隻馬跑法咁簡單如果Q都無就死鬼佢算 Q方面搏下初出大千無雙 隻馬已經操左成年但似乎進度成日KICK住搞到依家先攞出嚟跑 本身都有啲前速 執埋貼看台13檔應該都係守好位 本來有諗過前馬會董事方正舊名重用嘅健康快車 但上場同程個第三毫無威脅 隔得嗰兩星期估位置居多

第七場都無乜爆冷味道 錶之銀河搭魅力寶駒嘅格局
第八場再追鐵金剛 上場初出腎虧潘啲跑法似無諗住贏 再騎上去再追 Q方面川河首駒上場縮落返千二跑得唔差 換個硬淨啲嘅班德禮加埋方仔屯重兵有冷味

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-1-11 05:39 PM 發表 查看引用來源
呢條Q比想像好分 合夥雄心上場中完加磅唔敢再買
跑星期六 方仔呢日屯重兵

第四場四班直路賽 占士德上場中今場換十磅仔減磅 呢條友睇嚟同廢柴騎師差唔多料 唔係貪個十磅減根本唔會考慮 隻馬跑法咁簡單如果Q都無就死 ...
合夥雄心Q算好分,但我投注時有40倍,結果派27倍;合夥雄心上場檔位不及勇敢巨星仍能贏。

第四場占士德贏面仍高,應屬穩膽惟欠分頭。精彩勇士有班底,頂磅雖是疑問,要贏一般四班馬又不難,幾倍Q不如觀看算了,大千無雙試閘不算特別吸引就更無信心。方正的健康快車,看法相同,奇怪換了綵衣。另一老牌馬主林醫生再以個人名義養馬,也是換了綵衣,第二場的智智多寶也,再養應是希斯關係,上一匹岳禮華「唔敢唔騎」的智叻寶在希斯手未勝。

第七場就更乏味,錶之銀河正路頭馬,有兩條Q得四倍,除搭魅力寶駒外,另一條是上仗先於魅力寶駒過終點的幸運遇見。都是觀看算了。

第八場鐵金剛上場直路上被實力更強的歡樂至寶食位被迫收慢,感覺若非受阻可入前三,今稍進在此已可秤先。川河首駒上場影贏我為您得第四,後者蝕全日場地偏差,今次前者由中檔變外檔,兩者機會相若而後者可能稍高,賠率則前者吸引。另可再考慮跑得好快,初出留後追得勁,再出好檔搶守好位致中段搶口而結果潰敗,今次換人,估計會改回早段順勢慢跟跑法,好檔可守中後,應有不同發揮,由熱變冷可給一次機會。

另講第五場。堅闖及四喜鳥上仗同場分列冠季距離不遠,今次皆排大外檔稍有影響,不過對手亦相當普通,若守到二疊未必吃虧,反正上次也是一匹外疊一匹取位不順,目前有賠率就一併選取。風火恆雲上次亦同場,一檔而與前兩匹有些少距離,今次仍有好檔,難推斷必然再進,目前偏熱,保險腳寧追寶尾取贏馬回四班的都柏名駒,上次是兩季來首次跑千四即勝,拋離第三名屬好姿態,現在跑千四最合,乘勇博闖入一席。

引用:
原帖由 鴻略 於 2024-1-12 23:01 發表 查看引用來源

合夥雄心Q算好分,但我投注時有40倍,結果派27倍;合夥雄心上場檔位不及勇敢巨星仍能贏。

第四場占士德贏面仍高,應屬穩膽惟欠分頭。精彩勇士有班底,頂磅雖是疑問,要贏一般四班馬又不難,幾倍Q不如觀看算了,大千無雙試閘不算特 ...
賓康以前嗰隻智多寶係咪林醫生名下?
PS:日以繼夜咁樣搞法感到好疲勞 嚟緊星期三只出馬名算
3/領航神駒 新幹線
4/英雄豪邁 萬眾開心
6/無限美麗 樂加福
8/鈁糖武士 錶壇精英 小刺蛋

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-1-13 06:14 AM 發表 查看引用來源
賓康以前嗰隻智多寶係咪林醫生名下?
PS:日以繼夜咁樣搞法感到好疲勞 嚟緊星期三只出馬名算
3/盛世名駒 新幹線
4/英雄豪邁 萬眾開心
賓康的智多寶團體名下,林醫生是經理人。

我也疲勞,星期三看了排位未覺突出或吸引之馬,稍後刨馬。

第三場盛世名駒退出補入領航神駒,也是有能力之馬,稍失準,四班早近過,有一檔可兼顧。新幹線正路選擇,另選前次檔劣但跟住新幹線衝的萬事靚,今次檔位轉好。

星期日董事杯雖然無左支鎗同浪漫但都幾好睇 應該係一對美麗大戰遨遊氣泡 賭錢無分頭 集中睇最後三場
第八場二班半賽事跑二千 先要去馬王輝後爆發嘅常拼常勇 大前仗同程用違反馬性嘅放頭結果第四 之後跑返後追即現真面目 加分比上場孭少三磅麥道朗再騎 有埋遨遊氣泡同日出董事杯估計連場出擊 對手之中275場次同程純二班賽安騁贏馬而木火兄弟本應串Q被告甩 兩隻當時都孭最輕磅 跑今場90分二班半賽事兩隻分別加16磅同11磅 而檔位差唔多 傾向有主動跑法賺形勢嘅木火兄弟為Q腳

第九場繼續向輕磅馬埋手 朗朗乾坤算係希斯少數季內穩定嘅馬 元旦同程麥道朗將佢發揮得淋漓盡致 上二班輕磅換希威森只要唔塞車有權再贏 最強對手又係另一隻三升二馬綠族無限 上場俾氣勢反勝純粹係前一場贏馬加到頂磅又跑法被動 所以個第三其實用力唔算多 升班換一批對手但減廿磅足以抵消 抽十檔走位相對安全 當然Q腳
尾場三班千四亂到九彩 又係扒冷場合 首選上場元旦同程揀中滿歡笑 嗰場第三恰如其分 頭二馬朗朗乾坤同魅力知遇根本超三班所以非戰之罪 隔三星期回氣時間夠 贏就未必但求一席應唔難 至於兩星期前同程323場次分列三四嘅銀騰同星運少爵計走勢銀騰更好 而星運少爵今場雖然用布文但一檔仲要尾場開哂燈未必好跑 所以擺銀騰次選 三選揀穿甲戰鷹 初出幾乎殺低歡樂至寶而贏我為您肯定有能力 上返千四更合而丁仔馬房開始回起要防

星期三晚全泥戰 集中睇二五七呢三場 尾場應該都係277場次前三馬魅影獵飛 手到再來 精彩動力控制大局 不贅
第二場禪勝寶駒跑返1650用布文減少死磅必選 不明係一先生 今季健康出問題而今場係季內第三場上陣 兩星期前跑沙田千六全無飛數但算跑得唔錯 喺英國曾經跑兩場膠沙地千四仲贏其中一場 今次轉泥地馬王輝並非無的放矢 仲要排一檔隔離更有保羅承傳放頭形勢有利 Q揀佢
第五場四班千二第二組 布文執隻算牌面馬嘅龍騰飛翔 近期操練都係踱多過跳唔清楚燉馬馬房係咪想學方仔啲招數 純計路程如果對比同樣此程三W嘅大衆勝利嚟講呢隻今季個績算硬淨 揀佢純粹信布文 Q方面澳華威威例追一段而白頭佬忽然向方仔借徒弟一用 12檔睇佢點搞
第七場無時間打 鐵角喜至寶搭雪茄鄭一對算數

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆