上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.0k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-4 08:52 AM 發表 查看引用來源
腎虧潘寧願呢場坐櫈都唔攞返知足常樂嚟騎呢個疑點 只怕隻馬洩氣
羅富全馬的確有一沉不起的擔心。

另外即場投注1-2-4,主要博降班的機緣醉夢,三班始終以千四強組一場最吸引,今回到千四,若能應付負重磅,有力開勝門。

美斯壇嘢搞到一鑊粥 更證明呢個政府只識蝦香港人 鬼佬唔受佢一套 可憐嘅球迷咁樣燒咁多錢換嚟一肚氣
年廿八賽事揀四五七八呢幾場
第四場四班千二第二組無限美麗又出但再加磅到頂磅135點都打折扣 繼續追燉馬馬房嘅旅遊高球 又好檔Q一定要 對手之中神舟時代以沙田千四先後同馬林同堅又威串Q嘅績好難想像仲喺四班 而且今次變數在轉方仔初出排埋一檔 馬主既然拉得走過嚟當然想盡快交代
第五場無乜好評都係買檔位 對架勢奇爸仲未死心 個分減下減下嚟到52分歷史新低 上埋從化做嘢又大閘 擺明跑際遇睇個二檔幫到幾多 另一隻威威鬥士排親內檔實有一席 條Q熱食都要拎嚟過關
第七場亂局 搏下失運馬久休復出嘅黑桃火箭 開過刀後上從化操左幾個月而方仔俾足耐性 試夠四個閘先跑有誠意 加上馬房全晚屯重兵但始終未贏過買W當然唔值 但係拖Q一定揀 對手之中飛輪步跑法機動 三星期前同程排檔差前段用力埋欄返到嚟梗無但都係輸四個馬位唔脫節 呢場執四檔形勢唔同哂 殺入一席唔意外
第八場無時間打 揀123檔嗰三隻本領非凡 錶壇精英同炯炯有神鐵角算數

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-5 06:21 PM 發表 查看引用來源
美斯壇嘢搞到一鑊粥 更證明呢個政府只識蝦香港人 鬼佬唔受佢一套 可憐嘅球迷咁樣燒咁多錢換嚟一肚氣
年廿八賽事揀四五七八呢幾場
第四場四班千二第二組無限美麗又出但再加磅到頂磅135點都打折扣 繼續追燉馬馬房嘅旅 ...
哨牙蘇今日踢了大半場,倒掛都出了,以這樣的速度及體力,三日前齋熱身而踢不到,很難相信是事實,是合約問題?(例如主辦商是否臨時諸多要求?)美斯刻意避開比卡超則明顯,若比卡超不在現場出現,美斯會落場踢?感覺就是比卡超累街坊;美斯剛剛也出場。我和鄧兄當時都因為追看而尾場走雞,我明明刨了初泥的魅力寶駒,竟然忘記。

第五場我喜歡開心勇駒,上仗落四班雖有一檔之利,但本身夠快,一早領先而讓對手切入,最終負於超班的極速奇兵兩個馬位而拋開實力指標的成才,實力似高於此群,抽七檔預期仍可切入至少二疉,快馬不多,形勢不會差,賠率更吸引,頭馬之選及膽材。其他馬頗接近,架勢奇爸幾次有內檔就追近,不過長期受制於步速及衝刺力而不入位,今次不似有快步速,但減分一截會更近。威威鬥士上仗僅勝皇仁福星,加分後後者似較大機會反勝,態勇檔好則仍會近。皇仁福星上仗排外檔稍留直路有好效果,今次外檔也不怕,仍可爭勝,次選。紅海勁是另一匹屢敗屢戰之馬,季初前置二疊半負於皇仁福星而先於架勢奇爸得第三,今次形勢類似,亦可爭腳。

第八場最簡單就123檔三匹,本領非凡初出操好,錶壇精英贏開,炯炯有神前仗壓倒錶壇精英。不明份子有爵登及良田福星,前者田草千二入位有級數,以同組馬比較不低於另一場的精算暴雪希威森揀前者而棄後者,實力或強於原谷草馬,有機。良田福星埋門試閘似轉好甚速可幻想,疑問是潘頓執三灘非預先安排。

另外尾場一代天嬌及精算暴雪最熱亦有賽績支持是當然選擇,另加初出操好的昇瀧駒,試閘泥草皆好,抽二檔預期守放頭馬之後,可望一出即勝。

初三賽事嗰場戲肉無賭頭 齋睇算 心水6,7,10,11呢四場
第6場預計成熱門應該都係腎虧潘嘅金匯昇昇 不如搏下同樣抽外檔又同樣上場贏嘅風火恆雲 呢啲跑後追嘅排外檔相對安全 如果當日A欄無乜偏差可一戰 Q方面遨遊系新貨遨遊武士磨左幾個月上埋從化 幾個閘展現前速 四班千二整兩場型佬全本來可以報但都要報千四 唔似陪襯咁簡單
第7場又見到嘉應高昇注定無錢分 再追穿甲戰鷹 上場跟前守好位效果未如理想 落返嚟千二執外檔好似初出嗰場縮後追可能仲大威力 另一隻千四表現普通嘅歡樂至寶明顯跑千二更合 何堯仲抖緊換擅跑後追嘅MR.BEAN更可信
第10場錶之銀河之前放聲氣想跑經典一哩最終都係繼續跑千二 雖然加到131磅但當銳好難唔揀 Q腳反而會搏下幾日前跑經典一哩全無威脅嘅嫡愛心 明顯路程嫌長 田草4戰就係得同程上名輸俾維港智能 呢場包裝必勝電氣騎士幸運遇見估計搶放形勢對佢有利 經典一哩用力唔多成冷要防
尾場三班千四米腎虧潘應該一早接鐵金剛 所以298場次同程佢贏嘅風雲武士換廢柴騎師 對條友無信心第一隻就劃走 鐵金剛以對上兩場走勢嚟講上千四合理 唔玩嘢嘅話三甲應有 至於今季已經三W嘅馬林加到134磅有一定風險 所以大膽放棄 半冷心水話你知 始終跑千四嘅把握大過千六 另外風繼續吹今場個一檔係考驗 如果際遇好啲好似今季贏嗰兩場隨時剷入一席

PS:祝各位心好事成 馬運亨通

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-8 09:07 PM 發表 查看引用來源
初三賽事嗰場戲肉無賭頭 齋睇算 心水6,7,10,11呢四場
第6場預計成熱門應該都係腎虧潘嘅金匯昇昇 不如搏下同樣抽外檔又同樣上場贏嘅風火恆雲 呢啲跑後追嘅排外檔相對安全 如果當日A欄無乜偏差可一戰 Q方面遨遊系新貨 ...
祝大家龍馬精神、橫財就手

第七場歡樂至寶同穿甲戰鷹翻版Q非常好分,就算單T搭嘉應高昇派彩都吸引。

尾場三班千四米我的看法不同,鐵金剛上仗千二末段不算太勁,增程換強手,我想放棄對賭。風雲武士贏千二固然勁,上仗增程輕鬆跟前贏來紋風未動,易跑之馬,加七分換陳嘉熙減五磅仍覺勝望相當高。話你知田草跑千四有較多根據兼有內檔,風繼續吹抽一檔就不必捉在後面,此場有步速有利追趕,預期衝得比上場更接近,都是正路配腳。另加電子傳奇,上季亦是季中後持續好表現,上次大冷入Q排外檔短距離負於堅又威而壓倒瑰麗人生,很實在的賽績,今次好檔而仍被看輕,值得兼顧。

另外講第三場。手機錶霸表現連貫,上仗追入亞軍拋開後面馬群水準高,亦有應付外檔的證明,正路選擇。拍馬難追上季回到四班次仗就取勝,現在又回來,上仗三班千二外檔被迫守包尾而負於一檔的高進明駒不多,後駒降班即輕勝,反映拍馬難追在此甚有優勢,今次抽內檔會好跑,爭勝份子。智智多寶上仗初出後追不俗,組別水準則不算高,要看進度,不敢看輕,換潘頓就嚴重低水,要兼顧但要考慮投注策略。另考慮椒椒醒,跑兩仗皆大外檔,初出一仗強組留在尾衝表現甚佳,翌仗改前置但沿途三疊而直路上潰不成軍,今次終於排好檔,預期留後而不必太後,會有相當威脅。手機錶霸可作T膽,賭Q若不互串可飛起智智多寶一博。

年初六尾場唔識賭 集中睇三場四班賽
第三場1650第一組其實同第二場另外嗰組都係參差不齊 本來掛頭牌嘅川河首駒降落四班應有利但本身又尺寸 徒弟仔火喉根本未夠所以就算排二檔都唔考慮 再追富起來 開始上緊而上場輸俾時時稱心純粹腎虧潘一認真起上嚟無人可擋 雖然初跑谷戰但呢場排佢內側馬匹有唔少係欠缺前速 如果順利埋到二疊前置有cover勝算唔低 對手之中揚威四方跑法同富起來相比要留後一格 以呢隻馬能力至少應該值四班中上 當然睇豪堡嘉寶神駒呢啲排外檔嘅係咪立心搶前拉快步速
第六場嘅一千米呢頭講廢柴十磅未夠火喉咁韋賊整隻天火同人咁鬼易跑係貪嗰十磅減 咁都無P嘅話又要問候佢老母 至於腎虧潘就攞初出嘅超級精英 11月至2月前後試6個大閘仲要返嚟之後專程試谷千二閘 夠哂前速仲有埋個一檔食胡位 父系咁早熟當然有得用盡用
至於第七場嘅千二第二組廢柴十磅贏過嘅風中勁松又係跑檔位 381場次執十檔未跑判死刑 但返嚟都有第四反映馬匹有態 始終路程首本今場執四檔應唔難搞 Q方面真感去黎昭昇後大爆發 咁嘅勢頭熱食都要追到無為止

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-13 07:27 PM 發表 查看引用來源
年初六尾場唔識賭 集中睇三場四班賽
第三場1650第一組其實同第二場另外嗰組都係參差不齊 本來掛頭牌嘅川河首駒降落四班應有利但本身又尺寸 徒弟仔火喉根本未夠所以就算排二檔都唔考慮 再追富起來 開始上緊而上場輸俾 ...
連續兩次一場預測準確而一場遠離估計,暫時未有加注信心。今晚有活動,只賭第三場,富喜來跟你看法差不多,級數稍高而應可慢入二疊或一疊,首選。川河首駒三班有Q有位之馬,降落四班而不負重佔大優,預期二檔天然教騎師走位,早段不輕舉妄動可貼欄,等到直路才發力,騎得怎樣差也該是前列份子,兼顧。保險腳要嘉寶神駒,此組欠領放馬,預期用前仗跑法就算12檔亦可順利切入慢放,對手多欠實力或欠長力,可闖入一席。

星期日場戲肉黨媒爛杯朗朗乾坤上場居然唔肯出閘 雖然試兩個閘合格但難保唔會出現又立地成佛 只限拖腳唔敢搵膽 正路巴閉哥可以守好位 搏冷再追紅愛舍 跑返千四執外檔相對安全 肯定有分頭

第九場三班85分千八米雪茄鄭全日哂馬 木火兄弟跑返首本路程又好檔首選 最大對手當然係腎虧潘隻精算謀略 抽十檔估計縮後跑 雖然跑C加3欄但今場得11隻跑飛出去追難度不大

尾場泥地三班1650見到黃腳鱲 手到再來 大紅袍 幸運傳奇呢幾隻放頭前置必有步速 買哂雪茄鄭一對同系加魅影獵飛呢三隻後上馬應該無死錯人 除非場地大利前置就無嘢好講

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-16 06:30 PM 發表 查看引用來源
星期日場戲肉黨媒爛杯朗朗乾坤上場居然唔肯出閘 雖然試兩個閘合格但難保唔會出現又立地成佛 只限拖腳唔敢搵膽 正路巴閉哥可以守好位 搏冷再追紅愛舍 跑返千四執外檔相對安全 肯定有分頭

第九場三班85分千八米雪茄 ...
第八場盃賽紅愛舍前後減三分就回到千四,應有出擊意,機會馬之中較有分頭的一匹,朗朗乾坤及巴閉哥仍在升軌,當然分頭就欠奉。第九場木火兄弟及精算謀略最熱,值博率就稍低,因極速奇兵做攔路虎。

另講第三場四班千四,先揀展宏圖,三班千二及千四皆有接近表現,落四班兼屬弱組,有力開齋,首選。佳福駒今季得三亞包括兩次同程,惟表現較反覆,跑出水準則屬前列份子,兼顧。保險腳取善傳萬里,上次回四班想搏殺但未能延續上兩季非冠即亞之績,七歲已稍退步,但此組實在弱,上仗第六之水準或已夠入Q。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆