上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.0k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-22 09:35 AM 發表 查看引用來源
星期日戲肉三冠次關香港金杯浪漫勇士唔跑董事杯根本係應該 連打覺士盾同香港杯兩場硬仗用力唔少 抖兩個月時間夠 操練正常而雖然抽最外檔但平磅始終有利 麥道朗夾到熟哂點都要返 至於董事杯盟主遨遊氣泡今場跑二千就 ...
第八場三班千六十八掌門、太陽勇士、飛漲及銀騰都在相若位置過終點,後者意外最多,四匹都實力接近,個人認為一是全取一是全棄,我傾向全棄,因為與好勁力接近就不夠勁。若賭我就揀4-6-8。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-24 01:25 PM 發表 查看引用來源
咁肯定唔止一次班際賽串T嘅 步步友喺二班貝湯美贏條街嗰場就係其一
我也忘了這場,當然三班或以下更難,同倉三匹同組出場機會不多。

第九場華麗再勝正路首選,不贅。球星近兩仗縮程有好表現,回到過去水準不高的千二成大熱Q,不妨對賭。拍馬難追上次落班贏得輕鬆,前仗三班如前說檔劣追得好,在此班其實已有前列水平,今次好檔可用上次跑法,會有一席,目前Q很值博。風生水起贏過,已有實力證明,上仗久休與樂滿貫同到,輸得較遠,今次休息時間短,未肯定有足夠時間恢復贏馬狀態,可作保險腳,Q賠率則極低,賭T較抵。

引用:
原帖由 月影偷情 於 2024-2-24 04:09 PM 發表 查看引用來源
聽日我買😌😝連捷🤭....😌司長出馬🗣️全部讓路!
此林定國是Mixion,非彼的Paul,非同一人

星期三擺場四班尾場 高班馬凋零
有幾場就咁睇都係預左無分頭場合 例如第五場應該係添開心 精算暴雪同撼天鐵翼三強之爭 呢場唔買都唔可惜 而第七場形勢仲簡單 十八掌單挑獨角獸
第六場四班千二第二組 首選妙玲瓏 年初六跑同程賽前有諗過但11檔實在難跑 但返嚟追得唔差 呢場個一檔好跑得多 巫偉傑手上可用兵源唔多一定砌 最強對手肯定係電訊飛車 一個月前換布文即刻大勝一場 似係人夾馬緣 加到135頂磅係有啲影響唯有信布文
尾場四班千二第一組無限美麗預計大熱但繼續135磅 搏佢唔入Q 正路之選都係皇帝英明 路程首本而無限美麗仲讓佢磅 三甲無理由唔預佢 另一隻燉馬馬房嘅勝利神駒雖然上場沙田千四贏馬後換巴度變相雙重加磅加11磅 但本身夠前速又主動可以守好位 雖然谷千二兩戰無上名但當時馬未熟 靠千四級數落返嚟谷千二喺呢度仲有一爭之力

第八場三班千二第二組都係歡樂至寶 有財有勢 鈁糖武士同爭金奪冠呢四隻之爭 計檔位鈁糖武士抽最外檔跑法一定被動 首選兩戰同程全勝歡樂至寶 上場田草千二全程望空都追返個第四 MR.BEAN 跑過一場應該知點發揮 有財有勢上場腎虧潘跑得一絕僅僅贏 加左分後止於一位 至於爭金奪冠就繼續有好檔位 馬房有埋妙玲瓏應該配合出擊

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-2-26 05:46 PM 發表 查看引用來源
星期三擺場四班尾場 高班馬凋零
有幾場就咁睇都係預左無分頭場合 例如第五場應該係添開心 精算暴雪同撼天鐵翼三強之爭 呢場唔買都唔可惜 而第七場形勢仲簡單 十八掌單挑獨角獸
第六場四班千二第二組 首選妙玲瓏 年初 ...
第五場如果跑出添開心同撼天鐵翼有十幾倍就不乏味,精算暴雪上仗檔差但早守二疊而對比前仗也不算太快,輸三個馬位就比較差,今次好檔就偏熱。

第六場四班千二,妙玲瓏劣檔仍追得近換黃金一檔是正路選擇。電訊飛車上仗對手水皮而大勝,亞軍馬再出輸兩個幾馬位,加九分有壓力,不肯定進步多少,有機會而欠把握。時尚風趣上仗排外檔一放到底頂住無限美麗姿態好,但忌三歲馬負重,機會與電訊飛車相若。砂漿金剛跑兩仗千四表現可以,減夠分回到谷草千二抽好檔則夠爭勝,另一機會馬。臨場看賠率。

另講第三場四班一千,先取你常揀的超額認購,八歲馬近期竟然有使以來最準繩,一直不怕外檔,同場快馬多會蝕得較少亦有利其後上,冷門更值博。初出超勁火力連番試閘有速度有耐力,操好來跑抽好檔,有力一網打盡,要取。美麗緣分前仗排內檔稍留表現好,上仗中檔失控敗不作準,今次有好檔可跟隨領放馬,期望回復水準,第三選。快如龍上仗在勝後加分下衝刺欠勁,不敢信賴。

引用:
原帖由 鴻略 於 2024-2-28 19:18 發表 查看引用來源

第五場如果跑出添開心同撼天鐵翼有十幾倍就不乏味,精算暴雪上仗檔差但早守二疊而對比前仗也不算太快,輸三個馬位就比較差,今次好檔就偏熱。

第六場四班千二,妙玲瓏劣檔仍追得近換黃金一檔是正路選擇。電訊飛車上仗對手 ...
快如龍上場差到無人信 黎昭昇啲功夫名大於實 一隻福逸半季跑三場就出現高佬新未試過嘅爆缸 犀利 至於超額認購就覺得應該抖 雖然白頭佬有馬贏

朗朗乾坤嘅前途有定案
「朗朗乾坤」於1月21日及2月18日出賽時連續兩次拒絕出閘。小組已考慮該駒馬主代表要求允許其繼續在香港出賽的申請。

經考慮有關申請及參照小組以往作出的類似決定後,小組決定允許「朗朗乾坤」繼續在香港出賽,惟須符合以下條件︰

該駒自2月18日起禁止在港出賽四個月。該駒必須至少連續五次在港試閘及格,其中至少兩次試閘須從1600米起步點起步。該駒日後出賽時必須佩戴與該五次試閘相同的配備。該駒在試閘前必須經兩次出閘測試及格,而其中至少一次須在香港進行。倘若「朗朗乾坤」在任何一次試閘中拒絕出閘或出閘十分緩慢,小組將建議該駒強制在港退役。

星期日嘅經典杯雖然往時係爆冷場合 但十年前呢場馬都出現過威爾頓步步友魔頭一對熱門同室操戈控制大局 至於今年感覺爆唔到乜嘢出樣 平磅作賽 驕陽明駒 喜蓮勇感始終分高有利 至於神仙另一隻安騁搵莫雅過嚟助陣必有鬥志 整個12檔就麻煩少少 如果Q搏分頭就喜蓮勇感搭安騁 至於驕陽明駒初上千八的確係變數 上場經典一哩仲有搶口 今場靠卡士搭夠

第八場二班105分直路賽 年初三416場次嘅千二米錶之銀河同賢者無敵交手結果錶之銀河沿途望空都撲返上嚟第二 雖然報左一個星期後G1女皇銀禧杯但出得呢場直路賽點都會搏埋 賢者無敵嗰場塞車跑第六但輸唔夠三個馬位用力唔多 今場評分上限多五分變相負磅輕左 布文攞返帥權更可信

重心場次第九場三班二千米 頭二選要哂上場都係腎虧潘遊馬河馬匹 精算謀略神仙叫莫雅搭單騎埋 今次個四檔形勢比上場千八外檔好好多 雖然孭133磅但莫雅都係重磅騎師孭少啲死鉛更好 至於另一隻翔龍再現始終谷戰係四比零所以上場未可作準 返嚟上名率高嘅沙田二千又有競爭力 三選方面預計成熱門嘅大千氣象比上場孭多九磅仲要初上二千打問號 倒不如要返呢個路程七戰雖然未贏但有四個第三嘅多多勇駒 至少馬房都要為護級

大至尊一出就贏二千真係夠黐線 難怪老香港係咁吹奏😆

回覆 3909# KIRIN688 的帖子

係啊!😒😒葉厩舊馬唔掂水😒

今日中孖寶第七口 信心星下射全餐。
同埋孖寶第八口 。先至😒唔洗輸!

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆