上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.0k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-3-7 05:21 PM 發表 查看引用來源
星期日女皇銀禧杯主力講第九場
六七同八場係咁意講幾句
戲肉嗰場金鑽貴人俾張生噏中千四最好 抽埋八檔更好跑 除非馬又有內部問題咁無得講 Q腳方面布文揀神虎龍駒放棄加州星球應有見地 上場田雞係跑得差 三重彩要返 ...
之前打一大段又死了,簡覆算了。

女皇銀禧杯可加入幸運有您;第六場可補回聚風雲。其他場次揀得到也只是幾十蚊Q,並非特別穩但又是必然選擇,而且見不到冷腳。頭場最熱三匹已算較好分頭。

星期三主力睇第四場 其他嘅求其噏下
尾場二班千二又係睇檔做人 一代天嬌繼續有好檔雖然上二班都難以睇輕 對手之中傑出漢子明顯有其他馬幫手做cover先發揮到威力 今場有電氣騎士四季醒呢啲開路會好跑
第六場就係精算暴雪同錶壇精英單打獨鬥格局
第八場獨角獸同都靈福星都係近績穩定 尤其都靈福星抽著11檔更有利佢後追

重心第四場四班千二第二組 駿寶退出補入晉神排埋個一檔連運都有埋 雖然已經8歲但今季嚟講退化幅度似乎唔算大 兩個幾月前五班同程幾乎殺低今次又同場嘅九秒九 睇嚟燉馬馬房今季有心用哂佢 對手之中另一隻神炯炯有神季初四班爆左劑之後幾場得一個P算失望 仲要有幾場有票數最終馬主拉倉 獵人成接手啲操練當然辣到hihi 可惜布文停賽俾返當時贏馬嘅田雞 仲落返四班明顯佔班利 獵人成務求省招牌心意明顯 三重彩腳加返呢個路程首本嘅九秒九

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-3-11 09:33 PM 發表 查看引用來源
星期三主力睇第四場 其他嘅求其噏下
尾場二班千二又係睇檔做人 一代天嬌繼續有好檔雖然上二班都難以睇輕 對手之中傑出漢子明顯有其他馬幫手做cover先發揮到威力 今場有電氣騎士四季醒呢啲開路會好跑
第六場就係精算 ...
尾場二班千二屬混戰,此堆馬往往頭四在一馬位內決勝負,臨場形勢已可改變結果,感覺彩數成份高。

第四場四班千二亦有好幾匹實力馬,晉神上仗從內欄攝上追過千杯敬典,後駒上仗增程初上名,逐漸進步之馬,若稍進已足反先,今日頭兩場利放頭,贏馬的包括上仗同場贏馬升班的天足貓,前駒則勝在排一檔則會全程一疊,比上次似更有利,兩者機會接近。炯炯有神的後上跑法雖在三班只能追得勁而追不及,但證明實力與狀態,回到一戰即贏的四班當佔上風,又有贏面。獵人成求省招牌,告東尼亦想誅叛將,三代同心早前田草強組後上第四,與此組相比亦不下於炯炯有神,上仗外檔搶放跑法錯誤敗不作準,用巴度會留後,尺寸馬谷草就要看際遇。合夥奔馳目前大熱,兩場田草中下組別得二三,再結合大前仗同程三疊仍入位,屬前列份子,檔位一般。

另外第七場在4-5-6-7-9之間揀,臨場再看,紅海勁穩定但欠進步及不超,入圍就欠分頭。

跑星期六 最高班嗰場第九場無乜賭頭 馬林撼競駿輝煌格局 尤其競駿輝煌神仙決定唔安排跑打比明顯留以有待 只係由麥道朗換田雞唔知效果如何

第二場四班泥地千二 再追澳華威威 明顯唔係智弘大師可以發揮到嘅馬 換返熟手嘅巴度而本場有幾隻放頭快馬必有步速 除非場地不利追另當別論 對手之中火神神樂以上場同程走勢呢場機會本來唔錯 但對呢個馬房唔敢抱太大信心 呢個黎昭昇感覺名大於實 倒不如要返之前同程入圍而上場田草都係輸俾快狠準嘅實力哥 快狠準之後再出再贏 實力哥揸住呢個績返嚟泥地千二贏級數

第五場三班千二等埋發叔杯 告仔出夠三隻其中兩隻抽二三檔估計步速都係連連有盈放 另外電子傳奇排一檔可能頂一頂連連有盈 所以首選向後上馬埋手就係特別美麗 一落返千二幾乎連華麗再勝都劏埋 型佬全家陣可用嘅三班馬唔算多 部署特別美麗落返千二搵食都合理 Q方面高進明駒到依家跑法仲未定型 雖然腎虧潘贏過但係放頭 上場同程無cover都輸唔遠 今場個六檔算好跑

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-3-14 08:28 PM 發表 查看引用來源
跑星期六 最高班嗰場第九場無乜賭頭 馬林撼競駿輝煌格局 尤其競駿輝煌神仙決定唔安排跑打比明顯留以有待 只係由麥道朗換田雞唔知效果如何

第二場四班泥地千二 再追澳華威威 明顯唔係智弘大師可以發揮到嘅馬 換返熟 ...
第九場二班千四,馬林在三班贏馬姿態已覺辛苦,升班與原班馬磅位差異不大,個人覺得一位已足。神虎龍駒贏馬一場,佳運財、九五赤兔及舞林密碼同場短距離落敗而壓倒增有,反映此三駒當跑法正確時實力仍強,佳運財其後繼續有穩定表現,包括路長的千六千八。九五赤兔上仗搶得太急,今次快馬不多,排三檔可跟隨我為您慢走,可現真身。舞林密碼只有該場大後上表現出色,前後幾仗中置則差些少,八檔則可能被迫留後反而會更好,三匹都有機會。

競駿輝煌勝在穩定及磅輕,跑法亦簡單,神仙馬亦多循序漸進,上兩場則無雷霆萬鈞之勢,怕神仙馬可兼顧,若上面三刪一就舞林密碼。

引用:
原帖由 鴻略 於 2024-3-16 17:09 發表 查看引用來源

第九場二班千四,馬林在三班贏馬姿態已覺辛苦,升班與原班馬磅位差異不大,個人覺得一位已足。神虎龍駒贏馬一場,佳運財、九五赤兔及舞林密碼同場短距離落敗而壓倒增有,反映此三駒當跑法正確時實力仍強,佳運財其後繼續有穩定 ...
競駿輝煌睇嚟仲有得上 雖然係阿加汗出嚟咁快兩W好勁 舞林密碼似見哂 至於九五赤兔上場後停操十日 今日出返嚟表現還可以但睇嚟隻馬無進步 發叔杯嗰隻樂滿貫咁嘅績都係唔夠十倍W開跑 點玩

星期三第五場老牌杯賽紀利華木球會杯 首選包生隻花好月盈 四檔跟守好位相當易跑 Q方面多多配合明顯谷戰特佳 近兩場沙田遊馬河後返嚟首本路程又一檔 加埋又拆組水準進一步拉低變相機會提升

第六場仲未對架勢奇爸死心 衰在跑法被動成日吱吱左左 只要際遇好啲起碼有上名 Q方面呢場唔少馬近績普通 焗揀腎虧潘嘅耀寶駒

第八場再揀開心勇駒 雖然排最外檔但換嚟分頭 上場後另外兩隻自己友再出又串Q 仲要返從化做嘢無理由唔揀 對手之中建測羣英成為今季希斯招牌馬 對上四場谷戰三W一P 雖然返三班但都係當初插班評分左右水平 上場係贏得險但當時孭132磅壓力不小 今場孭120磅好好跑

尾場三班千二撼天鐵翼有好檔 機會比上場提升 至於鈁糖武士雖然有一檔但呢排密密跑 隨時有走樣嘅可能 反而有財有勢今場之前有三星期時間休息 體力上必定比鈁糖武士優勝 不明係風繼續吹 以今季兩勝沙田千四嗰批對手同今場比差一截 跑C加3欄去到尾場中外欄場地可能仲好追

已前丁冠豪騎的鍾意寶
引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-1-5 20:30 發表 查看引用來源
7/1心水洋紫荊錦標揀三隻 駿皇綵今場叫做邊線機會 但對著喜悅繽紛 一哥呢啲無把握贏 其他魔頭馬共創更好用沈拿肯定無人信 上場有起色而星期日預計有啲雨 吼下 另信心保證跑左一場應該上力啲 告仔一對來勢洶洶應該有 ...

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2024-3-18 08:30 PM 發表 查看引用來源
星期三第五場老牌杯賽紀利華木球會杯 首選包生隻花好月盈 四檔跟守好位相當易跑 Q方面多多配合明顯谷戰特佳 近兩場沙田遊馬河後返嚟首本路程又一檔 加埋又拆組水準進一步拉低變相機會提升

第六場仲未對架勢奇爸死 ...
第五場四班千二選擇相同。花好月盈上仗檔劣仍追回第三,前仗贏馬而蹄下敗將連環補中, 今次好檔而對手弱,贏面高。多多配合正路腳,上季評分低時田草較好,目前只能鬥谷草對手,勝後翌仗劣檔追得不俗,換上一檔大約等於宏才加分前實力,有得爭。電子宇宙之前狀態低落表現差,現評分已回落到上季大勝時水平,上仗劣檔後追有起色,今次有好檔,晨操狀態有進展,估計會與多多配合接近。川河動駒前仗泥地與泉龍駒接近,現降班換鍾仔不用負太重磅,速度型快馬排內檔起步即放易跑,外地跑草地,預期不會差過跑泥地,前列機會。花好月盈膽材QT拖上面三匹。

第四場另一組四班千二,馬有運上仗排中檔留後追回第四,頭馬正是花好月盈,水準高,今次抽一檔,用回前置好位跑法,爭勝主角。高份數欠進但有能力,幾次跟前的表現未如理想,今次好檔,若回復留後在此弱組亦是正路前列份子,次選。電訊飛車上仗不過不失,今次檔位不變換鍾仔減磅,在弱組會有一席,保險腳。飛雲上仗弱組追個第四,今次檔仍劣,要相當進步才可爭勝,目前W超熱,P則熱不透,小注賭就博其進步小,放棄。

引用:
原帖由 鴻略 於 2024-3-20 19:58 發表 查看引用來源

第五場四班千二選擇相同。花好月盈上仗檔劣仍追回第三,前仗贏馬而蹄下敗將連環補中, 今次好檔而對手弱,贏面高。多多配合正路腳,上季評分低時田草較好,目前只能鬥谷草對手,勝後翌仗劣檔追得不俗,換上一檔大約等於宏才加分 ...
腎虧潘跑親呢啲賽事實有嘢令人嘔血 成9日見贏唔到就hea下hea下 如果佢生在英國佬主政馬會年代肯定釘牌

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆