上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  624.2k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-2-23 08:05 AM 發表 查看引用來源
唔計場地因素 鴻兄點睇美麗大師?
近仗差不多,不易入Q但會近。

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-2-24 12:58 AM 發表 查看引用來源  

近仗差不多,不易入Q但會近。
同感 已經走下坡可能千四最合跑 但爭下獎金 嗰場最睇唔透而有權殺哂我認為係西方快車 千四威力比千六强得多 最近呢兩場G1千六係跑得好 加上換炒飯哥肯定比祈生更好發揮 QT要預佢

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-2-24 07:49 AM 發表 查看引用來源
同感 已經走下坡可能千四最合跑 但爭下獎金 嗰場最睇唔透而有權殺哂我認為係西方快車 千四威力比千六强得多 最近呢兩場G1千六係跑得好 加上換炒飯哥肯定比祈生更好發揮 QT要預佢 ...
這場頗接近,難選馬,平湖之星五十五十爭分奪秒證明過差不多,喜蓮獎星實力較優但狀態有起伏,美麗傳承上仗回落早段欠反應,近來試閘又覺復現朝氣。要包也難包得晒,平衡注碼,可能簡單選三匹賭Q,感情加理性,大摩一對加平湖之星。

九場預期步速偏慢,4,6一對慢開馬齊齊抽內檔,小心兩隻馬會爭一個位,甚至一齊無位。1呢場用番Tommy慣性思維去攞位可能更安全。

引用:
原帖由 有冇咁多名 於 2018-2-24 11:15 AM 發表 查看引用來源 九場預期步速偏慢,4,6一對慢開馬齊齊抽內檔,小心兩隻馬會爭一個位,甚至一齊無位。1呢場用番Tommy慣性思維去攞位可能更安全。
所以走位上獎星同西方快車相對安全 暫定心水就係一哩錦標翻版T 不過魔頭喺官方訪問話希望獎星跟前啲 咁就唔知佢點諗

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-2-24 10:51 AM 發表 查看引用來源

這場頗接近,難選馬,平湖之星五十五十爭分奪秒證明過差不多,喜蓮獎星實力較優但狀態有起伏,美麗傳承上仗回落早段欠反應,近來試閘又覺復現朝氣。要包也難包得晒,平衡注碼,可能簡單選三匹賭Q,感情加理性,大摩一對加平湖之星。 ...
傳承如果成功殺埋欄就有勝算 只怕告仔兩隻指數同銀紙隨時玩team work招呼

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-2-24 12:15 PM 發表 查看引用來源
傳承如果成功殺埋欄就有勝算 只怕告仔兩隻指數同銀紙隨時玩team work招呼
美麗傳承不一定要放頭,有能力追馬,有狀態有步速最重要。指數應會放頭,銀紙用蘇銘倫,贏輸一件事,預期認真跑。

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-2-24 01:04 PM 發表 查看引用來源

美麗傳承不一定要放頭,有能力追馬,有狀態有步速最重要。指數應會放頭,銀紙用蘇銘倫,贏輸一件事,預期認真跑。
銀紙我都想認真跑 但兩年前金杯夾硬將多名利撞番入去呢個鏡頭太深刻(多名利都唔知係咪呢件事傷埋搞到退役) 點知蘇仔係咪又想嚟料?

得勝駒嗰場睇飛睇騎師發揮 大龍鳳一場

明月流鼻血!

賠了夫人又折兵:022:

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆