上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  624.1k

官方公布騎師賽名單 主隊6位包括兩大 何堯 田雞 同騎師榜排名第五同第六嘅騎師(成績截到下星期三 暫時係巴度 波仔同契弟豐三爭二)外隊六位包括馬昆 杜苑欣 布宜學 巴米高 莫雅 布達德

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-17 09:56 PM 發表 查看引用來源
尾場嗰隻金鷹翺翔上次飛到馬到 本來呢一檔理應更有勝算 不過呢隻馬一定要單騎順放 53場次郭能守好位跑騎落唔多 呢場多左嘭嘭聲共創繽紛呢啲搶佢就唔多有利 計形勢嘅話不如要喜佳龍 起碼呢個步速佢會好跑 雖然快跳課 ...
同意,金鷹翺翔上次正是靠減磅大利取勝,檔位不重要,今次等同郭能騎時幾場的形勢,爭位。同場幾匹曾對壘甚至贏馬加分,變成重現過去磅位差距,喜佳龍兼有好檔,再勝機會最高。最大變數是共創繽紛,轉谷草有級數優勢,好檔兼有馬搶會輕鬆守好位,形勢與上次大有不同,亦有力贏。維港奔流有賠率一拖無妨,形勢則一般。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-18 03:51 PM 發表 查看引用來源
官方公布騎師賽名單 主隊6位包括兩大 何堯 田雞 同騎師榜排名第五同第六嘅騎師(成績截到下星期三 暫時係巴度 波仔同契弟豐三爭二)外隊六位包括馬昆 杜苑欣 布宜學 巴米高 莫雅 布達德 ...
騰出兩位而不多加一名本地騎師......

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-11-18 17:22 發表 查看引用來源

同意,金鷹翺翔上次正是靠減磅大利取勝,檔位不重要,今次等同郭能騎時幾場的形勢,爭位。同場幾匹曾對壘甚至贏馬加分,變成重現過去磅位差距,喜佳龍兼有好檔,再勝機會最高。最大變數是共創繽紛,轉谷草有級數優勢,好檔兼有馬搶會 ...
共創繽紛有啲奇怪神仙咁快安排佢跑谷戰 似乎喺佢心目中呢隻馬唔係咁叻

星期日大賽 三場G2之中杯同一哩求其噏 馬會一哩支鎗包拗頸 想扭一扭搏返川河同嘉應兩隻老對手😆馬會杯時時精綵孭少五磅好跑 單Q就係王老晶條龍 越長越好 短途嗰場稍後
其他場次噏兩場二班賽

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-19 02:27 PM 發表 查看引用來源
星期日大賽 三場G2之中杯同一哩求其噏 馬會一哩支鎗包拗頸 想扭一扭搏返川河同嘉應兩隻老對手😆馬會杯時時精綵孭少五磅好跑 單Q就係王老晶條龍 越長越好 短途嗰場稍後
其他場次噏兩場二班賽 ...
類平磅跑二千,仍覺添滿意在龍之上,當然告Q就無肉生,可考慮三重彩,會有百幾;川河同嘉應不強,較宜將注碼放在其他場次

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-18 07:56 PM 發表 查看引用來源
共創繽紛有啲奇怪神仙咁快安排佢跑谷戰 似乎喺佢心目中呢隻馬唔係咁叻
共創繽紛確實不強,但總算能追越再成長(原來前後長50磅)的金鷹翱翔。辛苦贏過共創繽紛的夢想成金,星期日升班就有機會首嘗敗績。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-11-19 16:02 發表 查看引用來源

共創繽紛確實不強,但總算能追越再成長(原來前後長50磅)的金鷹翱翔。辛苦贏過共創繽紛的夢想成金,星期日升班就有機會首嘗敗績。
夢想成金秤上場賽績係有疑點 跑第三隻閃電俠又唔算好叻 嗰場馬暫時要韋小寶同美麗掌聲 尤其美麗掌聲 啱啱個大閘試留二三位效果唔錯 執四檔應該咬二疊三四位呢啲食胡位 韋小寶上次復出咁嘅走位唔香至奇 抽好檔有夢想成金開路形勢天造地設

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-11-19 15:56 發表 查看引用來源

類平磅跑二千,仍覺添滿意在龍之上,當然告Q就無肉生,可考慮三重彩,會有百幾;川河同嘉應不強,較宜將注碼放在其他場次
短途嗰場應該有啲肉食但相信唔會爆得喺邊 鐵角三隻先要最高分旺蝦王 精英碗復出孭頂磅拉哥明顯hea騎 換轉鞍上人係華將肯定開file抽秤 呢次跑條件平磅以最高分身份何其著數 神仙喺短途依家得返佢可以用 加上上季贏得場普通一班賽難以交代 趁川河達駒仲未開上戰線快快手執返場G2都要啦 諗諗下如果忠心勇士遲一年出道命運可能唔同哂 另外兩隻其一點都要返錶之智能 始終覺得留一留再衝係最好跑法 上次無計 排最外檔焗放俾有理共想偷襲得手 呢次一檔形勢唔同哂跑法彈性好多 要多隻就係仁者荃心 話哂上年主席獎第二個績無花無假 今季勢必揸盡

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-11-19 15:56 發表 查看引用來源

咁又係 添滿意繼續有檔位之利 同埋級數有證明 一係就買Q過關 三重彩就無謂買

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆