上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

星期三11月25日兩場三班賽唔識揀 唯有揀三同六呢兩場四班加埋第七場二班一千為心水

170場次有一半馬匹喺聽晚第六場再交手 頭馬成才本來爆左出嚟之後係忌追寶尾 但唔計希斯嗰啲針葯因素 嗰場步速慢自己走上去跑法有啲違反馬性都贏 個分應該仲有喺手 同薛恩係幾合拍 嗰場熱門勁力威龍步速慢擺前左無後勁 睇嚟整定係後上馬 11檔換郭能預佢縮後追

第三場其實無乜心水 純粹買冷門碰運氣 反正一場十二隻馬機會一樣 總有一二三名 搏兩隻初出嘅 其一係日日有餘 10月尾喺從化試兩個閘 返嚟香港再整多個谷閘喺方仔嚟講算少有 雖然拉哥最後唔騎但唔代表啲乜 換蔡仔可能仲好 另一隻神仙嘅銘記知心 功夫做足 雖然谷閘未試但神仙攞初出PPG過嚟谷戰就食唔係未試過  有權一出劏人

第七場經典之星排一檔 只要起步順利三甲必有一席 跳出世界同樣好檔可以咬住經典之星嚟跑 難怪條Q熱到飛起 三重彩腳加隻跑新鮮唔嫌短嘅永同歡欣

國際賽四場名單如下 外隊主要嚟自日本同古摩軍團

附件

Screenshot_20201125-151906_PDF Reader.jpg (277.94 KB)

Screenshot_20201125-151906_PDF Reader.jpg

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-25 11:26 AM 發表 查看引用來源
第七場經典之星排一檔 只要起步順利三甲必有一席 跳出世界同樣好檔可以咬住經典之星嚟跑 難怪條Q熱到飛起 三重彩腳加隻跑新鮮唔嫌短嘅永同歡欣
我與你差不多。經典之星上仗彎初仍三疊需加速切入,今次排一檔,預期早段就算不能搶亦可頂住外疊,接近彎位應可明顯取得領先,不必如上仗般費力,可抵消加分壓力,仍有勝望。跳出世界上仗終見回起,贏過被迫放得過快的經典之星,今次磅位距離更有著數,亦可爭勝。第三選博豹子頭,上季煞科日千二表現不差,前仗跑不出水準應是狀態未起,上次稍好入位,今次縮程,本身夠速度能跟兼有好檔具威力,望剷入一席。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-24 08:02 PM 發表 查看引用來源
第三場其實無乜心水 純粹買冷門碰運氣 反正一場十二隻馬機會一樣 總有一二三名 搏兩隻初出嘅 其一係日日有餘 10月尾喺從化試兩個閘 返嚟香港再整多個谷閘喺方仔嚟講算少有 雖然拉哥最後唔騎但唔代表啲乜 換蔡仔可能 ...
第三場原班馬不差,初出馬不明,比較難計算,直覺看就駿馬風采,田草績級數高於原班半班,如能應付夜馬谷草,有好檔正路贏面高。

較喜歡第四場,初出馬試閘差較安心。駿爵士大熱,千二弱組贏得辛苦後上升空間不多,飛走。先選正本雄心,上仗在強組跑近,有好檔有雷神,前列份子。開心一號,應可貼欄放頭,上兩仗皆不俗而今次對手轉弱,不難一席。怪獸廚神換配備留後變身贏馬,雖增程兼追寶尾,有賠率仍可跟。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-23 06:48 PM 發表 查看引用來源
星期三11月25日兩場三班賽唔識揀 唯有揀三同六呢兩場四班加埋第七場二班一千為心水
兩場三班賽,千二一組太熱就純觀賞,不怕熱就單Q佳景福星搭平常心。

另一組千六對面提過,先選一對潘頓「好」馬。好鬥心準繩兼上仗贏得有說服力,加分不多又繼續好檔。心頭好有田草級數,上仗運吉,有前速之馬不難克服外檔,不明因素換分頭。再兼顧星運子爵,有田草千六賽績,路程與級數有證明,上仗跟得太急致贏得辛苦,增程反而早段不必用太多,應有力爭勝。

官方新聞稿話蘇仔聽日到 之後隔離 國際賽日開始上陣 即拉哥想騎頌讚火星機會應該....😎

蘇銘倫跑到2月

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆