上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

引用:
原帖由 再世睹俠 於 2020-11-25 19:51 發表 查看引用來源
蘇銘倫跑到2月
日本去唔到唯有嚟香港

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-26 01:35 PM 發表 查看引用來源
日本去唔到唯有嚟香港
基本上與大摩無關,向來日本更吸引而已,只是三姑六婆比較喜歡渲染,搞到大摩好像好大勢力

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-11-26 15:24 發表 查看引用來源

基本上與大摩無關,向來日本更吸引而已,只是三姑六婆比較喜歡渲染,搞到大摩好像好大勢力
尋日apple有魔頭訪問 睇當日佢身在快活谷高層地方受訪應該係跑谷戰日馬嗰日嘅事

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-11-26 15:24 發表 查看引用來源

條菌成個星期無上線 唔通中左跳老舞群組嗰啲武漢肺炎?😆星期三真係衰大貪 要返駿馬風采就好啦 六舊幾Q就無左😩
星期日心水7,9,10場加日本杯

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-27 08:20 AM 發表 查看引用來源
條菌成個星期無上線 唔通中左跳老舞群組嗰啲武漢肺炎?😆星期三真係衰大貪 要返駿馬風采就好啦 六舊幾Q就無左😩
星期日心水7,9,10場加日本杯
好似唔止;anyway,日頭唔好講人,夜晚唔好......

我有心提你駿馬風采強,Q有冷冇熱好唔抵;馬後炮,也確是合理博冷方法:兩場雷神穩健馬做膽,Q或PQ二串三,拖晒全部新馬,輸晒就百一,鏟入一匹就有斬獲,兩場都有就和味過關

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-11-27 14:29 發表 查看引用來源

好似唔止;anyway,日頭唔好講人,夜晚唔好......

我有心提你駿馬風采強,Q有冷冇熱好唔抵;馬後炮,也確是合理博冷方法:兩場雷神穩健馬做膽,Q或PQ二串三,拖晒全部新馬,輸晒就百一,鏟入一匹就有斬獲,兩場都有就和味過關 ...
陰功就係買過關 第六場中條平頭第三位置Q 依家諗起真係揼心口😭

日本杯三冠三强今次決定全部對賭 先要上年老二機伶金花同豐哥嘅世界首映 第三隻要笑一笑 下半年去到月頭嘅阿根廷杯呢場讓磅G2復出擺明熱身 上年同一場馬不利大後追都跑得接近 聽日際遇好啲要爆唔係無可能
PS:條菌終於見有上線 梗係屋企有大鑊嘢例如爆屎渠搞到依家先上水😎

無乜心情打分析 尾兩場要兩大算數
第七場先要腎虧潘嘅龍鼓飛揚 千六好似短啲但轉倉初出係變數 幸運快車上次俾二郎操控步速後追不及 加程二百合理 田雞停賽換波仔希望佢好自為之 三選喜蓮騏星 上次泥地不良於行又磅重大敗 可能當日場地唔啱跑 但一星期後已經快跳睇嚟影響輕微 上場大敗換來耗力唔多 跑返田草千六負磅輕左 彭國年仲未開胡肯定有鬥志

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-11-28 09:07 PM 發表 查看引用來源
無乜心情打分析 尾兩場要兩大算數
第七場先要腎虧潘嘅龍鼓飛揚 千六好似短啲但轉倉初出係變數 幸運快車上次俾二郎操控步速後追不及 加程二百合理 田雞停賽換波仔希望佢好自為之 三選喜蓮騏星 上次泥地不良於行又磅重 ...
尾場兩大騎初出PP,機會馬但不明因素多而偏熱,我就觀賞算了

第九場最正路應是精彩非凡,上仗初起出頭早,今次再進當有力補中。另一選擇較屬意浪漫組合,上仗不為已甚追得勁,外地贏過類同程,亦可爭勝。兩大座騎都有路程懷疑,超勁勇士勉強算入過Q及會較有進步,兼顧。

另外分析第六場,表面是頗接近的場合。上次強組三駒再同場,秒秒精彩、電訊火箭及一舖縱橫,配搭及磅位改變,一舖縱橫可確認復起,今得讓磅之利及檔位變好,首選。秒秒精彩放頭馬應可自控步速但也失減磅利,恐怕最後幾步捱不到。電訊火箭穩定但同程只一次入Q,邊線,不如揀雷神選騎的冠軍名駒,上仗追得不俗,今次操練加強,增程似合,推斷會有進一步表現。另一匹選爸巴閉,上季甫降班便同程贏馬,今次亦是降班,雖欠今季有力賽績支持,上仗算有兩腳,也可博。目前大熱機械戰士,上仗近乎精彩鬥士式騎法末段狂衝,今次疑點是仍路短兼對手增強,容廄馬由冷轉熱,寧博前面幾匹。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆