上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.6k

頭場四班泥地千八榮冠大道無過人之質 勝在近績穩定 四檔跑法相對彈性 合哂賀銘年硬功騎法 方仔呢場兩隻秤先甜酒杯 前場初跑泥地雖然係五班但贏得輕鬆 上場谷戰表現OK 跑返泥地又有競爭力

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-3 19:05 發表 查看引用來源

馬主充練馬師,兼好馬養死,相輔相成;踏踏實實,不會差過添滿意
記得魔頭講過唔鐘意達龍駒個父系 可能覺得呢系馬唔適合香港 好彩隻馬唔係佢買 霉菌想搵位入佢數嘅籍口都無 唯有死死氣搵窿捐😆

第九場天天精彩同雙天至尊又碰頭 都係秤先天天精彩 單Q搏下隻平海飛星 五日前久休復出跑泥千二當大閘 雖然輸七個幾馬位但如果扣除醒臣彈甩贏 實際上佢同第二名只係差唔到三個馬位合格有餘 匆匆再出跑返首本1650泥 爭入Q腳難度唔高 神仙呢日似乎蠢蠢欲動 尾三場心水都有佢份😆

第八場直路賽表面舞士精神同連連歡樂之爭 但舞士精神十月先開始做返工夫 五課快跳加兩個閘就出嚟跑 一於對賭 連連歡樂輸得俾平海掌星一次 唔爭在輸多一次 平海掌星繼續攻直路賽加五磅相信影響輕微 冷門會長之星 縮落嚟直路爆一段應該唔差得過谷戰
尾場二班泥千二揀返上季310場次同程前三馬 鞍歌 紅運大師 公証福將呢三隻鐵角算數

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-4 09:49 PM 發表 查看引用來源
第九場天天精彩同雙天至尊又碰頭 都係秤先天天精彩 單Q搏下隻平海飛星 五日前久休復出跑泥千二當大閘 雖然輸七個幾馬位但如果扣除醒臣彈甩贏 實際上佢同第二名只係差唔到三個馬位合格有餘 匆匆再出跑返首本1650泥 爭 ...
這一場也有明湧,雕神贏四班時的姿態比天天精彩強,上次入Q證明健康狀態回來,前速夠快切入可克服大外檔,機會不比兩駒低。舊摩馬好運亦是同程能力,降班用牌仔兼有馬帶快步速,亦屬爭勝份子。都是正路冷馬。

古摩三雄終於平安到港 變魔術呢隻G1馬女真係好好款頭

附件

國際賽四場初步心水 真正要刨其實係短途嗰場 古摩三雄全部要

瓶:業界巨頭
短途:錶之智能
一哩:澳國勳章 頌讚火星
杯:變魔術 樸素無華 野田優驥

騎師賽日心水最後三場

國際賽四場初步心水 真正要刨其實係短途嗰場 古摩三雄全部要

瓶:業界巨頭 鬍鬚漢
短途:錶之智能
一哩:澳國勳章 頌讚火星
杯:變魔術 樸素無華 野田優驥 實勁力達

講第八場先 平常心有一檔又抽到莫雅 整定1.幾W馬王飛 嫌無肉食唯有搏佢跑第三 條Q會好分 先嚟一隻美麗躍動 似乎係多跑才上力嗰類 檔位繼續理想又抽到布宜學 戰力比上場升幾倍 另一隻就係孖寶 繼續攻同程合理 上次雖然落雨走有利場地但本身係沿途望空無cover 有第四已經算唔錯 抽到巴米高希望做好留放有得一爭 至於希斯隻人和家興 上次擺明贏四班對手水 升班轉谷戰加埋杜苑欣唔多熟場地難搞 我就麻麻地

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆