上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

引用:
原帖由 再世睹俠 於 2020-12-7 18:58 發表 查看引用來源
國際賽四場初步心水 真正要刨其實係短途嗰場 古摩三雄全部要

瓶:業界巨頭 鬍鬚漢
短途:錶之智能
一哩:澳國勳章 頌讚火星
杯:變魔術 樸素無華 野田優驥 實勁力達 ...
時時精綵無Q嘅話應該幾大件事😆

第七場正路之選勞動創造 一檔加埋布達德四平八穩 補出嚟嘅喜蓮慧星試閘明明留住衝有效果但一連兩場出賽就擺前 唔明告仔點解咁搞 補出嚟抽到田雞希望留住跑啦 就算輸都輸得心甘命抵

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-7 21:36 發表 查看引用來源
時時精綵無Q嘅話應該幾大件事😆
馬小場合唔奇

尾場幾有均勢玩鐵角 玖寶跑返二班谷戰 韋賊一早搵定莫雅跑肯定有戰意 磅重都照揀 智慧神駒初出千四表現算係咁 上千八合腳法 之前試兩個谷閘操足而臨 余伯咁肯駛錢買馬值得敬重 大冷腳逍遙自在 本身跑谷戰能力唔差得過泥地 尤其呢個分孭返輕磅又有競爭力 涼瓜肯忍住留後爆一段有權掃哂

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-7 09:34 PM 發表 查看引用來源
講第八場先 平常心有一檔又抽到莫雅 整定1.幾W馬王飛 嫌無肉食唯有搏佢跑第三 條Q會好分 先嚟一隻美麗躍動 似乎係多跑才上力嗰類 檔位繼續理想又抽到布宜學 戰力比上場升幾倍 另一隻就係孖寶 繼續攻同程合理 上次雖 ...
人和家興大熱居多,贏輸都有理由,不好玩,W或單Q都乏味。我博下兩場低班。

頭場先選軍炮,上季四班戰績不差,上賽落五班雖路短兼發揮一般,其實已贏得,增程有好檔,不難守好位,爭勝份子。再加一對前置馬,預期貼欄放頭的是表表馬,幸運精選在外疊或有幸貼欄跟隨,前者四班負短距離入位,後者甚至入Q,有級數,希望兩者不會搶到同歸於盡。

第二場熱門的都是處女馬,贏過的也只是一或兩次,屬衰馬鬥衰馬格局。以同模式選馬,先取魅力星光,屢有四班跑近,季內首戰強組排內檔跑第四,頭馬剛力拒另一惡馬連捷,以該場計落五班屬虎入羊群,馬衰在於口重難留,因而反覆,但今次有一檔,而2、7、12都會前置,形勢上有助;輸怕人,現在賠率屬超值。其他後上馬實力爾爾或不合谷草,不如兼顧兩匹前置馬,太陽戰馬似老退,未必捱到一席,不要,惜多福季內算有點走勢,惜多福應可在太陽戰馬外疊,形勢不會差,另一匹是排在更外12檔的種福者,但仍似可切入二疊跟隨惜多福,上賽本應已勝出,亂搶蝕位兼直路失控仍近而先於8及10,換人再搏,亦有機。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-9 17:12 發表 查看引用來源

人和家興大熱居多,贏輸都有理由,不好玩,W或單Q都乏味。我博下兩場低班。

頭場先選軍炮,上季四班戰績不差,上賽落五班雖路短兼發揮一般,其實已贏得,增程有好檔,不難守好位,爭勝份子。再加一對前置馬,預期貼欄放頭的是表表馬,幸 ...
軍炮落到嚟五班都無 退得啦

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-9 06:35 PM 發表 查看引用來源
軍炮落到嚟五班都無 退得啦
或老退力短,要回到千二,上場一齊錯的種福者補中;魅力星光繼續衰,步速已著數,第一次中伏,要當作另一匹睡眠攻略

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-9 11:32 發表 查看引用來源
尾場幾有均勢玩鐵角 玖寶跑返二班谷戰 韋賊一早搵定莫雅跑肯定有戰意 磅重都照揀 智慧神駒初出千四表現算係咁 上千八合腳法 之前試兩個谷閘操足而臨 余伯咁肯駛錢買馬值得敬重 大冷腳逍遙自在 本身跑谷戰能力唔差得 ...
老苗起孖反而智慧神駒影都無 非常失望 包裝永旺就係唔信波仔 屌九佢正一冚家剷俾佢篤爆🖕

樓主捉到尾場逍遙自在已經好勁

引用:
原帖由 ng435138 於 2020-12-10 00:52 發表 查看引用來源
樓主捉到尾場逍遙自在已經好勁
星期日四場國際賽又嚟過
心水應該唔會點改 係短途嗰場仲度緊邊隻搭錶之智能

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆