上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-10 12:08 AM 發表 查看引用來源
老苗起孖反而智慧神駒影都無 非常失望 包裝永旺就係唔信波仔 屌九佢正一冚家剷俾佢篤爆🖕
事後看智慧神駒上仗雖狀態未及水準但跑新鮮衝一段,今仗仍欠態便不能支持增程,再看;逍遙自在快轉七歲,我也以為老退而看輕,60幾倍贏出,對面竟然有眾多梁家俊捧場客中到應,老香港血壓升

本來只賭國際賽四場 依家睇排位尾兩場二班有啲賭頭 整多條二班賽過關
尾場先留意隻初出駿龍飛騰 巴度一手摸住而明知飛輪閃耀同場都放棄 睇嚟佢非常重視呢隻馬 本身下個月轉五歲已經跑唔到四歲系列 馬主買佢嘅原因官方個血統介紹有提及 上手馬主就係肥胡 今勻買少少 其他稍後補充

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-10 01:56 發表 查看引用來源

事後看智慧神駒上仗雖狀態未及水準但跑新鮮衝一段,今仗仍欠態便不能支持增程,再看;逍遙自在快轉七歲,我也以為老退而看輕,60幾倍贏出,對面竟然有眾多梁家俊捧場客中到應,老香港血壓升 ...
頭先國際賽抽檔 魔頭幫香港瓶外隊抽 霉菌肯定血壓上升 其他外隊抽檔大機構派人代抽 志叔負責短途錦標 李醫生千金負責一哩錦標 重頭戲香港杯就交俾夏主席
抽籤重温

https://m.youtube.com/watch?v=QGNO6xubJzo

另外一段官方上載嘅片
2分35秒開始 魔頭講下四場國際賽心水

https://m.youtube.com/watch?v=VLbTfNCb4YE

蘇仔仲未過到核測結果 星期日國際賽跑唔到
四場國際賽一哩同杯心水不變
一哩:頌讚火星 澳國勳章
杯:變魔術 樸素無華 野田優驥

短途方面要返大籐王 隻錶之智能告仔話繼續用放頭戰略唯有祝佢好運 搏大霧決定信巨匠老兄一次 要左倫敦塔 下半年完全無出分明蓄銳抖抖埋埋搏呢場 老牌練馬師藤沢叔雖然近年手上好馬唔多但爛船始終都有三斤釘 對派馬遠征頗有心得(當年殺低奔騰嘅一哩怪獸大樹快車就係佢練)馬主屬藍營高多芬用返主帥布宜學順理成章 12檔反正留後追影響有限 呢條Q估計好分到暈
香港瓶要兩隻外隊一Q算😆

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-11 07:39 AM 發表 查看引用來源
蘇仔仲未過到核測結果 星期日國際賽跑唔到
四場國際賽一哩同杯心水不變
一哩:頌讚火星 澳國勳章
杯:變魔術 樸素無華 野田優驥

短途方面要返大籐王 隻錶之智能告仔話繼續用放頭戰略唯有祝佢好運 搏大霧決定信巨匠老兄 ...
無法理解操作,核測都是陰性,回到卅日前也是預計之內,我認為是無故禁賽。

短途錦標,想知道川河達駒的檢疫程序是否與外隊馬一樣?如是者,狀態應不是問題,早已準備跑這一場,一檔更毋須留得太後,對手實在普通,這匹忠心勇士同母兄長,頗有機奪標,錶之智能11檔又跟前又A跑道,如何可反先上次睇住食的旺蝦王?如此倒輸給大籐王亦合理。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-12 19:01 發表 查看引用來源

無法理解操作,核測都是陰性,回到卅日前也是預計之內,我認為是無故禁賽。

短途錦標,想知道川河達駒的檢疫程序是否與外隊馬一樣?如是者,狀態應不是問題,早已準備跑這一場,一檔更毋須留得太後,對手實在普通,這匹忠心勇士同母兄 ...
唔清楚川河達駒個檢疫 但個閘感覺未操起 都係老土講如果係外隊身份喺十日八日前到嘅話完全係另一回事 一檔對後追馬嚟講個走位受制限 唔睇好

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-13 04:18 AM 發表 查看引用來源
唔清楚川河達駒個檢疫 但個閘感覺未操起 都係老土講如果係外隊身份喺十日八日前到嘅話完全係另一回事 一檔對後追馬嚟講個走位受制限 唔睇好
川河達駒出閘反應已差過上仗一大截。這場短途錦標恐怕是G1以來水準最低的一次,上季5至10名跑相同水準已在前列包括頭馬,敢講仍有竄勁的美麗傳承縮落這場相信已取勝。

金鎗六十順利勝出,但今日水準看來仍不夠步步友跑。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-13 16:26 發表 查看引用來源

川河達駒出閘反應已差過上仗一大截。這場短途錦標恐怕是G1以來水準最低的一次,上季5至10名跑相同水準已在前列包括頭馬,敢講仍有竄勁的美麗傳承縮落這場相信已取勝。

金鎗六十順利勝出,但今日水準看來仍不夠步步友跑。 ...
幕後係咁真係吹脹 另佢地twitter講馬王會退役 總算做左件好事

事後睇返香港杯真係揼春 明知添滿意輸卡士做乜唔買大少少 專心買三隻日本加變魔術三四重彩呢 今勻真係揼春聽晚尾三場心水
尾場共創繽紛預左成大熱繼續搏佢叮 同佢上場一齊跑過嘅維港奔流檔位好得多 單Q搏順意寶 唔係太LIKE薛恩都無辦法 呢場步速係幾啱佢跑
第七場薛恩另一座騎艮志騰雲上場賽前有諗 又係見呢條友唔敢要就走雞 竟然可以咬好位追馬真唔知獵人成落左乜嘢魔法 再跑同程希望唔好過熱 Q腳樂滿家終於減分成功落三班 用埋周仔又一檔 呢場谷盡都無嘅話可以退役
第六場先要幸福老撾 減分到74分再搵埋周仔減七磅同上場比孭少十幾磅好好跑 十檔希望有好際遇 心頭好一增程係好勁 不過再嚟12檔極考腎虧潘功夫 三重彩腳要安頌 有一檔好跑

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-13 16:26 發表 查看引用來源

金鎗六十順利勝出,但今日水準看來仍不夠步步友跑。 ...
官方今日上載

https://m.youtube.com/watch?v=sFudOd_fHKE

魔頭嗰段1分58秒開始

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆