上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-24 06:08 PM 發表 查看引用來源
拆禮物日得好少時間刨 本來想整條單棍四串十五 但睇完第五場 都係投降 集中八九十場算數
第十場直路賽平海掌星贏到你唔信 排乜檔對佢其實無乜分別 一條心爆最後三百衝剌 上次輸俾佢嘅傳盛又係揼春到暈 再跑同程換蘇 ...
日前頭場後才察覺你補上提供。

錶之銳回千六守好位再乏力,唯有解釋步速不同,千八才跟得從容;但重看千六三班一仗,馬未必有幾多,但波仔有拉住,又該停牌。

三班泥地千八,有賽績支持只有都靈紅星、平海飛星、雕神、八太子,近七百元Q超賠率,當然,要互串或鐵角不要剔走八太子。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-29 16:13 發表 查看引用來源

日前頭場後才察覺你補上提供。

錶之銳回千六守好位再乏力,唯有解釋步速不同,千八才跟得從容;但重看千六三班一仗,馬未必有幾多,但波仔有拉住,又該停牌。

三班泥地千八,有賽績支持只有都靈紅星、平海飛星、雕神、八太子,近 ...
用返編輯功能會易搞啲 元旦心水兩場G3 同兩場二班 洋紫荊嗰場啲水準低到得人驚 五隻之中除左帖木兒 其他四隻喺香港短途錦標跑完 平磅嘅話錶之智能係突出 但今次讓磅又唔同 而且為左國際賽已經撼左幾場硬嘢 有啲想搏佢叮

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-29 05:09 PM 發表 查看引用來源
用返編輯功能會易搞啲 元旦心水兩場G3 同兩場二班 洋紫荊嗰場啲水準低到得人驚 五隻之中除左帖木兒 其他四隻喺香港短途錦標跑完 平磅嘅話錶之智能係突出 但今次讓磅又唔同 而且為左國際賽已經撼左幾場硬嘢 有啲想搏 ...
兩場都不好玩,錶之智能一千贏得夠誇張,不宜對賭,彈藥留給其他場次。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-29 17:30 發表 查看引用來源

兩場都不好玩,錶之智能一千贏得夠誇張,不宜對賭,彈藥留給其他場次。
嗰場係幾單調 反而華商會杯有暗湧 除黃金甲外隻隻都有三甲機會
考慮哂之後決定要三隻鐵角 先要載譽歸來 平磅唔夠跑但呢場G3難得有嘉應之星出嚟頂高個磅就有利 不過呢隻實在太尺寸所以近期難贏 換巴度戰力無減 第二隻達心星 三班谷千二跳上去一班田千六照贏 分數上應該仲有水位 係怕聽日仲係塞冷唔知拉哥臨場會否手震腳震 計馬計磅計檔無理由唔要 第三隻要返二郎 同樣受惠磅位係個八檔麻煩 睇蘇仔功力 至於夢想成金 初上千四對著呢批跑開千四千六好手 過份熱捧嘅話就不了

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-30 05:59 PM 發表 查看引用來源
嗰場係幾單調 反而華商會杯有暗湧 除黃金甲外隻隻都有三甲機會
考慮哂之後決定要三隻鐵角 先要載譽歸來 平磅唔夠跑但呢場G3難得有嘉應之星出嚟頂高個磅就有利 不過呢隻實在太尺寸所以近期難贏 換巴度戰力無減 第二隻 ...
包括計算兩次超磅,達心星上次贏短頭等於加14分,幸運快車置於此相信也要打交叉,不認為進度追得上加分,用張福元勉強提供的角度,我會不分前後選3-5-7

也問問你,新馬錦標是否已取消?

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-31 17:51 發表 查看引用來源

包括計算兩次超磅,達心星上次贏短頭等於加14分,幸運快車置於此相信也要打交叉,不認為進度追得上加分,用張福元勉強提供的角度,我會不分前後選3-5-7

也問問你,新馬錦標是否已取消? ...
唔記得邊日南早報導過呢項賽事今年唔再搞 講返夢想成金同達心星 一隻增程一隻縮程 點都係秤先縮程馬

第九場韋小寶抽返好檔機會提升 冷門吼下轉去希斯嘅駿龍駒 實際賽績跑千四全上名 縮返嚟千二可能更有威力 薛恩呢條友好少可幾乎日日摸住 有得搏 三重彩腳要返加州雷電

尾場告仔又兩隻 唔係好明點解包裝永旺唔跑拆禮物日場二千 反而縮返落嚟一哩 睇佢步法偏向均速 蘇仔騎返上去都難以睇好 幸運快車同電路三號呢兩隻睇隔夜飛數幸運快車過熱左 要讓電路三號九磅已經下風 冷門Q腳要星運子爵 拉哥分唔到身換蔡仔無乜所謂 實際上到依家六戰係初跑谷戰嗰場甩獎金但輸唔夠三個馬位 可以賴個重磅責死 上二班輕磅更具競爭力
PS:死老辟正冚家產嚟 講幾隻字小心有人跳掣就話我違規 屌佢老母 擺明同黑驚一樣選擇性執法

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2020-12-31 06:26 PM 發表 查看引用來源
唔記得邊日南早報導過呢項賽事今年唔再搞 講返夢想成金同達心星 一隻增程一隻縮程 點都係秤先縮程馬
通常我秤先縮程馬,不排除夢想成金不能應付千四,但可懼性較高,放棄達心星,主因認為目前級數未到,太多馬可將之擊敗;剛才再看高大威猛最近兩戰千六,似乎很有能力,之前千四贏得不算吸引,是後來大進步抑或其實千四不及正宗?也不易秤,可考慮以之取代夢想成金。

另外講第四場,先選一對四班千八跑二三之馬,緣份及電路一號,近戰亦近,馬應後者較高,但不宜跟前的馬配「自由人」蔡明紹,好壞難料。再兼顧雷神選的火天大有,路合,評分減得多,狀態回來便很有能力。

引用:
原帖由 鴻略 於 2020-12-31 21:31 發表 查看引用來源

通常我秤先縮程馬,不排除夢想成金不能應付千四,但可懼性較高,放棄達心星,主因認為目前級數未到,太多馬可將之擊敗;剛才再看高大威猛最近兩戰千六,似乎很有能力,之前千四贏得不算吸引,是後來大進步抑或其實千四不及正宗?也不易 ...
你評高大威猛倒有啲道理 賽績上由G1落返嚟G3比達心星强係事實 近似呢啲績諗返起當年魔頭嗰隻風花雪月 G1唔夠揪落G3就掃 再研究下 諗深一層達心星咁樣谷贏嗰場馬 代價可能不小 但二郎同載譽歸來就基本上要 睇睇下駿龍駒個草閘唔多對路 講全場馬最fit可能係勝利威龍 改要呢隻😑 高大威猛就信鴻兄一次😄

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆