上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

1月24日三場大賽報名名單如下
經典一哩賽有23隻報

附件

Screenshot_20210111-172834_Samsung Internet.jpg (218.76 KB)

Screenshot_20210111-172834_Samsung Internet.jpg

星期三心水三場就係689 嗰條友😎
第六場正路都係有好檔位幫手嘅金枝玉葉 Q腳要返此程成日後追一段嘅馬功臣 彭國年啲硬功應該省到隻馬

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-1-10 08:03 PM 發表 查看引用來源
睇嚟老苗同白頭賀一樣 擅練休後特佳馬
起碼兩者肯讓不利勤拼之馬休息。

容天鵬近來有兩度,搵到食,有能力之馬上仗離譜而可短期變身,要將之重新秤高,當然無寶不落作風不變,嘉應精英對上一次大外檔無把握即以縮槓跑法混一場等較好檔位才來。
另外提下雷公鑿,仍然不喜歡後上馬偶然跟前或放頭贏過便矯枉過正,如果中段稍留在是必飛飛後面,相信已爆大冷。馬老力短,縮程跑千四合適,下次有力補中。

第八場幸福老撾只要唔孭過130磅樓上仲有勝算 單Q繼續要追風驥足 拉哥騎進力之城唔代表啲乜 換巴度影響有限

尾場神仙拍巴度另一隻共創繽紛跑同程三個第二 上次返沙田檔差三疊望空都係去到拉士一百先乏力 抽返好檔機會提升 配腳方面第一隻要升班而臨嘅銀河飛馬 今晚三班千二拆組水準進一步拉低 升班適應步速嘅難度相信唔高 六檔算好跑 另一隻上星期三先跑完嘅壽臣依家似乎跑後追好過守好位 涼瓜騎返上去不得不防

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-1-12 06:23 PM 發表 查看引用來源
第八場幸福老撾只要唔孭過130磅樓上仲有勝算 單Q繼續要追風驥足 拉哥騎進力之城唔代表啲乜 換巴度影響有限

尾場神仙拍巴度另一隻共創繽紛跑同程三個第二 上次返沙田檔差三疊望空都係去到拉士一百先乏力 抽返好檔機 ...
尾場共創繽紛回谷草有好檔正路,壽臣上次可能跟得急亦可能組別強而跑第五表現不差,銀河飛馬上仗對手再出全負,估計屬弱組,覺得博其他邊線馬較好,而雷神選騎資本家,或非無的放矢,試閘不差兼一檔。

第七場人和家興一枝獨秀揀腳,熱腳多檔劣或水準穩而弱,冷腳正路是三生好運,上仗估不到負輕磅威力大幅增強,轉谷草贏級數,其他對手好一般,另外就抽回較好檔的鼓浪順風。

另外提兩匹不太熱而有贏面之馬,第三場堅離地及第五場你知我勝。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-1-13 18:42 發表 查看引用來源

尾場共創繽紛回谷草有好檔正路,壽臣上次可能跟得急亦可能組別強而跑第五表現不差,銀河飛馬上仗對手再出全負,估計屬弱組,覺得博其他邊線馬較好,而雷神選騎資本家,或非無的放矢,試閘不差兼一檔。

第七場人和家興一枝獨秀揀 ...
人和家興無諗到P都無 但薛恩又無乜跑錯 希斯呢啲暫時避得就避
星期日心水789場 兩場直路賽同三班85分泥地1650米
第七場三班直路賽預計278場次四班賽包Q嘅當家精神同風流人物受追捧 繼續買返平海掌星同傳盛呢對冤家算數😆
第九場二班直路賽好多子彈前領快馬 想講隻福逸上場復出即勝 不過最後百幾米大局已定嗰陣腎虧潘做乜係咁打空氣鞭 唔通怕隻馬提早收工?今次估算跟萬事叻經典之星後面跑 有一定勝算但始終升班又唔係叫壓倒性 前領馬多 後上馬應該唔蝕底 大紅包喺154場次同程後上如箭第四令人側目 之後跑泥地千二擺明遊馬河 再跑直路賽其實依家檔位偏差比以往細左 排四檔後追更易搵位 再拎多隻就係會賺步速嘅公証福將

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-1-14 10:40 AM 發表 查看引用來源
人和家興無諗到P都無 但薛恩又無乜跑錯 希斯呢啲暫時避得就避
第七場三班直路賽預計278場次四班賽包Q嘅當家精神同風流人物受追捧 繼續買返平海掌星同傳盛呢對冤家算 ...
人和家興或許是雷神會保得住Q(潘頓就可能企得更早),但也是失望,因為之前兩場都是末段加速贏,唯一可找到不同處是上兩次起步順走一大段才緊韁留實,今次起步即捉,坐騎誤認為試閘乎?近期不少上仗贏得出色的馬,在加分不算多下遠離預期演出。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-1-14 10:40 發表 查看引用來源
第七場三班直路賽預計278場次四班賽包Q嘅當家精神同風流人物受追捧 繼續買返平海掌星同傳盛呢對冤家算 ...
第七場三班直路賽加埋隻精彩勇士啦!
可能會係1-4-14-13 🤭🥳直路賽(莫/周/賀)都贏得唔錯。

引用:
原帖由 月影偷情 於 2021-1-16 18:08 發表 查看引用來源

可能會係1-4-14-13 🤭🥳直路賽(莫/周/賀)都贏得唔錯。
見到希斯已經唔多想理佢😑

講埋第八場 天天精彩一如預料成為大熱 但11檔非常難跑 上次四檔三疊望空隨時今場重現 首選都係要返247場次贏佢嘅都靈紅星 再之後299場次際遇極差情況下力保Q腳 肥航接手後都算係咁囉 次選有啲冒險要為食格格 左前腳有事搞到依家先出 第一個閘無嘢睇去到第二個閘總算似模似樣 光頭蘇同彭國年合作愉快 呢啲馬肯定無保留 三選搏下隻威威心得 根本喺肥佬麥練嗰陣已經喺同程接近過(嗰場贏馬又係都靈紅星)上次泥地千二衝得咁勁 呢次增程有一檔更好跑 皓楠仔要開齋可能係呢隻

引用:
原帖由 月影偷情 於 2021-1-16 06:08 PM 發表 查看引用來源

精彩勇士很有能力,只怕在谷草傷腳後未及時復元,求冷就要牠。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆