上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.7k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-1-24 08:23 PM 發表 查看引用來源
蘇仔同方仔今日都唔知搞乜 喜豐寶跑跑下失蹄就拉停 但又無啪針只話隻馬左前腳擦傷 神仙呢場咁樣WQ包哂飽到呢
PS:屌 南早話原來啪左針 大機構寫賽後報告係幾時開始避重就輕??🖕 ...
馬會近廿年已習慣閃縮,給馬迷偽造希望

勁搏趕及操起,其實例子不多,遠離水準的下場絕大部份是一沉不起,暫未想到反例。

呢幾日繼續渾渾噩噩 心水講尾場算
狂舞派算係正路之選 喺一月杯呢場G3大蝕分第五但評磅員無攞盡加分上限留三班 都叫算做鼓勵拼搏嘅 再搵埋周仔減磅進一步提升機會 次選有檔位之利嘅全民佳知 單係跑法主動呢點足以投一票 三選威進駒睇嚟幾夾郭能 七檔睇攝唔攝得到 至於隻王炸 計形勢幾好跑 但蘇仔同方仔星期日黑到咁 初跑谷戰如果過份熱捧就真係棄不足惜

1月最後一個賽日心水 6同7場求其噏算
主力拆局尾場

第六場老實講對非凡才子又愛又恨 未爆缸之前都中過 爆之後就無乜緣 但見今次搵周仔減磅又好檔 搞到想落多次疊 單Q要返重配郭能嘅極速王 人馬跑兩次都第二 上次蘇仔似遊魂多過乜 換返郭能見真章

重頭戲百週年紀念瓶 時時有餘上次香港瓶幾乎追及時時精綵 一分唔加出乎意料 今次受讓14磅跑千八加埋蘇仔力足反先 上年呢場老二龍鼓飛揚繼續有輕磅之利 砌得就砌 反而一月杯贏佢嘅玖寶跑返沙田換波仔呢條廢柴 機會無上次咁高

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-1-28 11:39 PM 發表 查看引用來源
1月最後一個賽日心水 6同7場求其噏算
主力拆局尾場

第六場老實講對非凡才子又愛又恨 未爆缸之前都中過 爆之後就無乜緣 但見今次搵周仔減磅又好檔 搞到想落多次疊 單Q要返重配郭能嘅極速王 人馬跑兩次都第二 上次蘇 ...
第六場這兩匹夠硬淨,排好檔易跑,極速王上次神蘇輸際遇,最佳選擇了,勉強搶欄或拉到尾都冇運行。

第七場始終以添滿意近績最實在,應只有時時有餘可與其爭W,時時精彩會是接近的第三。
另講尾場,韋小寶上仗應勝但形勢與發揮欠佳,換周仔有減磅之利,可重開勝門,對手是喜佳龍,上仗同場亦是嚴重受阻之馬,表現大進,爭勝份子,後補選擇是大金庫。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-1-30 18:09 發表 查看引用來源

第六場這兩匹夠硬淨,排好檔易跑,極速王上次神蘇輸際遇,最佳選擇了,勉強搶欄或拉到尾都冇運行。

第七場始終以添滿意近績最實在,應只有時時有餘可與其爭W,時時精彩會是接近的第三。
另講尾場,韋小寶上仗應勝但形勢與發揮欠 ...
添滿意計級數係有 不過對呢隻無乜緣 都係唔買 尾場頭二選心水同鴻兄相同 第三隻要返艮志騰雲 今次跑B加2欄 計形勢有利 已經唔再一味靠快放食胡 獵人成改造佢成後上馬確有一手 至於隻大金庫近仗失望 係咪隻馬落左呢?

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-1-30 07:32 PM 發表 查看引用來源
添滿意計級數係有 不過對呢隻無乜緣 都係唔買 尾場頭二選心水同鴻兄相同 第三隻要返艮志騰雲 今次跑B加2欄 計形勢有利 已經唔再一味靠快放食胡 獵人成改造佢成後上馬確有一手 至於隻大金庫近仗失望 係咪隻馬落左呢? ...
大金庫只是上仗差,可能受傷致失準,因之後曾停操一個月,復操近兩個月亦積極,可博回復水準。每每對住錶之智能而近,與韋小寶互有勝負,不少對手加了分,大金庫相對有賺。其他我就先刪谷草馬。

另外舊摩馬綠豆怪傑上仗本可爆大冷門,波仔力掩鋒芒才頂住不入Q,今次增程換人而檔好,屬無把握的爭勝份子,可博。

韋小寶交周仔同樣出閘論盡,又博錯大金庫,另一田草馬美麗掌聲跑出,波仔換雷神竟然加分後仍有大差距。

另一場綠豆怪傑繼續拉,有潘頓就變得冇咁覺眼。下次再跟進。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-2-1 19:46 發表 查看引用來源
韋小寶交周仔同樣出閘論盡,又博錯大金庫,另一田草馬美麗掌聲跑出,波仔換雷神竟然加分後仍有大差距。

另一場綠豆怪傑繼續拉,有潘頓就變得冇咁覺眼。下次再跟進。 ...
波仔確係廢 勝在聽話同唔排除拉哥關照 所以神仙間唔中彈好嘢俾佢
聽晚689場心水
第6場單棍 帖木兒上場贏G3精彩 雖然今次跑返二班要頂磅但馬實在FIT 有得搏就搏 對手之中天祿告仔放棄後重頭做起 估唔到久休跑場無根據田草千二跑得似模似樣 復課再加辣證明受得住操 跑返首本谷一千又好檔 除非跑跑下腳痛發作咁無嘢好講

尾場共創繽紛繼續保持谷千二全入圍 谷戰真係跑高啲 巴度騎返上去四平八穩 最大對手一定係資本家 初出真係追得好 雖然十檔但A欄影響不大 方仔是晚强陣不容再失
第八場上次三生有運抵鴻兄中 再有好檔好跑 阿二愛駒魅影揚飛縮程真係賺級數 係11檔麻煩 另外無人信嘅騰龍超影俾波仔原來已經連續四場入嚟 學張福元話齋串QT唔加返佢違反數據🤣

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-2-2 07:05 AM 發表 查看引用來源
波仔確係廢 勝在聽話同唔排除拉哥關照 所以神仙間唔中彈好嘢俾佢
聽晚689場心水
第6場單棍 帖木兒上場贏G3精彩 雖然今次跑返二班要頂磅但馬實在FIT 有得搏就搏 對手之中天祿告仔放棄後重頭做起 估唔到久休跑場無根 ...
尾三場我皆看好潘頓座騎。

第七場家樂飛駒田草績過谷草有級數之優,對手評分都近盡頭。正路腳是追風驥足及健康在望,如果臨場利追,可兼顧南莊加寶。

尾場熱門場合,鴻運飛鷹上仗贏得輕鬆而跑法簡單,共創繽紛四平八穩但較難贏,勝後加分不易贏前駒。資本家當然是機會馬。

第八場三生有運檔位轉好會更好,當然選擇,頭馬則看好永同歡欣,今季初出已不俗,減夠分落班即回到贏馬路程,抽好檔,應會把握機會。魅影揚飛級數上能殺入來,11檔與上次其實差不多,保險Q腳。

另講第四場,水馬混戰,平時能跑二三者已夠贏,看好電訊驫馬,上仗11檔當無力前列但不算差,今次較易跑出前仗水準,夠贏。陽明高高贏過千二但其後一直跑千六,見頂後回到千二即重開勝門,準繩馬加分後遇弱旅仍有機。有運來上仗有點速度但力弱,水準普通,不排除有進步但成大熱就棄。餘下難揀,晉神重磅未好過,爸巴閉越跑越差,虹鴻未夠吸引,不妨博下勇冠全城,上仗最快應聲彈出但波仔拉到後列三疊而末段作狀撩下過終點,換梁家俊應會積極得多,搶在前列未嘗不可放入一席。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-2-3 17:33 發表 查看引用來源

尾三場我皆看好潘頓座騎。

第七場家樂飛駒田草績過谷草有級數之優,對手評分都近盡頭。正路腳是追風驥足及健康在望,如果臨場利追,可兼顧南莊加寶。

尾場熱門場合,鴻運飛鷹上仗贏得輕鬆而跑法簡單,共創繽紛四平八穩但 ...
腎虧潘呢條友真係又愛又恨 可以跑得精彩又可以影都無 今晚唔敢玩咁大
另外希斯搞唔掂任我行 去左PAUL蘇

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆