上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.4k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-2-15 10:42 AM 發表 查看引用來源
年初六心水6/7同9場

第6場亂局 扒冷先要全才 雖然檔位表面唔好但跑到二千二反而係步速決定成場走位 韋賊搵彭國年跑呢隻幾有針對性 馬又尺寸唔啱周仔發揮 單Q搭樂益善 初出跑谷1650路程嫌短完全無飛返嚟一支箭衝上就 ...
牛年首戰龍戰士擊敗君臨大地,好兆頭

尾場一對鷹速高,1領放,2跟隨,後者坐亞望冠,對手只有前者,上次重磅,前次用牌仔僅敗於喜佳龍及共創繽紛,此場無同級對手,正路一Q返來。第三匹勉強揀大師級。

前面場次水馬雲集,第二場博匆匆再出的尖辣椒,日前田草落敗但不過不失,在此組近期跑過的似無同能力者,12檔雖劣,其他馬欠速度則有望入二或三卡二疊,預計形勢不太差。再揀初出的勁得裕,試閘姿態與時間不差,更有一檔易跑。第三選兼顧似進步中的紅磚勇士,上次升班臨時退出,雷神當時揀騎似看好能力,現操夠再出,縮程有好檔,不難一席。

第三場五班先講上仗同程對壘的幾匹,走勢最好是多多利高,劣勢追近,若非慢閘應贏,今次仍有好檔,反先可期;慣勝情緒上仗所負不足一馬位而末段可疑,今次檔位轉佳,亦有時間再進,亦有機;上仗僅敗的怪獸媽媽,今次仍檔劣,整體形勢不變,相對反而吃虧,需要更多進步才可贏,傾向放棄。餘下就揀慣勝積極,上次後追不俗,可見狀態已在,四班亦有能力之馬,減夠分降班,可一網打盡,只欠好檔,但個人首選更屬意此駒。

第八場只講號碼,1-9-11

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-2-17 18:30 發表 查看引用來源

牛年首戰龍戰士擊敗君臨大地,好兆頭

尾場一對鷹速高,1領放,2跟隨,後者坐亞望冠,對手只有前者,上次重磅,前次用牌仔僅敗於喜佳龍及共創繽紛,此場無同級對手,正路一Q返來。第三匹勉強揀大師級。

前面場次水馬雲集,第 ...
疾風勁草咁重飛真係想劏

星期日大賽 心水就係二三班兩場泥地千二同經典杯
兩場G1好平淡 都係123高分馬控制大局 玩十蚊八蚊睇馬

第八場二班泥地千二 超能力應該大熱門 不過今場佢要讓其他馬十磅以上  W隨時中伏 形勢上最好跑就係鞍歌 上次跑無根據泥1650一樣入Q足證馬FIT 其他配腳就喺紅運大師同銀紙之間選擇 以馬房當日計神仙手馬似大出擊

第六場三班泥地千二 威威心得上次有買諗住跑返一哩合腳法但表現不如預期 跑返泥千二都合理 公證福將終於成功減分落三班 搵埋周仔減磅 有埋一檔唔駛留咁後 再無貨交就係咁先

另一場重頭戲經典杯喺頭關經典一哩前三馬匹應該控制大半彩池 勁搏換薛恩照贏真係服左神仙 既然贏左馬都無謂換人 神仙同馬主算係咁 同馬房另一隻幸運快車都蓄勢待發 睇佢呢幾場發揮再增程上千八應該可以 但去到二千真係打問號 呢場必定砌 飛輪閃耀反而覺得今場排檔有危機 三檔對一隻純後追馬未必係好 雖然何堯係贏馬配搭 今場決定飛之 半冷就係包裝永旺 本來就係越長越好 柒頭公子揼咁多本買馬無非都想威 6檔可以守中前位置要睇蔡仔點搞

PS:南早報道常感恩喺四月運去澳門繼續競賽生涯 當然交俾摩利高練

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-2-18 11:13 AM 發表 查看引用來源
疾風勁草咁重飛真係想劏

星期日大賽 心水就係二三班兩場泥地千二同經典杯
兩場G1好平淡 都係123高分馬控制大局 玩十蚊八蚊睇馬

第八場二班泥地千二 超能力應該大熱門 不過今場佢要讓其他馬十磅以上  W隨時中伏 形 ...
飛輪閃耀並非純後追馬,贏馬時有好檔跟得較前,排三檔,個人較看好。重看經典一哩,跑二三四的都跑錯,否則勁博當日很難贏,當然今次狀態可能更好,另外顯心星雷神再騎,或如騎步步友般改變跑法,不敢看死。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-2-21 16:47 發表 查看引用來源

飛輪閃耀並非純後追馬,贏馬時有好檔跟得較前,排三檔,個人較看好。重看經典一哩,跑二三四的都跑錯,否則勁博當日很難贏,當然今次狀態可能更好,另外顯心星雷神再騎,或如騎步步友般改變跑法,不敢看死。 ...
睇重播幸運快車雖然塞車但望空後衝落唔多 千八係唔到 勁搏仲可以叫有籍口場地不利追 保留置評 四眼綸跑隻將王係跑得好 去到打比係睇韋賊谷馬跑大賽功力 包裝永旺二千更合 但馬太尺寸 睇告仔係咪會換人 飛輪閃耀就唔識評呢場 衝衝下連位置都不保 係咪跟得前就無後勁唔知

PS:隔離世界師姐好惹火 鴻兄你都係避重就輕😆 另外知道必勝個帖巨匠老哥問你點睇將王 我自己覺得打比喺邊線

星期三心水兩場一班同兩場三班85分賽

呢排輸唔少 之後嘅賽事要諗下改改玩法

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-2-22 08:59 AM 發表 查看引用來源

睇重播幸運快車雖然塞車但望空後衝落唔多 千八係唔到 勁搏仲可以叫有籍口場地不利追 保留置評 四眼綸跑隻將王係跑得好 去到打比係睇韋賊谷馬跑大賽功力 包裝永旺二千更合 但馬太尺寸 睇告仔係咪會換人 飛輪閃耀就唔 ...
乜酷比仔係女人?LOMOND同我從未放過這條仆街

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-2-22 18:51 發表 查看引用來源

乜酷比仔係女人?LOMOND同我從未放過這條仆街
唔記得喺邊個帖見到有人叫佢絲打 佢又無出聲更正喎 咁應該真係女嚟

講第六場一班千二先 正路平常心當打 呢啲主動跑法好難唔要 單Q顯心星 初出就係跑谷一千雖然係四班但一支箭標上嚟反映場地適應無問題 呢場一班雖然有君達星美麗掌聲呢啲對手但一嚟讓十幾磅 二嚟個一檔實在好跑 依家連經典之星退出埋 八隻都話塞車真係無嘢講

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-2-22 11:17 AM 發表 查看引用來源
星期三心水兩場一班同兩場三班85分賽

呢排輸唔少 之後嘅賽事要諗下改改玩法
SCAN一下,雷神189場已是馬惡檔好,其他亦贏得,隨時4或5W。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-2-23 00:20 發表 查看引用來源

SCAN一下,雷神189場已是馬惡檔好,其他亦贏得,隨時4或5W。
頭場無意見 第八場精靈勇士上次咁贏法加程二百問題不大 呢隻贏面係高 反而尾場綠色有運計純講形勢無錯係好跑 但呢場三班水準唔算差 單係一隻久休復出嘅轉數高已經難應付仲要讓佢磅 同埋馬本身見盡 只可以講有機會而唔突出 我立場就係對賭攻擊

尾場搏一對抖左排再出 轉數高收收埋埋操左兩個月 白頭佬特別擅長練呢啲抖抖埋埋跑第一場 另外扎西德勒返從化由頭做起 抽11檔可能兵行險著放頭跑 起步頭二百就知係咪搣得飛

第八場除上文講嘅精靈勇士外 大紅包落三班跑返谷千二機會提升 共創繽紛上星期三跑得好盡 匆匆再出純粹搏百萬杯有無得贏 但感覺唔係咁樂觀

最難搞反而係第三場 就算計磅位飛走1,2另外柏林探戈未上力外 其實六隻輕磅馬好似隻隻有機會 諗買邊兩隻真係頭都大埋 諗左一晚先要有一檔之利盛大光輝 另外一隻就係星運子爵 上次雖然明賺步速贏馬但都反映用一個唔係最好跑法都贏得嘅 分數上應該仲有水位 方仔又大軍壓境 單Q

第六場要修正下 平常心上次贏谷一千姿態比預期有落差 係咪落左唔敢講 寧願要返越贏越易美麗掌聲

PS:場經典杯真心覺得薛恩騎勁搏留有餘地 巡邏片所見全條直路又用佢嗰招空氣鞭 實際打落可能得一兩鞭 個消耗一定比前三名嘅少 依家確認薛恩喺打比保住帥權 到正本戲見真章

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆