上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
3.9k  615.2k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-10 08:17 AM 發表 查看引用來源
魔頭喺一個訪問都承認細摩係有主見嘅人 個人覺得細摩適合做馬販 起碼好過摩仔先😆

重心第七場喜蓮慧星加程更合腳法 雖然11檔但腎虧潘跑呢啲難發揮嘅馬係有佢一套 Q腳首選文武傳奇 盛年時候首本係谷二千二 依家馬老 ...
第七場比較均勢,喜蓮慧星不否定機會,但上次望空久而衝刺普通,檔劣仍成熱門,我就寧願博冷門。尾兩場比較相同,兼顧選擇則有不同。

第八場資本家穩勝,QT膽,腳拖贏多多、會長之星、疾風勁草,贏多多已穩定,上仗檔劣亂跑仍有兩腳,此場爭位馬條件一般,有力跑入更前位置,會長之星又是另一匹趨向穩定之馬,有好檔就不難捱一席,疾風勁草加分轉劣檔,條件大幅減弱,近兩戰見前速增強,前面快放較易切入,兼顧。

第九場最熱一對嘉應精英及晨曦飛馬都有爭勝條件,先取,兼顧則仍選上次贏前者的宜春輝煌,檔位雖差,但同場快馬不多有望切入,仍可爭勝。

第一場先揀彩虹之光,上仗漏閘敗不作準,今好檔而換一批對手,以前仗計夠贏。兼顧雷公鑿及前進。
第四場揀檔佳有田草級數馬,即6-10-8。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-10 18:12 發表 查看引用來源

第七場比較均勢,喜蓮慧星不否定機會,但上次望空久而衝刺普通,檔劣仍成熱門,我就寧願博冷門。尾兩場比較相同,兼顧選擇則有不同。

第八場資本家穩勝,QT膽,腳拖贏多多、會長之星、疾風勁草,贏多多已穩定,上仗檔劣亂跑仍有兩腳, ...
會長之星近仗有好檔都幾差 尤其上一場 完全俾頭二馬彈開 等緊佢跑返直路賽先諗

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-10 06:18 PM 發表 查看引用來源
會長之星近仗有好檔都幾差 尤其上一場 完全俾頭二馬彈開 等緊佢跑返直路賽先諗
會長之星好檔往往迫前就跑得較差,今仗最前都應在第三卡,目標追過金鷹翱翔就比較簡單。

另第六場首選縮程快馬正本歡心,檔位不差,貼欄或守二疊都具爭勝條件。兼顧新勝的你知我勝及二奶馬旅遊拿督。你知我勝外檔雖不利,但夠快有機切入二疊,比起前速較慢兼檔劣的熱門紅衣火旺更值博。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-10 19:05 發表 查看引用來源

會長之星好檔往往迫前就跑得較差,今仗最前都應在第三卡,目標追過金鷹翱翔就比較簡單。

另第六場首選縮程快馬正本歡心,檔位不差,貼欄或守二疊都具爭勝條件。兼顧新勝的你知我勝及二奶馬旅遊拿督。你知我勝外檔雖不利,但 ...
唔識評尋晚啲馬 都唔知跑乜嘢 玩埋星期六就大幅縮注 玩四串十五單棍Q同四串十五單棍位置Q 中就中 唔中就唔中

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-11 06:06 PM 發表 查看引用來源
唔識評尋晚啲馬 都唔知跑乜嘢 玩埋星期六就大幅縮注 玩四串十五單棍Q同四串十五單棍位置Q 中就中 唔中就唔中
前面場次還算有紋路,起碼跑法及跑出馬匹在預期範圍,只是包不到好幾匹,後面場次則......
若你不提,我隨時錯過星期六等星期日

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-11 18:57 發表 查看引用來源

前面場次還算有紋路,起碼跑法及跑出馬匹在預期範圍,只是包不到好幾匹,後面場次則......
若你不提,我隨時錯過星期六等星期日
講星期六之前先問鴻兄點評價知道必勝😆
隔離條傻9曾經評價話隻馬跑經典一哩有位置機會 但對上一場頭馬係谷千二 新馬賽之後已經無贏沙田 下星期三返嚟快活谷又好似有啲機會😆

第二場雖然係一班千六但隻隻見哂 學張福元勉強提供幸福笑容同百步穿雲兩隻算數

第五場喜佳龍有好檔加上有千四經驗 難飛 單Q 順勢贏 英國已經跑到千四 加程無不合之理

第六場三班直路賽人和家興必成熱門 不過睇佢跑法單一 今場形勢唔見得有利 對賭攻擊 先要準到無人有嘅傳盛 扒冷搏下初出嘅前風 澳洲個賽績跑嘅路程有啲似必長勝 似係有千二千四氣量 田雞同馬雅操過最後換廢柴騎師 到底係咪貪有七磅減就唔知 睇佢試直路大閘步幅幾大步 執二檔未必壞事 可以順著自我節奏嚟跑 一路奇兵

第七場一班讓磅千二 純計死數日日精彩上次平磅輸個幾馬位俾旺蝦王 今次受讓十二磅按理可以反先 只係九檔跑法上可能又被動 型6另一隻夢想成金上次華商會杯跑到氣管多血 上從化由頭操起 幕後認清現實回歸千二合理 雖然磅位問題換蔡仔但影響應該唔大

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-11 07:44 PM 發表 查看引用來源

講星期六之前先問鴻兄點評價知道必勝😆
隔離條傻9曾經評價話隻馬跑經典一哩有位置機會 但對上一場頭馬係谷千二 新馬賽之後已經無贏沙田 下星期三返嚟快活谷又好似有啲機會😆

第二場雖然係一班千六但隻隻見哂 學張 ...
知道必勝未盡發揮,主因馬性麻煩而沒有固定好騎師,亦不合沈集成坐唔定性格,星期三先看排位,評分已非常有利,希望不是失了鬥心。

另外今日跑得不差、可以跟進的馬:彪形遨漢、福星高照、友盈友福。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-13 22:06 發表 查看引用來源

知道必勝未盡發揮,主因馬性麻煩而沒有固定好騎師,亦不合沈集成坐唔定性格,星期三先看排位,評分已非常有利,希望不是失了鬥心。

另外今日跑得不差、可以跟進的馬:彪形遨漢、福星高照、友盈友福。 ...
知道必勝排五檔算唔錯 唔駛留太後 星期三心水最後三場

講第八場先 就咁望落追風驥足拉哥要返好似幾好 但嚟到72分感覺到樽頸 抽埋9檔注定留後爆 最多三重彩腳 正Q心水係417場次包Q嗰兩隻 冠寶駒一跑此程越贏越易 老苗呢啲贏得上去繼續搏好易賭 贏科超影之後再跑補中 雖然上返三班但同當初插班個分仲有十幾分水位 孭返輕磅好好跑

第七場年年旺近績算準但好尺寸 12檔好彩谷一千起步仲有四百米直路攞位 睇腎虧潘發揮 威星神駒連續兩場同程跑得好整定此程專家 檔位好過上次 正路發揮三甲難脫

回覆 2968# KIRIN688 的帖子

我都睇好 R 9 : 12 知道必勝😆👍🏻

引用:
原帖由 月影偷情 於 2021-3-15 17:41 發表 查看引用來源
我都睇好 R 9 : 12 知道必勝😆👍🏻
但W捧得過份就唔值 我都係賭鐵角Q同三重彩

睇左成場形勢 估算有步速 加上檔位負最輕磅 就算場地利前置 以知道必勝季初輸俾幸運快車嗰場第二水準嚟計 跑八成擺喺度足以入三甲 要信當然係信獵人成嘅專業眼光 唔通信個夜郎自大嘅柒頭友??😆
對手之中精靈勇士上次初跑同程留得比預期後 返嚟有第三算不俗 已經證明跟前啲嘅威力更大 至於第三隻搏分頭要艮志騰雲 曾幾何時喺肥文嗰陣俾外界期望可以上到二班頂左右嘅實力 獵人成搞得返隻馬戰力算本事 雖然今場話檔位問題好似幾難跑 但佢同鴻運飛鷹都係前置型 飛數差太遠嘅話點解唔搏隻好分啲嘅?出得場跑爭勝機會都係一樣

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆