上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.4k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-15 09:19 PM 發表 查看引用來源
但W捧得過份就唔值 我都係賭鐵角Q同三重彩

睇左成場形勢 估算有步速 加上檔位負最輕磅 就算場地利前置 以知道必勝季初輸俾幸運快車嗰場第二水準嚟計 跑八成擺喺度足以入三甲 要信當然係信獵人成嘅專業眼光 唔通信個 ...
知道必勝之前跑到鬼五馬六唔生唔死,計季初田千二及上季尾谷千二,評分著數到離譜,其實好難唔贏,但鬥心有異之馬低處未算低,對手亦無吸引投注者,觀望。

快手貼兩場,亦是以田草馬過谷為重心,第一場5-1-10,第五場1-7-5。君臨天地向來只在田草有表現,實際上多在田草跑,谷草敗績在早期,何良要爭成績,不能等,有實力有賠率值博。特醒真正進步練出長力,谷草又可應付,對手減弱,勝望高。

回覆 2971# 鴻略 的帖子

好惨,買左蔡仔騎師王,知道必勝太后追唔到。。。。。😭

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-3-17 23:09 發表 查看引用來源
隻馬真係得咁多料 輸都無話可說
最撚㷫係田雞跑冠寶駒跑乜9 佢入到三甲我就肥啦

回覆 2973# KIRIN688 的帖子

瞓唔着😭知道必勝跑第三我都可收六千幾,跑第二收埋騎師王又六千幾。。。

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-3-17 11:09 PM 發表 查看引用來源
知道必勝近戰已見脾氣與鬥心有問題,這類馬若給大摩相信很易變身;現在只當作另一匹美麗非凡,不能再憧憬往績,避之則吉。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-18 01:49 發表 查看引用來源

知道必勝近戰已見脾氣與鬥心有問題,這類馬若給大摩相信很易變身;現在只當作另一匹美麗非凡,不能再憧憬往績,避之則吉。
得返一條路走 落三班換周仔減磅跑谷千二盡地一煲

回覆 2976# KIRIN688 的帖子

都係會熱門,避之側吉😔

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-18 01:49 發表 查看引用來源

佢就好過美麗非凡 嗰隻美麗非凡放頭同後追都係咁上下 似真係無哂鬥心

星期日心水 第三場同尾場講先 重頭戲打比最後

第三場三班二千米無乜好評論 揀返全才同威闖算 至於樂益善爭分打比失敗後換腎虧潘有好檔應該有更好發揮 只係唔排除隻馬可能跑谷戰更具威力 三重彩腳先諗

尾場旗幟輝煌喺打比補唔出未必壞事 與其咁樣夾硬上二千倒不如留以有待 跑返一哩負磅輕左 契弟豐餓馬咁耐估佢會用心跑 腎虧潘轉騎美麗笑容仍有三甲機會 但131磅係阻力 另一選係星運子爵 二班一定夠跑而同巴度合拍 順利埋到二疊第三排位置嘅話勝望唔低

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-18 04:26 PM 發表 查看引用來源
佢就好過美麗非凡 嗰隻美麗非凡放頭同後追都係咁上下 似真係無哂鬥心

星期日心水 第三場同尾場講先 重頭戲打比最後

第三場三班二千米無乜好評論 揀返全才同威闖算 至於樂益善爭分打比失敗後換腎虧潘有好檔應該有更 ...
知道必勝已有8場未入位置,輸三場斬倉已省回成本及機會成本,而下次落三班的形勢便與明天的美麗非凡類似;美麗非凡又來了,近來有三仗輸兩個幾馬位引人,半生半死之馬,不利投注。

明日重頭戲打比,健康愉快上仗放頭捱到屬可一不可再的形勢,上到二千不考慮。基本盤是1-2-5-7,如前說達心星上仗走勢相當好只輸受阻,收慢後餘勢仍佳,今排內檔,容易早段省力,雷神有力發揮如騎步步友跑二千的神乎其技,要選;將王則上仗後上壓倒其他三匹,且表出跑法最機動,今檔好能早段繼續佔中間有利位置待衝,亦有路程根據,亦要選; 勁搏與飛輪閃耀上次都敗於蝕位多,後者彎位發力尤甚,二選一,飛勁搏而要飛輪閃耀,從血統及千六上千八表現,仍懷疑勁搏是否有足夠長力,攤長跑二千而薛恩難搾多幾步,飛輪閃耀跑二千有證明,排外檔索性留後反而不會出頭過早,何亦多了一次留放經驗。另外,銀馳在路程及經驗難以相信可爭前列。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-20 16:44 發表 查看引用來源

知道必勝已有8場未入位置,輸三場斬倉已省回成本及機會成本,而下次落三班的形勢便與明天的美麗非凡類似;美麗非凡又來了,近來有三仗輸兩個幾馬位引人,半生半死之馬,不利投注。

明日重頭戲打比,健康愉快上仗放頭捱到屬可一不 ...
將王係我首選 考韋賊谷馬跑大賽能力 田雞唔亂9嚟騎呢度係突出少少 鴻兄你講另外三隻都係信神仙多啲 同飛輪一樣抽中外檔預佢留後爆一段上嚟 抽內檔反而唔好隨時打困籠 達心星作為最高分講真要贏嘅話最起碼經典一哩早就贏左 上一場步速唔算快跟得幾舒服返嚟塞車 望空有餘勢係當然之事 再抽二檔隨時歷史重演 第三隻我會諗最低分嘅包裝永旺 終於跑返真正合腳法嘅二千米 雖然無錯上次經典杯拉哥發揮達心星係差 但永旺比達心星先到終點都證明呢度有一定能力 仲記得前年打比新力必以全場最低分身份殺入一席位置 分頭差太遠當然搏呢隻永旺入嚟😎

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆