上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.4k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-20 06:16 PM 發表 查看引用來源
將王係我首選 考韋賊谷馬跑大賽能力 田雞唔亂9嚟騎呢度係突出少少 鴻兄你講另外三隻都係信神仙多啲 同飛輪一樣抽中外檔預佢留後爆一段上嚟 抽內檔反而唔好隨時打困籠 達心星作為最高分講真要贏嘅話最起碼經典一哩早 ...
達心星經典一哩與前兩仗表現不一致,落敗相信與早一場拼搏及/或受阻影響,以上仗看,該仗可抹去;塞車就每匹要博位的後上馬都有機會遇上,看天意。至於包裝永旺,不排除二千更好,但捉路就不相信告東尼重視的話會放走上仗跑得可以的蔡明紹。

其他場次飛不走熱門,欠吸引力。第三場高瞻遠矚上仗路短而雷神騎,今仗路合雷神騎神龍駒,莫名其妙,計馬有一撼樂益善之力,樂益善也可繼續失準或不能應付重磅,高瞻遠矚用田泰安仍可爭勝,在感情上希望此前大摩馬征服三班

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-21 03:01 發表 查看引用來源

達心星經典一哩與前兩仗表現不一致,落敗相信與早一場拼搏及/或受阻影響,以上仗看,該仗可抹去;塞車就每匹要博位的後上馬都有機會遇上,看天意。至於包裝永旺,不排除二千更好,但捉路就不相信若告東尼重視的話會放走上仗跑得可 ...
唔清楚點解拉哥唔跑高瞻遠矚 但十檔又麻煩 所以要返另一隻前魔頭馬威闖 檔位上係好跑 三重彩腳飛起樂益善 要返上次大逃得手嘅巴基之友 全場得佢擺前放頭主宰步速控制會有利 記得騎師賽FRANKIE跑呢隻嗰陣聽到獵人成嘅馬房員工話隻馬傷得幾嚴重 出到賽已經偷笑 光頭蘇搞得返算好嘢

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-21 03:01 發表 查看引用來源

達心星經典一哩與前兩仗表現不一致,落敗相信與早一場拼搏及/或受阻影響,以上仗看,該仗可抹去;塞車就每匹要博位的後上馬都有機會遇上,看天意。至於包裝永旺,不排除二千更好,但捉路就不相信若告東尼重視的話會放走上仗跑得可 ...
dklm 田雞咁樣雙手奉上樂益善俾腎虧潘 話佢係馬偉昌2.0係有根據 高瞻遠矚減分落四班搏啦 應該唔會再進 至於威闖 唔識評希斯點練 要再上除非轉倉

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-21 02:29 PM 發表 查看引用來源
dklm 田雞咁樣雙手奉上樂益善俾腎虧潘 話佢係馬偉昌2.0係有根據 高瞻遠矚減分落四班搏啦 應該唔會再進 至於威闖 唔識評希斯點練 要再上除非轉倉
場次369那場與這場比較,步速與總時間差距不多但馬匹表現就相當離譜

回覆 2950# 鴻略 的帖子

神終于証明佢揀啱達心星👍👏

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-21 16:17 發表 查看引用來源

場次369那場與這場比較,步速與總時間差距不多但馬匹表現就相當離譜
講返打比 達心星最後幾十米根本係捱 下季仲見到佢出嘅話真係要還神 將王換田雞就預左有今日 個走位其實無乜大錯 攞定生位係正路做法 但直路啲騎法好似人有人騎 馬有馬跑全不協調 換人啦 至於銀馳今日嘅表現算係咁 第四段出彎咁快步速返到嚟都係拉士二百先真正力弱 維持對佢係夏威夷接班馬嘅評價

星期三玩最後三場單棍連贏位置Q過關算

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-3-21 08:05 PM 發表 查看引用來源
神終于証明佢揀啱達心星👍👏
事後看是雷神不用揀;揀什麼不重要,只要他揀就是打吡冠軍

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-21 08:46 PM 發表 查看引用來源
講返打比 達心星最後幾十米根本係捱 下季仲見到佢出嘅話真係要還神 將王換田雞就預左有今日 個走位其實無乜大錯 攞定生位係正路做法 但直路啲騎法好似人有人騎 馬有馬跑全不協調 換人啦 至於銀馳今日嘅表現算係咁 第 ...
雷神騎達心星跑法較似佳龍駒,佳龍駒可以末段再拋離巴基之星,達心星則只能捱到,無論如何目標已達,以其能力,大賽無謂跑,或許季尾那場千四的G3。另需一提是倬躍錦標,上仗初配面箍有好走勢,今仗卻除面箍而重戴眼罩,亦是全場唯一更改配備馬匹,順利跑第尾。

回覆 2987# 鴻略 的帖子

事實係將王應該可以過到達心星,但跑馬就是如此,好多時就算終點前后都赢,就係觸線果下輸左或平頭。尤其是跑道利放頭,先出頭走甩博你追唔切,最近徐雨石嘅童話同和氣生財落飛走甩一放到底食到應。
就算將王過左達心星,雷神都無揀錯馬,起碼勁搏同其他馬都在達心星之后。。。若然對調雷神騎勁搏,又很有可能在達心星之前過終點,達心星赢了2檔,勁搏輸了走大外檔,以后雷神應該會騎番勁搏吧!?

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-23 01:00 發表 查看引用來源

雷神騎達心星跑法較似佳龍駒,佳龍駒可以末段再拋離巴基之星,達心星則只能捱到,無論如何目標已達,以其能力,大賽無謂跑,或許季尾那場千四的G3。另需一提是倬躍錦標,上仗初配面箍有好走勢,今仗卻除面箍而重戴眼罩,亦是全場唯一 ...
希斯練返短途算啦 第一次嚟嗰十年喺中長途得勝威旺同喜蓮精神算似樣

第八場先要永同歡欣 個分跌到75分開始有利 抽埋一檔馬雅咁都贏唔到嘅話就係咁先 另一隻要木火同明 似乎負重能力麻麻 上三班孭輕磅會好跑

第七場本來考慮以戰養戰 今季初出谷一千唔算太差 但賽後功夫又唔敢大力打磨 始終有腳患底打折 要返同程準繩嘅日日靚 方仔贏打比士氣高昂 另一隻係晉神 以前一場大後追力迫共創繽紛嚟睇喺三班必定夠跑 上場12檔但返嚟都係輸兩個幾馬位還可以接受 今次檔位三檔好跑好多 一路奇兵

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆