上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.1k

大摩好少到一月D成績仲係停滯不前

經典一哩報名名單
告仔:幸福分享 將令 時時精綵

大魔頭:信心保證 勁揪 佳騰駒 喜裝寶

神仙:當家精選 志趣相投

皮蛋何:綫路光輝

老苗:星洲司令

老霍:福將

咸成:同樂日

肥佬麥:喜歡笑

型佬全:紅衣優駿

十五隻報名 睇下邊隻唔好彩做後備

引用:
原帖由 gy123 於 2018-1-8 05:52 PM 發表 查看引用來源 大摩好少到一月D成績仲係停滯不前
不知何故,PPG進步少甚至不見進步,PP亦少似樣。前季只有少數如摩高一丈不成材。  

大四喜淪落到要跑谷草,上仗已算不過不失,望過大海可遇弱旅突圍,檔位尚可,有點機會,可兼顧。

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-1-8 10:16 PM 發表 查看引用來源  

不知何故,PPG進步少甚至不見進步,PP亦少似樣。前季只有少數如摩高一丈不成材。  

大四喜淪落到要跑谷草,上仗已算不過不失,望過大海可遇弱旅突圍,檔位尚可,有點機會,可兼顧。 ...
一月杯嗰場揀三隻 但魔頭馬搏下隻鷹雄入嚟 講真鷹雄我又唔會劃死佢一定唔得 上場香港瓶點跑都輸 加上之前又停操 佢仲先過隻菊花賞盟主神業過終點唔算太差 嚟到呢場G3 對手級數差一大截 當然未試過谷閘又頂磅係有呢兩個不利因素 但計值搏率佢可能仲抵玩 加上湯美仔又唔夾呢隻馬 換頓哥可能有啲驚喜 同主達羅素雖然拉哥唔騎但季初祈生嗰場係跑得好 換巴度仲好 谷戰又未甩拖要埋 第三隻又係搏下初跑谷草嘅龍船鼓響 試埋谷閘而嚟唔會陪跑咁簡單 受讓鷹雄十七磅抽埋二檔足以一戰

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-1-8 11:19 PM 發表 查看引用來源

一月杯嗰場揀三隻 但魔頭馬搏下隻鷹雄入嚟 講真鷹雄我又唔會劃死佢一定唔得 上場香港瓶點跑都輸 加上之前又停操 佢仲先過隻菊花賞盟主神業過終點唔算太差 嚟到呢場G3 對手級數差一大截 當然未試過谷閘又頂磅係有呢 ...
鷹雄不配主帥,我確奇怪,昆士蘭打吡便是由貝湯美操刀奪標,無不合拍之理由。就算路短,計馬仍應該屬前列份子。

引用:
原帖由 鴻略 於 2018-1-9 01:17 AM 發表 查看引用來源  

鷹雄不配主帥,我確奇怪,昆士蘭打吡便是由貝湯美操刀奪標,無不合拍之理由。就算路短,計馬仍應該屬前列份子。
雖然係合作贏過昆士蘭打比 但到港後湯美跑嗰幾場啲發揮不如人意 (尤其係打比嗰場 )換半個蕭家主帥上去希望換下手氣

活力歡騰啱就捧下場啦,Tommy仔越多不利消息出越好,好快又會有外線冷馬殺。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-1-8 11:19 PM 發表 查看引用來源  
一月杯嗰場揀三隻 但魔頭馬搏下隻鷹雄入嚟 講真鷹雄我又唔會劃死佢一定唔得 上場香港瓶點跑都輸 加上之前又停操 佢仲先過隻菊花賞盟主神業過終點唔算太差 嚟到呢場G3 對手級數差一大截 當然未試過谷閘又頂磅係有呢 ...
鷹雄級數高, 但呢個磅對住谷草專家, 預3至5名

活力歡騰應該呢場目標所在, 盡地一煲, 估計留後爆一段, 睇下跑返幾多。

呢場馬王輝出兩隻, 睇好龍船鼓響. 2檔有廐侶玩單擋, 隔夜一直有啲飛, 史卓豐最近手風順, 留意

引用:
原帖由 lomonds 於 2018-1-10 08:35 AM 發表 查看引用來源  
鷹雄級數高, 但呢個磅對住谷草專家, 預3至5名

活力歡騰應該呢場目標所在, 盡地一煲, 估計留後爆一段, 睇下跑返幾多。

呢場馬王輝出兩隻, 睇好龍船鼓響. 2檔有廐侶玩單擋, 隔夜一直有啲飛, 史卓豐最近手風 ...
活力歡騰只能夠拖下 跑得番幾多唔知 另外跑法又係大問題 放頭嘅到依家無一場得 留嘅話魔頭十成俾倒屎入去照下

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2018-1-10 06:53 PM 發表 查看引用來源 活力歡騰只能夠拖下 跑得番幾多唔知 另外跑法又係大問題 放頭嘅到依家無一場得 留嘅話魔頭十成俾倒屎入去照下
贏得就唔怕照,一句話又失去前速,你咬我食咩

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆