上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.4k

回覆 2988# 鴻略 的帖子

冠軍一哩雷神會騎番夏威夷定達心星呢🤔

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-3-23 10:30 PM 發表 查看引用來源
唔使揀啦

達心星無謂跑第五加5分,留待季尾G3最實際

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-3-23 22:30 發表 查看引用來源
點都係夏威夷啦😆

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-23 03:03 PM 發表 查看引用來源
希斯練返短途算啦 第一次嚟嗰十年喺中長途得勝威旺同喜蓮精神算似樣

第八場先要永同歡欣 個分跌到75分開始有利 抽埋一檔馬雅咁都贏唔到嘅話就係咁先 另一隻要木火同明 似乎負重能力麻麻 上三班孭輕磅會好跑

第七場 ...
倬躍錦標重用落敗配備而大敗可謂低級錯誤

今晚講兩場千六。第二場先選原班最穩陣的度身訂做,連番入Q負於強手,一檔兼方仔搏殺戰意佳,爭勝份子。次選近來有飛有追勢的金剛福星,以好友無敵能殺敗度身訂做計,金剛福星雖四班不足但有五班夠殺,薛恩加外檔欠把握但換賠率,兼顧。第三選在1及11之中選,要天意,較有級數兼好分頭,以前跑千六亦可應付,上仗當作偶然失準;總統之星上仗贏馬水準未必高,加分換潘頓成熱門就放棄。另外3及6兩匹甚有能力之馬近兩仗相當失望,狀態欠信心,唯有放棄。

另外第六場先揀兩匹田草邊線馬包括紫菜福星及金像非凡,轉谷草望賺級數,有好檔較易發揮。再兼顧原班的機緣巧俠,今季穩定進步,上仗可能跟得太前,雖敗但不差,跟多一次。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-24 18:50 發表 查看引用來源

今晚講兩場千六。第二場先選原班最穩陣的度身訂做,連番入Q負於強手,一檔兼方仔搏殺戰意佳,爭勝份子。次選近來有飛有追勢的金剛福星,以好友無敵能殺敗度身訂做計,金剛福星雖四 ...
尾場無時間打 心水係歡欣福星搭幸福友善 當中幸福友善初出嗰陣老香港特別品題(唔係貼佢心水😆)

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-24 18:50 發表 查看引用來源

今晚講兩場千六。第二場先選原班最穩陣的度身訂做,連番入Q負於強手,一檔兼方仔搏殺戰意佳,爭勝份子。次選近來有飛有追勢的金剛福星,以好友無敵能殺敗度身訂做計,金剛福星雖四 ...
話口未完包裝永勝退役返澳洲繼續跑 賽前已經話擺頭唔得 後追又唔夠爆 早啲退咪害人😆

聽日集中尾嗰兩場千二 第九場襌勝寶駒搭至尊高陞 尾場韋小寶加神仙一對 嗰隻翡翠精選久休復出睇一場先 錶之未來跑四歲賽嗰兩場之前輸俾非凡才子 似乎實力要重新估計 磅位唔見得有利 至於日本嘅高松宮玩鐵角 頭二選已經度好 先要準到爆嘅冠軍車手 另一隻就搏輝姬美韻 上年維多利亞一哩同杏目串Q 又係縮程賺級數 第三選最後揀禮讚歌詠 預期名古屋有雨呢隻馬跑變化地跑高啲 十檔飛出去追更有利

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-3-28 12:43 AM 發表 查看引用來源
聽日集中尾嗰兩場千二 第九場襌勝寶駒搭至尊高陞 尾場韋小寶加神仙一對 嗰隻翡翠精選久休復出睇一場先 錶之未來跑四歲賽嗰兩場之前輸俾非凡才子 似乎實力要重新估計 磅位唔見得有利 至於日本嘅高松宮玩鐵角 頭二選已 ...
第九場可兼顧莫浪求,如果襌勝寶駒有閃失會較好分,至尊高陞上賽表現不似前仗或許只是失準,跟多一次。

剛才第二場要懺悔,放棄了票數勁的龍戰士而兼顧精彩飛動,前者計四班往績及上仗就最多爭位,但梁家俊騎之馬常有非預期進步,如喜盈運及旺旺寶駒。該場先選1及4,目標是與三歲跑二千的大熱對賭。

第八場要博下前摩馬兼梁家俊座騎,無心睡眠上仗重用摩廄配備綁脷帶便贏,早前三班敗績不能作準,以其在摩廄贏千六表現,三班絕對夠殺,蹄下敗將金莊令剛贏三班,對手非特別強,希望梁家俊能克服14檔。熱門馬之中則兼顧心中有馬及美麗日子。

高松宮竟然由香港短途錦標僅勝旌暉之冠軍馬奪標,不可再笑香港那場水平

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-28 15:49 發表 查看引用來源

第九場可兼顧莫浪求,如果襌勝寶駒有閃失會較好分,至尊高陞上賽表現不似前仗或許只是失準,跟多一次。

剛才第二場要懺悔,放棄了票數勁的龍戰士而兼顧精彩飛動,前者計四班往績及上仗就最多爭位,但梁家俊騎之馬常有非預期進 ...
希斯都係避之則吉 星期三泥地大幅減注 一見超霸神駒已經無乜心機刨 反而兩場三班有賭頭 至於野田重擊 跑完呢場高松宮短期內本土無乜短途賽事可跑 所以有報導指幕後決定嚟港出戰主席獎 但會用邊個騎真係未知數

第二場錶之銳跑返三班泥又有競爭力 搵埋周仔減磅又一檔更好跑 冷門之選芙蓉莊 最近試嘅泥閘走勢還可 重點就係馬雅逐漸入局 呢場得九隻跑攞位更容易

第八場先揀激賞 雖然係神仙掃出嚟但季初場二班谷一千幾乎爆 可見戰力無想像中退化得咁大 之後跑下繼續減分終於落三班跑返首本路程 徒弟開齋嘅黃金機會 另一隻要再大大 終於搵到泥地千二出路 雖然上返三班但本身係70分插班 既然田草三班千二都有第四擺返嚟呢組一定夠跑 雪茄鄭要護級梗搏

第九場兩隻放頭馬黃金甲同超霸神駒同場 好有之前馬克羅斯大戰歡樂之光味道 邊隻放出就有贏面還是齊齊攬炒?我就想佢地攬炒 先要逍遙自在 除非場地大利前置 以呢場步速佢一定好跑 另一隻大道至正 上場搏殺失手仲傷埋反而變相抖多左 工夫從頭做起換巴度無損戰力 三選偏向鞍歌 千二只能保持同速唔夠爆 既然前一場初跑同程入Q相信有能力應付 何況經磅位調整 後同烽煙四起負磅差距進一步拉大 要偷襲反先唔係無可能嘅事

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-3-28 15:49 發表 查看引用來源

剛才第二場要懺悔,放棄了票數勁的龍戰士而兼顧精彩飛動,前者計四班往績及上仗就最多爭位,但梁家俊騎之馬常有非預期進 ...
有要龍戰士,可惜頭場第4。

附件

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆