上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.4k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-11 07:32 AM 發表 查看引用來源
佳運財如果係神仙就話啫 希斯就.....😆
就算無人挑戰 都難保證佳運財唔會用藥失靈😎
修正尾場 留意唔到原來非凡才子出賽 由G1跑返二班再用周仔減磅 咁喜佳龍唯有放棄 順勢贏計檔就難搞 巴度有心大外一氣嘅話尚有三甲 ...
眼見馬評家多數有3-5-11,以為一百甚至幾十蚊Q,現在竟然有三百。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-4-11 17:40 發表 查看引用來源

眼見馬評家多數有3-5-11,以為一百甚至幾十蚊Q,現在竟然有三百。
希斯根本俾唔到信心 起碼我就係

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-4-11 01:53 發表 查看引用來源

後面多數熱門,亦不會挑戰佳運財

對面不搭咀,免得唱熱,全選梁家俊。

第二場五班一千直路,遨遊千里前仗久休初出檔劣下不需放頭亦跑第三,負於前後兩W升班的怡心聲及快快有,在谷草外疊路長下輸一場落班回到一千兼抽外檔 ...
星期三最後三場心水涼瓜其中兩隻會跟

第七場跑形勢 先要此程唯一出路嘅永同歡欣 另一隻要就係上次同程第五但只輸個幾馬位嘅木火同明

尾場樂益善上次一換腎虧潘即刻贏到無得跑 返嚟谷戰千八係睇唔到三甲不入理由 莎皇者逐漸上力 而谷戰嘅偏軟場地似乎更啱佢

第八場贏科超影上次爆揀到但行雲流水就真係無諗到留住跑威力更大 呢條翻版Q肯定大縮水但又好難唔揀 第三隻要有好檔可以守好位嘅南莊加寶

PS:
https://www.hkgoldracing.com/News/%E3%80%90%E7%AA%81%E7%99%BC%E3%80%91%E3%80%90%E5%82%B3%E8%AD%AF%E7%A8%BF%E3%80%91%E9%83%AD%E8%83%BD%E5%81%9C%E8%B3%BD%E5%8F%88%E9%97%9C%E5%BB%96%E9%95%B7%E6%B1%9F%E4%BA%8B%EF%BC%9F

睇原文會好啲 原文寫手之前有幫大機構寫過新聞稿  郭能肯定走硬 估計上訴就係想盡快返英國繼續騎馬

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-12 02:26 PM 發表 查看引用來源
星期三最後三場心水涼瓜其中兩隻會跟

第七場跑形勢 先要此程唯一出路嘅永同歡欣 另一隻要就係上次同程第五但只輸個幾馬位嘅木火同明

尾場樂益善上次一換腎虧潘即刻贏到無得跑 返嚟谷戰千八係睇唔到三甲不入理由 莎 ...
今晚潘頓最惡,樂益善固然如日方中(其實再前次田泰安騎亦贏到無得跑)正路頭馬,第七場你揀兩匹外,最強的對手也是潘頓的競駿天驕,復甦之馬抽好檔,狀態再進就難攖其鋒,餘下的箭意易爭連捷,開心日子及騰龍超影近績不差而降班有好檔兼對手弱,都是我心中的必然首選。

頭場除了開心日子外,再跟劣檔轉好檔的君臨大地,保險腳揀拖板精英,晨課好像有起色,五班馬有梁家俊秤先。

第二場四平八穩就明德之星,仍在進步及跑法比前更彈性,千八亦擅長。冷門可敲路路富貴,放頭留後皆試過,一邊試馬一邊減分,以同程後上一次相比,今次應極具競爭力,留在中後待衝,有權一網打盡。第三選揀東方雷,千八會比千六好,有好檔,慢放或守好位直路突圍皆可,可望對手失暈捱到。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-4-8 17:59 發表 查看引用來源

另外補充錶之智能死牛一邊頸搶放而所負不遠,肯留敢講仍然夠贏。
主席獎預定蔡仔騎 已經唔駛諗 不如支持下當家猴王算

手風唔順 加上嚟緊跑星期六 心水只分析第九場二班泥地千二鐵角算數

先要醒臣 跑此程威力相當强 448場次雖然跑第五但只輸個幾馬位 而腎虧潘發揮又求求其其 不過倒證明隻馬留住衝可能更合 抽十檔而前置馬有團結精神 新力寶仲有金鼓齊鳴紅運大師呢啲步速應該好快 換涼瓜上去更好

第二隻就係同醒臣喺448場次跑過跑第四嘅勝利威龍 當日佢嘅際遇四疊望空轉彎比起醒臣更差 返到嚟仲有個第四 泥地威力比起草地更强 嗰場用左力所以上場跑直路賽當快跳一課回氣 之後搵埋金鎗六十同佢拍一課備戰更有誠意 檔位好過上次個際遇相信好跑好多

第三隻諗一輪 就喺超能力同真妙星選擇 最後要超能力 個分明顯飽和 但搵周仔減磅點都有利 真妙星偶然發神經又係難計

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-14 11:22 PM 發表 查看引用來源
主席獎預定蔡仔騎 已經唔駛諗 不如支持下當家猴王算

手風唔順 加上嚟緊跑星期六 心水只分析第九場二班泥地千二鐵角算數

先要醒臣 跑此程威力相當强 448場次雖然跑第五但只輸個幾馬位 而腎虧潘發揮又求求其其 不過 ...
你選的都應是前列份子。醒臣之前那一場潘頓似乎全程裝模作樣,前段搞到形勢差過勝利威龍一截,後段雞手鴨腳,整體來說證明二班有得撼。

其他我也不講了,昨日沒有刨馬,心繫判案及吳大狀的訓詞。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-4-17 15:46 發表 查看引用來源

你選的都應是前列份子。醒臣之前那一場潘頓似乎全程裝模作樣,前段搞到形勢差過勝利威龍一截,後段雞手鴨腳,整體來說證明二班有得撼。

其他我也不講了,昨日沒有刨馬,心繫判案及吳大狀的訓詞。 ...
都唔知跑啲乜嘢馬出嚟 紅運大師都算 新力寶見個人已經唔開胃 星期三晚只出尾場算 留力女皇杯買哂日本隊

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-19 10:29 PM 發表 查看引用來源
都唔知跑啲乜嘢馬出嚟 紅運大師都算 新力寶見個人已經唔開胃 星期三晚只出尾場算 留力女皇杯買哂日本隊
紅運大師早前同場確實是最先過終點的一匹,雖然當時看似人棄我取;新力寶該仗則大敗,但贏馬一仗用牌仔表現甚出色,今次換黃俊減磅變成最重要的利好因素。唯有這樣解釋。

另外前日舊大摩馬終於有成績,2W2Q,除新力寶外,還有無心睡眠、精彩勇士及標準猴王,威闖則落四班仍未有成績。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-4-20 00:34 發表 查看引用來源

紅運大師早前同場確實是最先過終點的一匹,雖然當時看似人棄我取;新力寶該仗則大敗,但贏馬一仗用牌仔表現甚出色,今次換黃俊減磅變成最重要的利好因素。唯有這樣解釋。

另外前日舊大摩馬終於有成績,2W2Q,除新力寶外,還有無 ...
獵人成今晚手馬好强 尾場零距離上次輕勝箭意 對方之後連贏兩場 個績好硬淨 Q搏好分要方大董嘅健康第一 澳洲嗰邊啲績用好多 睇嚟要追捧都係頭兩三場 試閘展現良好速度 一檔實在好跑 以戰養戰要顧忌係加到131磅可能輸臨門幾步 另外第八場鐵角 先要晉神同杭州飛輪 三重彩加埋久休復出有一檔之利嘅平海歡星

回覆 3029# KIRIN688 的帖子

零距離潘頓騎開仲要沈廐的,都選擇騎以戰養戰,守住喺好好彩彩/開心好友/健康第一后面轉灣鼠上走先,Q胆。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆