上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.7k

女皇杯基本上無視主隊馬 日軍四隻主角當然係三冠馬后謀勇兼備 只要松山弘平醒醒定定唔塞車 以佢嘅級數加埋馬女受讓係難尋敗理 耀滿瓶俾田雞已經有戒心 依家仲整右前腳不良於行 單Q不如要返神業呢隻神經刀 至於唯獨愛你上次跑司馬經典撼萬勝飛嫌莫艾誠跑得好盡 不過已經證明遠征係得就三重彩腳

主席獎 野田重擊贏香港短途錦標一役主要兩點 莫雅同外欄場地好跑 今次拉哥騎上去有無咁好際遇?唔知  上次高松宮川田發揮一絕但當日落雨馬匹消耗一定唔少 一個月回氣時間又係打問號 可以一係贏一係無影 563場次短途錦標十三隻馬前十名選擇跑主席獎 再跑一次名次又未必一樣 形勢上最好跑應該係美麗掌聲 腎虧潘騎上去而三場G1中神仙得呢隻出 已經唔存在往時咁邊隻去馬要估 當家猴王唔知係咪同何堯好合拍 嗰場馬都唔知喺乜嘢位置爆上嚟幾乎贏 韋賊搞呢隻馬係搞得好當然唔知道大魔頭有無俾意見 呢條Q應該幾好分 反而福逸就真係嗰場非常失望 已經有哂cover都可以無P又解釋唔到 三重彩腳唔反對拖但膽就無謂

第九場四平八穩當然係快益善 不贅 單Q冷門搏下轉光頭蘇初出有變數嘅安采 重頭做起跑返千六有好檔而配搭係半個馬房主帥嘅彭國年 肯定有分頭

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-23 21:21 發表 查看引用來源
女皇杯基本上無視主隊馬 日軍四隻主角當然係三冠馬后謀勇兼備 只要松山弘平醒醒定定唔塞車 以佢嘅級數加埋馬女受讓係難尋敗理 耀滿瓶俾田雞已經有戒心 依家仲整右前腳不良於行 單Q不如要返神業呢隻神經刀 至於唯獨愛 ...
韋小寶追唔切福逸只輸短馬頭,福逸未赢過级際賽只係赢一班,跑一级賽被睇好成本地馬大熱得6倍(次熱),韋小寶取易捨難寧願去跑二班但有10倍,咁啱福逸赢果場就係有眼光連赢三場加了29分升2班輸左,今塲又到呢只奇兵加了36分首跑二班又得2倍,希望唔會又咁啱。。。。
如果第五場福逸入三甲的話,尾場就可能買韋小寶博W(我倜人暫時都幾鍾意呢只馬😁)

附件

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-4-24 23:23 發表 查看引用來源

韋小寶追唔切福逸只輸短馬頭,福逸未赢過级際賽只係赢一班,跑一级賽被睇好成本地馬大熱得6倍(次熱),韋小寶取易捨難寧願去跑二班但有10倍,咁啱福逸赢果場就係有眼光連赢三場加了29分升2班輸左,今塲又到呢只奇兵加了36分首 ...
韋小寶孭133有戒心 第三隻冷門心水決定搏天祿 轉丁仔後第一場跑同程後上如箭輸個幾馬位唔差 今次個一檔當然睇波仔走位 即尾場鐵角就係錶之未來 疾風勁草同天祿

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-23 09:21 PM 發表 查看引用來源
女皇杯基本上無視主隊馬 日軍四隻主角當然係三冠馬后謀勇兼備 只要松山弘平醒醒定定唔塞車 以佢嘅級數加埋馬女受讓係難尋敗理 耀滿瓶俾田雞已經有戒心 依家仲整右前腳不良於行 單Q不如要返神業呢隻神經刀 至於唯獨愛 ...
謀勇兼備上仗跑第二與另兩駒同場而彼此距離不多,感覺稍上風但並無絕對優勢,耀滿瓶換上田泰安,未必給人信心但會比日本仔好,上仗騎得不夠狠,換人我會秤高,若今仗前者取位不順,後者未必不能反先。幾匹頗接近,賠率行先。

主席獎最麻煩,有說像玩音樂椅,狀態與形勢稍變即掉轉了賽果。福毅上次落敗,贏馬一仗的四匹,上次其實依次回來,算是表現一致,可想像是否反映贏馬水準不高,不值熱門。

以幾次贏馬表現,金鎗六十未到步步友級數。步步友的加速力幾步就足以拋離對手。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-4-25 11:59 發表 查看引用來源

謀勇兼備上仗跑第二與另兩駒同場而彼此距離不多,感覺稍上風但並無絕對優勢,耀滿瓶換上田泰安,未必給人信心但會比日本仔好,上仗騎得不夠狠,換人我會秤高,若今仗前者取位不順,後者未必不能反先。幾匹頗接近,賠率行先。

主席 ...
主席獎就係跑出三月嗰場一班賽嘅翻版WQT G2嗰場前三名再出無哂 死未🖕
星期三簡單玩689場單棍QQP過關算

第八場先 喜蓮慧星換拉哥又好檔算四平八穩 單Q芙蓉莊 上次泥地買佢未轉完彎要騎結果大敗 睇嚟泥地係唔掂 跑返谷戰用班德禮起碼騎師好鬥志

第六場形勢最好跑係三生有運 四檔唔需要點用力應該可以咬到二疊生位 單Q小休復出重做功夫嘅飛霸龍

尾場辣臣上場568場次際遇差都有P 個分喺有利水平 切入前置二疊有cover機會睇俏 另一隻騰龍超影初跑谷一千好似短少少但呢場預計幾多快馬會好跑 波仔最合拍加上帶罪之身 有得搏就搏

PS:前日入場見鄧兄都唔記得問返毒馬案單嘢 隔離壇嗰個洪琼錫係咪飛仔棟啲馬仔😆下下留言就好似怨婦式發炮😆

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-26 10:13 PM 發表 查看引用來源
主席獎就係跑出三月嗰場一班賽嘅翻版WQT G2嗰場前三名再出無哂 死未🖕
星期三簡單玩689場單棍QQP過關算

第八場先 喜蓮慧星換拉哥又好檔算四平八穩 單Q芙蓉莊 上次泥地買佢未轉完彎要騎結果大敗 睇嚟泥地係唔掂 跑返 ...
第八場始終懷疑喜蓮慧星能力,若三三四四就好分得多,賭Q可兼顧快步速,四班負於芙蓉莊而上班已證明能力,翻版Q幾好分。

另講幾場。第三場先選威威高星,四班屢屢跑近,落五班優勢大,若能正常應付重磅是爭勝份子。天衣無縫亦是必然選擇,大前仗田草展露實力,上仗同程隨意跑法勝出,已開竅之馬應再上。保險選擇要復起中有好檔的帝豪寶駒。

第六場首選多姿多財,在三班雖無威脅但見得人,落班而對手不強兼排一檔,放頭或守第二卡亦可,爭勝主角。勇眼光上仗檔劣搶出而放到第三,所負不多兼所造時間與另一組第二的叻叻精彩接近,好檔易放出,在此亦有力贏。第三匹可在五邑之星或好拍檔中選擇,前者在四班谷草有基本能力,後者上仗在頗有水準組別衝得不俗,會再進步;一熱一冷,個人較屬意後者。

另外看好第二場齊齊友福,一再在田草有贏有位,此場熱門對手上仗敗於活力長勝,齊齊友福比後者更強,過谷草試閘,準備妥當,應贏。

稍後招呼「錫老」。

回覆 3047# 鴻略 的帖子

上面應為第七場,打錯為第六場。

2位昨日都幾準

引用:
原帖由 於 2021-4-29 10:29 發表 查看引用來源
2位昨日都幾準
鴻兄準啲 小弟呢排手風唔順 星期日心水只講兩場算數 G3 皇太后杯同第十場

皇太后杯今年算多馬出 但睇嚟應該係三隻馬機會比較突出但非常接近 邊隻贏面高實在睇際遇 打比跑二三名嘅將王同勇戰神駒喺皇太后杯再交手 勇戰神駒拉哥騎返上去戰力提升 南美馬嘅哩半水準無從查證但今場有檔位之利 老苗部署明確 將王計前景應該係全場最好 哩半更合之不過一個田雞過往跑傷馬紀錄實在得人驚 緣盡打比嘅樂益善磅位問題換返半個主帥巴度 上次谷千八感覺係短但一樣贏得輕鬆 一季嘅哩半賽事咁少必然好好把握

第十場扒半冷算 威威心得搭弛曜風

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆