上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.6k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-4-29 07:07 PM 發表 查看引用來源
鴻兄準啲 小弟呢排手風唔順 星期日心水只講兩場算數 G3 皇太后杯同第十場

皇太后杯今年算多馬出 但睇嚟應該係三隻馬機會比較突出但非常接近 邊隻贏面高實在睇際遇 打比跑二三名嘅將王同勇戰神駒喺皇太后杯再交手 勇 ...
近期常揀對1號馬,亦通常超賠率。今次看好第八場莫浪求,二班能勝之馬,上次怯於強敵而拉住,今換人減磅排一檔,有力擊敗大熱門快快有。

皇太后杯新舊馬混戰,難計,新的較給人信心而賠率偏低。

多講一場。照舊五班揀梁家俊,第二場神州福星近戰在四班算不過不失,有位有近,近況不俗,落五班應有微利,對手不強,希望憑騎功重敲勝門。開心日子及尖子本在四班也有邊線能力,但前者近況似下滑,後者二千及二千二均曾大敗,長力成疑,成熱門不如踏實選擇其他有能力之馬,君臨大地及為善聚樂早前同程分列二三負於升班再贏的龍戰士,近戰亦不俗,今排好檔,一併兼顧。

近期繼續交白卷 講尾兩場算

第八場上駿之星早前換拉哥試谷閘考驗 抽一檔更有利前置 單Q要場場精綵 雖然檔位好似麻麻但今場快馬唔少 應該可以順利埋嚟一二疊搵遮擋 條Q估計分頭唔差

尾場跑法形勢最有利應該係艮志騰雲 516場次三疊望空際遇差都係輸俾精靈勇士入Q 之後返從化做嘢 獵人成教到隻馬稍留威力比起上手肥文更强 重心之選前置放頭預計有加州雷電 鴻運飛鷹 一拍即合 對擅跑後追嘅疾風勁草亦有著數 依家個分睇嚟只有呢個路程可以再上 不明黑馬就係銀紙 谷千二跑過一場三班頂磅輸唔夠三個馬位照計無不合之理 六月中至有二班泥千二唯有跑谷戰 前段步速一扯快嘅話有偷襲機會

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-5-4 08:57 PM 發表 查看引用來源
近期繼續交白卷 講尾兩場算

第八場上駿之星早前換拉哥試谷閘考驗 抽一檔更有利前置 單Q要場場精綵 雖然檔位好似麻麻但今場快馬唔少 應該可以順利埋嚟一二疊搵遮擋 條Q估計分頭唔差

尾場跑法形勢最有利應該係艮志 ...
這兩場我有一些不同看法。

第八場場場精綵上次檔位麻麻兼慢步速仍衝得好,今次場快馬多更可複製跑法,有力爭勝。上駿之星上次有一檔又慢步速而乏善足陳,雷神主動騎可能跑出非一般水準,不否定機會但值博率甚低,個人傾向看臨場賠率決定是否作保險腳。資本家贏馬極出色但負重磅兩次大打折扣,估計負重有曲線影響,換牌仔減磅可能重見威力,雖12檔但快馬多,不需帶頭,有機順走切入二疊,可博。另一匹是超威星,上仗輸慢步速三檔三疊又留得辛苦,今次形勢會不同,可施回馬槍。

尾場較喜歡喜隹龍,田草千二屬牌面馬,回到全勝的谷草,兼有雷神,爭勝份子。艮志騰雲逢第二春,正路選擇再選則要艮志騰雲上次同場近的英之星,之前受勒避影響傷腳,看似逐漸好轉,今次排一檔,跑出季初水準亦可爭。

另外第六場兩原班馬帝豪大師及彩虹之光最熱,會近,但想博下降班有好檔的勁駒及盈嘉輝,尤其是前者,結合狀態與實力應在此組佔上風,另捉金皇早前曾大勝帝豪大師,雷神亦可爭

其他有刨只寫號碼:R4-1,6,R5-6,2,1

手風繼續唔順 加埋跑星期六

索性只講尾場二班泥地1650

554場次前五再碰頭 黃金甲同超霸神駒再同場估計步速快 除非大利前置否則對友誼至好呢隻後追馬有利 應該仲有分頭 次選星運子爵 放頭贏過 後追又曾經入P照睇分數仲有水位 泥閘試過倒可以 契弟豐騎上去必定火燒唔熱啱哂幕後胃口 方仔聽日手馬唔錯隨時連場出擊 第三選搏大霧要勝利威龍 千二本來就短 愛爾蘭個績已經跑到千四 照睇上到1650無不合之理 跑過幾場泥地千二倒唔差 尤其448場次嗰場四疊望空返嚟輸近證明場地無問題 係麻煩在個人仲未開齋

另鴻兄點睇無心睡眠聽日嘅機會

回覆 3054# KIRIN688 的帖子

今日刨唔切啦,只見潘頓連場最惡。

無心睡眠早已證明特擅泥地,上次走位絕妙兼遇濕泥大勝,今次跑法仍可照辦煮碗,多9分而跑正常泥,優勢雖減少,但仍是頭馬之選。

手風繼續麻麻 都唔知幾耐無錢贏
星期三噏5,7,8呢三場買單棍QPQ算數

第五場駿皇星轉跑同程發揮威力 七檔可以前置二疊食胡位 單Q一路順風 贏完五班上返四班嗰場跑得唔差 中段跌落包尾返嚟追返個第六 計步速佢都好跑

第七場三班千四呢場全晚唯一一場草地轉彎賽預期燈光唔算太充足情況下對前置馬仍然有利 搏一對擺前走同時又有檔位之利嘅紀利雄星同美麗日子

尾場就再大大搭青心星算數

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-5-10 08:43 PM 發表 查看引用來源
手風繼續麻麻 都唔知幾耐無錢贏
星期三噏5,7,8呢三場買單棍QPQ算數

第五場駿皇星轉跑同程發揮威力 七檔可以前置二疊食胡位 單Q一路順風 贏完五班上返四班嗰場跑得唔差 中段跌落包尾返嚟追返個第六 計步速佢都好跑

...
單棍易中招,或者加多一匹互串,今晚賽事亦緊湊,場場有不少機會馬。

第五場駿皇星與一路順風一對正路,可考慮加上旋里多彩,有能力但常短暫有狀態,上次稍起得第三,今次或更好,將上風馬飛馬輝煌讓路兼用雷神,有搏甩肶之意,跑出水準亦贏得。

第八場個人首選加州凱歌,泥優於草之馬而兩仗谷草入Q,此程與辣臣同級,在此應佔上風。我也喜歡再大大,近兩仗都好,此場會似前仗的快步速,前列份子。青心星前仗不俗,該仗遲望空的協進神駒僅負得第三,兩者接近,可看臨場賠率決定。

另講第六場,首選降班的牽旺加富,三班同程表現在四班已夠贏,雖14檔但泥地中前置馬影響較小,兼有周仔減磅,可期取勝。最大暗牌對手是金津一號,上仗千二前中段慢而後上勁,換雷神搏殺,若路合可一網打盡,惟賠率低,增程始終大變數,次選。再兼顧旅英福星,證明過有三班邊線實力之馬,上次轉倉後首仗似有起色,若狀態再進便有力入前列,換上梁家俊應有出擊意。恆駿寶駒上仗那堆馬甚接近,一是全選,一是全棄,我揀全棄。

第二場皇龍司令喜氣綿綿不用說,後者只配潘頓才抽好檔,離奇。兼顧向前看,近兩仗泥地其實都贏得,終於有較好的檔位及騎師組合。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-5-12 16:52 發表 查看引用來源

單棍易中招,或者加多一匹互串,今晚賽事亦緊湊,場場有不少機會馬。

第五場駿皇星與一路順風一對正路,可考慮加上旋里多彩,有能力但常短暫有狀態,上次稍起得第三,今次或更好,將上風馬飛馬輝煌讓路兼用雷神,有搏甩肶之意,跑出水 ...
我自己用错左胆🙃
旋里多彩P都冇🙈

附件

引用:
原帖由 晚間粗俗的馬 於 2021-5-13 01:28 AM 發表 查看引用來源

我自己用错左胆🙃
旋里多彩P都冇🙈
賽後報告:「旋里多彩」被「源源動力」挨擦後嚴重失去平衡及失地。

落敗可能因這意外,早段則似模似樣。

另一場「牽旺加富」被發現右前腿不良於行;彪形遨漢上次有投注,一戙都冇,今次......

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-5-13 01:48 發表 查看引用來源

賽後報告:「旋里多彩」被「源源動力」挨擦後嚴重失去平衡及失地。

落敗可能因這意外,早段則似模似樣。

另一場「牽旺加富」被發現右前腿不良於行;彪形遨漢上次有投注,一戙都冇,今次...... ...
呢排難玩 星期日玩兩場二班算 另外鴻兄喺隔離貼問啲嘢 順便叫yuenmc老兄入嚟

https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=29899915&extra=page%3D1

第八場直路賽完全不作他想 平海掌星同傳盛呢對冤家又相逢 搏第三度串Q

尾場佳運財難得有條傻西小雲話大賭呢隻 當然唔客氣對賭 所選鐵角三隻先要順勢贏 近績硬淨又好檔 巴度又熟手 另外兩隻稍後補充

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆