上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.8k

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-5-23 19:04 發表 查看引用來源

永得騎師當然是霍利安了

永勝贏新旺,新旺的鞍上人是潘納,負123磅,可能大摩做不到磅,且有幾個賽馬日沒有出賽,亦非停賽。新旺對上一仗是大摩最後一場頭馬,之後近乎只零星騎重磅及贏過之馬如金必得等直至掛靴。 ...
時時喺上季香港瓶放頭 之後女皇杯拍上去同螺絲燒 似係搞壞左個口

PS:鴻兄能否貼返魔頭最後一場騎師頭馬新旺嘅賽果

今日到幾位冠軍級前輩出場

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-5-23 07:22 PM 發表 查看引用來源
時時喺上季香港瓶放頭 之後女皇杯拍上去同螺絲燒 似係搞壞左個口

PS:鴻兄能否貼返魔頭最後一場騎師頭馬新旺嘅賽果

今日到幾位冠軍級前輩出場 ...
大摩騎新旺取得最後一場騎師頭馬,當日是新春賽馬兼打吡賽日,我節錄了當日幾場排位及當日賽果。另補充,我漏看了新旺此場後尚有一場2230米配細摩跑第二負於永得。

附件

工商日報, 1977-02-22 賽果.jpg (575.23 KB)

工商日報, 1977-02-22  賽果.jpg

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-5-23 21:32 發表 查看引用來源

大摩騎新旺取得最後一場騎師頭馬,當日是新春賽馬兼打吡賽日,我節錄了當日幾場排位及當日賽果。另補充,我漏看了新旺此場後尚有一場2230米配細摩跑第二負於永得。 ...
魔頭騎馬最後一W原來就係大公爵贏打比嗰日

聽晚噏389呢三場心水

輪到呢位老摩同鄉 屈雅達

第三場上星期揀嘅捷報匆匆再出跑1650 合哂腳法 另一隻要就係初出唔差 同樣加程更合嘅常拼常勇

第八場谷戰常客幸福老撾同喜駿駒喺皇太后杯跑得算唔錯 但進步幅度計似乎幸福老撾應該仲有喺手 二者揀其一要佢 另一選要做哂功夫而馬房全晚手馬算唔差嘅莎皇者

尾場買返一二檔Q算 年年旺搭青心星

附件

手風繼續唔順 星期日集中分析尾場

另外獅子山錦標只噏兩隻單Q算 幸福笑容同百步穿雲

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-5-27 05:44 PM 發表 查看引用來源
手風繼續唔順 星期日集中分析尾場

另外獅子山錦標只噏兩隻單Q算 幸福笑容同百步穿雲
一班讓磅賽,我就較喜歡負輕磅之馬,達心星與健康愉快是也,後者上次平磅所負不遠而今受大幅讓磅,同時間接證明前者能力。

尾場正路是星運男爵及錶之未來,至於另一匹再秤。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-5-27 19:17 發表 查看引用來源

一班讓磅賽,我就較喜歡負輕磅之馬,達心星與健康愉快是也,後者上次平磅所負不遠而今受大幅讓磅,同時間接證明前者能力。

尾場正路是星運男爵及錶之未來,至於另一匹再秤。 ...
健康愉快同達心星喺四歲系列用力唔少 尤其今場嘉應之星喺度 健康愉快要自造步速順放未必得心應手 達心星搏完打比更加唔揀

至於尾場星運男爵當然要 至於錶之未來加到頂磅 全場得佢一隻孭130以上其實幾蝕底 唔考慮呢隻
配腳先要莫浪求 上二班磅位大減好跑 大冷門係方仔另一隻綠色時代 純粹買一檔同班德禮

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-5-27 08:13 PM 發表 查看引用來源
健康愉快同達心星喺四歲系列用力唔少 尤其今場嘉應之星喺度 健康愉快要自造步速順放未必得心應手 達心星搏完打比更加唔揀

至於尾場星運男爵當然要 至於錶之未來加到頂磅 全場得佢一隻孭130以上其實幾蝕底 唔考慮呢 ...
尾場一把火,大概估到我會選不明的肥仔叻叻(不明之中也是7戰5勝),慣常不喜歡升班前表現不夠超卓之馬,可惜潘頓水皮誤事。

另一場馬後炮補充,健康愉快上仗平磅已應付過嘉應之星而與川河尊駒接近同到,達心星在四歲系列確是用力多,但對比對手卻是休息最多。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-5-30 22:34 發表 查看引用來源

尾場一把火,大概估到我會選不明的肥仔叻叻(不明之中也是7戰5勝),慣常不喜歡升班前表現不夠超卓之馬,可惜潘頓水皮誤事。

另一場馬後炮補充,健康愉快上仗平磅已應付過嘉應之星而與川河尊駒接近同到,達心星在四歲系列確是 ...
星期三天氣依家睇預測雨量減少 當好地看待 賭尾三場單棍算數

第七同八場型6兩隻維港奔流同超威星先揀 第七場搵隻串Q就要之前抖過 上場復出走得唔錯嘅戰熊三千 第八場要得契哥嘅超威星 當然要埋契弟豐嘅精彩輝煌

尾場一定美麗同勝賢有近績但一隻初跑谷戰另一隻初上1650 加埋133頂磅決定對賭 兩隻心水係排內檔同樣賺形勢嘅友港友笑同冠寶駒

PS:今日輪到神童安 當年賽馬天下用到差唔多時間出道嘅高梵嚟比 對神童安有啲過譽啫😎

另外常感恩去左澳門後喺十日前開操 已經有資料喺澳門馬會官網 未改名同插班 號碼N071 當然入返摩利高倉

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-5-31 09:27 PM 發表 查看引用來源
星期三天氣依家睇預測雨量減少 當好地看待 賭尾三場單棍算數

第七同八場型6兩隻維港奔流同超威星先揀 第七場搵隻串Q就要之前抖過 上場復出走得唔錯嘅戰熊三千 第八場要得契哥嘅超威星 當然要埋契弟豐嘅精彩輝煌

...
我講前面賽事

頭場先選肥葉寶藏電訊飛彈,季初已證明班頂實力,但後來無法維持狀態,減分一輪轉倉到爭冠的方仔,換上雷神試閘表現良佳,夠贏。椰子糖上仗初降班跑田草遇上另外的降班馬,表現稍失望但仍算可以,谷草對手減弱,減分再來會有進,可爭。常勝心同程內檔必近,早前負於勁飛聖屬低於預期,評分起落可反先勁飛聖,賠率偏低則望不夠前兩駒,保險腳。八心之威有能力惜排最外檔,估計甚有影響,放棄。

第二場又先選雷神座騎, 開心好友又回到四班,同程四班甚惡,早前連田草也可入Q,谷草過去亦不怕外檔,換回賠率更值博。怪獸奇兵初出,試閘見好,外地試閘亦贏過,與錶之未來同父,早熟馬似準備好,可勝。潘頓的威妙星有一檔屬四平八穩,上仗所負距離較遠,保險腳。歡樂好友上仗黃金機會負於超額認購,對手增強,唯有放棄。

第六場先選降班的快步速,其實三班表現不失禮,回到四班稍超而有好檔更易發揮最高水準,可期取勝。二三選一併兼顧一對田草馬,紅麗舍減分後及時撳制操起狀態贏馬,會乘勇再搏,加分換牌仔來抵銷,會差過上手,但仍夠前列,另一匹就是上仗同場發揮稍差失亞軍的紅衣震撼,今次換好檔會容易跑,反先威威高星甚至紅麗舍都合理。有視力穩定地稍進,同程實力則似不夠前述幾匹。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆