上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  621.9k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-6-8 11:16 AM 發表 查看引用來源
第五場綠色時代一降三班即刻報首本谷一千 巴度前日有手尾跟希望好自為之 另外天火同人雖然升班但呢組對手嚴格嚟講未算強 117磅實在大利 本身跑法就算放唔出都可以留 買Q無辦法唔揀

第八場二班一千帖木兒前一場千二 ...
第五場綠色時代搭天火同人正路,嫌稍熱

另講兩場。第一場首選喜盈運,配梁家俊在五班跑長途是班頂馬,上仗僅負於四班已入Q的樂盈盈,應可坐亞望冠。配腳先選為善聚樂,近戰長途都入前列,上仗稍短亦所負不多。保險腳取神州福星,有班底近來亦走近,感覺比三三四四的其他低分馬好。

第三場機會馬是123457,首選降班的英明勇將,復勇取勝後四班全勝,在三班亦走近,前仗同程若非受阻至少一席,今排一檔可輕易守好位在直路突圍再勝。次選南莊加好,上次降班表現雖稍失望但田草始終組別較強,適應一場重磅換一批對手,可望跑出早前三班跑近水準則可在此爭。餘下電訊超班連續三場好檔負於不太強的對手,似準繩而非優勝,轉排較差檔位,較大機會變三三四四,賭Q就放棄,多姿多財近兩仗四班都沒有威脅,本來機會平平但換牌仔減磅兼無快馬而可慢放,或有一席。另外冰雪奇遇與迎彩繽紛上仗弱組同場,冰雪奇遇跑亞軍但以仲得威作參考就感覺不強,不認為受年長馬讓幾磅會夠跑,迎彩繽紛則受阻無法施為,但中段以至受阻前都勢佳,雷神有實力的冷門值得博,個人排其在多姿多財之上。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-6-9 16:27 發表 查看引用來源

不止理性,立場很鮮明,可能比堂姐走得更前,補上訪問連結:
https://www.hkcnews.com/article/22031/%E6%96%B9%E6%95%8F%E7%94%9F-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%AA%BD%E5%AA%BD%E5%8F%8D%E9%80%81%E4%B8%AD-%E9%9D%92%E5%B9%B4%E ...
天天日報單嘢佢都有份?

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-6-9 05:35 PM 發表 查看引用來源
天天日報單嘢佢都有份?
是,首次報道錯譯,上訴時報道已修正。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-6-9 19:00 發表 查看引用來源

是,首次報道錯譯,上訴時報道已修正。
雖然緩刑但都要留案底

星期日天氣不明朗 玩嗰三場二三四班泥地千二算

第九場先 形勢算簡單 預計獎金大王 多多寶驥同鱷臨天下呢啲放頭步速必然拉快 669場次前四再碰頭 經過磅位同檔位調整後秤先協進神駒同元朗之星

第五場肥航隻專一轉泥縮程千二 睇操練又似乎係針對呢場而嚟 666場次豐彩華庭同頌聖一齊入P  以嗰場計呢兩隻要再入嚟相信唔難

第十場無時間打 搏前魔頭Q精靈勇士同新力寶算數

另外新報馬經報道 魔頭以馬主團體成員身份返嚟 所屬團體中左下季PP籤

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-6-10 03:41 PM 發表 查看引用來源

雖然緩刑但都要留案底

星期日天氣不明朗 玩嗰三場二三四班泥地千二算

第九場先 形勢算簡單 預計獎金大王 多多寶驥同鱷臨天下呢啲放頭步速必然拉快 669場次前四再碰頭 經過磅位同檔位調整後秤先協進神駒同元朗之星 ...
旨在現身,第八場八仟師不用說,穩健而太熱可作T或F4膽,再選閃電俠,上次休後趕工夫但未到,敗不作準,跑出前次好水準會有一席。簹多福轉排好檔,中華盛景初出有準備而次層對手普通,兩匹可兼顧。

嚟緊星期日今季最後兩場G3算多馬報

皇家雅士谷五日賽期今日開始

第一日賽期兩場心水 頭場G1女皇安妮錦標年長馬跑直路一哩 海上宮殿卡士擺喺度一枝獨秀 Q腳方面古摩陣營踏入今年似乎諸事不順 除金教堂連勝法國二千堅尼同法國打比外好多馬都交唔出應有水準 今場出兩隻都難以睇好 搏隻穆罕默黃衫陣營嘅榮治殿下 少數擅跑跑乾快地嘅馬 上次去葉森就因為場地不合退出 今年跑得一場就喺同程入Q 場地無疑問 對著海上宮殿應該唔夠跑但求一席位置相信唔難

另一場G1 聖占士皇宮錦標三歲馬仔跑轉彎一哩亂局 焦點英國二千堅尼盟主詩情綻放本來係機會馬 但之後個幾月內再跑法國同愛爾蘭二千堅尼已經嫌佢搏得太多 唔清楚鮑爾傑搞乜 尤其愛爾蘭嗰場認為消耗太勁 今場搏唔喺度 古摩陣營今年三歲普遍又大失所望 高仕登嗰面已故咸頓酋長名下集團嘅瞄得對三出全勝但未跑過雅士谷同乾快地兩大疑點 決定對賭 心水三隻 其中兩隻就係藍營高多芬 雖然主帥騎高地大道 但其實兩隻馬跑乾快地都有根據 所以要埋赤灘舞曲 另一隻就要上次跑愛爾蘭二千堅尼受制場地變化但表現唔差嘅來運耀星 雖然睇馬主名似乎係大陸人係唔多開胃😎

附件

Screenshot_20210615-145258_Samsung Internet.jpg (125.61 KB)

Screenshot_20210615-145258_Samsung Internet.jpg

皇家雅士谷第二日賽期 三場心水女皇瓶 劍橋公爵錦標同埋戲肉

兩場G2都有揀蘇兆輝 女皇瓶隻勁舞王早喺上場唐加士達馬場跑二千九贏馬 路程性能不成疑問 另一隻就係高多芬嘅皮球競技 雖然作戰經驗少但以上場贏馬姿態 上二千八問題不大

劍橋公爵錦標跑年長馬女直路一哩 似乎幾明朗 上年呢場馬捧成大熱得第三嘅女王威權再戰呢場 典型G2馬孭磅有利 另一隻爭勝份子寶索夫人喺樂景傑夠胆撼海上宮殿雖敗猶榮 賽制關係只孭多三磅對著呢批對手 雖然換人但本來呢位仁兄係騎開影響有限

戲肉威爾斯親王錦標諾斯勳爵結果退出 心之所慕首度面對年長馬仔 加上今年初出 個態未必操到行 搏半冷要仙幻之王 同倉加踏步退出馬昆轉騎呢隻 今年初出贏新市場G3 千八米嚟睇 增程更合腳法 練馬師既然肯退出加踏步派呢隻出嚟跑 估好地會合發揮 連贏方面諾斯勳爵退出唯有改要軍械庫 跑好地往績其實唔差 交返上年愛爾蘭冠軍錦標輸俾變魔術同既成事實嘅水準有力一爭

https://www.racenet.com.au/horse ... -old-colts-a-race-2

魔頭又有馬贏 今次為佢贏嗰個好耐無見嘅霍達
順帶一講嗰場入Q嗰位騎師就係已故前主帥馬素爾嘅公子 taylor marshall

雅士谷第三日賽期玩兩場算

第三場列普谷錦標三歲馬女哩半 G2
估計難以爆冷 不外乎4,6,7,11呢幾隻

反而主題賽事雅士谷金杯呢場四千米G1有啲爆冷味道 連勝三屆嘅弦樂器雖然話上場係贏 始終再大一歲無可避免戰力隨之下降 天氣仲話有雨再打折扣 當然QT腳但搏W嘅話就衡量風險 搏冷要素怡公主 全場馬除弦樂器外只得佢係贏過四千米 就係上年嘅嘉登大賽 場地有變更合腳法 至於上年贏同場兩哩冠軍長途杯嘅真章同埋墨爾本杯盟主加班費 純計質素同場地喺呢度有力一爭 問題在未跑過四千米 應付到嘅話不無機會

先講少少星期日兩場G3 選擇都有田雞份 樂益善同勝得精彩

其他選擇稍後補充

雅士谷第四日 第二場三歲G2 愛德華七世錦標揀古摩陣營主帥親征嘅陸間海 兩戰哩半非一即二路程合適 Q腳頭銜

第三場三歲G1 英聯邦杯 四平八穩必然係再由FRANKIE押陣美軍快馬鈴兒花 早喺上年已經贏過同場瑪利皇后錦標場地無問題 今年之前完全唔出目標早喺呢場 Q腳龍圖騰 賽績頭四場跑膠沙全無對手 上次初跑草地G2都幾乎贏埋 雅士谷呢幾日嘅直路賽大利貼看台嗰邊場地 18檔更好跑

第四場G1加冕錦標三歲馬女跑轉彎一哩睇好古摩陣營 主帥選騎嘅后土贏英國一千堅尼 再喺法國一千堅尼入Q 早已證明級數 但自己友帝后風華都贏愛爾蘭一千堅尼 今晚場地偏軟更有利發揮 古摩要一Q返嚟未必難事

雅士谷最後一日賽期兩場心水

第三場夏域錦標G2哩半 英皇錦標前哨戰 不過幾隻大騎師嘅座騎呢兩年嘅表現大失所望 就向新勢力埋手 先要上年十月內連勝兩場馬女G1 法國皇家地錦標同英國冠軍馬女錦標嘅歡暢今宵 變化地威力唔講得笑 另外兩隻心水就係命令同一流良駒

鑽禧錦標亂局 搏大霧要馬壇神鵰俠侶呢條Q算

聽日兩場G3 精英碟決定要返獵人成條皇太后杯翻版Q 勇猛神駒同樂益善 精英杯仲度緊除左勝得精彩 揀多兩隻

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆