上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.8k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-6-28 12:22 PM 發表 查看引用來源
七一賽事心水三場就係兩場千八同尾場三班直路賽

尾場直路賽要精彩勇士同會長之星呢條前魔頭Q算數

第六場一二檔Q 紅麗舍搭皇龍司令

第七場柏林探戈開始上力 Q腳再追多次翠湖飛鷹 外檔換嚟分頭無理由唔揀 ...
習慣了電腦刨馬,沒有了蘋果的參賽馬往績並列比較,非常麻煩……

速提第一場,方廐一對包Q……

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-7-1 12:56 發表 查看引用來源

習慣了電腦刨馬,沒有了蘋果的參賽馬往績並列比較,非常麻煩……

速提第一場,方廐一對包Q……
係有唔方便嘅 不過我主要睇操練正唔正常
星期日最後三場心水
第九場二班90分千四米正路要電子群星 130磅係重多少但同程太準點都要揀 半冷Q腳本來想雪山飛狐 但再諗一層14檔實在難搞 不如要有一檔好位嘅疾風勁草 愛爾蘭個績就係跑開千四 呢啲馬神仙搏得就搏

第八場預期步速快 買三隻後上馬算 醒臣 激賞同公證福將

尾場勝賢跑返沙田換腎虧潘 戰意無疑問 本來前進近績唔錯有好檔 不過三月跑嗰場三班賽無乜差錯情況下都係得第四 似乎三班都係僅夠而唔超 成熱嘅話就攻擊 半冷門係初出嘅喜蓮心星 薛恩幾乎日日摸住睇嚟非常重視 連勝賢都唔騎 呢場三班水準唔算高隨時一出就監生吞

星期三最後三場心水
第八場算形勢簡單 天祿同場場精綵單挑格局
第七場明欣賞上次中 今次加七磅但都係124磅 入位阻力不大 配腳運來福星 爆缸後變相有休息期 循序漸進下開始上力 腎虧潘贏完四班後上三班一樣跑得好 谷戰跑兩場雖然不上名但都係1650路程不合難作準 抽5檔更有利

尾場電訊巴打 嘉應精彩同大衆開心都係前置 預期有步速 向後上馬埋手 先要有輕磅同檔位之利嘅勁駒 另外小休復出嘅喜盈寶 神仙喺季尾都要俾佢出嚟跑並非無的放矢 再揀多隻就係賺形勢嘅星運明爵

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-7-5 09:00 PM 發表 查看引用來源
星期三最後三場心水
第八場算形勢簡單 天祿同場場精綵單挑格局
第七場明欣賞上次中 今次加七磅但都係124磅 入位阻力不大 配腳運來福星 爆缸後變相有休息期 循序漸進下開始上力 腎虧潘贏完四班後上三班一樣跑得好 谷 ...
我講第三四場,都看好方廄馬,第三場晨曦飛馬三班近而不夠鬥便部署減分,終於落班便回配雷神,可重開勝門,紅鬃烈馬靜一靜後續進,前列份子,再揀就考慮眾歡笑與紅磚勇士,前者有分在手兼轉倉變數,後者狀態穩定。

第四場,好計續用方廄慣常模式又回到四班跑首本路程,薛恩亦贏過,首選,牽旺加富上次賽後不良於行是敗因,若跑回之前水準則可能高於前者,爭勝份子,皇寶續見進步及穩定,兼顧。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-7-7 17:49 發表 查看引用來源

我講第三四場,都看好方廄馬,第三場晨曦飛馬三班近而不夠鬥便部署減分,終於落班便回配雷神,可重開勝門,紅鬃烈馬靜一靜後續進,前列份子,再揀就考慮眾歡笑與紅磚勇士,前者有分在手兼轉倉變數,後者狀態穩定。

第四場,好計續用方 ...
牽旺加富個P好分 雪茄鄭睇下季點用隻馬

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-7-7 09:26 PM 發表 查看引用來源
牽旺加富個P好分 雪茄鄭睇下季點用隻馬
牽旺加富上次傷腳撻Q(搭頭馬金津一號有超過20倍)已經嬲爆,今次預期6檔好計至少頂住7檔彩虹之光,後者能力稍高過皇寶而預期三疊形勢似吃虧,但大局給好計跑法破壞

牽旺加富是北半球5歲馬,難望進步,其實之前一直穩定,三班會贏獎金而難入位,踏踏實實是先在四班贏馬再算,勝在泥草均佳。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-7-8 17:50 發表 查看引用來源

牽旺加富上次傷腳撻Q(搭頭馬金津一號有超過20倍)已經嬲爆,今次預期6檔好計至少頂住7檔彩虹之光,後者能力稍高過皇寶而預期三疊形勢似吃虧,但大局給好計跑法破壞

牽旺加富是北半球5歲馬,難望進步,其實之前一直穩定,三班 ...
北5嘅話可能遲熟都唔奇 同倉大道至正都係頭幾場無嘢睇之後就爆發

星期日沙田最後一戰神仙屯重兵 冠軍應該無望但估計盡量數胡攞尾彩 先揀拉哥騎嗰幾隻 幸運快車 明駿之星同風火戰駒 其他配腳待續

沙田一哩錦標另外揀百步穿雲 典型季尾馬同時又係呢項賽事衛冕盟主 嚟到八歲呢個年紀唔會保留

馬主協會錦標今年改跑一班千二 同樣要何堯嘅當家猴王 韋賊呢排手風咁順 又有快步速肯定好跑 再揀學張福元講勉強提供要錶之未來 純粹買檔

尾場應該唔會點爆 風火戰駒必然係膽  Q就喺志在四方同將俠之間選擇

另常感恩喺澳門用返原名 插班評分123 全澳門排第二 比聖靈之都低2分

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-7-8 08:58 PM 發表 查看引用來源
北5嘅話可能遲熟都唔奇 同倉大道至正都係頭幾場無嘢睇之後就爆發

星期日沙田最後一戰神仙屯重兵 冠軍應該無望但估計盡量數胡攞尾彩 先揀拉哥騎嗰幾隻 幸運快車 明駿之星同風火戰駒 其他配腳待續

沙田一哩錦標另外 ...
明駿之星乃游水馬,二班兩W兩Q全在變化地,正常場地跑低一班,近日陽光普照,個人認為入前列機會近零。

我照舊講前面,第三場五班先選稍有班利兼穩定的合夥贛勁,目前千四最好,前仗同程13檔入Q,今次14檔而有步速當可應付,前列份子。再選就是一對對上一次在四班同程同場輸得近之馬,分別是尚方寶駒及幸運拼圖,分列五六而不足兩個馬位,一Q回來亦合理,前者上仗中段走勢良好但輸路長,換來今次分頭值得追。

第五場有三匹上仗初出入Q之馬,表現可以而不突出,可以兼顧,但首選寧取三班屢入Q的青心星,回到四班有雷神有一檔,可重敲勝門。那三匹可作腳,若要互串飛一匹就飛目前大熱的幸運有您。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-7-10 22:37 發表 查看引用來源

明駿之星乃游水馬,二班兩W兩Q全在變化地,正常場地跑低一班,近日陽光普照,個人認為入前列機會近零。

我照舊講前面,第三場五班先選稍有班利兼穩定的合夥贛勁,目前千四最好,前仗同程13檔入Q,今次14檔而有步速當可 ...
第八場漏講一隻 星運子爵 今場輕磅又一檔隨時賺形勢 至於精神威 連續兩場用力咁多 講真唔敢買

21年馬季本地最後一戰

最後四場心水

先講第八場 勝賢報名後已經mark住 最近兩場走位不如人意 尤其上一場咁樣塞一塞  今場抽十檔 有趣在方仔明明有契弟豐可以用 反而用今季合作得個位數嘅涼瓜 老香港要準備向方仔開炮
1同2兩隻重磅馬偏向1多啲 火車潘停賽換何堯仲好 呢組二班半賽事水準唔算高 以佢嘅卡士應該讓得起其他馬

第六場 郭能告別戰得告仔俾三隻 比較鐘意瞳矓光彩 谷千八係首本路程 11檔確係麻煩 但臨別在即希望做返場好戲 配腳方面超趣次次跑1650都後追不及 上千八合理 如果霍老爺想下季留好嘢俾阿仔大可以唔出 俾得田雞加上黃大董咁好鬥志 就跟多一次

第七場預期成熱門應該係智醒財星 不過呢隻馬似乎能力上無想像中咁高 一於對賭之 要兩隻跑開千二嘅搏縮程賺級數 當中以戰養戰跑谷一千有路程根據 現今評分跑呢個路程應該更好 另外高明駿將同以戰養戰處境差唔多 縮落嚟一千爆一段可能仲啱跑

全季最後一戰 馬膽此程奇準但又失運嘅年年旺 難得整場二班半嘅谷千二(應該係今季唯一一場)實孭122磅好有利 配腳方面708場次殺低年年旺嘅飛霸龍有好檔路程首本 張福元成日講呢啲馬唔拖係違反數據 三選初跑谷戰有一檔之利佐治勇駒 767場次跑千四沿途三疊望空返嚟不過輸俾際遇極好嘅紅旺都係兩個馬位 返嚟谷千二形勢唔同哂 留得好有權一網打盡

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆