上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  621.5k

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-9-10 01:36 發表 查看引用來源

更早就要查,在記憶範圍內,韋主席就全部都用「谷中」,包括谷中英雄、谷中文豪、谷中精華,順道一提,另一主席祈德尊則以「人之」為名,全褐紅色(magenta)綵衣。

包大偉之前所有馬都由大摩訓練,明月光第一匹交予「外人」蘇保羅 ...
講返魔頭嘅老主顧 第八場李醫生後人隻步步繼搞一大輪終於上場 俾薛恩預計火燒唔熱 俾面揀之 同場對手要返同程準繩嘅發財寶 雖然檔差但如果縮後搵到cover一樣有競爭力

第六場三班泥地千二 首選公証福將 有啲似都靈紅星 退化幅度不大而得返呢個路程有競爭力 配腳協進神駒

尾場賽事形勢算簡單 勁力十足對上三場千四都係排外檔 今次一檔實在非常好跑 韋賊屯重兵肯定嚟了 單Q方面中華盛景已經證明跟前同後追一樣得 告仔報得千四必然有佢諗法

第九場二班直路賽先要路程好手大金庫 呢個分跑同程點都有利 單Q方面扒冷韋賊周仔師徒另一隻利害了 純粹覺得呢場步速會快啱哂佢追 千四縮程直路賽搏級數

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-9-10 07:02 AM 發表 查看引用來源

講返魔頭嘅老主顧 第八場李醫生後人隻步步繼搞一大輪終於上場 俾薛恩預計火燒唔熱 俾面揀之 同場對手要返同程準繩嘅發財寶 雖然檔差但如果縮後搵到cover一樣有競爭力

第六場三班泥地千二 首選公証福將 有啲似都靈 ...
步步繼冷門博下無妨,試閘算見得人,試的史卓豐則選騎贏開的好運寶馬,後者上次贏來姿態不俗,惟蹄下敗將再出潰敗,賽事水準不高,這場對手硬淨得多,看進度,放棄亦無所謂。樂滿貫現在算是四平八穩,爭勝要角,二話不說回到夠贏之評分,可考慮兼顧。

公証福將怕屬易位難Q,近兩仗與激賞互有勝負,但後者似偶然失準而換來更多減分,似更有利。正路當屬超音鼠及協進神駒。

尾場我喜歡再大大,上次後上負於風火戰駒而壓倒團結力量,已見實力,同場456皆屬前領型,有望互相攻擊拉快步速,有利前者克服檔位,可博冷。中華盛景兩次千二後上不及入Q,增程合理,爭勝份子。

另問知否摩女去向?仍在香港嗎?

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-9-12 11:52 發表 查看引用來源

步步繼冷門博下無妨,試閘算見得人,試的史卓豐則選騎贏開的好運寶馬,後者上次贏來姿態不俗,惟蹄下敗將再出潰敗,賽事水準不高,這場對手硬淨得多,看進度,放棄亦無所謂。樂滿貫現在算是四平八穩,爭勝要角,二話不說回到夠贏之評分, ...
樂滿貫算平穩 係頂磅必然影響發揮 拖Q三重彩可諗 摩女就唔清楚喺邊 反而摩仔就成日喺IG放相 睇近期嘅條衰仔似喺香港

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-9-12 13:24 發表 查看引用來源
樂滿貫算平穩 係頂磅必然影響發揮 拖Q三重彩可諗 摩女就唔清楚喺邊 反而摩仔就成日喺IG放相 睇近期嘅條衰仔似喺香港
真係屌三聲 本地馬仲未收錢反而前一晚愛爾蘭賽事屎忽撞棍中條過關加三重彩 吹到啤一聲

星期三賽事最尾三場心水

第六場如果唔怕型佬全今季慢熱咁俏芳華升班對著呢批對手 要再贏根本唔難 最大對手行雲流水整個12檔註定縮後追 如果咁都贏到就係腎虧潘本事 另外老傢伙白鷺飛翔如果保持近期水準要入三甲非難事

第七場富祿上季贏第一W後包尾幾場到季尾再兩W令人跌眼鏡 細睇呢場對手都係同之前差唔多 孭多十磅但檔位內移實在難捨棄 排位前本來吼住中開嘅明欣賞 但12檔實在太難跑 寧願要返又係睇檔位做人嘅上校 上季同程跑八場有五場排十檔開外 當中得643場次契弟豐跑有第三 跑法簡單之馬排內檔放得出守好位就叫胡 波仔呢啲擅長前置型騎師騎返上去 專心騎馬唔左望右望嘅話有偷襲機會

尾場正路之選就係同程專家年年旺加鴻運飛鷹 至於三重彩方面本來諗英之星 但再睇試閘對著分數低好多嘅馬都要騎 唯有兵行險著改要賺千四級數但傷患多多嘅駿龍駒

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-9-13 06:43 PM 發表 查看引用來源
真係屌三聲 本地馬仲未收錢反而前一晚愛爾蘭賽事屎忽撞棍中條過關加三重彩 吹到啤一聲

星期三賽事最尾三場心水

第六場如果唔怕型佬全今季慢熱咁俏芳華升班對著呢批對手 要再贏根本唔難 最大對手行雲流水整個12檔註 ...
季初狀態難仄,表面與實際易有差距,降班負重馬似乎影響大,失望多。但第三場仍屬意降班的謎語,四班有放有跟試準而今縮程,對手一般,用皓楠減磅減負擔,可博。合金皇上次終跑出水準開齋,對手再出再贏,不反覆可再贏。

第六場俏芳華正路,最具挑戰力是二班有兩腳的盛大光輝,希望小巫減磅有助。

第七場頗接近,財駿上次負於兩匹谷草二三班專家,今次回到三班對手減弱,爭勝要角。善傳萬里或擔心狀態,實力在此則上風,可兼顧。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-9-15 19:13 發表 查看引用來源

季初狀態難仄,表面與實際易有差距,降班負重馬似乎影響大,失望多。但第三場仍屬意降班的謎語,四班有放有跟試準而今縮程,對手一般,用皓楠減磅減負擔,可博。合金皇上次終跑出水準開齋,對手再出再贏,不反覆可再贏。

第六場俏芳 ...
明欣賞12檔就嚇怕我 六十幾倍Q咁就走雞 屌
星期日心水7,9,10場
睇落神仙似攻勢嚟了 但神之水滴嗰場決定睇馬算

第7場凌駕有好檔正路之選 同場對手之中確認眼神試閘留住跑效果唔錯 上季出最後一場同程三疊望空返嚟有P 受讓凌駕13磅有力一戰

尾場賽事常拼常勇俾拉哥搶左 計馬升班減磅更好跑 單Q方面搏一定美麗 同樣賺磅位而暫時計沙田發揮會好過谷戰 波仔騎上去一定無人信

重心第9場拉哥又有惡馬皇龍福將 同樣升班減磅又抽好檔做哂嘢 對手之中勝賢俾返薛恩跑只會更好發揮 上次外檔被迫縮後得第四  熱身後抽三檔機會比上場提升 再揀嘅就係閃得快 計馬三班留唔住但周仔呢排都唔知做乜撚嘢 最多保險腳

9月22日心水4,6,7場
尾場賽事一見牌面份子例如十二馬 合衷共濟同場場精綵包哂一至三檔已經無賭頭 賭完第七場就收工

第4場四班一千 正路勇創派對 三戰同程都老二無乜運 呢場馬水準仲低過上一場 希斯隻嘉應精神一出就贏但跑第二嗰隻地通拿仲係處女馬 初跑谷戰個檔又唔算好 一於對賭攻擊 要返隻有同程根據銀河飛馬 呢組馬好多唔係未上力就係無乜近績 跑法又簡單符合谷一千贏馬嘅方法

第6場三班一千 四平八穩必然係天火同人 抽二檔黃金包廂位簡直天造地設 上次揀嘅事事亨通今次覺得形勢唔算有利 嗰場彭國年跑到一絕都要輸俾多多寶驥 改要暑假再轉去光頭蘇度純跑班底嘅天祿 始終都係谷一千首本而開操後拉哥摸左幾課 計戰意一定係好 尤其係其中一位柒頭議員前馬主 雖然名義上已經退股但呢啲嘢你懂的😎

第7場三班千八 度嚟度去都係要返內檔馬好似安心啲 隔離老香港貼百勝名駒真係祝自己好運 純計馬跑返三班輕磅必定有利 愛爾蘭嗰邊已經贏千六 嚟到香港相信跑千八至二千會更合 配腳方面鑲白旗漸入佳境 磅位吃虧但勝在有一檔補救 贏就未必但P難度應該唔大 連贏三重彩冷門搭多隻飛天神駒 初出千四嫌短隨便跟跑根本睇唔到啲乜 暑假已經幾早復課 試千六閘係走得唔差 轉場跑谷千八由蟲變龍絕對唔奇

PS:另魔頭支持者臣系李生已經身故 RIP

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-9-20 01:20 PM 發表 查看引用來源
9月22日心水4,6,7場
尾場賽事一見牌面份子例如十二馬 合衷共濟同場場精綵包哂一至三檔已經無賭頭 賭完第七場就收工

第4場四班一千 正路勇創派對 三戰同程都老二無乜運 呢場馬水準仲低過上一場 希斯隻嘉應精神一出就 ...
尾場反而怕不夠穩,如果有信心,甚至可以加雷神的胆大威猛博冷,QT有本有利。

另講兩場。第三場先揀怡威,上仗副車路長但仍保第三,今次回到入Q的千六,首選。冷門博皆大開心,上季尾兩場同程已近,降班有優勢,但忌未熱身馬輕磅變重磅,今季此類馬差得駭人。嘉嘉旺上季尾此程開齋,該仗第三的得賞今季復出即勝,反映賽事有水準,前列份子。總統之星跑準繩但不突出,選擇較後。

第五場喜歡美麗滿滿,兩場田草其一入Q,整體表現不俗,今次田轉谷,對手明顯轉弱,加上兩個月自然成長,有力開齋,有分頭的頭馬選擇。齊心同行首仗末段力弱而勝,升班表現普通意料中事,但今回到四班且谷草低水平,用薛恩示人以弱有利早段減少對手壓迫,可博放到,次選。第三選要魅力星光,馬口改善踏入穩定期,仍有賠率,不妨兼顧。目前大熱的是管得掂,上次流鼻血後復出已太熱,馬房有信心之馬表現不外如是,仍會近但不妨放棄。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-9-22 18:31 發表 查看引用來源

尾場反而怕不夠穩,如果有信心,甚至可以加雷神的胆大威猛博冷,QT有本有利。

另講兩場。第三場先揀怡威,上仗副車路長但仍保第三,今次回到入Q的千六,首選。冷門博皆大開心,上季尾兩場同程已近,降班有優勢,但忌未熱身馬輕磅變重 ...
齊心同行睇怕又係希斯當年嗰隻炮彈人咁 一出即勝之後就無貨賣

星期日心水2,7,9,10場

重頭戲慶典杯無乜懸念 達心星搭勝得精彩算數

尾場肥仔叻叻跑返二班驟加廿磅到底希斯想玩乜 搏佢香 先要大紅蜂 雖然初上二班但方仔好肉緊 連大閘都做埋睇嚟志在必得 扒冷要加州雷電 柒婆杯同肥仔叻叻平磅跑都係輸三個幾馬位實在唔差 再抽十二檔如果成功搶出自己控制步速 依家肥仔叻叻要讓佢13磅有偷襲本錢

第2場三班泥地千二 加州凱歌熱身一場後跑返贏馬路程有一檔好跑 單Q要初出嘅以戰得勝 試夠閘出嚟跑而本身剛轉五歲 澳洲往績只跑四場算少 搏佢有進步空間 三重彩腳加返公証福將

第9場志在四方檔位有利 要靠好形勢爭功 單Q方面馬爾代夫睇嚟俾腎虧潘收服 唔擔心14檔反正縮後追 只係加到130磅有阻力

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-9-23 06:30 AM 發表 查看引用來源
齊心同行睇怕又係希斯當年嗰隻炮彈人咁 一出即勝之後就無貨賣

星期日心水2,7,9,10場

重頭戲慶典杯無乜懸念 達心星搭勝得精彩算數

尾場肥仔叻叻跑返二班驟加廿磅到底希斯想玩乜 搏佢香 先要大紅蜂 雖然初上二班但 ...
我速講中班賽幾場。

第四場三匹熱門水平接近也近期穩定,感覺上目前豐彩華庭及福喜多多較強,先取。大眾勝利試閘後缺課再趕工夫,有疑點但實力可能較強,一網打盡不出奇,兼顧。

第五場無可限量增程排外檔成熱就不如對賭,先取一對新勝馬怪獸奇兵及桃花盛。再兼顧順意寶,狀態復甦在此有班利。

第六場水準不高,先取已證明此班常能前列之馬,包括佳運來及春風得意,再選就威闖作保險腳。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆