上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-9-26 13:58 發表 查看引用來源

我速講中班賽幾場。

第四場三匹熱門水平接近也近期穩定,感覺上目前豐彩華庭及福喜多多較強,先取。大眾勝利試閘後缺課再趕工夫,有疑點但實力可能較強,一網打盡不出奇,兼顧。

第五場無可限量增程排外檔成熱就不如對賭,先 ...
尾場嗰隻大紅蜂可以跑到成著菜 真係想知係咪故意唔去 反而肥仔叻叻孭133攞位唔順咁都有Q 隻馬仲大份過步步友 希斯唔將佢報賀佢老母杯孭輕磅應該揼春

十一賀佢老母杯 排位前三隻心水馬顯心星 當家猴王同錶之未來包哂貼看台嗰三個檔位 諗都唔諗就押落去

第7場馬少 雪山飛狐應該可以順利切入二疊前置 同樣包裝太保受惠出馬少 唔駛留咁後 腎虧潘攞到帥權諒佢唔敢玩嘢

尾場中華盛景上場初跑千四反而比預期失望 落返千二貫注力應該好跑 抽九檔預計會留後爆 單Q屬意近年成日跑谷戰嘅以戰養戰 同程五戰未贏但得一場不入前四實際數據其實唔差 其中一場跑第三嗰場頭馬正是後來贏主席獎嘅福逸 131磅係麻煩但幸好有二檔搭夠 計分頭比起神之水滴更值搏

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-9-27 09:39 AM 發表 查看引用來源
尾場嗰隻大紅蜂可以跑到成著菜 真係想知係咪故意唔去 反而肥仔叻叻孭133攞位唔順咁都有Q 隻馬仲大份過步步友 希斯唔將佢報賀佢老母杯孭輕磅應該揼春

十一賀佢老母杯 排位前三隻心水馬顯心星 當家猴王同錶之未來包哂 ...
錶之智能跑一千的實力似乎在這幾匹馬之上,且獲讓磅,我較喜歡這匹,錶之未來用周同學等於另加5磅,比前吃虧。

另講第六場。浪漫組合三班屢近而今降班有雷神,首選。易來豐上仗降班重磅突然進步,回到四班負輕磅,仍有分頭不妨追寶尾。三圓覓路四班用周同學有優勢,惟不跑正宗的千六兼上仗對手再出差不多全軍覆沒,有疑問,保險腳,反正另一值得考慮的閃耀中華亦在該仗落敗。

小弟外遊唔喺香港 呢個幾月應該少上
聽晚三場心水如下
4/水箭龜 優悠皇
8/明欣賞 場場精綵
9/玖寶 勝利威龍

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-10-5 23:21 發表 查看引用來源
聽晚三場心水如下
4/水箭龜 優悠皇
8/明欣賞 場場精綵
9/玖寶 勝利威龍
外遊要隔離21日
尾場感覺爆大冷

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-10-5 11:21 PM 發表 查看引用來源
聽晚三場心水如下
4/水箭龜 優悠皇
8/明欣賞 場場精綵
9/玖寶 勝利威龍
享受一陣外地生活

尾場舊摩馬玖寶也是我選擇,評分回落再用牌仔減磅又擅谷草,今晚換上直條綵衣,期待再入凱旋門。另外兩匹亦屬意有班底之馬,一是太陽威威,評分亦回落近贏馬水平,只讓勝利威龍兩磅,則寧願博較冷一匹,另一取非凡才子,上季後段一直算穩定,在一班亦有兩腳,贏過同程,前置馬多加尾場或有利其後追。

第二場可博摘星之光,過去對此駒沒有好感,蓋常近而無威脅,但上仗一同衝刺的博愛友威及香音再出已贏馬,而此駒今落五班,對手又不惡,已有可勝之道。天地同心近兩仗都算失望,前仗得第二,對手加分後皆同程落敗,上仗看似贏得又腳軟,今次可能差不多但其他對手可能更差,美滿將來上仗有衝刺但亦追不過天地同心,可算彼此彼此,增程添變數,可好可壞。怡威及優達星都是放頭馬,但似步速快就差一截,似跑法相尅,若後者早段慢則對前者有利。四匹差不多,天地同心及美滿將來似較穩健,賠率則偏熱。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-10-6 18:07 發表 查看引用來源

享受一陣外地生活

尾場舊摩馬玖寶也是我選擇,評分回落再用牌仔減磅又擅谷草,今晚換上直條綵衣,期待再入凱旋門。另外兩匹亦屬意有班底之馬,一是太陽威威,評分亦回落近贏馬水平,只讓勝利威龍兩磅,則寧願博較冷一匹,另一取 ...
又唔算係 到達歐洲某國頭幾日行山 變相行山減肥團

返嚟一睇賽果就眼火爆

星期日賽事心水7,8,10場

尾場勝賢夾薛恩 抽十檔焗住留後 W唔值捧但Q必要 半冷高耀智星 純粹買一檔賺形勢 老苗呢啲唔聲唔聲就嚟了

第7場隻超速預期成大熱 但初跑泥地唔知點 對賭攻擊 先要返電玩時代 季內初出雖然對手水又一檔但彈甩贏反映狀態fit 上返三班11檔反正後追影響輕微 對手之中張燈結綵上場賽前有諗過 但一見波仔就已經.....以嗰場咁遲先撻上嚟似乎神仙安排增程唔係無理由  Q腳

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-10-7 01:14 AM 發表 查看引用來源
又唔算係 到達歐洲某國頭幾日行山 變相行山減肥團

返嚟一睇賽果就眼火爆

星期日賽事心水7,8,10場

尾場勝賢夾薛恩 抽十檔焗住留後 W唔值捧但Q必要 半冷高耀智星 純粹買一檔賺形勢 老苗呢啲唔聲唔聲就嚟了

第7場隻 ...
星期三重飛前置馬贏得異常的易,優達星拉倉自肥葉落飛到大熱就贏可了解,電訊巴打似盡頭卻贏,三班重磅亦開始欠優勢之熱血鬥士幾馬位後入Q就異相,是三班不如的水平?

現在沒有什麼風但大雨下的八號風球,再研究。

另問馬經糾紛,是什麼一回事?

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-10-9 17:48 發表 查看引用來源

星期三重飛前置馬贏得異常的易,優達星拉倉自肥葉落飛到大熱就贏可了解,電訊巴打似盡頭卻贏,三班重磅亦開始欠優勢之熱血鬥士幾馬位後入Q就異相,是三班不如的水平?

現在沒有什麼風但大雨下的八號風球,再研究。

另問馬經 ...
只知係先前大勝馬簿鬧雙胞胎嘅後續 不過詳細情況就唔太清楚

重心第8場長話短說 超霸神駒 銀紙同醒臣算數 跑唔到咪由9佢

星期三心水最後三場
跑唔跑到由9佢
第七場富祿今季初出有揀但攞位極差 今次一檔希望跟前啲 另外木火同明有好檔同樣可以守好位 田雞如果好返8899照計無理由飛之

第六場鴻兄上次提供美麗滿滿贏得輕鬆 雖然升班但對手唔算強 加上一早拆組水準只有更低 型佬全成晚手馬唔錯 首選 對手之中財駿季內初出稍失望但可以歸咎形勢唔就 三疊轉彎飛出去嗰度都唔知蝕幾多 今次一檔非常好跑 名次應該比上場提升

尾場上季815場次大衆開心同協進神駒一Q返嚟 兩隻備戰積極而協進神駒有熱身之利 大衆開心重磅但二檔搭夠 呢條翻版Q要開出非難事 搗亂大局會係幸福友善 12檔必定用返上場放頭 盡搶成功埋嚟控制步速嘅話有偷襲機會 話哂個分減過籠而成功反彈
PS:賽事取消埋 退返嘅子彈留返星期六英國冠軍錦標日再嚟

星期日嘅大賽日 心水六 七 八場
第六場精英碗對比國慶杯雖然多左肥仔叻叻 速遞奇兵呢啲 但都係堅持國慶杯嘅心水 錶之未來 當家猴王同顯心星

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆