上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.7k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-10-14 12:59 發表 查看引用來源
星期日嘅大賽日 心水六 七 八場
第六場精英碗對比國慶杯雖然多左肥仔叻叻 速遞奇兵呢啲 但都係堅持國慶杯嘅心水 錶之未來 當家猴王同顯心星
速遞奇兵 拖 錶之智能 錶之未來 當家猴王 .

引用:
原帖由 月影偷情 於 2021-10-14 13:53 發表 查看引用來源

速遞奇兵 拖 錶之智能 錶之未來 當家猴王 .
隻兵唔反對拖 只係覺得上場贏G3沙田銀瓶受讓咁多都彈唔開當家猴王顯心星 個分可能有阻力

另外一場G2讓磅沙田錦標心星系另一隻達心星跑左場熱身應該會好 單Q方面搏半冷時時有餘 方仔出得川河尊駒頂高磅位用意明顯 趁其他馬未夠態或者路程不合就盡早交代 雖然初出但做哂嘢 話哂遮打杯第二跑級數夠做有突

至於星期六英國賽事 揀3,4,5場呢三場G1心水
戲肉所在冠軍錦標萬勝飛唔跑凱旋門留力跑呢場合理 始終認為呢隻馬跑哩半無乜把握 今年葉森打比同英皇錦標盟主雅大爺喺凱旋門敗北後匆匆再戰 縮返嚟二千感覺差多少 寧願要返準到無人有而今年跑得三場嘅上屆盟主加踏步

第4場女皇伊利莎伯二世錦標 海上宮殿上年同一場只得第三 預計跑埋今年就打種 呢場隨時係告別戰 當然首選 單Q諗左一輪 最後要左咸頓酋長陣營 出道五戰無敗嘅勝千里 上場贏隆尚磨坊大賽嘅對手澳國勳章同總冠軍實力未算頂級 但始終由限齡G3直接跳上G1難度唔低 稍有疑點初跑雅士谷嘅上坡直路

第3場冠軍馬女錦標哩半 雪滿天同雅大爺喺凱旋門齊齊攬炒 相比之下雪滿天其實更失望 孭磅已經有利可以跑到五名不入 隔得兩星期再跑呢場 一於對賭 要返上場跑約克郡橡樹後隔左差唔多兩個月再出嘅潔白芳花同宜先動 尤其宜先動未知係咪場地太快定係唔適應約克跑道 大敗包尾 但因為一早收慢所以用力唔多 跑返曾經上名嘅雅士谷哩半而場地只要唔太快有權覆桌

第七場常拼常勇正路之選 單Q要返老黃忠勤德兼備 上場初出跑得唔錯 今場有一檔更好跑

6場賽果真係估你唔到

引用:
原帖由 於 2021-10-17 15:56 發表 查看引用來源
6場賽果真係估你唔到
你講精英碗?係聚才估唔到仲有貨 係咪韋賊練馬有問題

星期三晚三場三班賽心水 當中第八場本來唔少參賽馬係跑上星期三取消嘅賽事 重新報名抽檔後原本心水之一富祿由一檔變十二檔 大大影響發揮 周仔仲未到腎虧潘級數 另一心水木火同明繼續有好檔 信心不變 原本要富祿依家就改要齊齊友福 上季尾煞科最後一場二班半賽事檔劣被迫留後 一條直路追返個第五表現唔差 返嚟三班賽到依家先出但做哂嘢 唯一疑點就係賀銘年做乜唔騎 但換班德禮一樣夠硬淨

第六場杯賽場合三班一千又見到人和家興 上次俾佢死好命無馬燒就帶到返嚟 今場加到頂磅檔位外移 對賭攻擊 同場再撼嘅天火同人嗰場無乜跑錯又有cover之下連Q都無埋 再抽六檔必然盡隊喺前面 唔排除同人和家興一齊攬炒嘅可能 形勢最有利一定係多多寶驥 四檔守好位符合谷一千贏馬方式 拉哥唔騎換霍阿仔仲好搏有分頭 扒大冷要返舊名重用嘅實力派 上星期取消賽事個檔唔算太好 多幾日備戰而改跑一千 本身都有速度而試大閘掩人耳目 白頭佬操馬連少用草閘兩段磨廿一秒幾後勁都出埋 契弟豐呢啲唔冷唔食更醒神

尾場無時間打 1同2檔Q 百勝名駒 協進神駒算數

PS:附上德國歷史博物館其中一幅相

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-10-18 03:00 PM 發表 查看引用來源

你講精英碗?係聚才估唔到仲有貨 係咪韋賊練馬有問題

星期三晚三場三班賽心水 當中第八場本來唔少參賽馬係跑上星期三取消嘅賽事 重新報名抽檔後原本心水之一富祿由一檔變十二檔 大大影響發揮 周仔仲未到腎虧潘級數  ...
日前隔山買牛你起孖寶

上星期日方駿暉理論搞掂,兩增程大熱瓜柴,初出及轉地馬只保Q,四場應熱不熱馬勝出。今晚我講兩場。

頭場五班先選一對四班展現能力的降班馬,包括隨喜及友誼至佳,前者狀態或一般但有好檔幫助,亦已熱身,後者狀態到位,一千屢後上不及而有多月出賽經驗,增程應更合,而此兩匹有實力之馬皆換上殺手似有出擊意,一併選擇。保險腳取上仗田草入Q的金剛石,壓倒劍在九天屬實力證明,外檔稍吃虧但有天天智庫及有苗頭扯快步速,不難切入二疊。赤水神駒亦操好想出擊,但檔劣兼步速不遷就,上季類似情況即敗,熱門就放棄。

第三場首選多多歡笑,上季兩出兩入位,包括谷草,今季進步不少,只負於超班馬,排檔表面不理想但可跟齊心同行切入二疊甚至一疊,上仗輸路長,換回賠率,上佳頭馬選擇。觀世界回到四班亦上風,雖曾缺課但試閘後追可以,有快步速兼好檔有利追趕,薛恩贏過之馬配周仔減磅有利無害,亦有勝機。保險腳在捷報及快樂歡騰之間取,前者三班近過但同到對手實力一般,後者上仗亂放,未肯定是否加分壓力,兩者差不多,臨場再定,目前暫取快樂歡騰。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-10-20 16:39 發表 查看引用來源

日前隔山買牛你起孖寶

上星期日方駿暉理論搞掂,兩增程大熱瓜柴,初出及轉地馬只保Q,四場應熱不熱馬勝出。今晚我講兩場。

頭場五班先選一對四班展現能力的降班馬,包括隨喜及友誼至佳,前者狀態或一般但有好檔 ...
好運就真 基本上一寫完一刨完去買 時差問題要返到酒店先得閒睇賽果

星期日心水6,7,10場 腎虧潘手馬好惡 隨時又連場數胡 尾場包裝太保檔差信腎虧潘功力 上次輸俾佢嘅一定美麗谷戰過冷河 換返巴度現真身

第6場雖然係3T尾關但感覺係兩大座騎加幸福至上控制大局 不贅

第7場腎虧潘另一座騎北極光檔差但做哂功夫 馬房是日有馬爾代夫出賽應該配合出擊 新勝嘅皇龍福將繼續好檔 仍是前列分子 無大意外聽晚就落注

PS:前魔頭馬常感恩去澳門後今日首度出賽 孭頂磅下輸少少俾輕磅馬幹細胞

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-10-22 12:17 AM 發表 查看引用來源
好運就真 基本上一寫完一刨完去買 時差問題要返到酒店先得閒睇賽果

星期日心水6,7,10場 腎虧潘手馬好惡 隨時又連場數胡 尾場包裝太保檔差信腎虧潘功力 上次輸俾佢嘅一定美麗谷戰過冷河 換返巴度現真身

第6場雖然 ...
簡單講講,前面幾場蘇保羅似屯重兵出擊,月球、閃電俠、對衡之星、三圓覓路都有能力亦回到正宗路程,頭兩場對手較少,可與同場正路熱門互串,第一場7-12-1,第二場8-1-2。另雷神一對降班馬進優自在及確認眼神實力高一截,應勝。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-10-24 12:41 發表 查看引用來源

簡單講講,前面幾場蘇保羅似屯重兵出擊,月球、閃電俠、對衡之星、三圓覓路都有能力亦回到正宗路程,頭兩場對手較少,可與同場正路熱門互串,第一場7-12-1,第二場8-1-2。另雷神一對降班馬進優自在及確認眼神實力高一截,應勝。 ...
PAUL蘇仲未開胡 危危地

星期三全泥戰 又係最高班三場求其寫
第二場二班1650 超霸神駒又同黃金甲同場 加埋上場大勝電訊巴打 步速應該快 腎虧潘照計唔會咁傻癲到走去燒 Q腳要賺形勢之利星運子爵

第七場三班1650 襌勝寶駒上場爆冷得手但彈甩贏 似乎泥地搵到出路 嗰場馬當中有六隻對手再同場 而威哥又同樣係呢三隻出 計落又好似佢高啲 對手之中滿冠熊求仁得仁落返三班即刻報呢場 泥地千二熱身後換阿仔上陣 唔似陪襯

尾場無時間打 要張燈結綵 北區威龍同勝意龍算數

PS:大機構公布希威森返嚟 11月28日開始騎到季尾

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-10-26 12:16 AM 發表 查看引用來源
PAUL蘇仲未開胡 危危地

星期三全泥戰 又係最高班三場求其寫
第二場二班1650 超霸神駒又同黃金甲同場 加埋上場大勝電訊巴打 步速應該快 腎虧潘照計唔會咁傻癲到走去燒 Q腳要賺形勢之利星運子爵

第七場三班1650 襌勝 ...
PAUL蘇馬表現極失望,尤其是月球已大幅減磅,我算幸運是因三馬互串另外兩場有中;另補充醉眼光隔晚位置票數弱再看試閘前段慢只追近五班馬,類似當家信心初出,因此頗有信心其落敗,相信之後神仙馬仍有類似情況值得對賭。

回應你第七場,襌勝寶駒及滿冠熊又正路又有分頭,也是我的選擇,襌勝寶駒上仗贏得勁,惟弱點是失準,插班後未曾連續跑近,或許可以兼顧幸運傳奇作保險腳。

第六場有類似形勢,近績較好的不多而又有減分降班馬,降班的是長友之星,嘉熙贏過之前置馬不擔心發揮,先選。日輝煌算準繩兼會有進步,此程略短但在此已夠爭。保險腳在八卦及初出的勁力爆發之間選,八卦此程向來有能力勁力爆發則試閘有速度而貫注力未詳,看臨場賠率,後者有票數則選後者。

第二場較有能力是1 2 4 5 12,雷霆戰駒今季兩仗都失望,可能狀態及負磅都有關,驃騎飛千八過去表現差,兩匹成熱門不如放棄,就要另外三匹。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆