上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.6k

星期日跑谷戰
第七場形勢算明朗 繼續要返白鷺飛翔同行雲流水
第二場最高班二班一千得七隻 先要精靈勇士 有三檔有快馬開路更好跑 次選搏返跳出世界 今季叫做狀態起返 上場G3國慶杯表現唔差 返嚟二班賽又有惡氣 三選神仙另一隻好眼光 上場千四話無就無明顯路程不合 縮返嚟谷一千換波仔更合跑
第九場先要會長之星 縮嚟谷一千又有好檔 有前速可以守好位 前面南區寶同輗多福前段鬥放更有利 單Q要事事亨通 暫時得呢個路程最好 跑法簡單啱哂廢柴騎師發揮 減呢七磅可能係今場勝負關鍵

尾場都係明欣賞 此程四平八穩 以戰養戰上場同神之水滴串Q大豐收 但九檔難跑 知道必勝同樣十一檔又係難題 買Q寧願要返有一檔之利嘅電訊超班

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-10-29 01:35 發表 查看引用來源
星期日跑谷戰
第七場形勢算明朗 繼續要返白鷺飛翔同行雲流水
第二場最高班二班一千得七隻 先要精靈勇士 有三檔有快馬開路更好跑 次選搏返跳出世界 今季叫做狀態起返 上場G3國慶杯表現唔差 返嚟二班賽又有惡氣 三選 ...
真係無得好講 尤其第七場 又係熊連大閘都無照贏 事事亨通預左廢柴騎師咁跑 但連P都無非常失望 等落班

星期三心水5,6,8場

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-11-1 02:08 PM 發表 查看引用來源
真係無得好講 尤其第七場 又係熊連大閘都無照贏 事事亨通預左廢柴騎師咁跑 但連P都無非常失望 等落班

星期三心水5,6,8場
又係熊賽績擺起度確有優勢,只能下次記住部份倉部份馬不一定要試閘才出擊,要儲火也。暖在你心更是贏甩後強配,非肥葉馬就可靠,難攖其鋒。

我自己昨日犯大錯,袁弟召喚才知第一場提早,急急落注已趕不及,同場只有好友無敵及信心滿滿是四班可近五班即贏份子,埋Q理所當然,猶其是前者上季已貼過中過,爪皇烈焰是蹄下敗將而之後補中大加分更顯前者超於此班。走雞後已無心情。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-11-1 15:42 發表 查看引用來源

又係熊賽績擺起度確有優勢,只能下次記住部份倉部份馬不一定要試閘才出擊,要儲火也。暖在你心更是贏甩後強配,非肥葉馬就可靠,難攖其鋒。

我自己昨日犯大錯,袁弟召喚才知第一場提早,急急落注已趕不及,同場只有好友無敵及信 ...
第6場你之前提過嘅牽旺加富轉韋賊初出又落返四班 對手大幅減弱 開齋可期 最大勁敵覺得會係勁力威龍 四檔唔駛留咁後 至於逢出必熱嘅浪漫組合就太尺寸 當然隻馬超嘅話晨早就贏左 呢場整定又無得分繼續對賭攻擊

尾場木火同明四平八穩 另外合衷共濟今季連番搏殺都係P 戰意無疑問

重心第5場 先選已經熱身柏林探戈 上場未開氣所以無揀 開左氣後夠鐘出擊 次選歡欣福星 目前呢個分要跑谷戰先有競爭力 上二班孭輕磅好跑 三選諗一輪 本來想再揀玖寶 但上場實在失望 雖然電訊巴打忽然大勝但玖寶以過往谷戰跑高一皮嘅經驗 無理由連獎金都無 傾向隻馬走下坡 改要告仔另一隻幸福老撾 試幾個閘擺明路程不合當然無嘢睇 有玖寶頂高個磅位只孭124十分有利

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-11-2 03:49 AM 發表 查看引用來源
第6場你之前提過嘅牽旺加富轉韋賊初出又落返四班 對手大幅減弱 開齋可期 最大勁敵覺得會係勁力威龍 四檔唔駛留咁後 至於逢出必熱嘅浪漫組合就太尺寸 當然隻馬超嘅話晨早就贏左 呢場整定又無得分繼續對賭攻擊

尾場木 ...
第6場必然是牽旺加富加勁力威龍,整體賽績及近績可靠,其他馬乏善可陳,保險腳回頭也只覺是浪漫組合,可能非太尺寸而是拒絕出頭,但要破壞又似乎只有牠,日就月將評分緊而檔位差,難爭Q。

尾場我的看法不同,幾匹近期入位馬都只是近而無威脅,今仗對手增強。我先選共創繽紛,上仗二班田草名次雖後但所負不遠兼同到者有能力,狀態已來,谷草專家現降班回師谷草得排好檔,賽績上亦不需要雷神,用舊拍檔巴度,首選。寶賢得得上次初出強組檔劣追得勁,今次檔位內移兼會再進,可爭,次選。保險腳要當家精神,田草有級數之馬,上仗有意外不必計,雖12檔但速度較高易切入,只考慮是否有氣量應付千二,有賠率可博。另外評終身美麗及萬眾力得,前者上季田草輸得近,該仗與後者同場因形勢較佳而較先過終點,今仗檔位形勢交換但前者多減9磅,缺點是未熱身,後者平穩稍進但鮮有威脅,若排中檔已放棄,但一檔就必然有兩腳,臨場可看看是否改為兼顧其一。

另速講第1場,最外檔幾匹不超難跑,先選內檔馬,怪獸廚神48分屢入位在此夠贏,上仗閹後復出敗不作準,晨操見好兼重配眼罩,雪茄之友過去往往貼欄就近,今減分已多,夠爭。再選就東方繁華,同程較高分時常追近,檔位差就看造化。

星期日心水 6,7,9場

第6場二班千二 103場次前五名中除佳運財外其他四隻再碰頭 睇左一輪 搏兩隻外檔馬加州雷電同勝得威風 呢兩隻馬跑後上實際唔差 呢場得十隻跑要攞位搵cover相對唔難 必長勝同小太陽呢兩隻喺嗰場砌得幾盡 搏佢地叮

第9場三班千六 估計兩大同巴度嘅安頌控制大局 鐵角唔化算 單Q喜譽寶搭安頌算數

戲肉婦女銀袋 八隻之中除精神威外其他嘅已經喺沙田錦標碰頭 磅位 騎師 同檔位調整後似乎又係兩大對峙局面 龍鼓飛揚計檔其實未算好跑 但腎虧潘主動攞馬騎應該跑得好好睇睇 時時有餘計路程一定好過千六 拉哥攞返嚟騎必打真軍 T腳要返勇猛神駒 獵人成兩隻計路程適性必然好過飛輪閃耀

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-11-4 03:14 PM 發表 查看引用來源
星期日心水 6,7,9場

第6場二班千二 103場次前五名中除佳運財外其他四隻再碰頭 睇左一輪 搏兩隻外檔馬加州雷電同勝得威風 呢兩隻馬跑後上實際唔差 呢場得十隻跑要攞位搵cover相對唔難 必長勝同小太陽呢兩隻喺嗰場砌 ...
我講前面,第一場肥葉一對最惡,寶得住四班頭馬落五班,上次路短已有追勢,會展達人上次休後復起贏馬,贏美活人生有級數,疑點是安排自己打自己則不對路,不宜單Q。保險腳選摘星之光,四班連番追近,上仗降班千六則失望,不肯定是路長抑或後上馬不合谷草,其他馬不吸引,再跟此馬。

第二場四班千四,大熱是換上雷神的增程馬有鴻利,上仗千二水準不高追勢一般,慣例飛起對賭。勝利才子上季增程才開齋,上仗回到千二落敗合理當作熱身,重跑千四對手普通可見真章。熒熒元帥上仗初出後上不俗,增程屬疑問但神仙馬結合走勢兼仍屬冷門就值得博。源源動力上仗慢放表現不過不失,但此組普通,已有力捱一席,兼顧。新威煌本最具能力,但上季尾轉沉兼出賽頻率不正常,蘇保羅今季得人驚,現在位置飛極疲弱不對辦,放棄。

第五場又是四班千四,先選一對降班馬,高耀智星近來同程已近,有望憑級數重開勝門。前進在此班一直是上風馬,千四或稍短,亦望級數搭夠。第三匹取回上仗如預期輕勝的進優自在,一直在四班有能力,升班不擔心,對比同場幾匹增程初起馬,感覺較可靠。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-11-7 12:21 發表 查看引用來源

我講前面,第一場肥葉一對最惡,寶得住四班頭馬落五班,上次路短已有追勢,會展達人上次休後復起贏馬,贏美活人生有級數,疑點是安排自己打自己則不對路,不宜單Q。保險腳選摘星之光,四班連番追近,上仗降班千六則失望,不肯定是路長抑 ...
手風差 呢排減注
星期三只買四同六呢兩場算
第四場唔多廢話 單Q百勝名駒搭皇寶
第六場首選谷戰專家飛霸龍 其實好唔明老苗部署 正正常常應該俾隻馬抖耐啲搏呢場 做乜777杯就出嚟跑 結果抖兩個月先出嚟 幸好今場有一檔好好跑 單Q場場精綵 雖然升班但形勢同飛霸龍一樣賺步速 田雞唔發瘟嘅話入位非難事

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-11-9 01:34 AM 發表 查看引用來源
手風差 呢排減注
星期三只買四同六呢兩場算
第四場唔多廢話 單Q百勝名駒搭皇寶
第六場首選谷戰專家飛霸龍 其實好唔明老苗部署 正正常常應該俾隻馬抖耐啲搏呢場 做乜777杯就出嚟跑 結果抖兩個月先出嚟 幸好今場有一檔 ...
第四場百勝名駒前仗同程贏全民佳知,上仗路稍短負於強手,正路首選,皇寶上賽對手普通,升班後能否夠鬥,我比較懷疑,加上全民佳知及凌駕都前置,跑法上有互相攻擊之弱點,成熱門就傾向選其他後上馬,可以考慮天池怪俠及鑲白旗,都有遠績及近績支持。

我另外講兩場,頭場綠續爆發與愛逍遙上次同場負於爆谷分列二三,水準不俗,表現比較早前好,賭Q一併選取,再兼顧隨喜,上次看好但失望而回,熱身後增程,以上季50分時在雷神跨下的同程表現,在此甚為上風,蘇廄亦開齋,跟多一次。

第二場忠誠駒上季已近,上次沿途外疊仍入Q,不差過上次已夠贏,先選。觀世界又是另一匹上次看好但失望而回之馬,同樣熱身後增程,亦有同類路程跑近經驗,始終是四班頂頭馬,再跟。保險腳選開懷大少,上次田草強組所負不遠,轉谷草換較弱對手而得好檔,可爭。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-11-10 18:18 發表 查看引用來源

第四場百勝名駒前仗同程贏全民佳知,上仗路稍短負於強手,正路首選,皇寶上賽對手普通,升班後能否夠鬥,我比較懷疑,加上全民佳知及凌駕都前置,跑法上有互相攻擊之弱點,成熱門就傾向選其他後上馬,可以考慮天池怪俠及鑲白旗,都有遠 ...
全民佳知唔放頭益皇寶 擺明大龍鳳 百勝名駒呢場抹左佢

嚟緊跑星期六 唔打咁多字

兩場心水

第七場要哂神仙三隻鐵角
第九場就係佐治勇駒同勇闖

榮生出哂三隻似搏老命

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆