上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  621.7k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-11-12 02:10 AM 發表 查看引用來源
全民佳知唔放頭益皇寶 擺明大龍鳳 百勝名駒呢場抹左佢

嚟緊跑星期六 唔打咁多字

兩場心水

第七場要哂神仙三隻鐵角
第九場就係佐治勇駒同勇闖

榮生出哂三隻似搏老命 ...
若非大龍鳳,敢說百勝名駒天池怪俠及鑲白旗三匹後上馬必有兩匹入Q;賠率不正常便有不正常的跑法。

跑星期六,終於揀後面場次。第五場是水準不高的四班賽,先選降班馬鑽飛龍,三班前仗同程追得勁,上仗千四走樣,當作第二仗併發症,回到千二,對狀態要求較低,跑回前仗水準應勝,博一博。醒旺財同程多番入Q,實力馬也,但同時亦易失準跑四五,兼顧。喜報兩仗一冠一季似不俗,但上仗對手已再出的全軍覆沒,水準可慮,保險腳寧選飛馬輝煌,雖然目前評分跑田草千二只是邊線馬,上季負於會長之星一仗仍似比喜報好,對手失準則有機一席。

第六場從2-3-8-10-12中取,誠心所願上仗同程亞軍,冠季殿隨後勝出,表現最踏實,可作膽。有緣人該仗第五亦輸不遠,贏或困難,配腳可取。快馬飛馳三班頭馬,上仗表現復甦,狀態再進便可爭勝,另一配腳。怪獸奇兵季初贏得出色但其後失望,如果千四較合,今次便有機突破,兼顧。星際精英亦屬增程,可好可壞,潘頓騎會熱,上仗第四正是喜報同場,對手已再出的全軍覆沒,可慮但不否定機會,不用煩就多一匹腳。

尾場將俠今季一冠一亞水準高,續進之馬,首選。天行健上季已有走勢而上仗再進爆冷腳非失驚無神,估計會再好,兼顧。確妙星二班常追近而未勝,降班則有利,用周同學減重磅壓力,兼顧。美好世界上仗千二還可,但連外地跑過也未有千四好表現,潘頓騎成熱不如放棄

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-11-13 03:49 發表 查看引用來源

若非大龍鳳,敢說百勝名駒天池怪俠及鑲白旗三匹後上馬必有兩匹入Q;賠率不正常便有不正常的跑法。

跑星期六,終於揀後面場次。第五場是水準不高的四班賽,先選降班馬鑽飛龍,三班前仗同程追得勁,上仗千四走樣,當作第二仗併發 ...
返嚟 依家隔離
困喺間房又幾悶 係除左有得上網外同坐監無分別
星期三最後三場心水
尾場俏芳華大熟 正路之選 單Q勝賢 減呢七磅助力唔少 上場廢柴騎師跑得算唔錯 今場有好檔好自為之

第七場北極光升班增程轉谷戰 如果蔡仔攝得好呢場有權剷入嚟 單Q禪勝寶駒 谷戰跑過一場形勢太差不作準 再抽一檔非常好跑

第八場應該係兩大控制大局 買三寶嘅話呢關只要加州一寶就夠 主因明欣賞要讓佢十磅加上跑法蝕底

PS:馬場記者何君明喺佢自己頻道話魔頭已經返嚟 隔離完後預計嚟緊星期日國際賽預賽會浦頭

另外忠心勇士試大閘再爆缸 要強制退役

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-11-15 11:16 AM 發表 查看引用來源

返嚟 依家隔離
困喺間房又幾悶 係除左有得上網外同坐監無分別
星期三最後三場心水
尾場俏芳華大熟 正路之選 單Q勝賢 減呢七磅助力唔少 上場廢柴騎師跑得算唔錯 今場有好檔好自為之

第七場北極光升班增程轉谷戰 如 ...
尾場同意,若需保險腳可以加一檔的超趣,翻版Q。

第三場降班的善傳萬里一枝獨秀,今季三班跑過又近過,對手普通,目前W賠率不俗,似乎最實際,蓋配腳選有運來及電訊火箭也沒有分頭。

第二場博冷,首選奮鬥雄才,兩場三班同程放在此組已佔上風,同場無快馬,可切入二疊甚至貼欄放,形勢未必因檔差而有大影響。辣得驕好檔可如贏馬時跟前一些,對手弱,有力突破四班。帝豪之星會首先貼欄,或可捱一席。歡樂好友要看形勢,若仍然頂在二疊二卡多數搶口就三三四四,兼顧或放棄,我傾向後者。

第一場碰運氣選降班的三匹,其中以神舟時代較近期四班表現最好兼好檔。原班兩匹熱門未見佳處。

另外懺悔一下,上次應該兼顧有分頭的翩翩君子,始終試閘快開,不似醉眼光前冇後不強兼大熱。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-11-17 18:28 發表 查看引用來源

尾場同意,若需保險腳可以加一檔的超趣,翻版Q。

第三場降班的善傳萬里一枝獨秀,今季三班跑過又近過,對手普通,目前W賠率不俗,似乎最實際,蓋配腳選有運來及電訊火箭也沒有分頭。

第二場博冷,首選奮鬥雄才,兩場三班同程放在此 ...
手風繼續麻麻 玩條4串15一注Q 一注位置Q算數

三場G2 之中馬會一哩睇馬算

重心場次就係馬會短途 錶之未來略嫌搏得多 尤其上場腎虧潘留得一絕都係僅勝 十檔更難搞 顯心星計形勢最賺 條件平磅下比上場孭少十磅好跑 當家猴王勝在呢場馬少容易搵位 至於福逸上個月停操 雖然有大閘但肯定未夠態 目標當然係正本戲 三重彩要返旺蝦王 做哂嘢又好檔 雖然換波仔但跑法上好啱佢 唔敢睇小

馬會杯搏下勇戰神駒搭將王呢條四歲Q

第九場常拼常勇上場塞車而敗 再跑千八拉哥希望唔好咁孤寒盡快拉出生位 告仔兩隻要返加州十大 上二班輕磅應該更好衝
第五場亂局 但估計有步速 先要安頌 跑千八二千更合 一季呢啲賽事唔多 要好好把握 希斯全日睇個款好似幾勁 但只睇好呢場嘅喜蓮心星 本身幾均速 有一檔更合佢嘅跟前跑法 全日四場心水三場有薛恩 望就望佢發圍
PS:南早報導契弟豐跑埋國際賽後走人 咁都正常 去到一月蘇兆輝返嚟只會更難捱

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-11-18 11:54 AM 發表 查看引用來源
手風繼續麻麻 玩條4串15一注Q 一注位置Q算數

三場G2 之中馬會一哩睇馬算

重心場次就係馬會短途 錶之未來略嫌搏得多 尤其上場腎虧潘留得一絕都係僅勝 十檔更難搞 顯心星計形勢最賺 條件平磅下比上場孭少十磅好跑  ...
第九場我傾向選上仗一對冠亞軍即天駟與超級軍團,後者再進可反先,再兼顧路路通博冷,對手已加分,兩勝加州十大之馬,檔轉佳可爭一席。

尾場選一對回歸田草的超音鼠及當家精神,加州星球上次輸得可再輸,但仍是上風馬,保險腳。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-11-21 16:03 發表 查看引用來源

第九場我傾向選上仗一對冠亞軍即天駟與超級軍團,後者再進可反先,再兼顧路路通博冷,對手已加分,兩勝加州十大之馬,檔轉佳可爭一席。

尾場選一對回歸田草的超音鼠及當家精神,加州星球上次輸得可再輸,但仍是上風馬,保險腳。 ...
依家賭馬感覺越嚟越難搞 阿叔嗰句賭細啲吊住條命係啱嘅😑
星期三公布國際賽名單
心水單棍4,7,8場
先要型佬全嗰三隻忠誠駒 大眾開心同以戰養戰
第4場揀 同程算準 有好檔嘅噴火龍 阿仔繼續騎上去起碼好鬥志
第7場超好日子贏馬後巴度繼續摸住 似一早認定係呢隻主戰

尾場呢場二班賽整體水平唔高 計fit應該好眼光但加到130磅有啲阻力 三重彩或者諗下 搏下天火同人 初跑谷千二個檔唔算太好 睇轉第一個彎前能否切入二疊有cover

國際賽2021 正式名單
短途錦標
香港:旺蝦王 福逸 錶之未來 顯心星 肥仔叻叻 速遞奇兵 聚才 錶之智能 當家猴王 君達星

日本:野田重擊 妙發靈機 拉丁城市

一哩錦標
香港:金鎗六十 夏威夷 達心星 幸福笑容 友誼至好 勝得精彩 勁搏 幸運快車 健康愉快

日本:野田賢君 冠軍車手 陳年美酒 戰舞者

愛爾蘭:后土

香港:時時有餘 精神威 勇猛神駒

日本:耀滿瓶 愚者眼界

英國:致勝一擊

愛爾蘭:波爾明 業界巨頭

法國:倚蓬萊

香港:勇戰神駒 龍鼓飛揚 嘉應之星 將王 飛輪閃耀 柏林探戈

日本:唯獨愛你 麗冠花環 滂薄無比

愛爾蘭:文政兼從 日出之國 翩然舞姿

英國:譽滿杜拜

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-11-21 08:58 PM 發表 查看引用來源
依家賭馬感覺越嚟越難搞 阿叔嗰句賭細啲吊住條命係啱嘅😑
星期三公布國際賽名單
心水單棍4,7,8場
先要型佬全嗰三隻忠誠駒 大眾開心同以戰養戰
第4場揀 同程算準 有好檔嘅噴火龍 阿仔繼續騎上去起碼好鬥志
第7場超好 ...
今晚幾場賠率如賭波。第五場1-4,第六場1-2,機會稍高但相當乏味。

第二場稍有趣,綠續爆發上仗水準不高,升班看來是四四五五,怡昌勇士更看來有失敗路程根據,孭飛格。餘下有近績可選馬不多,取5-6-8。

星期日心水7,8,10場
另外日本杯玩條三隻複式三重彩 鐵鳥翺天告別戰再抽二檔 有啲懷疑係咪造俾佢有終之美 另外兩隻都係揀返內檔馬 今年東京優駿盟主大帝 上場神戶新聞杯可以歸咎場地不合 連菊花賞都唔出直指呢場有以逸待勞之利 另一隻選擇就係外隊馬古摩陣營嘅波爾明 三檔幫助好大 加上憑主帥功力有望拉近同鐵鳥嘅差距
第8場榮生新貨驚喜貴為上年維省打比第二 神仙安排初出就千六合理 腎虧潘少有咁早就摸住 加上今年PP插班評分一律下調五分所以就跑到呢場三班相當有利 最大對手香音 開始上力而上場贏得輕鬆 雖然拉哥唔騎但繼續有好檔賺形勢

尾場風火戰駒同樂滿貫上場串Q 升班減磅本應有利 但兩隻檔位又抽得麻麻 隨時形勢唔就 先要賺哂檔位嘅糖糖幸運 丁仔搞呢隻馬係搞得好 跑法又簡單 單Q方面搏下今年昆士蘭打比第二嘅多巴先生 呢啲馬跑千四有啲短希望憑fresh搭夠 何堯雖然試左唔騎但唔代表呢場一定唔得 呢啲馬爆出嚟之後肯定無錢分

重心其士杯 神仙三隻喺之前樂聲杯揀過最後幸運快車得手 上千六老實講以目前呢個分不如跑華商會杯更合 要返勁搏 千六肯定更啱跑又好檔 唔塞車嘅話照計三甲必有  QT先要百步穿雲 暑假評分下調又估唔到即刻嚟了 呢啲馬已經無保留 另一隻星運子爵 難得有百一分一班賽孭磅有利得多 12檔當然希望隻馬縮後追 擺前走只有死路一條

PS:聚才 勝得精彩 友誼至好退出國際賽 當中友誼至好右前腳傷肌腱 估計好快會退

聽晚三條單棍
尾場先 會長之星同齊齊友福有近績又抽好檔 加上有讓我高飛喺度應該有分頭
第四場五班千八 睇落爆唔出樣 兩大座騎計似乎香港精神穩定性同跑法比非凡魅力更可靠 尤其拉哥仲未肯放手更可信 另一隻預期有飛成功星駒又係近績好加好檔 繼續留五班跑中距離根本惡到暈 會係香港精神最大對手 呢條南非馬房Q熱食都要
第八場皇寶本來就係跑法多變 連續兩場直領到底反映評分有水位 雖然換薛恩但之前有合作上名 如果有其他馬搶咪守好位 天池怪俠有近績但一嚟再加磅 二嚟呢隻馬之前搏幾場後就回氣 拉哥騎似吸飛 Q搏好分寧願要返動力飛鷹

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆