上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.6k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-11-30 07:00 PM 發表 查看引用來源
聽晚三條單棍
尾場先 會長之星同齊齊友福有近績又抽好檔 加上有讓我高飛喺度應該有分頭
第四場五班千八 睇落爆唔出樣 兩大座騎計似乎香港精神穩定性同跑法比非凡魅力更可靠 尤其拉哥仲未肯放手更可信 另一隻預期有飛 ...
這幾場部份我有不同看法。

尾場1-4號剛好排1-4檔,閃耀榮光天然一疊,亦不會輕易讓對手切入,相若速度的會長之星便多數二疊,齊齊友福中置型就相當可能3檔三疊,就算稍留二疊亦不易追趕。心之行4檔也不算有利但田草級數有足夠如上仗搶放的本錢,近戰穩步上揚,是爭勝主角。讓愛高飛連外地三戰全勝,上仗以為縮程路短但仍輕鬆後上贏閃耀榮光,只忌欠新鮮感是否可再合千二,以上仗計當有力再贏,該場亞軍閃耀榮光亦是此班穩定的上風馬,保險腳。

第四場五班千八同意選擇香港精神及成功星駒,亦宜兼顧上仗啡燈贏甩的無限驚喜,前置型兼千八特質不怕檔劣,最重要仍有分頭。

第八場再由同一堆馬跑,上次大龍鳳應不會重演,再選上仗揀過之馬,天池怪俠及鑲白旗也,今次兩者皆有好檔,分頭當然就遠比上次差。動力飛鷹上仗算追得不俗,預期今次有較正常步速會更合追,保險腳。

另外講第七場,形勢上兩匹外檔實力馬上校及中華威威搶前,大家開心同上次贏馬一樣守黃金包廂位,後者在進步中,正路首選。幸運旅程上仗田草14檔沿途三疊仍追得第三展現能力,前面有快馬,有機切入二疊,亦是爭勝份子。其餘乏善足陳,星洲駿馬兩星期前試閘跟入第三未見特別,保險腳寧願兩匹放頭馬中選一,上校今季似有輕微進步,能力比中華威威高而因更差的檔位亦有較高賠率,不妨兼顧。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-12-1 16:53 發表 查看引用來源

這幾場部份我有不同看法。

尾場1-4號剛好排1-4檔,閃耀榮光天然一疊,亦不會輕易讓對手切入,相若速度的會長之星便多數二疊,齊齊友福中置型就相當可能3檔三疊,就算稍留二疊亦不易追趕。心之行4檔也不算有利但田草級數有足 ...
仲諗住天池怪俠搏幾場就無偏偏再贏

星期日心水 三五七場

尋日排位馬版大字標題伊臣
呢場1同2喺度 伊臣就算熱極相信都有個普 穩膽
Q搏好分想搏下另一隻初出超悅明駒 做哂嘢出嚟跑 試閘一場比一場好 講真1同2你話係咪穩陣又未必 尤其隻2 點知希斯針藥係咪到期無貨賣

PS:蘇兆輝殺到 大年初三開始騎到季尾

第五場 四班泥地千二 大部份馬匹似是而非 先要飛馬輝煌 同程跑過一場入Q 雖然嗰場利前置但由十檔切埋嚟點都要用力 今次一檔好跑好多 以呢隻馬依家能力喺四班跑泥地點都有競爭力 另一隻久休復出淺草飛 傷後留喺從化重新做起 同程三戰兩P有根據 三檔更易跟守好位 賀銘年要好好把握 有乜差池隨時又俾兩大搶嚟騎就喊都無謂

重心第七場泥地二班千二 得九隻跑但無一隻劃得死 要揀邊隻心水諗左成日 先要銀紙 都係得呢個路程出路 以老苗練馬作風谷起左就連珠砲發 磅位又唔重 首選 第二隻選醒臣 波仔一近拉哥就攞嚟騎 唔揀又怕俾佢殺左 三選諗左一輪 最後要禪勝寶駒 短期內泥地無1650焗住縮嚟跑千二 馬雅一手操最後因為做唔到磅換巴度 如果夠前速跟到馬群 剷入一席絕不意外

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-12-4 08:18 PM 發表 查看引用來源
第五場 四班泥地千二 大部份馬匹似是而非 先要飛馬輝煌 同程跑過一場入Q 雖然嗰場利前置但由十檔切埋嚟點都要用力 今次一檔好跑好多 以呢隻馬依家能力喺四班跑泥地點都有競爭力 另一隻久休復出淺草飛 傷後留喺從化重 ...
簡單講,第四場原始揀法,先揀雷神降班擅泥的旅英福星,兼顧此程屢入前列的榮冠大道及幸運勝駒。

第七場較看好上仗大幅進步的醒臣。尾場都是雷神,天行健連仗證明能力,換人機會高。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-12-5 14:21 發表 查看引用來源

簡單講,第四場原始揀法,先揀雷神降班擅泥的旅英福星,兼顧此程屢入前列的榮冠大道及幸運勝駒。

第七場較看好上仗大幅進步的醒臣。尾場都是雷神,天行健連仗證明能力,換人機會高。 ...
又係豬到呢
星期三小注算數
留返彈藥買哂國際賽外隊馬 主隊無視

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-12-5 18:18 發表 查看引用來源
又係豬到呢
星期三小注算數
留返彈藥買哂國際賽外隊馬 主隊無視
騎師賽日最後三場單棍
第七場三班1650 騎師賽第三關 162場次沿途望空慘敗嘅百勝名駒抽返一檔又抽到巴米高 大大提升機會 覆卓係時候 單Q另一選要確妙星 今季總算可以有正常出賽頻率 而喺路程嫌短千四都接近 終於返嚟曾經上名路程又抽中腎虧潘 計班底十分有利

PS:一哩錦標健康愉快退出 得返11隻跑

第八場三班千二 騎師賽尾關 知道必勝呢隻西馬自從新馬賽後插班只得兩W 追佢W嘅必定輸死 依家呢隻馬都係跑三班谷千二先有競爭力 連獵人成都話呢隻馬係千二千四最好 唔信佢唔通信啲傻西話呢隻跑千六千八最勁? 有埋好檔守好位 而杜苑欣喺女騎師之中算係硬淨 贏就應該難但P相信就易 加州一寶個九檔 睇嚟告仔都諗住想搶 都係嗰句 三班谷千二個個星期都有 點解告仔偏偏就報呢場玩抽騎師 (除非有不為人知嘅外來壓力話出呢場啦)四平八穩就係木火同明 同程近績好又抽到何堯 而另一有利條件係練者喺過往騎師賽派馬成績算唔錯 QT呢一注好難慳

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-12-6 07:46 PM 發表 查看引用來源

騎師賽日最後三場單棍
第七場三班1650 騎師賽第三關 162場次沿途望空慘敗嘅百勝名駒抽返一檔又抽到巴米高 大大提升機會 覆卓係時候 單Q另一選要確妙星 今季總算可以有正常出賽頻率 而喺路程嫌短千四都接近 終於返嚟 ...
上次懶惰,今次講多一些。第七場相信百勝名駒有一檔應可跑回WQ時水準,確妙星上次失望但好檔兼有賠率亦跟多一次,兩匹都同意,保險腳在時時順意及聰明導彈中揀,取後者,兩匹先後與超好日子串Q,兩匹檔位都轉差,上仗水準以後者較高,若以百勝名駒做膽可同兼顧。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-12-7 09:53 AM 發表 查看引用來源
第八場三班千二 騎師賽尾關 知道必勝呢隻西馬自從新馬賽後插班只得兩W 追佢W嘅必定輸死 依家呢隻馬都係跑三班谷千二先有競爭力 連獵人成都話呢隻馬係千二千四最好 唔信佢唔通信啲傻西話呢隻跑千六千八最勁? 有埋 ...
加州一寶出戰,不排除幕後想重要日子威威,同場1-2-7-9-10有機會,賠率不吸引,僅觀賞。

尾場更接近,2-4-6-8-10上仗分別在兩場近距離決勝負,再加俏芳華如日中天,難賭,可以提下電訊巴打外地贏過千八,北極光則上仗落飛變大熱但走蝕位贏變輸,今仗換人反擊。

頭場彪形遨漢在四班泥地一直有相當戰鬥力,但更早先在同程輸三個馬位而與有能力之馬近,現減夠分降班換潘頓而抽好檔,爭勝份子。謎語上季兩仗四班同程包括12檔亦近,減夠分後上仗重返同程輸近,今次換雷神,狀態再進亦有力一鬥。金期莊家亦有類似部署,跑其他路程減分後現返同程,以季初一仗計又是前列份子,再遠一些在三班輕磅及四班重磅亦近,只忌是否一直退步,兼顧。

第三場摘星之光四班千二屢追近而無威脅,增程求突破失敗換來減分,現回到千二而同程有快馬會利追,上仗所負不遠,狀態已在,檔位不差,值博。當家信心在四班欠競爭力但常近包括上仗,終於落五班,今次檔差但近仗排檔亦未好過,跑回相若水準已可爭。坪山新星上仗終於贏,似是需要快步速之馬,今仗仍有類似形勢亦有好檔,第三選。合金皇有能力但兩勝皆排好檔取得貼欄位置,今仗檔劣。隨喜連番失望,斬倉。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆