上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.6k

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-12-18 12:43 發表 查看引用來源

今日我也有看好的神仙馬。第二場迎彩繽紛降班,格局似當家信心,四班稍有追勢之馬,在五班有力突圍,對比在四班的表現,較雷神騎的神朗金剛好。極爽亦是降班,雖退步但近期開始輸得近,落五班有得鬥。龍鳳情祥前仗千二入Q,上仗千四 ...
死未 連風火戰駒都可以無埋 星期三又努力
最後三場心水

霍老爺告別戰先要第七場戰熊三千  個一檔加拉哥 熱食都要 單Q要返神駿馬車 谷戰跑六場未甩獎金反映跑呢啲急彎短直路都有一手

PS:霍老爺向報紙記者證實跑埋星期三就劈炮走人 睇內文就係擺明向今季實施新護級制度發炮

尾場年年旺終於落返三班跑首本路程 近兩場跑法擺明為減分 搵返周仔秤先 霍老爺最後一隻參賽馬勇趣檔好換埋巴度 開倉至今黃大董都咁鼎力支持 希望以呢場勝利光榮告別
第8場二班一千 睇落幾多快馬 要返有一檔之利精靈勇士 十月尾搏完同程停左一星期 反而覺得可以儲fresh嚟跑 另一隻搏前魔頭馬暖在你心 上場當晚不利望空前置都係僅僅無P 縮返嚟谷一千有南區寶 敖遊戰士開路更好跑

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-12-19 04:43 PM 發表 查看引用來源
死未 連風火戰駒都可以無埋 星期三又努力
最後三場心水

霍老爺告別戰先要第七場戰熊三千  個一檔加拉哥 熱食都要 單Q要返神駿馬車 谷戰跑六場未甩獎金反映跑呢啲急彎短直路都有一手

PS:霍老爺向報紙記者證實跑埋星 ...
今季四歲馬得人驚,隨時首次出現三班未勝馬贏四歲系列賽事。

戰熊三千主要對手排檔差,應可為霍老爺光榮告別,配腳則比較麻煩。
較喜歡有兩場四班千二,第三場發贏喜上次12檔狂追銘記知心而壓倒勇眼光,今次雖仍12檔亦可照辦煮碗而對手減弱兼有快步速,贏得。星洲駿馬上次初出慢步速守二疊第三位後上得第二,感覺能跟擅鬥,8檔則是疑問,1-4檔會佔去頭兩卡兩疊位置,靠雷神發揮,次選。有主意上次在同日三疊快步速下贏馬,今次形勢相若,加分後仍可爭,第三選。

第六場再追幸運旅程,上次初跑同程慢步速外檔外疊運吉但有追勢,今次轉排一檔,必然守好位,跑出前仗田草入位水準應勝。友之星及奇寶上仗同場走勢甚佳而未盡發揮,但負於沿途三疊的有主意,賽事水準是疑問,預期兩者皆會再進步,可作配腳,檔位及騎師差異則仍稍看高前者。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-12-21 07:38 AM 發表 查看引用來源
尾場年年旺終於落返三班跑首本路程 近兩場跑法擺明為減分 搵返周仔秤先 霍老爺最後一隻參賽馬勇趣檔好換埋巴度 開倉至今黃大董都咁鼎力支持 希望以呢場勝利光榮告別
第8場二班一千 睇落幾多快馬 要返有一檔之利精靈 ...
第八場形勢可能類似上次二班一千,敖遊戰士放頭,暖在你心跟隨拍住艮志騰雲,南區寶在此組未必夠快且常有慢閘毛病會後一格,暖在你心前仗出色而上場路長,今次較有贏面,艮志騰雲不怕外疊,上次壓倒精靈勇士,今次仍佔上風。敖遊戰士退化多少難計,但有機會捱一席,QT可考慮與精靈勇士一併兼顧。

第二場四班一千,跑慣同程馬匹近戰只屬不過不失且跑法不易有形勢之助,要博一對縮程馬,富存英雄上次守在二疊第二位在直路後領先最終不敵較強對手得第三,今次仍會用相同跑法跟隨包裝得勝,換一批對手就有力贏。快樂歡騰近兩次谷戰輸得近,今次內側馬有快有慢,應可順利貼欄的第二或三卡,有力在直路突圍,亦是爭勝份子。健康美麗有二檔預期跟隨快樂歡騰,會衝一段,形勢轉佳,可反先過河勁卒,後補選擇。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-12-22 17:52 發表 查看引用來源

第八場形勢可能類似上次二班一千,敖遊戰士放頭,暖在你心跟隨拍住艮志騰雲,南區寶在此組未必夠快且常有慢閘毛病會後一格,暖在你心前仗出色而上場路長,今次較有贏面,艮志騰雲不怕外疊,上次壓倒精靈勇士,今次仍佔上風。敖遊戰 ...
南區寶咁樣俾佢再偷一場 前魔頭三隻偏偏暖在你心喺直路唔知想點
下星期六天內跑三日馬幾忙 下星期一心水三九十場

講第九場先 231場次前四再碰頭 磅位 檔位同騎師調整 追魅影揚飛寶尾本來有啲不智 但抽正14檔貼外欄 不得不考慮 蟲草成名嗰場搏失擺明輸契弟豐走位極差 換返周仔又13檔 呢條Q唔買又好似唔放心 精彩勇士跑此程算準但見哂底牌 條翻版T買唔買自己諗 連連有盈換拉哥仲好可以吸飛 同之前同主連連歡樂一樣 又係得個快字唔燒得 放心對賭攻擊之
尾場賽事應該係將俠 馬爾代夫同閃得快呢三隻有近績控制大半彩池 將俠勝在機動但比上場孭多十磅 限T腳 如果Q想搏好分唯有向馬爾代夫同閃得快埋手
第三場二班二千 杯賽場合 飛數應該集中柏林探戈同多巴先生身上 柏林探戈上場跑G1香港杯强手林立之下跑第七僅僅無獎金已經算唔錯 呢次跑返二班對手大幅減弱 咁都唔贏真係返屋企食蕉 多巴先生越長越好 一近左拉哥即刻搶嚟騎 威利系全面支持方仔必然盡快交出頭馬 睇唔透係告仔另一隻又龍串鳳 初出千六喺後面遊馬河 之後試千六大閘著意擺前走考驗 今場增程上二千換埋蔡仔又一檔 如果跑啱步速偷到雞絕不意外

PS:魔頭有份嘅愛爾蘭北二(過幾日轉北三)PP新貨 G301去左高佬新 睇隻馬乜料子 另外高佬新接收霍老爺幾隻寶藏例如黃大董趣系 成功星駒 睡眠攻略呢啲幾好用

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-12-24 08:43 AM 發表 查看引用來源
南區寶咁樣俾佢再偷一場 前魔頭三隻偏偏暖在你心喺直路唔知想點
下星期六天內跑三日馬幾忙 下星期一心水三九十場

講第九場先 231場次前四再碰頭 磅位 檔位同騎師調整 追魅影揚飛寶尾本來有啲不智 但抽正14檔貼外欄  ...
第三場我也看好柏林探戈,此駒外地兩勝都是類二千但來港竟一直未跑直到上仗G1,所負距離不算遠兼影贏龍鼓飛揚,回到此組可期取勝。多巴先生外地同程贏過三級賽,再挾著昆士蘭打吡亞軍之名惹人憧憬,但上仗只是越過兩匹三班頭馬得第三,水準不高,狀態是否到位也有疑問,僅作保險腳。又龍串鳳上仗另外兩匹較有追勢的質新馬再出亦未能在三班展現特別能力,等而下之的又龍串鳳便不看好,首匹配腳還是屬意告東尼另一匹的喜蓮騏星,自勝出後跑此程表現穩定,無二班中堅實力不易贏之,上仗一班路短熱身所負不遠,不擔心狀態。勤德兼備近仗屢近,狀態穩定,此程更合,前列份子。考慮賠率,1-3單Q,T雙膽拖4及5保本。

第七場近戰有表現又在三班千四展現能力只得總理及美麗多多兩匹,先選。美麗喝采初出配雷神操到火紅火綠,馬好對手弱亦有機一出即勝。三匹互串。

第五場四班一千,風流人物此程能力優於一般四班馬,試閘可以,先選。初出的喜旺駒操好而臨,與前駒試閘同到,亦要選。威妙星升班後兩仗谷草外檔敗不必介意,季初此班黃俊騎檔劣仍入Q負於超班馬,跑回該仗水準亦可爭,兼顧。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-12-27 03:43 發表 查看引用來源

第三場我也看好柏林探戈,此駒外地兩勝都是類二千但來港竟一直未跑直到上仗G1,所負距離不算遠兼影贏龍鼓飛揚,回到此組可期取勝。多巴先生外地同程贏過三級賽,再挾著昆士蘭打吡亞軍之名惹人憧憬,但上仗只是越過兩匹三班頭 ...
多巴先生贏唔奇 但落飛黨好似有先知 無乜近績嘅前魔頭馬安采打到落條Q得11倍🖕星期三晚全泥戰心水只賭第二同第三場
第二場算型佬全好嘢 黃金甲咁樣俾佢搞得返 搏Q搵佢搭另一隻已經夠 其他六隻馬 加州 超能力 紅運大師氣量成疑 電訊巴打同星運子爵落左 得返隻初跑泥地但TOP FIT嘅銀馳 馬少走位易啱哂波仔懶人跑法

第三場224場次同班同程前四再碰頭 嗰場大熱次熱玩具達人同皮具之星以嗰場跑出嚟水準同形勢 今趟處境相信差唔多 玩具達人勝在主動但同時暴露左跑法無殺著 最接近贏馬都係用單騎領放睇捱到幾多有幾多 如此形勢對排一檔華卓晴更有利 華卓晴唯一不明就係做乜換薛恩 或者想孭少啲死磅不足為奇 唔計換人單講形勢又一次天造地設 首選 嗰場第三嘉才檔位好過上次而換左廢柴騎師減幾磅算好跑 次選 至於三選要返活力得勝 127場次同程契弟豐發力過早情況下保到條Q 似乎泥地性能唔差 上場谷戰二千二跑得差可能同再前一場贏二千後嘅休息期唔夠 呢次隔返四星期抖得足夠隨時再現真身

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2021-12-27 08:46 PM 發表 查看引用來源
多巴先生贏唔奇 但落飛黨好似有先知 無乜近績嘅前魔頭馬安采打到落條Q得11倍🖕星期三晚全泥戰心水只賭第二同第三場
第二場算型佬全好嘢 黃金甲咁樣俾佢搞得返 搏Q搵佢搭另一隻已經夠 其他六隻馬 加州 超能力 紅運大 ...
第二場大家都選黃金甲銀馳,賠率較低。黃金甲健康正常,羅富全操起狀態不算難事。銀馳更是當起,只是未知泥地性能。

暑期提起方小姐,今日方小姐等中箭,不賭了。

引用:
原帖由 鴻略 於 2021-12-29 18:15 發表 查看引用來源

第二場大家都選黃金甲銀馳,賠率較低。黃金甲健康正常,羅富全操起狀態不算難事。銀馳更是當起,只是未知泥地性能。

暑期提起方小姐,今日方小姐等中箭,不賭了。 ...
方小姐今日保出嚟 之後嘅路肯定難行
元旦玩三場單棍算 心情麻麻
洋紫荊錦標全無賭頭 睇馬
華商會杯神仙三路興兵應該控制大局 搏返幸運快車同勁搏呢對 香港一哩錦標擺明陪跑 難明張基班友點會貼勁搏 由G1 千六落返嚟G3 千四對手大幅減弱 呢條馬房Q咁都串唔到就抵屌
第五場一對喺大不列顛錦標交過手而喺233場次又碰頭嘅同舟共濟 都靈太陽 明顯同舟共濟適應較好 上返千六更合腳法 獵人成呢日手馬幾惡 另一隻極速飛彈同樣留後跑更具威力 近來操練明顯針對氣量而嚟 抽最外檔可謀定而動
第十場風火戰駒上場無乜跑錯之下一滴都無 仲要事後解釋唔到呢下先得人驚 本場對手比起上場强好多 決定放棄 先要升班作賽包裝長勝 國際賽日臨場換蘇仔沿途際遇極差之下只係輸少少俾少爺仔眼前一亮 升班減15磅非常好跑 巴度接手呢隻實力座騎諒佢唔敢玩嘢 單Q搏電路三號 雖然上場風火戰駒係失準但能入Q都證明本身有能力 呢場繼續負磅有利而同場有自己友手到回來開路更好跑

PS:魔頭有份嘅PP 命名豐盛多彩
另外常感恩喺星期日再出跑一班草地千二 鞍上人換余健雄

星期三繼續三場心水
第七場本來要艮志騰雲同精靈勇士呢條內檔Q 但艮志騰雲整傷個鼻退出 唯有要返近幾場發揮得未如人意 跑法同樣機動嘅加州雷電
第六場方面拉哥一早向韋賊攞星耀王者嚟試閘 上場騎師賽同程雖然跑第六但追勢其實唔差 只係川田將雅太錫身 呢次抽四檔可以咬二疊有遮擋食胡位 Q好難飛 單Q方面搏下返嚟三班高耀智星 12檔係難搞但換嚟分頭 以上季660場次千四米力迫勁力十足同勝賢水準嚟睇 喺呢組仲有力一戰
戲肉G3 一月杯 衛冕嘅玖寶一年一度目標 無左蘇銘倫變左四眼綸呢條古惑友 唔寄望成功衛冕 有P已經收貨 單Q諗一輪 最後決定要百步穿雲呢隻老嘢 嚟到呢個年紀仲有得贏不得不服白頭佬功夫 負磅有利而有一檔幾好跑 至於騎師賽嗰晚輸比玖寶嘅超級軍團 無疑連達文發揮九流 但嗰場玖寶讓咁多磅都先過終點 呢次負磅一樣但超級軍團換拉哥就嚴重超買 一於對賭攻擊

PS:有報導話魔頭已經結束澳洲馬房業務 重返香港馬圈做馬販工作 睇嚟都係喺香港終老

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆