上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.9k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-1-4 11:13 AM 發表 查看引用來源
星期三繼續三場心水
第七場本來要艮志騰雲同精靈勇士呢條內檔Q 但艮志騰雲整傷個鼻退出 唯有要返近幾場發揮得未如人意 跑法同樣機動嘅加州雷電
第六場方面拉哥一早向韋賊攞星耀王者嚟試閘 上場騎師賽同程雖然跑第六 ...
2022年香港壞消息不斷;今晚閉門作賽。

今晚選擇,與你有同有不同,先講第四場一月杯,仍較看好嘉應之星,兩場本地賽入Q,田草同程負132磅跑第二壓倒精神威,今仗形勢類似而後者再加分,首季跑過谷草二班負133磅只負個幾馬位,以當時實力是差不多了,但可見谷草與夜賽適應沒有問題,今仗可望重開勝門百步穿雲上仗降班即勝證明未頹,上季尾田草同程追近其後有好精神威,但後者今仗不如該仗般磅輕得多兼更易控制步速,已有機會給反先,加上百步穿雲有一檔易守好位,次選。至於保險腳,玖寶打落都是蝕分馬,亦不似虛分,包括表現穩定而非大進的超級軍團,左計右計,還是精神威較有威脅。

第七場精靈勇士勝在準繩,但在加分不少後再跑千二就風險較高,我比較喜歡加州雷電,上仗亂跑留後敗不作準,更早前三仗強組負必長勝一個馬位左右,今次似無同級對手,可期取勝。嘉應精英前仗與好眼光串啡燈Q,似幕後也預計的再進一步,上仗泥地亦入位,今次回師谷草仍可兼顧。第三選可取回精靈勇士抑或揀似有點回起的英之星,臨場再看。

另外第五場,首選勁駒,四班明顯稍超,近仗三班所負不遠,減夠分降班可起筷。焱焱元帥見進步,上仗在有份量組別贏馬,今檔好仍可爭,次選。怪獸奇兵上次也是贏專一,今次12檔可能差過上次的12檔,前置跑法可減少損失,也是進步中之馬,兼顧。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-1-5 18:37 發表 查看引用來源

2022年香港壞消息不斷;今晚閉門作賽。

今晚選擇,與你有同有不同,先講第四場一月杯,仍較看好嘉應之星,兩場本地賽入Q,田草同程負132磅跑第二壓倒精神威,今仗形勢類似而後者再加分,首季跑過谷草二班負133磅只負個幾馬位,以當 ...
嘉應之星居然放唔出 不過呢隻馬里程都差唔多 超級軍團真係多謝駿龍駒無啦啦拉快步速 睇落今晚係典型A欄利追模式
PS:柒婆又表演今日的我打倒昨日的我 兩日前仲斬釘截鐵話無計劃禁晚市堂食 今日就大變身 笑撚死😆
星期日心水2,3,5,7場

第二場魅影揚飛上場黃俊發揮無乜大錯 雖然呢場繼續買但拉哥咁樣搶馬騎似乎馬王輝無乜義氣 對黃俊有啲不公 單Q要涼瓜萬眾力得 騎師賽嗰晚檔位抽得差焗住搶返嚟雖然尾二但只輸三個幾馬位唔算太差 縮返嚟跑首本直路賽如果唔盡搶留住中間位置唔係無得爭

第三場 巴度停賽拉哥即刻搶穿甲鷹 三檔的確形勢非常好跑 對手之中初出嘅加州時佳喺澳洲已經係梁公子所有 試夠四個大閘功夫一絲不苟 抽一檔大大有利 告仔PP一出就搏例子實在太多 買過關比較化算

第五場四班直路賽 四隻初出馬之中睇操練進度天足貓試幾個閘展現好速度抽九檔預期放頭 但本場都有幾隻子彈快馬例如狀元及第海豚星富存英雄呢啲都係前置 隨時出現互燒 就搏希斯新貨東方飛影 早已經俾薛恩操住教馬留力可惜停賽就換涼瓜接手 呢類馬正合佢最擅長嘅後追 而馬房向來都係呢啲賽事出擊 舊馬之中要返直路賽準繩嘅連利福將 班德禮兩次騎都上名人馬合拍 唯一缺點抽12檔近看台位置對呢隻跑後追嘅唔算太好 但預計有分頭點都要返

第七場二班千六 有五隻四歲馬符合資格跑今年四歲系列 就咁睇喜譽寶應該成熱門但上場面對百步穿雲受讓咁多都輸 實力未如想像中咁高 本場睇無乜前置馬好大可能都會係佢放頭 學張福元不變應萬變 先要涼瓜嘅黑桃火箭 初出已經有提供可惜千四實在短搞到臨門先撻得著 增程上千六合理 威利系不惜工本引入佢同多巴先生爭打比唔需懷疑戰意 分分鐘今季同下季齊齊用哂 單Q心水包裝智威 初出未夠又檔差之下幾乎一出就劏人 呢系人同樣駛錢唔手軟但同美麗系 蕭家比無乜大賽命水 今年總算有佢同包裝長勝有機會跑四歲系列 加上威哥食著呢兩年氣勢無辦法唔預一票

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-1-6 15:31 發表 查看引用來源
第二場魅影揚飛上場黃俊發揮無乜大錯 雖然呢場繼續買但拉哥咁樣搶馬騎似乎馬王輝無乜義氣 對黃俊有啲不公 單Q要涼瓜萬眾力得 騎師賽嗰晚檔位抽得差焗住搶返嚟雖然尾二但只輸三個幾馬位唔算太差 縮返嚟跑首本直路賽如 ...
黑桃火箭搶口搶到傻 有排搞🖕 包裝智威拉士21秒4嗰段爆發力唔係講玩 柒頭公子今年總算佢同包裝長勝呢兩隻喺四歲系列叫胡
星期三晚繼續四條單棍 1,7,8,9場
頭場四班二千二 整體水準隨時接近五班 腎虧潘復出接左紅褲之王算有近績但初跑二千二路程打問號 成熱就攻擊 都係要返有路程根據睡眠攻略 霍老爺散倉後俾高佬新接手操練正常 隻馬依家先大熟跑千八至二千二係射程範圍 單Q要返此程贏馬最多嘅賞心星 上返四班孭輕磅始終有利 波仔呢條友唔玩左望右望其實有一定贏面
第七場都無乜懸念 奇寶 有主意同進優自在三雄鼎立 鐵角嘅話唔抵玩 搏好分一啲就要有主意同進優自在 隻奇寶上場臨尾幾步斜跑 係咪貫注力未夠無從考證 再加磅更無利可言
第八場三班一千 幾隻子彈快馬例如你知我勝 胡椒軍曹 紅酒之寶呢啲頭六百米必然搶到傻 要返賺步速之利嘅飛凡 上星期三跑完匆匆再戰符合神仙勤跑作風 暫時計都係谷戰短途比較有把握 單Q徒弟型佬全嘅以戰養戰 抽返四檔更好發揮 上場千四擺明當試閘跟跑 落返嚟首本谷一千隨時回馬槍 希望呢條師徒Q有啲分頭
尾場首選馬爾代夫 整體表現穩定而千六始終好過千四 二檔又好跑 霍阿仔只要走位上無乜差錯以呢隻馬跑沙田級數 返嚟水平較差谷戰有一定贏面 對手之中冠寶駒同馬爾代夫一樣 近幾場都受制檔位 呢次個四檔同樣好跑 拉哥連上次贏嘅追風驥足都唔騎 而晨操出動埋老苗搏殺專用彈泥閘400嚟磨 備戰誠意十足

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-1-10 08:30 PM 發表 查看引用來源
黑桃火箭搶口搶到傻 有排搞🖕 包裝智威拉士21秒4嗰段爆發力唔係講玩 柒頭公子今年總算佢同包裝長勝呢兩隻喺四歲系列叫胡
星期三晚繼續四條單棍 1,7,8,9場
頭場四班二千二 整體水準隨時接近五班 腎虧潘復出接左紅褲之 ...
上一期有點不適就休息了,現在先馬後炮。極爽及美麗多多上次貼了但失望落敗,今次補中,有被騙之感,尤以後者最嘔血,上次賭總理搭美麗多多頗有信心但美麗多多跑出一副內傷模樣毫無能力,賽前不敢再期望短期變身。另外幾場則正路,但最似樣四匹不時開最冷一條,包括黑桃火箭及月球此兩場,最終開成熟佔先兩匹,天天得樂搭好拍檔明顯佔優仍超過二十倍,如健康第一一場殺出程咬金算少數。

今日可能仍有類似場合,開大熱Q當補本但有望開較冷一瓣。

第二場從1-3-4-9-10之間選,日日靚四班頭馬回配雷神是時候,歡樂洋洋連仗後上不俗降班夠撼,坪山新星已穩定,今仗仍會有上兩仗之快步速,前仗贏劍在九天加磅後仍似較佳,帝豪精彩有能力但失準,希望不要搗亂大局。1-4-10

第三場簡單選駿爵士、風雷電、令才,駿爵士季初配雷神輕勝同班,今仗回到四班優勢明顯。風雷電上仗一出即勝,姿態還可以而未算突出,但仍可再進,兼顧。令才上季兩次同程入Q亦夠份量,轉倉重新準備休夠有望回復水準。1-4-9

第四場選騰龍駒、歡樂好友、順意寶。騰龍駒近兩仗一冠一亞,上仗排劣檔僅追不及銘記知心,今在此組縱使仍排劣檔也佔優,希望形勢不太差。歡樂好友此班中堅,屬易近難贏,今次仍有好檔幫手,次選。順意寶上仗檔劣沿途三疊負於歡樂好友得第三,今次檔位轉佳,亦預期狀態再進,未嘗不可反先,兼顧。另外兩匹熱門,綫路盈喜上仗水準不高,頭三馬再出全軍覆沒,當家信心上仗恰如其分開齋而加分多,今回到四班對手不同,刪去。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-1-12 18:11 發表 查看引用來源

上一期有點不適就休息了,現在先馬後炮。極爽及美麗多多上次貼了但失望落敗,今次補中,有被騙之感,尤以後者最嘔血,上次賭總理搭美麗多多頗有信心但美麗多多跑出一副內傷模樣毫無能力,賽前不敢再期望短期變身。另外幾場則正 ...
似乎家陣賭四班可能仲易搵寶藏 星期日心水4,7,10場呢三場三班賽

第七場三班85分泥地千八 296場次同樣突分嘅1650泥地有八隻再交手 場地如果一樣利追嘅話都靈紅星只加四磅孭125仍然有利 繼續有二檔賺形勢 韋賊搞呢隻馬係搞得好 嗰場入Q嘅天天精彩喺之前41場次同232場次已經引證跑後追威力好過守三四位  本場有保羅承傳 盛大光輝 友港友笑 雙天至尊幾隻放頭對佢發揮有利 呢條翻版Q希望過廿倍啦 三重彩腳有幾隻揀 加返跑泥地比草地威力低啲但有形勢之利嘅跨渡口

第四場三班千二 又見到連連有盈呢隻西馬 拉哥繼續騎但抽最外檔 應該無之前咁熱但頂多十倍八倍 呢啲馬長期對賭唔會點死錯人 兩隻初出嘅比較鐘意信和系嘅閃電 英國嗰邊用得唔多插班評分算有水位 腎虧潘一早試左但唔好彩墮馬就俾巴度搶左帥權 試夠四個大閘出嚟跑反映獵人成對呢啲新貨幾急進 腎虧潘無奈騎返超音鼠勝在有好檔但磅位無著數 頂盡P 另一心水就係初出唔算太差樂創未來嘅 嗰場唔上唔落之下都同連連有盈差不多到 復課後何堯一手包哂快跳相當重視 呢場咁多快馬 立心留後追嘅話有權一網打盡

尾場賽事幸運有您同浪漫勇士孭大半彩池飛 同樣初上千四而浪漫勇士喺跑法上比較機動 不過對著幾隻跑開千四嘅老手 咁嘅賠率搵鬼人買 最後揀左美麗系其中兩隻一定美麗同美麗滿滿 有路程根據而除左幸運有您外又有紅旺實力派呢啲前置馬在陣估計有一定步速 搏爆 不明份子係一先生 暑假約克賽期已經見過佢點贏 當時譯名步槍手 呢隻算係少有古摩馬俾高仕登訓練其中一隻 賣嘅原因估計係做左公公 嚟香港試閘走勢又唔算差 尤其第二個閘對著金鎗六十居然跟得住佢個幾馬位後面過終點 睇落適應得唔錯 田雞騎幸運有您所以搵賀銘年 呢啲馬要好分就係第一舖 會買少少

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-1-13 06:40 PM 發表 查看引用來源
似乎家陣賭四班可能仲易搵寶藏 星期日心水4,7,10場呢三場三班賽

第七場三班85分泥地千八 296場次同樣突分嘅1650泥地有八隻再交手 場地如果一樣利追嘅話都靈紅星只加四磅孭125仍然有利 繼續有二檔賺形勢 韋賊搞呢 ...
第七場有能力馬不少及變數多,我多數不參與,可以一提是跨渡口跑泥地未必比草地威力低,之前在兩地皆不過不失,前仗草地非常差但上仗變身,似是開始進步。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-1-15 06:54 PM 發表 查看引用來源
第四場三班千二 又見到連連有盈呢隻西馬 拉哥繼續騎但抽最外檔 應該無之前咁熱但頂多十倍八倍 呢啲馬長期對賭唔會點死錯人 兩隻初出嘅比較鐘意信和系嘅閃電 英國嗰邊用得唔多插班評分算有水位 腎虧潘一早試左但唔好 ...
我也參與第四場,閃電操好而臨,樂創未來已見好走勢,都要選擇。另兼顧無敵勇士,近兩仗逐漸回復水準,上仗水準高,若前述兩馬進度未夠亦可爭勝,兼顧。連連有盈一千能力一般,有待進步之馬再增程自然放棄,超音鼠更是多番失望,大熱棄不足惜。

另選第五場,啱啱好換雷神,又是一匹有待進步之馬,千二未見特別上千四,繼續熱門亦繼續放棄。先選長長友,今季有兩場走勢不俗,其中千四排劣檔便是強組與美麗多多接近同到,美麗多多已補中,長長友今降班抽好檔易跟得較前,可期重開勝門。精彩有你上仗終於再入前列,負於醉眼光屬有水準組別,評分有利之馬,雖檔位稍差,可望回起再進,兼顧。飛天劍早前同程一冠一亞,上仗走三疊負於精彩有你兩馬位,今檔位形勢互換,會甚接近,一併兼顧。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-1-16 02:52 發表 查看引用來源

我也參與第四場,閃電操好而臨,樂創未來已見好走勢,都要選擇。另兼顧無敵勇士,近兩仗逐漸回復水準,上仗水準高,若前述兩馬進度未夠亦可爭勝,兼顧。連連有盈一千能力一般,有待進步之馬再增程自然放棄,超音鼠更是多番失望,大熱棄 ...
真係頂心頂肺 買馬最怕塞車 正冚家場🖕
星期三又玩四場
第七場又見到知道必勝 實力見盡長期唔買W無死錯人 但買QT又係難飛 取捨兩難 兩週前316場次同班同程有四隻再交手 嗰場馬第二飛凡再出再贏 維港奔流抽九檔又加磅無上場咁好要睇際遇 神駿馬車跑此程準繩QT必拖 睇唔透係童話 啲賽績傾向似多跑先上力 兩週前314場次憑形勢之利殺入冷P 今場抽四檔隨時再賺形勢
頭場五班千八再追成功星駒 上場二千二衝落無想像中咁勁似乎都係千六千八比較好 抽返好檔用班德禮應該省得起隻馬 嗰場第五嘅勁叻仔開始大熟而同成功星駒一樣氣量唔到二千二 縮返嚟千八用腎虧潘 雖然呢場就算贏對護級無幫助但睇嚟雪茄鄭都理唔到咁多 交代左先算
第六場上次買黑桃火箭遇著超慢步速搶口搶到傻返嚟大敗 雖然本場有電訊巴打 又係熊 美麗同享會前置但隔得十日又換田雞 難言有信心由蟲變龍 美麗同享初跑谷戰但跑法上應該唔係單騎領放類型 連腎虧潘賽前訪問都認為可以守好位跑自我節奏 無左打比包袱點都會好過希斯嗰陣 單Q方面再追多次常拼常勇 上場再跑千八衝落唔多 縮返嚟一戰就上名嘅同程又換人可能好啲 抖過一排而上月中曾經放緩功夫但埋門又連整兩個大閘 老苗似拼個明白

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆