上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.9k

第八場首選喺三班跑一哩打橫行嘅確妙星 騎師賽當晚跑返同程即現虎相 叮噹馬頭輸條毛認真失運 隔左六星期休息相信回氣足夠 腎虧潘正正經經跑嘅話呢場坐二望一 最大對手不外乎幸福至上同勝賢呢兩隻 點樣買自行斟酌

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-1-17 08:27 PM 發表 查看引用來源

真係頂心頂肺 買馬最怕塞車 正冚家場🖕
星期三又玩四場
第七場又見到知道必勝 實力見盡長期唔買W無死錯人 但買QT又係難飛 取捨兩難 兩週前316場次同班同程有四隻再交手 嗰場馬第二飛凡再出再贏 維港奔流抽九檔又加 ...
第七場知道必勝表面條件較好,賭QT很自然先選。童話減夠分而跑起狀態,過去是好開就好之馬,而且此程常有好表現,未贏過只是常遇強手,上仗第三的組別或高於316場次,續用減磅的黃俊而仍有好檔,後上馬希望順利取位,有力爭勝。316場次較高水準的維港奔流加分檔劣,神駿馬車準繩而在此班無威脅,檔位無改善,爭位,賭Q保險腳取志勝時機,上仗第四不差,估計續有進步,檔位亦相對較佳

第四場忠誠駒雖不超班但穩定兼不怕形勢差,今次檔位較以往佳而對手減弱,首選。伊貝上次第四仗初上田草千六走勢不俗,預期會再進,今轉戰谷草換一批對手,檔位不差,有力搗亂大局,次選。餘下馬匹,勁駒本覺實力較高但上仗太失望,狀態可慮兼換雷神必熱,不如另作他選,捷報盈嘉輝天衣無縫上仗較近,後者表現較好,保險腳。

第二場噴火龍今季一直有好表現,上次檔劣影響名次,但後上所負不遠,今次有好檔,前列份子,首選。青工精神上仗降班彎位三疊落敗未可完全作準,前仗三班切入貼欄走勢不差,今次有一檔會有類似好形勢,外地贏過千五,可博冷。保險腳幾匹較接近:龍戰士第二期發育,近兩戰同程表現突破,檔位雖不及前但有分頭;爆谷是龍戰士前仗蹄下敗將,檔位評分及進度變化似有力反先,賠率則太熱;紫菜福星前仗快步速下贏噴火龍及機緣巧俠但上仗在加分及形勢改變下後於機緣巧俠,可當作機緣巧俠差不多之馬。有膽都可兼顧,三揀一則似爆谷較好。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-1-19 18:18 發表 查看引用來源

第七場知道必勝表面條件較好,賭QT很自然先選。童話減夠分而跑起狀態,過去是好開就好之馬,而且此程常有好表現,未贏過只是常遇強手,上仗第三的組別或高於316場次,續用減磅的黃俊而仍有好檔,後上馬希望順利取位,有力爭勝。316 ...
爆谷贏馬好有大龍鳳味道 未費半力已經輕易埋嚟咬好位🖕二雋就真係拉得太明顯 倒屎想當睇唔到都唔得 罰六日算少

星期日兩場G1求其講兩句算 主力會係第二場同第九場

百週年紀念杯顯心星以最高分兼香港短途錦標新科冠軍出戰 再抽一檔天造地設 單Q揀聚才 唔跑國際賽可能係明智 希斯無左肥仔叻叻當然全力谷盡呢隻聚才搏殺 八仟師抽八檔睇怕一係搶 一係縮後 洋紫荊錦標受讓聚才十三磅兼開埋鞭都彈唔甩 似乎個分去樽頸位 呢場平磅如果有前三已經當贏 至於福逸 雖然墮馬嗰場係有啲影響但相對輕微 返到嚟衝都唔衝下幾失望 係咪早熟早殘無進步好難講 但呢場都唔會買
董事杯金鎗六十無需多言 Q腳要返夏威夷 一哩錦標臨場換巴度全程三疊望空返嚟只輸三個馬位唔算差 呢場馬少易走位 有Q當贏
第二場二班千四 用删馬法劃走 首先1,2,3呢三隻孭磅重評分無利  順勢贏久沉 駟跑得由谷千二轉田千四對手大幅增強 餘下四隻 中華盛景上場塞車 本來搵拉哥有誠意但條友啱啱搞咁大單嘢 而隻馬跑千四又無想像中咁強 搏好分唯有就係另外三隻埋手 電路三號有好檔兼出馬少易走位 電子群星上場久休復出跑無根據千六當熱身 雖然超慢步速反而無想像中咁差 復課重養而跑返首本千四 競爭力比上場提升唔少 不明係疾風明駒 賀銘年贏過兩場 但今季神仙部署又奇奇怪怪 上千八贏完 元旦又縮返千四遊馬河 視乎飛數拖返票
PS:銀馳退出 有啲可惜 少左隻孭飛馬 另將王居然跑呢場董事杯首次向金鎗挑機 香港杯令人意外地跑第三輸俾兩隻日本馬而跑贏譽滿杜拜 到底係咪香港訓練模式令呢隻應該跑哩半變為一哩至二千最好 ?呢場就有答案

全日重心第九場 其實都無乜嘢寫 因為要講嘅都俾張基喺佢節目講哂 就係型佬全一對加飛天神駒

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-1-19 10:56 PM 發表 查看引用來源
爆谷贏馬好有大龍鳳味道 未費半力已經輕易埋嚟咬好位🖕二雋就真係拉得太明顯 倒屎想當睇唔到都唔得 罰六日算少

星期日兩場G1求其講兩句算 主力會係第二場同第九場

百週年紀念杯顯心星以最高分兼香港短途錦標新科冠 ...
其實忠誠駒也離譜,白神父騎法,現在也不算什麼了

第二場2及3號比對4及5號其實不算重磅,3上次更先於4過終點,明天都是看臨場形勢,馬少但多匹都有機會,非我投注場合。

明天我看中梁家俊座騎,第八場表面不複雜,1-2-4-10條件較好,三匹都贏醒旺財,翩翩君子近兩仗似欠進步及狀態回落,而經典之光上仗有說服力,大後上馬繼續排外檔影響少,賠率亦較好,選擇1拖2-4-10。

第五場在6-7-9-11之間選,以戰得勝上仗若非連番受阻似可追近勇闖,估計今次再進已可爭勝,先選。心之行贏加州星球及翌仗季軍水準高,但需要好留放,檔位則不算好,兼顧。逆市奇爸亦是證明過實力,多拼後似稍回而又衰極有個譜,正路保險腳。必跑得上仗谷草初見不俗追勢,後追馬轉田草更合或可抵銷對手升級之不利,不妨兼顧。賠率行先,選擇9拖6-7-11。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-1-23 04:05 發表 查看引用來源

其實忠誠駒也離譜,白神父騎法,現在也不算什麼了

第二場2及3號比對4及5號其實不算重磅,3上次更先於4過終點,明天都是看臨場形勢,馬少但多匹都有機會,非我投注場合。

明天我看中梁家俊座騎,第八場表面不複雜,1-2-4-10條件 ...
以戰得勝👍係戰熊三千無諗到沙田得 可能係轉倉手法唔同左 當家猴王追左幾次都係得嗰近 唔買就贏😓

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-1-23 07:49 PM 發表 查看引用來源
以戰得勝👍係戰熊三千無諗到沙田得 可能係轉倉手法唔同左 當家猴王追左幾次都係得嗰近 唔買就贏😓
戰熊三千一隻殺三隻,超級嘔血。昨晚忘了提連連歡呼,3歲133磅已經條件差,看完試閘更是外圍恩物,出閘例慢,一個月前仍毫無速度,五班水平也沒有,埋門試閘時間慢,亦無特別進步感。

摩馬當家猴王終於贏大賽。今日香港頂班短途無突出馬,主要跑狀態但多廄保持狀態不太好而起起落落,場場賽果不同,差不多匹匹有贏過,只有錶之智能放到死兼閹後打柴。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-1-23 21:12 發表 查看引用來源

戰熊三千一隻殺三隻,超級嘔血。昨晚忘了提連連歡呼,3歲133磅已經條件差,看完試閘更是外圍恩物,出閘例慢,一個月前仍毫無速度,五班水平也沒有,埋門試閘時間慢,亦無特別進步感。

摩馬當家猴王終於贏大賽。今日香港頂班短途無 ...
當家猴王仲要爆過缸 加埋仲有J 唔知有無機會打種 😅星期三晚心水三場三班賽
講第一場先 飛凡跑谷戰似乎幾醒神 上場同程被阻居然仲可以撲返上嚟贏埋 分數上應該仲有水位上升 波仔今年做左神仙副帥搵到食 搏得就搏 勝不驕本來換腎虧潘有誠意但計埋檔位跑法上同又好似蝕左章 智醒財星同樣又係得個近跑法無殺著 倒不如要返跑谷戰同樣高啲萬眾力得

第八場四平八穩本應係馬爾代夫但132磅跑三班點都蝕底多少 係個檔睇幫到幾多 不過W嘅機會唔高 拖腳 聰明導彈騎師賽雖然贏但砌得幾盡 加磅再抽10檔更難有信心 搏半冷上三班天行健 谷戰只跑過一場就係上季煞科跑一千衝一段 似乎谷戰可以應付 以十月份小巴榮嗰兩場千四後上如箭加埋母線方面可以跑長啲 肥文安排增程並非無理由 另一心水金像非凡 大勇大熟係11檔比較麻煩 如果轉馬房彎前能夠盡快殺埋嚟控制步速贏面大大提高 QT幾難飛
PS:鴻兄點睇支鎗呢場跑法 自己買三重彩還好補多條複式三隻包抄唔駛輸 聽何君明嘅節目已經傾向下場跑女皇銀禧

尾場刨左一個下午 選四隻出嚟 點買真係幾棘手 但預計正本歡心 加州時佳同上校呢三隻靠快放食胡會搶 步速應該幾快吓 314場次有其中五隻再碰頭 先要返賺步速嘅高耀智星 繼續孭輕磅仍有競爭力 嗰場贏高耀智星嘅星耀王者已經跑到一絕都係僅勝 加到頂磅止於一席 另外兩隻駿馬風采310場次贏嘅對手雖然普通但姿態實在輕鬆 抽三檔跑法簡單隨時再賺形勢 不明份子就係兩週前335場次初出谷一千幾乎劏左飛凡嘅金爵士 能夠初出喺上山落坡場地一支箭上名睇嚟谷戰性能相當唔錯 可能涼瓜一早接正本歡心所以換薛恩 增程二百照理會更好發揮 QT唔敢唔拖
PS:魔頭有份嘅豐盛多彩出左海外賽績 愛爾蘭跑三場贏左場喺高運園跑嘅千四米處女馬賽 鞍上人簡國能 開左操無耐

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆