上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  623.8k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-2-13 07:32 PM 發表 查看引用來源
唉 睇漏加州十大原來上場塞車 咁樣走左寶 另外阿SIR今日過身 當年佢同魔頭為爭冠軍練馬師鏈餐死 令人津津樂道 RIP
星期三晚繼續四場三班賽單棍 老苗手馬似乎唔錯 第二場二千二出夠三隻 個人睇都係高瞻遠矚同飛天神駒 ...
第二場二千二高瞻遠矚同飛天神駒只忌大熱的準繩馬友港友笑,但互串欠分頭,補位置Q更化算。

第八場伊臣贏面高,高耀智星有好檔亦是正路腳,唯目前賠率偏低,始終傷後狀態常有反覆。

尾場冠寶駒穩健必選,凌駕上次贏得好亦要繼續揀,只嫌近來較失準,多兼顧一匹就一檔的瑪神滿紛,上仗檔劣留後敗不足據,前仗負於確認眼神不太遠而現在來回廿一磅,後者在此場亦似是前四份子。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-2-16 18:23 發表 查看引用來源

第二場二千二高瞻遠矚同飛天神駒只忌大熱的準繩馬友港友笑,但互串欠分頭,補位置Q更化算。

第八場伊臣贏面高,高耀智星有好檔亦是正路腳,唯目前賠率偏低,始終傷後狀態常有反覆。

尾場冠寶駒穩健必選,凌駕上次贏得好亦要繼 ...
冠寶駒 凌駕呢兩隻真係失望 無眼睇
星期日兩場G1 都係搏腎虧潘搭薛恩呢兩條友算 無乜好分析 其他場次方面講頭場 同尾兩場
頭場高低分差都係5分 相信395場次前三馬控制大局 要返跑法機動嘅快益善同路路醒
尾場極速飛彈連續兩場千六衝落唔似預期 跑返千四希望到時場地係A欄模式利追就好跑 駿益善有質但健康X 幕後已經無左樂益善呢隻數胡份子 出得一定拼盡
第九場首選總理 上季已經有千六經驗 嚟到今季依家增程合理部署 半冷門飛漲 逐漸上力而韋賊揀聽日出睇嚟配合將王出擊

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-2-17 08:27 PM 發表 查看引用來源
冠寶駒 凌駕呢兩隻真係失望 無眼睇
星期日兩場G1 都係搏腎虧潘搭薛恩呢兩條友算 無乜好分析 其他場次方面講頭場 同尾兩場
頭場高低分差都係5分 相信395場次前三馬控制大局 要返跑法機動嘅快益善同路路醒
尾場極速飛 ...
沒有雷神的日子,步速又多了不正常偏慢的情況;不排除冠寶駒及凌駕因而受影響。

前面場次我就先觀望,仄下寒雨是否對後上馬有大影響,揀馬暫時就當A跑道的均勢。

尾場計賽績較好是1-3-5-8-13,吊詭是熱門四匹排最外面。極速飛彈回師曾排外檔亦壓倒指標馬的千四,當屬前列份子。合夥雄心此班一冠一亞賽績則似最硬淨,駿益善上仗負於此駒,今仗仍近但覺進度未必能追上反勝。金像非凡前仗同程在二疊跟得不慢而負於少爺仔亦非同小可,今仗檔位稍差但仍可二疊,亦可憑形勢突圍。恭喜發才在二班見過能力,檔位亦較好,狀態當然可慮,信心欠奉,但要博冷則可考慮。

第五場博三匹有同程近績支持的馬,包括健康第一、星際精英及愛馬劍,前兩者上次同場受怯於強手所製造的慢步速所累,今次預計早段會有競爭性的速度。逍遙駒近戰一般,成長後似欠爆炸力應付千四,成熱門放棄。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-2-20 03:49 發表 查看引用來源

沒有雷神的日子,步速又多了不正常偏慢的情況;不排除冠寶駒及凌駕因而受影響。

前面場次我就先觀望,仄下寒雨是否對後上馬有大影響,揀馬暫時就當A跑道的均勢。

尾場計賽績較好是1-3-5-8-13,吊詭是熱門四匹排最外面。極速 ...
真係想死 買三寶頭尾關都中 就係飛漲差少少 隻天寅合一估唔到有好檔就贏😭😭😭金鎗六十睇怕跑金杯呢個決定相信好多人都質疑 今日呢個地更難跑 跑返冠軍一哩算啦
百萬杯最後一日 繼續最後三場心水 第七場都無乜懸念 374場次包Q嘅駿馬風采同星耀王者再碰頭 純計檔星運王者比較有利

尾場一見幾隻快馬例如南區寶 人和家興 遨遊戰士 暖在你心 好眼光 必有快步速 買返對後上馬韋小寶同年年旺算數

第八場待續

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-2-20 08:00 PM 發表 查看引用來源
真係想死 買三寶頭尾關都中 就係飛漲差少少 隻天寅合一估唔到有好檔就贏😭😭😭金鎗六十睇怕跑金杯呢個決定相信好多人都質疑 今日呢個地更難跑 跑返冠軍一哩算啦
百萬杯最後一日 繼續最後三場心水 第七場都無乜懸念 3 ...
金鎗六十狀態不在頂點,地軟更削弱能力,雖則如此,我看下仗仍相當上風;上季也是跑完金盃跑冠軍一哩。達心星戰死沙場,因勞損抑或金沙寶式意外?天曉得,但對面穿鑿附會者眾,當然HATER也少不得搬佳龍駒出來,但如非金魚記憶,應該記得更早的威爾頓及步步友都是同樣安排「谷」跑四歲大賽——如果有所謂「谷」的話,而兩馬鬥得更激烈而隨即一直有好表現。

遇上不利形勢但年年旺仍覺下風,T則可兼顧。

第二場,百勝名駒三班中堅,如無失準,在此是明顯較強,首選。電玩時代前仗田草慢放與強手接近,上仗同程跑法不合無意攻堅混一場亦不差,今次有一檔可重用田草慢放跑法,應有一席。健康在望目前評分或不易贏,但只讓四班苦戰頭馬兼熱門的蝦餃燒賣及焱焱元帥兩到四磅兼檔位較佳,後兩者不需考慮,QT兼顧。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-2-22 15:20 發表 查看引用來源

金鎗六十狀態不在頂點,地軟更削弱能力,雖則如此,我看下仗仍相當上風;上季也是跑完金盃跑冠軍一哩。達心星戰死沙場,因勞損抑或金沙寶式意外?天曉得,但對面穿鑿附會者眾,當然HATER也少不得搬佳龍駒出來,但如非金魚記憶,應該記得 ...
第八場 超好日子今季5W真係fit到震 返嚟呢組105分突分二班賽個負磅仍然有利 12檔都要揀 次選本來正路應該係美麗同享 但上場排檔走位一絕 只贏喜駿駒一條頸 唔係想像中咁輕鬆未夠說服力 再對喜駿駒負磅此消彼長而檔位外移 呢一席寧願要返有內檔之利喜駿駒 三選逐漸上力又係此程紀錄保持者莎皇者 上場內欄場地唔好跑都殺入一席第三 呢場換莫丹尼而希威森坐櫈 唔清楚係咪負磅問題要換人 不過大舊石出埋電訊巴打嚟幫手開路 理應對莎皇者有利

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-2-22 09:19 PM 發表 查看引用來源

第八場 超好日子今季5W真係fit到震 返嚟呢組105分突分二班賽個負磅仍然有利 12檔都要揀 次選本來正路應該係美麗同享 但上場排檔走位一絕 只贏喜駿駒一條頸 唔係想像中咁輕鬆未夠說服力 再對喜駿駒負磅此消彼長而檔 ...
第八場除了正路的超好日子及喜駿駒外,我最喜歡駟跑得,經典一哩外檔變成二班一檔,夠贏了。

尾場原先一段失了蹤只餘幾隻字,原文講第四匹上駿之星比起年年旺仍覺下風,T則可兼顧。同意選一對後上馬韋小寶同年年旺,加上有力一網打盡的當家精神。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-2-23 00:56 發表 查看引用來源

第八場除了正路的超好日子及喜駿駒外,我最喜歡駟跑得,經典一哩外檔變成二班一檔,夠贏了。

尾場原先一段失了蹤只餘幾隻字,原文講第四匹上駿之星比起年年旺仍覺下風,T則可兼顧。同意選一對後上馬韋小寶同年年旺,加上有力一 ...
一edit個帖 間中就發生呢啲事 駟跑得馬主歸隊返希斯 今晚係有形勢之利 但呢場除左二郎外其他馬負磅都係標準中下 個人認為唔見得有乜嘢優勢 拖腳還可

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-2-23 11:09 AM 發表 查看引用來源
一edit個帖 間中就發生呢啲事 駟跑得馬主歸隊返希斯 今晚係有形勢之利 但呢場除左二郎外其他馬負磅都係標準中下 個人認為唔見得有乜嘢優勢 拖腳還可 ...
阿邊個大聲貼焱焱元帥,我與之無仇無怨,但歡迎引用我賽前將此馬對比健康在望的評價

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-2-23 19:37 發表 查看引用來源

阿邊個大聲貼焱焱元帥,我與之無仇無怨,但歡迎引用我賽前將此馬對比健康在望的評價
傻友都引起你注意 犀利😆

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆