上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  624.0k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-2-23 08:21 PM 發表 查看引用來源
傻友都引起你注意 犀利😆
我對屢次落敗之熱門馬即外圍恩物很有感覺

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-2-23 21:35 發表 查看引用來源

我對屢次落敗之熱門馬即外圍恩物很有感覺
電訊巴打又一次睇低 賽前都有諗 陰功 賭埋星期日要大幅減注

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-2-23 10:29 PM 發表 查看引用來源
電訊巴打又一次睇低 賽前都有諗 陰功 賭埋星期日要大幅減注
上次輸兩個幾馬位,預計會近但估不到可反先,可能檔好,拉得住頭段。駟跑得梁家俊換楊明綸,表現差天共地,或者配搭已反映馬房戰意,但落飛幾勁。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-2-23 23:23 發表 查看引用來源

上次輸兩個幾馬位,預計會近但估不到可反先,可能檔好,拉得住頭段。駟跑得梁家俊換楊明綸,表現差天共地,或者配搭已反映馬房戰意,但落飛幾勁。 ...
星期日心水經典杯同尾場稍後講 第五場三班泥地千二先 正路之選當然係大衆勝利 單Q方面想搏返利害了 以327場次田草千四比較今場馬 賺啲級數 今場有幾隻放頭例如獎金大王 駿皇星 加州凱歌步速應該有利 加上近日天氣好轉泥地情況相信唔會啜腳易追
尾場二班千二幾多快馬 繼續向後上馬埋手 初跑轉彎嘅蟲草成名雖然上場387場次贏嘅對手唔算特別 但孭頂磅都彈甩贏證明fit到震 升班減12磅而薛恩又無死磅 10檔都係預縮後面追 單Q醒臣 似乎同波仔幾合拍 季初154場次同程憑檔位幾乎殺入P 證明跑草地能力唔算太差 今次一檔同樣又可以賺形勢

經典杯揀三隻鐵角搏爆 暫時只刨左隻都靈太陽 增程上千八必然更合 四檔仲要換埋巴度 比起上場大幅提升競爭力 另外兩隻繼續度

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-2-26 08:30 PM 發表 查看引用來源
經典杯揀三隻鐵角搏爆 暫時只刨左隻都靈太陽 增程上千八必然更合 四檔仲要換埋巴度 比起上場大幅提升競爭力 另外兩隻繼續度
四歲千八,爆冷溫床,一是戰意,一是長力。經典一哩前兩名血統上都不似夠長力,未否定機會,但中也欠分頭,可以雙雙放棄。多巴先生能跟擅鬥,退出而無缺課,健康問題不大;包裝智威上賽第三,增程有力反先。兩匹可以考慮,再博冷就發財先鋒,路合,亦似適應環境。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-2-26 22:47 發表 查看引用來源

四歲千八,爆冷溫床,一是戰意,一是長力。經典一哩前兩名血統上都不似夠長力,未否定機會,但中也欠分頭,可以雙雙放棄。多巴先生能跟擅鬥,退出而無缺課,健康問題不大;包裝智威上賽第三,增程有力反先。兩匹可以考慮,再博冷就發財先 ...
發財先鋒相同 上場入到直路走入面死位結果俾自己友撞嚴重失平衡但返嚟隻馬仲肯衝 前景唔會太差 多巴先生上場雖然贏但姿態覺得勉強 仲要伊神加持更難睇好 包裝智威有強竄但上場對頭二馬無威脅算失望 再抽14檔整定用金鎗六十嗰招大外一氣 反正都係搏爆不如要返一檔之利嘅一先生 初出跑完一場而馬王輝無乜點迫上場就有嘢睇似乎適應比預期好 英國個績算準繩反映隻馬幾忠心 小疑點係斑德禮操過最後唔揀換霍阿仔 不過呢啲場合都理唔到咁多

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-2-26 22:47 發表 查看引用來源

四歲千八,爆冷溫床,一是戰意,一是長力。經典一哩前兩名血統上都不似夠長力,未否定機會,但中也欠分頭,可以雙雙放棄。多巴先生能跟擅鬥,退出而無缺課,健康問題不大;包裝智威上賽第三,增程有力反先。兩匹可以考慮,再博冷就發財先 ...
加州星球賺哂步速無馬搞咁贏 但後面啲馬其實又唔差 都靈太陽衝得勁不在話下 發財先鋒同樣越長越好 打比如果抽好檔未必無機會 浪漫勇士四疊望空幾乎有P先得人驚 去到打比難批死 多巴先生差一場熱身但感覺今年打比未必輪到佢坐正
PS:風火戰駒一縮落千二就現真身 揼心口到暈

星期三繼續玩三場三班賽 1,3,9場
頭場先要芙蓉莊 幾經轉折總算俾馬王輝搞返好 有二檔好跑 兩大座騎時時順意質素唔高要靠形勢幫助 其他馬交出水準嘅話佔唔到乜嘢優勢 川河冠駒開始上力但換拉哥又七檔隨時係伏 寧願要返田草級數再過嚟跑谷戰閃得快
第三場神仙出兩隻點都係秤先當打嘅二雋 單Q繼續有輕磅同一檔之利嘅勁駒
刨刨下第八場覺得有得搏 焦點就係上次何堯被問話問到水蛇春咁長嘅增有 盲嘅都睇到如果選擇跟旋風飛影嗰個位上必有位置 腎虧潘即刻搶嚟騎當有見地 12檔反正跑A欄利追影響小 搏大霧就係越跑越短牽旺加富 以286場次田千四同總理串Q水準計擺呢度賺級數 四檔易攻易守未可忽視

尾場兩大座騎串Q無肉食 搏其中一隻無Q我會搏金鑽貴人 上場初出係贏得輕鬆 升班輕磅係幾好跑 旋風飛影已經一再證明跑此程唔止係三班級數 讓金鑽貴人十四磅而檔位差唔多 兩隻就信神仙 唯一有本事篤爆呢條死Q覺得係天天得樂 沙田千四跑得好地地失驚無神過嚟跑谷千二係咪想靠沙田級數蝦對手唔知 但馬房明知護級都要派呢隻取分旗子過嚟谷戰唔似講玩 要防

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆