上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  624.1k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-3-1 08:23 PM 發表 查看引用來源
尾場兩大座騎串Q無肉食 搏其中一隻無Q我會搏金鑽貴人 上場初出係贏得輕鬆 升班輕磅係幾好跑 旋風飛影已經一再證明跑此程唔止係三班級數 讓金鑽貴人十四磅而檔位差唔多 兩隻就信神仙 唯一有本事篤爆呢條死Q覺得係天天 ...
不必刻意求冷,Q無肉食可賭T,常避過大戶打劫;上星期日閃電轉泥地有根據,熱Q得幾十又低值博率,但有你的利害了跑第三就有三百了。這場個人較喜歡金鑽貴人,旋風飛影可繼續上,然而上仗贏騰龍駒則屬恰如其分,雷神一般贏得都殺盡,能引誘雷神遇對手就隨隨便便,就要考慮是否雷神也看得不高。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-2-28 08:50 PM 發表 查看引用來源
星期三繼續玩三場三班賽 1,3,9場
頭場先要芙蓉莊 幾經轉折總算俾馬王輝搞返好 有二檔好跑 兩大座騎時時順意質素唔高要靠形勢幫助 其他馬交出水準嘅話佔唔到乜嘢優勢 川河冠駒開始上力但換拉哥又七檔隨時係伏 寧願要 ...
第三場二雋屬正路選擇,次選則屬意勁力十足,近兩場千四不夠快,早前跑田草千六放頭快時間壓倒香音入Q甚有水準,今次4檔預期可順利切入,放出應有一席。

第二場首選旅遊達人,近來銳意減分又搶放敗不足據,四班早前兩次同程中置後上則輸得近,相比現在加13磅而降一班,排2檔可順利守貼欄中間位置,跑出水準有力贏。金剛福星上次終於復見較佳表現,劣檔力追佔形勢之利的傲龍駒,今次可望反先。後者千四後上馬上次拉到此程憑底質及一檔力拒來犯,今次加分再換劣檔,估計不易再贏上次金剛福星及勁叻仔,放棄此大熱門。再選就一檔的快利寶,退步中但仍有兩腳,今次有一檔,較易跑回早前入Q水準,保險腳。勁叻仔檔位不及快利寶,爭位。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-3-2 17:25 發表 查看引用來源

不必刻意求冷,Q無肉食可賭T,常避過大戶打劫;上星期日閃電轉泥地有根據,熱Q得幾十又低值博率,但有你的利害了跑第三就有三百了。這場個人較喜歡金鑽貴人,旋風飛影可繼續上,然而上仗贏騰龍駒則屬恰如其分,雷神一般贏得都殺盡,能 ...
旋風飛影?上次贏係腎虧潘喎 不過呢隻法國PPG喺神仙都咁早有表現 起碼喺三班屬過客

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-3-2 07:06 PM 發表 查看引用來源
旋風飛影?上次贏係腎虧潘喎 不過呢隻法國PPG喺神仙都咁早有表現 起碼喺三班屬過客
旋風飛影早前雷神「唔去」......

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-3-2 19:09 發表 查看引用來源

旋風飛影早前雷神「唔去」......
你呢個睇法我唔係太贊同 二雋一換田雞就唔留手 今季拉哥係多左礙眼跑法😷
星期日心水1,2,5,10場
最高班嗰兩場都得六隻跑 頭場一班泥地1650嗰六隻之中有五隻291場次交手 今場多返隻抖一大排復出超霸神駒 要返超能力同今季演出相當準而跑法上彈性唔一定要放頭嘅電訊巴打

第二場加州十大上次睇漏眼 呢次出馬咁少又磅位有利 連捷難度唔高 兩星期前頭場二千米前四再交手 磅位無分別但配搭有三隻換左 衡量過後都係繼續要快益善 起碼火車潘熟手

尾場應該都係兩大加駿益善控制大局 鐵角無肉食 搏過關就要駿益善同啱啱好

第五場無時間打 單Q鹿鼎記搭陸知算數

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-3-2 07:20 PM 發表 查看引用來源
你呢個睇法我唔係太贊同 二雋一換田雞就唔留手 今季拉哥係多左礙眼跑法😷
星期日心水1,2,5,10場
最高班嗰兩場都得六隻跑 頭場一班泥地1650嗰六隻之中有五隻291場次交手 今場多返隻抖一大排復出超霸神駒 要返超能力同 ...
頭兩場馬少,我就只作欣賞。

我又講五班,第四場,揀123檔。魅力仔算是四班屢追近,首次降班有好檔;合金皇,微進兼準繩,前列份子;美麗歡呼上仗失望,必須順勢留後之馬,有好檔有機發揮水準,今次換回賠率可兼顧。快樂歡騰季初贏四班,實力最高,唯近戰博減分甚沉,難信肥葉及時趕起狀態,排12檔亦不易讓減磅騎師發揮。

尾場啱啱好上仗見進但仍懷疑是否夠三班,有興趣賭T可考慮威之星,季初同程第四輸個多馬位屬超強組。

第五場陸知上仗追近,惟對手包括風繼續吹全敗,賽事水準有疑問,兩匹新馬聚風雲及天外驚天試閘見好,前者更是快時間一放絕塵,要留意。

第六場形勢又似第五場,跑過的以神速奔馳及龍東傳承較好,同時有兩匹屬急進馬房的新馬包括幸運之神及勁弗試閘靚,前者雷神一早選騎,值得看好。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-3-6 03:09 發表 查看引用來源

頭兩場馬少,我就只作欣賞。

我又講五班,第四場,揀123檔。魅力仔算是四班屢追近,首次降班有好檔;合金皇,微進兼準繩,前列份子;美麗歡呼上仗失望,必須順勢留後之馬,有好檔有機發揮水準,今次換回賠率可兼顧。快樂歡騰季初贏四班,實 ...
之前睇過張福元嘅評論 話直路賽其實仲好賭 初初唔係太明 依家我好同意佢講法 星期三繼續四場單棍 頭兩場五班賽有啲賭頭 加埋尾兩場 當中尾場皇寶幾穩陣 係揀邊隻入Q
第二場亂局 坪山新星算四平八穩 雪茄鄭似乎對係咪順利畢業理唔到咁多 為馬主贏馬最實際 單Q吉利大勝 上季初仲喺四班同程靠好檔上名 如今喺五班終於抽到好檔 其他馬又實在太水 薛恩手風順擺到前置守好位更添勝算
頭場又係睇檔做人 旺旺寶駒仲喺五班仍然有利 上場跑二千二衝得唔差 落返嚟千八又好檔三甲應有  Q腳波哥哥 喺347場次同程留後爆一段為之側目 上場跑法不敢恭維 駛唔駛咁早就發力?今次有一檔唔該馬雅醒啲
尾場皇寶走唔甩 Q腳狂舞派 上次攞位唔順望空得嚟得返百幾米其他馬已經衝到行哂 今次再抽好檔如果吊住皇寶兩三個馬位入直路未敢話一定輸硬

第八場三班85分一千 又見到緊張大師 當然係繼續對賭攻擊 蕭家新貨巴薩諾瓦喺法國個績幾硬淨 試夠四個大閘出嚟跑展現良好前速 臨門出埋落草快磨 搏殺心意明顯 其他馬之中要返維港奔流 個分開始有阻力如果跑千二機會就差啲 今次縮落嚟谷一千希望憑千二級數加上呢場多快馬拉快步速 以後勁殺入一席 型佬全擺明今季用哂佢
PS:想問鴻兄點睇第五場闖系新貨 摩仔買返嚟交俾老豆同伯父初步訓練嘅闖一

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-3-8 06:52 PM 發表 查看引用來源
第八場三班85分一千 又見到緊張大師 當然係繼續對賭攻擊 蕭家新貨巴薩諾瓦喺法國個績幾硬淨 試夠四個大閘出嚟跑展現良好前速 臨門出埋落草快磨 搏殺心意明顯 其他馬之中要返維港奔流 個分開始有阻力如果跑千二機會就 ...
闖一在11月由從化回港後第一次閘在谷草由潘頓試,同組有超額認購及佳運發,彎位稍鬆即跟貼並在終點前輕鬆越過力騎的超額認購,輕鬆程度與佳運發接近,後者隨後已出賽兼贏馬,但闖一一直未有出賽,再多兩次試閘都有不俗走勢,間中有缺課只游水,似是較體弱但能力與成熟已夠爭入前列之馬,血統合中短途而早期能應付短途,今次排中檔,形勢不太差,對手不強,可兼顧。同場較喜歡三生好運,三班贏過之馬狀態復起中,排3檔,有望快速切入,跑出好過上次水準可重開勝門。好時節上次1檔大熱倒灶,只影相贏馬功臣就非常失望,直路上出腳感覺太直欠加速力,不敢期望今次會有明顯進步,但其他對手實在難揀上手,仍是前列份子。箭意下沉未見底線,大師級及桃花盛檔劣難蝕得起,鴻圖巨星與自來金能力不高,幾匹感覺是勉強爭位。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-3-9 17:51 發表 查看引用來源

闖一在11月由從化回港後第一次閘在谷草由潘頓試,同組有超額認購及佳運發,彎位稍鬆即跟貼並在終點前輕鬆越過力騎的超額認購,輕鬆程度與佳運發接近,後者隨後已出賽兼贏馬,但闖一一直未有出賽,再多兩次試閘都有不俗走勢,間中 ...
闖一呢場恰如其分 不過希斯啲手法 如果無乜進步睇怕都係三班貨色
跑星期六 嗰兩場一班讓磅賽又唔知爆乜嘢出樣 頭場千六買少少玖寶搭超好日子算 第七場千二繼續向輕磅馬埋手 韋小寶同必長勝喺二班孭重磅成日接近 今次趁近年一班賽事水準下降上嚟跑啱哂波路
尾場中華盛景有好檔而加磅後都係128唔算太重 正路之選 Q腳好多選擇 要返電路三號 睇喺最後直路衝得幾多得幾多 鵬哥係搞得好 不明係旭日昇 上場落雨場地有變又頂磅返嚟只輸兩個馬位 今場有好檔又輕磅啱哂佢前置守好位 雖然打比確認有得跑 但如果呢場有P絕對唔奇

第九場榮生隻勇闖大熟大勇 不過上場贏完加磅開始有阻力 但fit開嘅難捨棄 連連有盈預計成大熱又好檔但跑法得一招放頭唔燒得 寧願要返轉光頭蘇後養得返又有好檔嘅佐治勇駒

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆