上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  624.3k

星期三晚心水頭場同最後三場
第八場先 兩大互換座騎但檔位計旋風飛影比上場差好多 孭到131磅睇怕今場未必去馬 金鑽貴人計跑法就有利 Q腳繼續要返此程特佳又好檔高耀智星
尾場二雋又撼怪獸奇兵 但兩隻上場砌得咁勁 尤其二雋再加磅小心走樣 田雞騎返包裝大獎當然有佢理由 去何良總算搞得返 上場初跑同程際遇差都贏 升班孭輕磅好跑 Q腳再追芙蓉莊 嗰場俾赤馬雄風控制哂步速返嚟輸少少但彈甩主馬群 赤馬雄風之後再出再贏 芙蓉莊繼續俾賀銘年又好檔係當然Q腳

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-3-21 12:35 AM 發表 查看引用來源
有人話當年東德總理昂立克似保安局局長喎😇
睇完片 輸得服啦 加州星球咁樣俾幾隻輪流搞都係輸少少 至怕佢同浪漫勇士呢場咁砌可能兩敗俱傷 最失望係都靈太陽 話跑錯又唔覺得係 都係跟多巴先生上但打落係無 真係唔知乜 ...
人格或者似

近年很多匹打比前列馬惡鬥後都能繼續發光發熱,不必擔心。都靈太陽起步沒有拉後已經錯,否則應該佔了內欄位置,輪不到包裝智威,上兩次都等內欄,今次兩馬交換走位就交換回來位置;另外跑多二百目前亦可能稍長。發財先鋒一直跟住加州星球,一度迫近至馬頸位但目前實力不及前兩駒,但見跑二千比千八的加速力好,前跟跑法則會在香港長期有利。

暫時看過第二場,又享耆成贏開繼續揀,另兩匹熱門紅褲之王及日就月將,一匹要跑千八,一匹要跑泥地,目前評分此程不夠份量,賭Q不考慮。餘下先揀獵狐者威,上仗檔劣被迫留後追得近,今次好檔可跟前一些,有力一席。第三匹在開懷大少或大師級之間揀,明天補充。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-3-22 19:38 發表 查看引用來源

人格或者似

近年很多匹打比前列馬惡鬥後都能繼續發光發熱,不必擔心。都靈太陽起步沒有拉後已經錯,否則應該佔了內欄位置,輪不到包裝智威,上兩次都等內欄,今次兩馬交換走位就交換回來位置;另外跑多二百目前亦可能稍長。 ...
第七場亂局 搏好分啲牽旺加富搭有主意算數
全晚重心頭場五班二千二鐵角 水鬥水場合 老牌馬主峰系陳生嘅靈峰算大器晚成 積埋已經四W 一用馬雅即刻又兩W 加左分仲喺五班仍然有利 腎虧潘隻一舖成名竟然大熱可能係捧人加一檔 但二千二無路程根據 搏兩隻半冷 第一隻就係廿蚊張嘅奇妙年華 444場次四班同程開始有嘢睇雖然輸四個幾馬位但其實同第二名只相距一個馬位 跑多場泥地成功落五班即刻用當旺田雞係時候 另一隻逐漸上力有得搏係世紀之威 上場二千衝得唔錯至少證明有一定競賽能力 勝在無傷病擺喺度求一席唔難
PS:大機構公布莫丹尼跑埋下星期三全泥戰就提早走人

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-3-23 01:38 AM 發表 查看引用來源
第七場亂局 搏好分啲牽旺加富搭有主意算數
全晚重心頭場五班二千二鐵角 水鬥水場合 老牌馬主峰系陳生嘅靈峰算大器晚成 積埋已經四W 一用馬雅即刻又兩W 加左分仲喺五班仍然有利 腎虧潘隻一舖成名竟然大熱可能係捧人加 ...
騎師結構缺陷,莫丹尼短期走人屬預計之事。今期潘頓接手的上風馬,全有好檔,不知是否同類結構缺陷。

第七場我無心水,有主意則感覺不夠班,之前四班不超,上三班兩場皆放棄而表現如預期普通。

另多講兩場。第四場上校今季稍進,三班也跑近,回到四班谷戰有內檔,可期取勝。中華威威上仗田草外檔表現不俗,季初兩度入Q,狀態復起而有好檔,可順利放出,在此亦有勝望。喜悅精靈運氣差常劣檔但總衝一段,若前兩者當中有閃失可攝一席,亦可賭T。騰龍超影連仗追近,檔仍差似難望有Q,但可考慮T或F4腳。

第五場,成才減夠分落班即回到贏馬路程,與早前贏馬部署相同,近戰表現還可以,狀態不成問題,前置馬,兩次排外檔贏,今次雖12檔估計可克服,先揀。一樣滿意上仗增程放得有聲有色,時間則稍慢,但至少贏到今次同場的爆谷,檔位轉佳而仍有分頭,兼顧。保險腳取回爆谷,上仗檔差而中段發力仍被頂在外疊,今次排中內檔較易跑,會好過上仗一截。觔斗雲上兩仗近但失望,專一則檔差,兩者屬爭三三四四。

第二場第三匹兼顧大師級,有黃金一檔,同程其實近過,近期落腳慢,似合增程。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-3-23 18:08 發表 查看引用來源

騎師結構缺陷,莫丹尼短期走人屬預計之事。今期潘頓接手的上風馬,全有好檔,不知是否同類結構缺陷。

第七場我無心水,有主意則感覺不夠班,之前四班不超,上三班兩場皆放棄而表現如預期普通。

另多講兩場。第四場上校今季 ...
一落雨又唔知跑乜嘢出嚟 中三寶都要輸 星期日又話有雨 到時先算
先睇星期六杜拜賽事 最後四場 第七場草地大賽似乎爆唔出樣 衛冕盟主諾斯勳爵贏上屆後唔知係咪傷抖差唔多一年 高仕登安排跑場膠沙地熱身就直指呢場 呢啲公公無保留用得就用 最大勁敵當然日本軍團方面嘅速度大師 長力早有證明而本場另一隻日本馬本初之海預計拉快步速好好跑 日本隊喺呢項賽事戰績彪炳更無需多講
第六場金莎軒錦標 一有美國馬參戰步速必然快 但杜拜泥地狀況難估 唯有賽績行先 兩隻喺北風錦標一Q返嚟嘅縮程份子東世界同猛箭繼續賺氣量但東世界檔位比之前差左  另一隻同樣縮程角逐嘅永飛快近績準繩 睇埋之前場次決定點搞
第八場司馬經典賽哩半 日本大軍五隻強陣出擊 絲綢會兩隻睇嚟不分正副 李慕華主戰威信英明上次去沙特跑為今場做準備 路程稍短都一放到底 本場睇落無邊隻放頭唔排除照辨煮碗 同主耀滿瓶遠征有證明 出動到蘇仔唔係講玩 唯一可以搞寸日本party就係致勝一擊 香港瓶嗰場其實戴馬田發揮極差 上場喺沙特際遇又差難作準 今次扳到FRANKIE上去又一檔 大幅提升競爭力
尾場全日戲肉杜拜世界盃 美國隊控制大局 計跑法同檔位暢快活應有利 睇飛馬世界盃贏到無得跑 如果遠征同增程無問題應難尋敵手 強版查理有場地根據但六檔可能無咁進取 估計極可能吊住暢快活嚟二仔底死跟 另一隻美國馬一出成名跑法機動 柏列特唔騎巴富達索性擺FRANKIE上去 對手有乜差錯就係候補對象

金莎軒嗰場加多隻美國馬握分秒 但點買睇臨場
星期日本地賽 3,4,5,7呢四場

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-3-24 07:44 PM 發表 查看引用來源
一落雨又唔知跑乜嘢出嚟 中三寶都要輸 星期日又話有雨 到時先算
先睇星期六杜拜賽事 最後四場 第七場草地大賽似乎爆唔出樣 衛冕盟主諾斯勳爵贏上屆後唔知係咪傷抖差唔多一年 高仕登安排跑場膠沙地熱身就直指呢場 呢 ...
星期三唯有賴落雨,跌晒眼鏡,雖則有幾場很假,有一齊忽然捉實,有一齊忽然搶死。

我有事辦,不寫明天,下次再算。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-3-26 19:32 發表 查看引用來源

星期三唯有賴落雨,跌晒眼鏡,雖則有幾場很假,有一齊忽然捉實,有一齊忽然搶死。

我有事辦,不寫明天,下次再算。
聽日都係求其寫 又唔知天氣點 當好地先
第三場美麗同享正路選擇 呢棚對手孭131磅當然讓得起 Q腳跑返千六好追嘅電路三號

第四場繼續要瑪神滿紛 上場無計排最外檔焗走 今次上二千排6檔好得多 另一選靠1檔賺形勢嘅紅麗舍

第五場時時滿意初出俾其他馬搞之下僅僅無P 跑完一場應該上力只要起步順利帶出三甲穩入 拉哥搶左美麗攻略預計又大熱 寧搏隻上次同樣初出唔太差嘅電氣騎士

第七場繼續要有好檔極速飛彈 Q腳方面本來開頭諗閃得快但9檔可能望空走哂 都係要返雖然田雞唔騎但睇操練似係想搏嘅天天得樂

星期三全泥戰都係最高班嗰三場 其他場次實在揀唔落手 重心第七場最後先講

第五場一班110分千二 都無乜懸念 精靈勇士雖然報左之後G2短途錦標但可以選擇退出 有理無理跑埋呢場先算 起步順利三甲穩入 Q腳喺韋小寶 上駿之星同醒臣呢三隻之間選擇 最後要返負磅有利嘅韋小寶
尾場同第五場差唔多 閃電同神之水滴單挑局面 閃電計呢場檔比較差但本場希斯一對連埋新力寶鴻運飛鷹前段快放拉快步速會好好跑 至於神之水滴雖然初跑泥地但試好哂先出嚟跑 跑法簡單用波仔更好 搏W嘅話傾向呢隻
第七場重心三班千八 首選山高嗰隻好好心得 擺明泥地係唯一出路 跑法主動七檔可以前置守好位 次選方面如果唔怕希斯啲馬咁反覆無常其實皇帝金仲有得諗 贏完上場本來正常班計磅唔多有利 但本場係85分賽事多左大衆開心落嚟跑變相負磅輕左 14檔反正都係縮後追 冷門心水無心睡眠 去雪茄鄭後跑場泥千二開氣 近期功夫正常走勢回起 跑返泥地千八合哂波路

PS:喺捷克逗留幾日 當地睇嚟同病毒共存 除搭車外已經唔需要强制戴口罩

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-3-28 01:15 PM 發表 查看引用來源
星期三全泥戰都係最高班嗰三場 其他場次實在揀唔落手 重心第七場最後先講

第五場一班110分千二 都無乜懸念 精靈勇士雖然報左之後G2短途錦標但可以選擇退出 有理無理跑埋呢場先算 起步順利三甲穩入 Q腳喺韋小寶 上 ...
第五場略嫌賠率太低,其他馬如暖在你心又有攻擊力,單棍少注最簡單

第七場好好心得正路,上次贏千六將皇帝金越拋越遠,外公乃灌木叢,多一百五十米應非問題。其他前列選擇則很多,皇帝金及浪漫組合極接近,早前包Q證明千八勝千六,但超速上場留後越過皇帝金,超速增程是否更勝兩駒,又難計。無心睡眠似有回起,若傷患不影響實力,泥地在此班上風,千八未證明但似可應付。另有上場極失望但回到贏馬路程的滿冠熊也可考慮,天池怪俠未必會揀,但路合檔佳,首次跑泥地,同父馬少跑但有兩匹好手。會臨場看賠率一膽幾腳。

速講兩場,第一場妙算歡騰類似好好心得,膽。腳1-2-3-6中揀。第二場緣份似是又再強手已去,四平八穩,亦兼顧接近的榮冠大道,略嫌Q太熱,再兼顧上仗算近摘星光輝,四班泥地輸給指標馬不遠。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆