上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.9k

引用:
原帖由 於 2022-4-20 04:15 PM 發表 查看引用來源

忠誠駒似足上星期3隻日日型  升班輕磅換細潘 前後輕20磅

另外6場水箭龜+莫雷拉 有古怪
日日型三班早現能力,燉夠落四班大勝重回三班再贏;忠誠駒則四班連環入Q未勝,水準穩定但不見進步,難以相提並論。之前負於同場勁駒三個馬位,一個拉住輸,一個拉住贏,今次來回9磅,忠誠駒仍覺下風,除非重磅極差,否則升班輕磅亦難看好,目前6倍屬低值博率。包裝大獎從未好檔亦連勝,今次更得內檔,如虎添翼,正路首選。健康在望前仗攝到好位就力迫百勝名駒水準相當,今仗排一檔應可天然守好位,次選。保險腳就勁駒,雷神騎此駒高一截,上仗田草亦入Q。想博冷可考慮幸福至上,不能負重又不能早段壓迫,換陳嘉熙既減磅又可能誤打誤撞跑啱留放。

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-4-18 03:10 PM 發表 查看引用來源
星期三型佬全手馬幾強 先要三生好運 有主意同忠誠駒 尾場要返好近績又有好檔嘅包裝大獎 馬房護級呢啲馬拎到出嚟跑得就跑
第7場Q腳要友心友型 今季六戰除左場千四同埋同程12檔之外全部喺度 呢場三班仲要係拆組水準進 ...
豐盛多彩操練柔和,等有接近表現再算;綵衣是勝意衫加橫財就手袖

第7場我的看法有別,期望前領馬穩守位置而不壓迫,造出中慢步速,好好彩彩輕鬆貼欄,其藝先鋒後些少外面二疊,齊天大聖跟好好彩彩,終身美麗跟其藝先鋒;揀前面一對好好彩彩及其藝先鋒。保險腳取似有較多進步的有主意。

第4場水準普通賽事,庸中取佼,揀極速奔馳、峰爭及對衡之星互串。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-4-20 17:52 發表 查看引用來源

日日型三班早現能力,燉夠落四班大勝重回三班再贏;忠誠駒則四班連環入Q未勝,水準穩定但不見進步,難以相提並論。之前負於同場勁駒三個馬位,一個拉住輸,一個拉住贏,今次來回9磅,忠誠駒仍覺下風,除非重磅極差,否則升班輕磅亦難看 ...
幸福至上真係誤打誤撞贏埋 打比後啲馬陸續上名但頭二馬講真直接上去撼支鎗同將王唔多睇好

星期日大賽冠軍一哩睇馬算 女皇杯諗都唔諗就韋賊一Q 主席獎遲下寫 另寫埋兩場二班賽
第5場二班千六 預計保羅承傳 糖糖幸運 確認眼神呢啲會擺前走 步速唔慌慢得去邊 美麗同享計形勢算好跑但頂磅讓唔讓得起同場其他對手係一個問題 加上曾經退出點都打折 先要返喜駿駒 同拉哥特別夾 六戰兩W四P又好檔 好難飛 Q腳電路三號 出賽頻率正常返算鵬哥本事 11檔都預縮後追
尾場蟲草成名搭風火戰駒單打獨鬥 諗起經典杯嗰日尾場要左蟲草成名Q唔要風火戰駒 一子錯過關咁就無左幾十萬 揼哂心口😭😭

主席獎正路福逸 近兩場好有說服力 抽9檔更好可以及早拉出外檔衝刺 老對手顯心星因為小問題唔跑短途錦標直接跑呢場覺得更好 上場女皇銀禧杯可能場地變化加上比預期跟前敗不作準 小休後跑返千二又有競爭力 不明係錶之未來 國際賽墮馬後直接上從化抖夠重頭做起 雖然之後從化中斷運馬嗰排返唔到落嚟跑短途錦標但隻馬本來就唔需要熱身都跑得好 最大問題係有無墮馬後遺症例如隻馬唔肯衝 無呢啲嘅話呢場交出國際賽前贏馬水準入前三難度其實唔大

PS:肥航執到 銀亮之風晨操爆缸無申報單嘢罰15萬了事

引用:
原帖由 於 2022-4-20 16:15 發表 查看引用來源

忠誠駒似足上星期3隻日日型  升班輕磅換細潘 前後輕20磅

另外6場水箭龜+莫雷拉 有古怪
忠誠駒無跑錯一棟都無 似係唔夠跑真輸 鴻兄提嘅幸福至上真係對呢隻無緣

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-4-21 01:12 PM 發表 查看引用來源
幸福至上真係誤打誤撞贏埋 打比後啲馬陸續上名但頭二馬講真直接上去撼支鎗同將王唔多睇好

星期日大賽冠軍一哩睇馬算 女皇杯諗都唔諗就韋賊一Q 主席獎遲下寫 另寫埋兩場二班賽
第5場二班千六 預計保羅承傳 糖糖幸運  ...
打比冠亞軍浪漫勇士與加州星球,星期日我都不看好,以兩者連場贏發財先鋒及包裝智威的有限距離,而後兩者連二班也未勝,估計目前兩馬大概一班尾水準。加州星球或許縮程加上進步可捱一Q,但棄亦無妨,冠軍一哩仍可以1拖2同3,不乏味,上次2應有Q,但田走位遠差於梁,今次或會汲取教訓。浪漫勇士情況更差,女皇杯韋達一Q正路,玖寶上仗連正常場地也好,似真進步,另兼顧飛輪閃耀,金盃一仗輸給玖寶似因地淋,香港盃一仗負於將王不多,排二檔易賺形勢,亦有機反先玖寶。

另外先留意第五場二班千六,有打比戰馬都靈太陽出戰,我會兼顧,但只要都靈太陽未能清脆贏馬,兩打比馬都可決斷地放棄。此場我要喜駿駒同北極光,後者前仗同程壓倒幾匹打比戰馬

肥航爆缸無申報之後講。第三場正考慮博下紅旺,但一方面怕其無事又收埋燉,另一方面也怕其之前谷得太盡;同程入Q表現就非同小可。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-4-24 03:54 發表 查看引用來源

打比冠亞軍浪漫勇士與加州星球,星期日我都不看好,以兩者連場贏發財先鋒及包裝智威的有限距離,而後兩者連二班也未勝,估計目前兩馬大概一班尾水準。加州星球或許縮程加上進步可捱一Q,但棄亦無妨,冠軍一哩仍可以1拖2同3,不乏 ...
將王雖然遲復課但連P都無唔通整定係爛地王?😪浪漫勇士投注上點買得落手

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-4-24 10:04 PM 發表 查看引用來源
將王雖然遲復課但連P都無唔通整定係爛地王?😪浪漫勇士投注上點買得落手
將王上次賽後不良於行,可以表面復元但實際差些少。浪漫勇士進步甚多,但賽前則毫無值博率,打比亞軍只有輕微進步,其他暫時只有二班中級能力。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-4-25 02:13 發表 查看引用來源

將王上次賽後不良於行,可以表面復元但實際差些少。浪漫勇士進步甚多,但賽前則毫無值博率,打比亞軍只有輕微進步,其他暫時只有二班中級能力。 ...
尋日星球只係恰如其分 隔離世界師姐連開幾個帖似乎好唔服氣 尤其浪漫贏左更甚🤣 展望下季覺得星球個路程定位幾麻煩 加埋跑法 如果告仔無辦法將佢成功改造當年步步穩嗰種無馬放就自己放 有馬放就守好位嘅煞食跑法 將來成就可能只係嘉應之星2.0
星期三賽事最尾三場單棍
第七場駿馬風采勝在跑法簡單 跟前守好位永遠最著數 133頂磅係麻煩但有二檔搭夠 單Q繼續師父嘅旋風飛影 轉跑谷千二後除左拉哥嗰場hea騎同前一場個地有變不利追外全數入嚟 雖然抽最外檔但換更硬淨嘅巴度無損戰力
第八場買檔位算數 確妙星同總理
尾場二班一千 又見緊張大師 572場次直路賽天造地設嘅形勢只贏勝不驕少少 再加到頂磅繼續對賭 馬膽要返勝不驕 跑返一千始終耍家 今場咁多快馬形勢有利 Q腳就係嗰場跑第四嘅跳出世界 神仙少有唔放手而個分已經減過籠 嗰場後追第四有起色 同勝不驕一樣賺內檔步速好好跑 三重彩腳本諗住一檔有利嘅平常心但停操兩星期有戒心 寧願要返跑左場熱身 升班輕磅好跑嘅巴薩諾

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-4-25 01:02 PM 發表 查看引用來源
尋日星球只係恰如其分 隔離世界師姐連開幾個帖似乎好唔服氣 尤其浪漫贏左更甚🤣 展望下季覺得星球個路程定位幾麻煩 加埋跑法 如果告仔無辦法將佢成功改造當年步步穩嗰種無馬放就自己放 有馬放就守好位嘅煞食跑法 將 ...
不必太快評估加州星球,或者將來如美麗傳承越放越快越進步?不過錶之智能確實因為亂迫亂放搞壞,轉倉後終於修正再次大賽入Q,希望可以再上。

今日投注吸引力不高,第四場成才及威威鬥士上仗同場得二三,正路選擇但目前不足十倍,可兼顧降班的全民佳知,希望殺入。

第七場駿馬風采屬食之無味之格,上次亞軍比較失望,頭馬穿甲鷹再出落敗,駿馬風采若今次只跑出相同水準就有壓力,事關一檔的風中勁松很大可能以同速頂住,預計駿馬風采沿途二疊,仍會有一席但是否頭二名則懷疑,賠率偏低。風中勁松上仗檔差但追得好,今次好檔已可爭勝,首選。天行健有好檔有步速有得追,兼顧。保險腳在駿馬風采與加州紅森之間選,臨場看賠率旋風飛影上仗見評分差不多。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-4-27 18:40 發表 查看引用來源

不必太快評估加州星球,或者將來如美麗傳承越放越快越進步?不過錶之智能確實因為亂迫亂放搞壞,轉倉後終於修正再次大賽入Q,希望可以再上。

今日投注吸引力不高,第四場成才及威威鬥士上仗同場得二三,正路選擇但目前不足十 ...
想搏怪獸奇兵死偏偏就贏😒
星期日嗰場G3皇太后杯全無賭頭 睇馬算
心水四場三班單棍
第四場喜旺駒同啱啱好又碰頭 計481場次水準喜旺駒高一皮 之後啱啱好補中大家負磅又差唔多都係喜旺駒高啲 韋賊兩隻神舟飛駒未上力 主力當然係初出表現唔差嘅大力猴王 增程千四合腳法 單Q對象
第十場三班千二分組第一組 時時歡呼兩戰兩勝 今次仲有埋一檔 三班留唔住 對手方面上次想偷襲嘅勝得出色個分睇嚟差唔多到頂 十一檔更難跑 反而型佬全新貨瑪瑙拉哥一早已經摸住 抽五檔更合可以前置
第八場三班二千 本來計路程應該係同舟共濟幾穩但頂磅跑二千始終蝕底 先要返有檔位之利嘅安頌 上場千八嫌發力過早埋唔到尾 又係跑際遇 不明係錶之五知 上手練者雖然係岳大公子但本身只跑兩場處女馬賽同定磅賽應有一定進步空間 上場開始接近而拉哥忽然攞嚟騎肯定有景轟
尾場拉哥又一隻牌面馬識贏有好檔 三班千二拆左組水準進一步拉低抵消升班阻力 Q腳反而難搞 神之水滴無進步又重磅 英之星上場硬撼美麗在線用力極多 就搏下賺檔嘅大才 上場塞足大半條直路一望空又撲返上嚟開始上力 呢啲場合有大樹遮陰啱哂肥航搵食

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆