上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.9k

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-4-28 12:02 PM 發表 查看引用來源
想搏怪獸奇兵死偏偏就贏😒
星期日嗰場G3皇太后杯全無賭頭 睇馬算
心水四場三班單棍
第四場喜旺駒同啱啱好又碰頭 計481場次水準喜旺駒高一皮 之後啱啱好補中大家負磅又差唔多都係喜旺駒高啲 韋賊兩隻神舟飛駒未上力  ...
看完排位見差不多場場熱而無味但把握又不成比例,所以不特別刨,不如看球賽,昨日極忙碌,有拍有棍又有腳

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-5-1 14:03 發表 查看引用來源

看完排位見差不多場場熱而無味但把握又不成比例,所以不特別刨,不如看球賽,昨日極忙碌,有拍有棍又有腳
一落雨 之前追開嘅又無買嘅跑哂出嚟 屌 尤其第八場🖕
星期三又係最後三場
第七場無心睡眠同好好心得上次中今次又碰頭 無心睡眠加13磅幾吃力但一檔又搭夠 睇飛數 另外滿冠熊操足又夾薛恩 係呢三隻撼
尾場賽事記得鴻兄提過發財先鋒喺打比拉士二百被頭二馬掟甩 睇嚟你嘅睇法同型佬全一樣唔似跑到二千咁長 連皇太后杯早就決定唔報轉跑泥地1650唔似無的放矢 同馬房報黃金甲出嚟會覺得黃金甲盡跑 揸埋今季就退 發財先鋒抽九檔好大可能捉實留後切入 中開繼續追 單Q搏一定美麗 兩場同程重磅都跑得唔錯 上班輕磅而神仙少有用班德禮估計無乜人信更值搏

第八場待續
PS:之前喺英國逗留兩星期去左兩個馬場 即將開季嘅車士打馬場係其中一個 無馬跑日子見唔少人去放狗 馬場喺英國嚟講好細 周長比快活谷多二百米左右

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-2 02:17 PM 發表 查看引用來源
一落雨 之前追開嘅又無買嘅跑哂出嚟 屌 尤其第八場🖕
星期三又係最後三場
第七場無心睡眠同好好心得上次中今次又碰頭 無心睡眠加13磅幾吃力但一檔又搭夠 睇飛數 另外滿冠熊操足又夾薛恩 係呢三隻撼
尾場賽事記得鴻 ...
除了打吡頭兩名,四歲系列前列份子尚未有一匹能在二班千六及千八入Q;發財先鋒二千最好,雖明顯落後頭兩名但亦拋開後面,月底有一場二千,估計目標所在,今次可能怕等太久而揀這一場跑下,澳洲血統,同父馬鮮有跑泥地亦自然0W。我認為應該昨日跑,博下慢步速鬥兩段,但不跑可理解,因為官方代理評語是「結合其兩線血統,2000米路程氣量是極限」。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-5-3 01:28 發表 查看引用來源

除了打吡頭兩名,四歲系列前列份子尚未有一匹能在二班千六及千八入Q;發財先鋒二千最好,雖明顯落後頭兩名但亦拋開後面,月底有一場二千,估計目標所在,今次可能怕等太久而揀這一場跑下,澳洲血統,同父馬鮮有跑泥地亦自然0W。我認 ...
好難講二千係咪首本 但落返嚟千六千八影響其實未算大 而幾課泥閘所見似乎幾啱跑泥地 今場有黃金甲頂高個負磅亦有利
第八場閃電同萬眾力得連續第三場碰頭 上場閃電換拉哥表現其實算失望 個第四毫無威脅 萬眾力得再執十二檔大打折扣 倒不如搏返上次輸俾閃電嘅利害了 嗰場之後上從化操 又係從化滯留返唔到落嚟變相休息時間多左 四檔好跑而希威森近期手風順 Q腳龍騰飛翔 同程五戰全入前三準到爆 呢組85分賽事幾隻80分以上馬匹近績低沉 龍騰飛翔繼續可以憑輕磅又好檔謀一席

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-4 12:27 AM 發表 查看引用來源
好難講二千係咪首本 但落返嚟千六千八影響其實未算大 而幾課泥閘所見似乎幾啱跑泥地 今場有黃金甲頂高個負磅亦有利
第八場閃電同萬眾力得連續第三場碰頭 上場閃電換拉哥表現其實算失望 個第四毫無威脅 萬眾力得再執 ...
尾場發財先鋒目前是大熱,泥地無證明,上次第三,都靈太陽上次又第三,賭Q就放棄。兩重磅馬會搶放,估計步速快,多數同歸於盡,我揀幾匹擅泥地馬。禪勝寶駒前仗路長但中後段一度拋開,評分仍未盡,得輕磅之利,可勝。醒臣越來越慢腳,夠年長,估計具增程條件,有力仿傚超能力在一哩突破,亦有贏面。紅運大師同程穩定,原強手不在,前列份子。

第四場五班草地千四,堅有料連番在同程強組贏馬及入位,上仗在食糊位被夾勒避致敗,希望不帶來影響,陳嘉熙騎熟亦應付到外檔,跑出水準有贏面。魅力漢子早贏五班但其後狀態下滑,近兩仗重見生機,上仗負於升班連捷的功夫茶而拋離指標馬天地同心,亦可爭勝。保險腳在天意及妙算騰飛之間揀,正路就妙算騰飛,狀態或與四班入Q時有距離,但上仗第三只負於四班頭馬及邊線馬,亦稍先於天地同心,應有一席天意跑法受檔位影響大,排內檔必揀,排外檔則止於三至五名,今9檔就較麻煩,有些微機會憑運氣攝入中後二疊,有本錢或可兼顧

第六場四班泥地千六,正路是日就月將及金獅大將一對,不必多說,分頭則欠奉。冷門則可博御金寶前仗與超速及皇帝金等相當接近,上仗排外檔放棄前仗跑得好之跑法,近乎拉馬今次檔位仍差但好過上次,可能仍繼續運吉,但若回復正常前置跑法,未嘗不可一網打盡。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-5-4 17:45 發表 查看引用來源

尾場發財先鋒目前是大熱,泥地無證明,上次第三,都靈太陽上次又第三,賭Q就放棄。兩重磅馬會搶放,估計步速快,多數同歸於盡,我揀幾匹擅泥地馬。禪勝寶駒前仗路長但中後段一度拋開,評分仍未盡,得輕磅之利,可勝。醒臣越來越慢腳,夠年 ...
蕭家真係唔冷唔去dklm
跑星期六
心水3,4,8,10場
第8場搏一對質新馬 一先生初出已經買 之後曾經接近反映有能力 打比二千嫌長求其遊馬河後腎虧潘接手試閘 落返嚟千六又有競爭力 對手方面合夥精英以英愛馬嚟講水土適應快 上場千八全無cover都有P證明三班大超 留得好呢組橫掃
尾場極速飛彈繼續穩定 呢場出馬唔多留後啲都無所謂 Q腳川河冠駒又有好檔 嘉里啱啱起孖可以激勵士氣

第四場幾隻質新馬試閘無乜睇頭 搏返三班降落嚟嘅電氣騎士 以初出嗰場水準擺呢場根本好惡 12檔都預留後 Q腳繼續追鹿鼎記純粹係換返贏馬拍檔馬雅 今季跑得少賺體力

第三場算難搞 告仔三隻睇近績中華盛景似真係落左 加州得迅去從化繼續做功夫 雖然係馬房三選但呢啲情況都未可作準 之前電路三號曾經係馬房三選結果就入Q 同馬房樂滿貫計磅就有利又一檔 上次頂磅都贏樂滿貫嘅銀馳雖然換返波仔但本來都係騎開 呢場馬少可能依樣畫葫蘆

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-5 02:52 PM 發表 查看引用來源
蕭家真係唔冷唔去dklm
跑星期六
心水3,4,8,10場
第8場搏一對質新馬 一先生初出已經買 之後曾經接近反映有能力 打比二千嫌長求其遊馬河後腎虧潘接手試閘 落返嚟千六又有競爭力 對手方面合夥精英以英愛馬嚟講水土適應 ...
蕭家一對同程有根據,唯表現反覆兼近仗差,難兼顧。

第8場,一先生初出一仗跑同程千六不俗,其中選擇;合夥精英則嫌千六路短。我看中蕭家馬,笑哥兒上仗二班只落後都靈太陽一條頸,神仙四歲馬會再進,回到三班已有贏馬條件。另再追威之星,上仗死留致敗,前仗同程順走威力相當,減兩分再用小巫減兩磅,檔佳兼無馬搶,可一放到底。

我另外講第5場。

正本開心早前僅負於得勝多而壓倒紅麗舍,表現甚佳,可見在此班同程屬牌面馬,之後健康狀態有小問題,休後上仗跑泥地試一場不俗,回到首本路程,正值倉主爭冠,試閘拍跳做足,有出擊意,爭勝份子。紅麗舍在此班同班亦常入前列,檔位不俗易守好位,亦可爭勝。依貝近戰檔差早段用多而走樣,今次1檔可望跑出入Q入位甚至更高水準,兼顧。健康馬上仗有內欄私家路亦只得第四,今次14檔難跑,賭Q不考慮,目前位置飛亦冷落。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-5-7 01:38 發表 查看引用來源
我另外講第5場。

正本開心早前僅負於得勝多而壓倒紅麗舍,表現甚佳,可見在此班同程屬牌面馬,之後健康狀態有小問題,休後上仗跑泥地試一場不俗,回到首本路程,正值倉主爭冠,試閘拍跳做足,有出擊意,爭勝份子。紅麗舍在此班同班亦 ...
尾場跑哂啲無近績馬出嚟吹脹😑
星期三預有雨 只賭兩場算 主力第八場
第二場贏盡天下有一檔又腎虧潘真係四平八穩 Q腳再追家樂飛駒 上場都係覺得嘉里發揮未如人意 換操控更好嘅薛恩孭少啲死磅有力出冷
第八場先要桃花盛 連續三場同程排檔差都有P 今場雖然換無乜交收細巫肯定無人信 其他馬方面搏下喜傲龍 初跑同程排檔差都追到一段 今場抽好檔有力突擊 另一隻友心友型以前一場個地有變都入Q計起碼唔需要擔心變化地性能 換田雞更合

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-9 11:49 PM 發表 查看引用來源
尾場跑哂啲無近績馬出嚟吹脹😑
星期三預有雨 只賭兩場算 主力第八場
第二場贏盡天下有一檔又腎虧潘真係四平八穩 Q腳再追家樂飛駒 上場都係覺得嘉里發揮未如人意 換操控更好嘅薛恩孭少啲死磅有力出冷
第八場先要桃花 ...
事忙,簡單第五場,華麗活力、喜駿之星、特攻,望喜駿之星縮程一檔鏟入。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆