上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  621.9k

星期日繼續預有雨 心水3,8,9場
第3場純計變化地性能駿益善跑高一班 得七隻場合易走位 單Q常拼常勇 暫時一哩都係最好又有一檔 場地預偏軟更好跑
第8場三班泥地千二大衆勝利必定係首選 路程專家點都要 唯一可惜係無敗馬威力奔騰退出少左隻吸飛馬 另一選駿天使 換薛恩後連續兩場同程跑得好 雖然上場對手水但孭頂磅都可以彈甩贏證明跑泥地有一手 本場有新力寶獎金大王呢啲快馬在陣開路更好跑
第9場亂局 如果持續落雨就搏下上場初出未上力又完全不合路程但倒唔算太差嘅信心之選 愛爾蘭唯一一場嘅績就跑千六已經反映一定唔係短途馬 臨到終點隻馬先開始撲返上嚟 估計今場應該繼續冷 計分頭係搏得過 反正呢場無乜邊隻穩陣 同場對手之中蕭家波爾多上場又係撞正場地偏淋就殺入Q 同樣唔排除變化地跑高一班 抽最外檔啱哂田雞大外一氣騎法

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-12 12:55 PM 發表 查看引用來源
星期日繼續預有雨 心水3,8,9場
第3場純計變化地性能駿益善跑高一班 得七隻場合易走位 單Q常拼常勇 暫時一哩都係最好又有一檔 場地預偏軟更好跑
第8場三班泥地千二大衆勝利必定係首選 路程專家點都要 唯一可惜係無敗 ...
我又講兩場五班。

第二場,電訊飛彈近戰表現平穩,檔佳,正路選擇。極爽近戰四班不太差,狀態仍在,現回到五班則稍超,贏馬一役不管姿態與票數都胸有成竹,現檔位稍差但對手普通,換何澤堯似有出擊意,有力爭勝,兼顧。合金之星上仗入閘問題退出,之後在從化操練一直正常,目前評分有競爭力,第三選。

第四場,多多歡笑近戰四班所負不遠,落五班甚上風,回配陳嘉熙減五磅更不必負重,騎過其中一場同程早段不搶表現最好,跑出相若水準有力打開勝門,首選。奮鬥齊心亦是降班馬,早前兩仗千二輸得算近,更早前則在同程與降班贏馬的競駿翩翩同到,前後減了15分,在此亦具勝望,次選。妙算騰飛檔差,與真感差不多,爭位,保險腳寧可選前仗同程強組衝入位置的大紅星。

中波爾多搭信心之選都要被打劫真係 另外旋風飛影又係眼拙  初跑泥地唔敢買

星期三最後三場單棍

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-16 03:52 PM 發表 查看引用來源
中波爾多搭信心之選都要被打劫真係 另外旋風飛影又係眼拙  初跑泥地唔敢買

星期三最後三場單棍
黃嘉豪話齋,有賠率就未證明唔識跑就當作識跑,泥地步速快,旋風飛影谷草轉泥亦可能有跑法上優勢。我預計妙算騰飛三疊,奮鬥齊心也夠快頂妙算騰飛,一頂就至少三疊,三疊就4-1,可惜騎得差,沒有針對假想敵來跑。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-5-16 19:08 發表 查看引用來源

黃嘉豪話齋,有賠率就未證明唔識跑就當作識跑,泥地步速快,旋風飛影谷草轉泥亦可能有跑法上優勢。我預計妙算騰飛三疊,奮鬥齊心也夠快頂妙算騰飛,一頂就至少三疊,三疊就4-1,可惜騎得差,沒有針對假想敵來跑。 ...
跑第二隻多多寶驥又係檔位受益者 即係睇檔做人

第七場有主意同友心友型又同場 當中友心友型上星期三跑完無乜跑錯之下位置不保 似乎隻馬開始攰 隔一星期匆匆再戰實難以睇好同有主意串翻版Q 呢一席倒不如要返繼續有好檔嘅天行健 尤其涼瓜呢排搏老命
第八場涼瓜趁拉哥停賽又執到怪獸奇兵呢支好籌 跑法簡單檔位又好跑 528場次贏怪獸奇兵嘅包裝大獎再執11檔孭到128磅 跑法上無可避免再縮後 睇落無上兩次咁好機會 Q腳再要多次牽旺加富 腎虧潘跑呢啲咁尺寸嘅馬係有心機 打開勝門後隨時開左竅
尾場伊臣同時時滿意上班作賽 計檔位磅位上場贏馬姿態感覺時時滿意秤先 Q腳暖在你心 檔位好跑而今季谷戰算準 Q難飛

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-16 11:28 PM 發表 查看引用來源

跑第二隻多多寶驥又係檔位受益者 即係睇檔做人

第七場有主意同友心友型又同場 當中友心友型上星期三跑完無乜跑錯之下位置不保 似乎隻馬開始攰 隔一星期匆匆再戰實難以睇好同有主意串翻版Q 呢一席倒不如要返繼續有 ...
第八場怪獸奇兵比該仗多負6磅,排外檔贏馬的包裝大獎則多負9磅,前者今次內側仍有快馬,走二疊似無分別,3檔則省回早段用力,估計兩者機會相若。加州時佳上仗僅負於包裝大獎失Q,今檔位改變就有機會反先,三匹看來相當接近牽旺加富上次似無跑法但又真贏了,以曾相遇的美麗邂逅對比前兩者又似真進步。包裝風雲連續兩場飛到馬到亦贏得出色,可能是上升空間最多之馬。五匹都有機會,我最喜歡包裝風雲但談不上把握。

另講兩場四班。第二場天天得樂回到四班兼抽內檔,同程又試準,頭馬之選。九龍神駒亦是降班馬,大前仗沿途三疊才負短距離入位,之後部署減分,今用陳減五磅不必負重,對手早段有快有慢,檔位欠佳仍有望前中置攝入二疊,可博,次選。蟲草老爺田草千六有贏有位,前置跑法會合谷草亦賺級數,但忌表現反覆,跑出水準則是前列份子。電子傳奇贏弱旅後加分兼檔位轉差,威威鬥士上次好檔跟前一些而後勁減弱,今次復排劣檔,估計此兩匹較穩定之馬爭位。

第三場一舖到位上仗千六突如其來後上如箭,今次增程到千八而由劣檔變好檔,期望會再進一步,首選。金獅大將早前泥地千八追入亞軍表現比前好,後縮回千六不管泥草亦只是普普通通,估計此後上型馬匹較合千八,得排好檔,可爭一席。保險腳在海島材子及勝利波幅之間選,後者有能力但超反覆,要合適步速及留放,常熱,今次檔位非好非劣,前者評分有點緊,用陳減五磅兼有一檔又彷彿有機會,田草跑過千八,其實可應付,博冷就選前者。

星期日兩場大賽
遮打杯將王搭勇戰神駒睇馬算
沙田銀瓶方面先要聚才 單計配搭希斯搵腎虧潘有誠意 典型G2G3馬喺呢度又有本錢講惡 Q腳方面本來蟲草成名有輕磅之利但上場水準嚟計只係恰如其分 倒不如要返雖然頂磅但有檔位之利而晨操少見方仔操到行哂嘅顯心星
尾場三班跑二千算少有編排呢場中距離賽事 繼續要合夥精英 上場落返千六同樣交出後勁 呢隻北四馬咁快適應香港水土實力唔簡單 雖然加到頂磅又14檔但換嚟分頭 馬匹跑法又啱哂何堯嗰啲金鎗六十式騎法 單Q錶之五知 同樣抽12檔影響唔大 以573場次嗰場千八嚟睇跑乾快地相信不成問題 加上個負磅實在有利 Q不作他想 三重彩嘅話學張福元咁勉強提供埋西利哥
第十場三班千六 首選馬爾代夫近績準又慣負重 W投注價值唔高但Q膽就幾穩 腳嚟計王炸之前拉哥跑過一次無影 聽日又換佢唔知是福是禍但肯定分頭欠奉 不如搏返同舟共濟 靠千八二千級數對著呢批一哩對手感覺唔輸蝕

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-19 05:56 PM 發表 查看引用來源
星期日兩場大賽
遮打杯將王搭勇戰神駒睇馬算
沙田銀瓶方面先要聚才 單計配搭希斯搵腎虧潘有誠意 典型G2G3馬喺呢度又有本錢講惡 Q腳方面本來蟲草成名有輕磅之利但上場水準嚟計只係恰如其分 倒不如要返雖然頂磅但有檔 ...
明日賭就不吸引。第十場三班千六除正路的馬爾代夫外,可考慮神仙爭冠棋子笑哥兒,前仗強而上仗差到不似真,潘頓捨幾匹馬而選之,會見真章。

另外第七場,精明勇駿好開繼續好亦不怕外檔,穩健份子。年年豐盛贏過千二而今增程,後上馬有好檔較易適應,騎練手風順,可挑戰前駒。全勝神駒三班近期有入位,回到四班夠惡兼檔位不差,可爭。

星期三都無乜賭頭
玩一同三呢兩場馬少場合算
頭場兩大座騎講近績美麗邂逅稍好又一檔 但欠分頭 想搏下同樣放頭又排最外檔全民佳知 就係想搏腎虧潘呢場唔燒教馬留 當然如果兩隻燒攬炒咁就無嘢好講 Q腳方面喜快喺獵人成度兩場上名後拉走幾少有 去雪茄鄭後初出其實保持水準 上場就無計撞正落雨場地有變 換田雞要立心求一席應該唔難
第三場確認眼神跑法有利 可以放頭 如果電訊巴打搶又可以守好位 Q腳上次鴻兄中嘅幸福至上同樣賺形勢 何堯明知俏芳華出呢場都一早攞返幸福至上嚟騎 機會不言而喻

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-5-23 03:17 PM 發表 查看引用來源
星期三都無乜賭頭
玩一同三呢兩場馬少場合算
頭場兩大座騎講近績美麗邂逅稍好又一檔 但欠分頭 想搏下同樣放頭又排最外檔全民佳知 就係想搏腎虧潘呢場唔燒教馬留 當然如果兩隻燒攬炒咁就無嘢好講 Q腳方面喜快喺獵人成度兩場上名後拉走幾少有 去雪茄鄭後初出其實保持水準 上場就無計撞正落雨場地有變 換田雞要立心求一席應該唔難
第三場確認眼神跑法有利 可以放頭 如果電訊巴打搶又可以守好位 Q腳上次鴻兄中嘅幸福至上同樣賺形勢 何堯明知俏芳華出呢場都一早攞返幸福至上嚟騎 機會不言而喻
頭場美麗邂逅只是表面稍好,穩定而無明顯進步,慣常放頭排一檔其實賺不了多少,除非稍留而又有助後勁,近戰其中一場與喜快同場,喜快蝕位多但只輸些少,今次檔位改善,有相當機會反先。此場放頭的多數是合約精神,有千四前速及較佳檔位,美麗邂逅爭馳亦可稍留切入,全民佳知多數在二疊,合約精神上仗遇上紅旺有快步速下突圍後捱到百五而負兩個幾馬位,今換一批對手,有力贏馬。我的排序是6-8-2。

第三場何澤堯棄騎俏芳華而選幸福至上,或證明後者較好,但亦可能覺得俏芳華近戰狀態太差。確認眼神跟隨電訊巴打會更好,若前中段兩馬互不施壓,不難一Q而返,後上馬不利。

另講第八場,鼓浪順風及高高上仗皆以良好姿態贏馬,應重踏正軌,變數是前者失好檔而後者失濕地之助,但仍有賠率不妨追寶尾。零距離近戰沙田有好檔都有不俗表現,狀態漸回起亦減了分,今次回谷草而有好檔,亦是爭勝份子。

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆