上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.8k

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-6-19 04:43 發表 查看引用來源

鈴兒花似乎走錯跑線,選走外欄可能已勝。

簡單頭兩場。頭場先揀兩匹四班有接近表現之馬,伊貝及威力飛馳是也,後者上兩次分別輸路短及不合泥地,大前次潘頓走位老襯,否則贏了,二千亦不會差過千八,早證足夠贏五班,前者四班賽績 ...
奮鬥雄才爆缸 呢隻PP都算失敗
星期三第七場買一二檔常常有餘同極速奔馳睇馬算 火車潘尋日跑都靈太陽真係不知所謂
尾場型佬全一對都係擺前走 係咪想拉快步速益師父真係難講 駿馬風采上場食正形勢同夢想成金一Q返飽哂 陰謀論睇呢場應該要縮 伊臣雖然上場話放唔出可能打折扣但連P都無似係個分到頂 換返拉哥又睇下點 四平八穩金鑽貴人 上場初跑田千四雖然賺形勢僅勝少爺仔 但另一角度睇其實難度唔低 跑返谷千二繼續睇好 Q腳方面齊齊友福上季煞科最後一場上二班半賽事跑檔差都有段追其實唔差 呢場返二班輕磅好檔又田雞 雪茄鄭都要搵使費 冷門志勝時機 呢隻不得不承認睇低左佢 前場同程贏得極有說服力 上場跑直路賽當試閘 本場型佬全一對加埋新力寶運利多呢啲估計步速幾快 冷門在此

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-6-20 06:15 PM 發表 查看引用來源
奮鬥雄才爆缸 呢隻PP都算失敗
星期三第七場買一二檔常常有餘同極速奔馳睇馬算 火車潘尋日跑都靈太陽真係不知所謂
尾場型佬全一對都係擺前走 係咪想拉快步速益師父真係難講 駿馬風采上場食正形勢同夢想成金一Q返飽哂  ...
奮鬥雄才就算了,愛任性更失望,可能因起步樁一樁,亦可能自放遠比留住搶口好。

今日第七場一二檔常常有餘同極速奔馳,兩者重上正軌屬正路選擇,另外增有前仗12檔僅負於常常有餘,檔位明顯轉好兼負磅拉近,足以反先,三匹互串。

另講兩場。頭場好友利是今季四班頭馬,上次用不合適的放頭跑法只負兩個幾馬位,今次降班對手減弱,抽內檔可盡快切入跟隨快放的綫路菁英,若二疊亦多數有運來孖寶遮擋,有望重開勝門。請飲茶是另一內檔降班馬,四班兩次攝到內欄都輸得近,排三檔更有把握貼欄,亦有機與前駒一鬥,次選。信心滿滿是四班無力而五班上風之馬,檔位則比前兩駒更好,保險腳。

第六場,有鴻利早前同程一冠一亞,失準後小休再操,晨課見好,今次抽到一檔,跑出水準有力贏。星叻無敵上仗突與其來放得有聲有色,幾乎殺低今次亦同場的當起馬高高,亦已帶開第三名,今次可望再進,疑問是內側有中華精神頂住,可能要克服兩疊,但仍有信心。高高當起,近四戰三捷,今次檔位及形勢則轉差,主要看特攻取位,若能攝入二疊亦可爭,兼顧。

跑星期六 心水最後四場
第7場三班二千 頂磅135開始實施 路程越長負重就越不利 尤其三班以上賽事 呢場合夥精英孭到135磅機會大打折扣 要返馬王輝一對磅位有利又好檔嘅機械戰士同自然力量
第8場泥地三班85分1650米 好好心得同無心睡眠又碰頭 雖然檔位會彌補重磅缺點但始終孭重磅打折 正路選華卓晴 檔位比上場大幅內移換埋巴度 獨沽一味泥地繼續孭輕磅點都有利 另一選上場泥地千二後追入Q嘅喜蓮慧星 隔離帖有師兄話目標係呢場點知上場路程嫌短爆冷腳 今場執最外檔希望換嚟分頭
第9場少爺仔搵腎虧潘感覺似係伏 倒不如要升班輕磅好跑嘅時時歡呼加埋同馬房中華盛景

尾場利害了有一檔之利 未必贏得但賺形勢好難唔買Q 配腳再追多次夏主席嘅紅運泰斗 千四比千二更合腳法

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-6-23 02:07 PM 發表 查看引用來源
跑星期六 心水最後四場
第7場三班二千 頂磅135開始實施 路程越長負重就越不利 尤其三班以上賽事 呢場合夥精英孭到135磅機會大打折扣 要返馬王輝一對磅位有利又好檔嘅機械戰士同自然力量
第8場泥地三班85分1650米 好 ...
你講起喜蓮慧星,上仗忽跑短途剷入第二破壞了我的正路冷Q,想斬死之

我講頭兩場。頭場先揀福滿寶,今季四班三度入Q且包括田草,近期趁檔差減分而表現亦不賴,今降班有超卓感,有望克服檔位,爭勝主角。明月千山同程逢好檔就有好成績,落五班兩戰避開同程有心減分,今回到同程兼抽好檔,應有出擊意,次選。打鐵趁熱降班換潘頓,過去兩次五班跑同程都大勝,表面實力超級,不過近四次遠離水準,能否趕及撳制或是否燉燶也說不定,今次對手亦比該兩次強,五班欠態時亦輸過一次,可作保險腳,大熱不拖亦無妨。真感亦每下愈況,前仗千四內檔亦乏爆炸力,今縮程雖有一檔亦不看好。

第二場勇敢夢想之前千二一直表現不俗,近戰負於祥勝霸駒及月球的一仗,放諸此組算上風,上仗千四不良於行致大敗非關實力,休息四日後復課操了兩星期,是否復原屬疑問,但仍可博。喜盈於心同程弱組入Q,前仗第五與勇敢夢想接近同到,可一併兼顧。發財好市前仗輕勝,其後曾經停操,上仗表現差,但熱身後有望變身,保險腳。魅力寶駒上仗近而無威脅,大熱倒灶,推斷贏馬加分後不能應付重磅及檔差,今仗形勢不比上仗好,初出即勝一仗亞季馬再出表現普通,似乎水準不高,放棄。

跑星期二 賭最尾兩場算數
第七場三班1650 兩隻跑法機動嘅馬合約精神同觔斗雲同樣抽好檔 買Q睇嚟走唔甩 三重彩加多隻近況大勇嘅波爾多 雖然谷戰三零部隊但全部跑一千千二難以判斷係咪場地唔啱跑 12檔都預縮後追
PS:終於返嚟 喺阿聯酋航空飛機睇到有高多芬紀錄片 仲見到呢兩位熟悉嘅名將同高仕登

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-6-27 07:25 AM 發表 查看引用來源
跑星期二 賭最尾兩場算數
第七場三班1650 兩隻跑法機動嘅馬合約精神同觔斗雲同樣抽好檔 買Q睇嚟走唔甩 三重彩加多隻近況大勇嘅波爾多 雖然谷戰三零部隊但全部跑一千千二難以判斷係咪場地唔啱跑 12檔都預縮後追
PS:終 ...
黎恩偉與白德民

回港隔離變相被迫刨馬?我簡單講兩場短途。

第四場,原班馬有得意佳作及皇龍帝國近績不俗,一追一放有好檔。年少有威初出,試閘頗勁,雖曾缺課但對手亦弱,搗亂大局屬此駒,兼顧。

第六場讓愛高飛及簹多福上次同場分列冠殿,亞軍齊齊有福再出補中證明組別水準,今次兩匹皆有好機會,後者排檔大幅改善,會有更佳表現。餘下多似回落,天行健則加分兼變劣檔,故此保險腳選快搏,上仗第三衝刺甚佳,其後發燒退出休息一星期,再操了個多月,有望回復狀態,今次檔差但同場多快馬,較易攝入好位。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-6-28 01:11 發表 查看引用來源

黎恩偉與白德民

回港隔離變相被迫刨馬?我簡單講兩場短途。

第四場,原班馬有得意佳作及皇龍帝國近績不俗,一追一放有好檔。年少有威初出,試閘頗勁,雖曾缺課但對手亦弱,搗亂大局屬此駒,兼顧。

第六場讓愛高飛 ...
無諗到黎恩偉依家喺高多芬做艾柏賓副手 之前問yuen師兄佢話黎恩偉只嚟過香港兩次 最後嗰次好記得只贏左隻真威喺董事杯 之前嗰次好似係雷誠未嚟

尾場三班一千 幾隻子彈快馬喺度華麗活力咁機動應該係最四平八穩 型6爭冠唔會保留 冷門Q搏下搵廢柴騎師減磅嘅勇創派對 個分已經差唔多 勝在呢場多快馬放頭而佢本身可以留五六位形勢有利 本來喜傲龍都有考慮但11檔焗留後面 比起勇創派對更被動 加上如果呢場無影就四班見 決定忍手

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-6-28 09:10 發表 查看引用來源
無諗到黎恩偉依家喺高多芬做艾柏賓副手 之前問yuen師兄佢話黎恩偉只嚟過香港兩次 最後嗰次好記得只贏左隻真威喺董事杯 之前嗰次好似係雷誠未嚟

尾場三班一千 幾隻子彈快馬喺度華麗活力咁機動應該係最四平八穩 型6爭 ...
腎虧潘跑華麗活力九流發揮🖕
勇創派對跑啱哂無得好講
另外服大舊石練呢隻八百米馬王輗多福 同時證明希斯廢到無人有
71預有雨 揀馬又有難度
第三場二班千八 有四隻喺三週前747場次千六交手 前三段勁慢步速結果大利放頭幾隻 今場型6派發財先鋒同天駟都係前置 又唔知點搞 神仙三隻之中都係要返健康快駒 嗰場都爆到段21秒8拉士表現唔差 跑返千八賀銘年知點發揮 神仙另外兩隻醉眼光上二班輕磅本應有利 但初跑千八換另一批對手檔位外移 以拉哥作風十居其九跟前跑 笑哥兒勝在機動 嗰場違反馬性放頭但幾乎頂到尾反映個分仲有水位 依家個負磅仍然有利 至於腎虧潘嗰隻北極光上場谷千八擺明去馬但塞車 本應戰意最好但二班孭128磅以上從未入三甲 邊線

第九場三班千六 自勝者強初上千六以神仙手法必去 只係一定無肉食 刨兩隻搭佢買三重彩 先要返一先生 打比遊馬河後跑首本千四千六繼續準繩 俾返班德禮搏得就搏 同場大部份馬又似是而非 索性搏隻信和系初出嘅燊榮之星 英國賽績5戰3W而最後一W贏約克場四班一哩 舊年暑假已經開操 睇傷患紀錄話三月頭整傷條頸停一排之後重新操起 雖然話傷左搞到依家先出但如果對比同倉樂益善由開操到初次出賽只係四個月計 以獵人成手法嚟講算好少有對呢隻燊榮之星咁好耐性 前後試八個大閘其實大多數走勢OK 唔係話一出贏得但呢場自勝者強喺度肯定會冷 買Q位置Q有得諗

第七場雜種杯場地預計有變 向輕磅馬埋手 兩隻冤家夢想成金同必長勝又交手 計檔同上場走位嚟講夢想成金比必長勝稍高 必長勝個檔差但睇季中輸俾加州星球嗰場留中後都入Q 似乎跑後追唔差得過跟前 睇肥文同巴度肯唔肯變通 至於三重彩方面風火戰駒落返千二對手無咁強應該可以接近但無冠軍相

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-6-29 11:15 AM 發表 查看引用來源
腎虧潘跑華麗活力九流發揮🖕
勇創派對跑啱哂無得好講
另外服大舊石練呢隻八百米馬王輗多福 同時證明希斯廢到無人有
71預有雨 揀馬又有難度
第三場二班千八 有四隻喺三週前747場次千六交手 前三段勁慢步速結果大利放 ...
輗多福當然養得好,難揀,似乎是田轉谷的優勢。宜春輝煌上賽硬淨,應是3-4倍竟然有16俗,另外有三匹上賽出色頭馬連捷,都有好分頭。

今日第七場我反而屬意重磅馬,因為與中磅馬只有十磅左右距離,幸運快車及八仟師在較高級別賽事負中磅有好表現,一併兼顧。博大霧可考慮和氣生財,游水馬也

隔離完返去執下屋 星期三啲馬喺隔離期間出報名已經刨左一輪 兩組四班千二頗有賭頭
第五場分組第二組本來賽前刨三生好運 落四班有利但抽最外檔就難搞 都係睇檔做人改要人和家盛 由高峯時期71分跌到嚟54分開始反彈 當然跑馬睇檔位際遇又拆埋組更提升機會 另一選就係踏入下半季開始上力嘅鼓浪精綵 735場次同樣場地有變檔差算追得唔錯 雖然41分就落五班但睇操練肥文安排巴度連拍三課唔似會hea
第六場分組第一組同樣排位前後心水有出入 皇者驕傲落四班開始近但拉哥試谷閘後足足停左兩週先出嚟 雖然臨門拍返幾課又搵黃俊減磅但難有信心可言 另一隻南莊加好又抽11檔非常被動 向有一檔之利飛躍凱旋埋手 以對上三場沙田賽績嚟計擺落谷戰呢批對手佔級數之利 一檔更好跑 不明份子係753場次初出表現唔差嘅國大合 嗰場對美麗笑聲加州威勝見馬雅都唔係認真點騎遊馬河只輸三個幾馬位 轉嚟谷戰大樹遮蔭啱燉馬航胃口

尾場二班一千 以今季嚟計算編左唔少此班此程賽事 今場好多子彈快馬例如運利多 經典之星 南區寶 小太陽呢啲 度左之後本來心水之一係帖木兒 話哂薛恩告別戰但感覺今季走下坡 跑法又實在被動 至於勝不驕又同飛凡同場 飛凡個檔唔算太好今年又搏得多 勝不驕形勢好跑但比上場孭多13磅去到135頂磅 一於對賭 先要日日型 其實谷戰兩場跑得唔差但睇落一千米較合腳法 班德禮本來就係騎開唔擔心人馬合拍程度 冷門心水艮志騰雲 勝在抖過 上場769場次谷千二係休後復出第二場 埋尾百幾米先力弱 縮返嚟谷一千又一檔更好跑 雖然獵人成報小太陽首選但計備戰功夫一定係艮志騰雲好過小太陽 埋門俾嘉里落草地試應該係搏殺信號
PS:倪匡身故 佢又可以同古龍 三毛 金庸 霑叔風花雪月
另外大機構公布馬主抽馬名單摩仔以個人身份中左再下一季PPG籤

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆