上一頁下一頁
發新話題

魔頭好友論馬區

收藏  |  訂閱
4.0k  622.8k

星期日本來講兩場 但刨刨下第五場直路賽倒有啲賭頭
尾場先 兩星期前同班同程前三名再交手 評分檔位磅位調整後美好世界秤先 包裝長勝加左磅再抽外檔打折扣 Q腳北極光 同程八戰得一場唔入前三但輸好近根本路有專長 抽六檔形勢有利 換希威森只有更好分
第五場三班直路賽龍騰飛翔由黃俊變涼瓜配搭加強恨贏之心昭然若揭 計檔同步速好跑 Q腳方面扒冷要縮程賺級數嘅翩翩君子 同樣賺形勢而波仔騎一次上名人馬合作不成問題
戲肉G2讓磅精英碗 金鑽貴人再抽11檔感覺有危機 估腎虧潘都係盡早搶埋嚟 預左分頭欠奉 高佬新一對計磅始終都係蟲草成名有利 上場國慶杯巴度喺中段過早望空唔忍多一陣先爆上嚟跑得老襯 換希威森影響有限 冷門吼返錶之智能 遠征韓國嗰場留一留表現唔差 嚟香港第一季喺大魔頭嗰陣根本可以跑後追 係去告仔後變左放頭前置 本身短途實力唔係最頂級所以跑級際賽成日易位難贏 同金鑽貴人一樣檔位抽得差但一隻熱到兩倍都無 一隻冷到幾十倍 點解唔買冷嗰隻?

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-10-21 02:58 PM 發表 查看引用來源
星期日本來講兩場 但刨刨下第五場直路賽倒有啲賭頭
尾場先 兩星期前同班同程前三名再交手 評分檔位磅位調整後美好世界秤先 包裝長勝加左磅再抽外檔打折扣 Q腳北極光 同程八戰得一場唔入前三但輸好近根本路有專長 抽 ...
錶之智能本該有一線實力,國際賽捧成大熱可見當時成績與期望,惟不斷用放頭跑法,怕已造成傷害,轉廄後改回跑法則稍見起色。

第三針後遺症,身體不適,無力講其他馬。

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-10-23 14:55 發表 查看引用來源

錶之智能本該有一線實力,國際賽捧成大熱可見當時成績與期望,惟不斷用放頭跑法,怕已造成傷害,轉廄後改回跑法則稍見起色。

第三針後遺症,身體不適,無力講其他馬。 ...
我年頭去德國前兩星期打第三針後嗰晚發燒 好彩啪左克痛先無事 為左去玩無計
福逸真係同佢無緣 咁就11W
今個星期又一年一週夜馬全泥戰 日馬谷戰

四條單棍 最高班嗰場1650米智慧神駒退出埋得返八隻跑 要返一對冤家好好心得搭無心睡眠算

上次泥地賽鵬哥大軍出擊就三W 兩個幾星期後差唔多原班再嚟 尾場盈嵐同禪勝寶駒呢條翻版Q睇怕都無錢分 索性提早瞓覺唔玩呢場 反而第2,7,8呢三場會有賭頭
第2場五班千八 跑得寶寶四平八穩好難唔揀 冷門帥男 上場個泥地大利前置見有段追下追返個第六 似乎有起色 上千八會更啱腳法 而個分減得太多 嘉里又係唔冷唔食
第7場四班1650 鵬哥另一隻泥地王皮具之星又有好檔難飛 Q腳得力寶駒上場初跑泥地千二已經買但起步後完全無前速跟唔到馬群 入直路輸成八九個馬位已經知死得 加程合理
第8場三班千二 又係唔駛講勝意龍上場同程贏甩哂今場繼續有好檔 Q腳方面鵬哥另一隻冰雪奇遇以季初45場次千四米對著自勝者強都跑第四輸得近 換著呢批對手級數差一截已經有競爭力 泥地喺上季跑過場1650倒唔差 縮返嚟千二而馬房擺強陣 難以捨棄

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-10-23 17:35 發表 查看引用來源
我年頭去德國前兩星期打第三針後嗰晚發燒 好彩啪左克痛先無事 為左去玩無計

四條單棍 最高班嗰場1650米智慧神駒退出埋得返八隻跑 要返一對冤家好 ...
上季全泥日 全熱門都輸
拼冷門~~

R7 摯多福R8 紅運大師
R9 華卓晴

引用:
原帖由 於 2022-10-26 14:55 發表 查看引用來源

上季全泥日 全熱門都輸
拼冷門~~

R9 華卓晴
👏🏻👏🏻👏🏻👌🏻☺️支持

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-10-23 05:35 PM 發表 查看引用來源

四條單棍 最高班嗰場1650米智慧神駒退出埋得返八隻跑 要返一對冤家好 ...
我面對的不止是一般反應而是後遺症,復元需時。

最高班同尾三場大熱Q都乏味,比較有興趣是第三場鋼鐵福陞,上仗路短有追勢,今次回到擅長的泥地,希望追得切。另外兩匹兼顧降班的金牌實力及見穩定的歐洲導彈。

引用:
原帖由 於 2022-10-26 14:55 發表 查看引用來源

上季全泥日 全熱門都輸
拼冷門~~

R9 華卓晴
紅運大師上場有買但失望 跑多一場半場應該掃

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-10-26 19:28 發表 查看引用來源

我面對的不止是一般反應而是後遺症,復元需時。

最高班同尾三場大熱Q都乏味,比較有興趣是第三場鋼鐵福陞,上仗路短有追勢,今次回到擅長的泥地,希望追得切。另外兩匹兼顧降班的金牌實力及見穩定的歐洲導彈。 ...
魔頭又入場陪蕭家拉頭馬 肯定又搵生意😏

附件

引用:
原帖由 KIRIN688 於 2022-10-26 09:00 PM 發表 查看引用來源
魔頭又入場陪蕭家拉頭馬 肯定又搵生意😏
幾年前見密密招呼包裝系李老闆,但最終未有馬重投;當然蕭家關係就更緊密

澳華威威同愛馬劍都有賽績根據但上仗甚駭人,考慮過亦不敢揀

引用:
原帖由 鴻略 於 2022-10-26 22:39 發表 查看引用來源

幾年前見密密招呼包裝系李老闆,但最終未有馬重投;當然蕭家關係就更緊密

澳華威威同愛馬劍都有賽績根據但上仗甚駭人,考慮過亦不敢揀
仲有牛皇頭上場輸得肉酸 可能係天雨搞到內欄啜腳 一落雨嘅泥地真係當大爛地咁賭😒
星期日谷戰尾場擺紫雲冰同桃花盛已經唔駛賭 揀三八九呢幾場同埋秋季天皇賞
第三場廣東讓賽杯兩星期半前同班同程91場次有五隻再碰頭 嗰場排11檔嘅九龍神駒今次變1檔形勢大利先揀 嗰場有揀悅風雲都無乜跑錯下仍然三甲不入 難怪又減分 可能要跌落五班先反彈 今場11檔難搞 反而金獅大將雖然12檔但何堯跑兩場都上名 今次跑谷戰日馬外檔未必太蝕底

上一頁下一頁
發新話題
前往最後回覆